Şimdi Ara

Arabanıza yeni jant taktınız mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaslar arabanızın orjınal jantları mı duruyor suan yoksa sonradan çelik jant taktırdınız mı?
    ben taktırmayı dusunuyorum da ortalama ne kadaradır ve nerelerden alınır aracla uyumlu olması onemlı cunku ?

• Aracın modeli ve üzerindeki jant ölçüsünü söylersen daha iyi olur.

Ben grande puntomu arkadaşa satmıştım. O alır almaz 17 inç jant taktırdı. Ben ısrarla 16 almasını söyledim ama dinletemedim. Şuan memnun değil çünkü ince yanak lastikler var ve konfor neredeyse sıfır. Maliyette 1200TL civarı tutmuştu.
  • 16 inç arac fiat brava 2001 model

birde sizce jant taktırınca 2. elde yıne bır mıktar kolay satılma vs olur mu goruntu acısından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeMoo29 -- 4 Ocak 2012; 14:40:02 >
  • Senin araba Brava herhalde.

Ben de de Marea var. Üzerindeki mevcut kapaklı çelik jantları 15" alüminyum alaşım jantlarla değiştirdim. 530 liraya maloldu bana. Peşin verseydim 500 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 4 Ocak 2012; 14:47:54 >
  • 16 mı 14 mu tam bılmıyorum bende orjınal 2001 model eskı jantları duruyor suan orjınal ebatlarında taktırırım heralde sorun olur belkı buyuk kucuk ?
    pekı jantı nasıl nereden secıyorsunuz gidip otocuda elındekılere bakıp bu guzelmıs mı dedınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeMoo29

16 mı 14 mu tam bılmıyorum bende orjınal 2001 model eskı jantları duruyor suan orjınal ebatlarında taktırırım heralde sorun olur belkı buyuk kucuk ?
    pekı jantı nasıl nereden secıyorsunuz gidip otocuda elındekılere bakıp bu guzelmıs mı dedınız ?

Aynen öyle.

Lastikçileri dolaştım.

Ekleme: arabanın üzerinde orjinal jantları duruyorsa 14" tir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 4 Ocak 2012; 14:49:18 >
  • anladım sagolun pekı benımkıde 14 ınc mıdır orjınalı yanı 2001 model brava sızınkı gıbı 14 luk mudur ?
    birde çelik vs tam bılmıyorum alimunyumla farkı nedır bunun baska cesıtlerıde var mıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeMoo29 -- 4 Ocak 2012; 14:50:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

16 mı 14 mu tam bılmıyorum bende orjınal 2001 model eskı jantları duruyor suan orjınal ebatlarında taktırırım heralde sorun olur belkı buyuk kucuk ?

Aynen öyle.

Lastikçileri dolaştım.

Ekleme: arabanın üzerinde orjinal jantları duruyorsa 14" tir.

sagolun
    birde çelik vs tam bılmıyorum da alimunyumla farkı nedır bunun baska cesıtlerıde var mıdır
    ?
  • Sonradan alınan jantın bence 2.el araçlarda ekstra bir fiyat farklılığına sebep olacağını sanmıyorum.
  • Bende çelik jant taktırmıştım ama yaza doğru orjinal sac jant-kapak tarzına döneceğim büyük ihtimal. Kapak jantla araç daha bi güzel gözüküyor sanki.
  • quote:

sagolun
    birde çelik vs tam bılmıyorum da alimunyumla farkı nedır bunun baska cesıtlerıde var mıdır
    ?

Sizin taktırmak istediğiniz jantlar alüminyum alaşım jant. Üzerindeki kapaklı jantı ise çelik jant.

Halk arasında çelik jant olarak geçen jantlar aslında alüminyum alaşım janttır.
  • Focusum malesef Trend...195/65/15 lastikler ve karajant+kapak kombinasyonu vardı, bu eziyete çok katlanmadan 205/55/16 SportContact2 + çok güzel alüminyum jantlarla aracımı güzelleştirdim, şimdi orjinal ghia ya da collection jantını verseler takmam benim jantım daha güzel duruyor...
  • bende etrafta hep celık jant goruyorum hıc orjınal kapaklı jant olan yok gıbı
    pekı jantlar hep aynı mıdır mesela 14ınc lık bır jant ıle arabanın orjınal 14 luk jantı degıstırılınce tam uyum saglar mı buyuk kucuk vs gelme durumu olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeMoo29 -- 4 Ocak 2012; 14:58:59 >
  • Muayenede sıkıntı çıkarma durumuda olabiliyor. Bunuda göz önüne almak gerek.
  • Bijon aralıklarını uygun seçerseniz sıkıntı olmaz.
  • Şu ayrımı yapalım; Çelik Jant=Tipsiz kara jant
    Bir kısım arkadaşların çelik jant dediği/sandığı jant=Alüminyum Jant
  • Alaşım jant aracı bir başka gösteriyor her zaman.Kapak olduğu zaman araç daha sıradan gözüküyor.

En kısa zamanda bende 1 takım alaşım jant taktıracağım.Araç lastik ebadına ve kalitesine göre 500-750

arasında bulman mümkün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Senin araba Brava herhalde.

Ben de de Marea var. Üzerindeki mevcut kapaklı çelik jantları 15" alüminyum alaşım jantlarla değiştirdim. 530 liraya maloldu bana. Peşin verseydim 500 TL.

hocam bendede marea var nasıl bir jant taktınız? foto falan mevcut mu?
  • Jant var Jant var, kalitesine, ebatına, ağırlığına, tasarımına ve markasına göre fiyat çok değişir. En iyi yapılacak Jant seçimi (sizin için) aracınızın orjinal Jant ebatında, orjinal jantlarından daha hafif alaşımlı jant almaktır.

Enkei, O.Z. Racing, Advan Racing gibi markalardan alırsanız memnun kalırsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.