Şimdi Ara

Arabaya mobil klimayı koydum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Aracımda klima yok, araç kartal. klima taktırayım diyorum 1000 tl para istiyorlar. araba 4-5 bin zaten. Bende kızdım evdeki kullanmadığım mobil klimayı araca indirdim. ebat olarak sıkıntı yok bagaja koydum büyük tüp kadar bi ebatı var. seyyar elektrik çekip denedim 4-5 dakkaya buz gibi yapıyor. Bunu çalıştırmak için 12v inverter alcam. 200 tl civarı. Şimdi sıkıntı şu, klima 800 watt. inverteri 1200 watt olanlardan almayı düşünüyorum. Bu inverter 800 wattlık klimayı çalıştırırmı ? klima ilk başlangıçta 1100 watt çeker felan dediler sonra normale dönüyormuş. 1200 watt 12v inverter bunu çalıştırırsa alcam. Bilgi bekliyorum teşekkürler şimdiden

• 1000w tam sinüs inverter 900tl civarı bence değmez gidin klima taktırın en azından verimi daha yüksek olur.
  • 1200 watt inverter Nerede 200 lira ?
    Ayrıca o kadar gücü tek akü kaldırmaz. Yeni araçlarda yapsanız motor ek güç için devir arttırıyor fakat bu şekilde hem akü biter hem Kablolar zarar görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: batkent

1200 watt inverter Nerede 200 lira ?
    Ayrıca o kadar gücü tek akü kaldırmaz. Yeni araçlarda yapsanız motor ek güç için devir arttırıyor fakat bu şekilde hem akü biter hem Kablolar zarar görür

B&T marka bi inverter var 220 tlye alcam ama siistem olarak sıkıntı olursa almıcam
  • Phenomkan P kullanıcısına yanıt
    o 220tl dediğiniz inverterler modifiye sinüstür. evdeki elektrik gibi tam sinüs değildir. O inverteri takarsanız 2 gün sonra hem klimanızdan hemde demeraj yüksekliği nedeniyle inverterinizden olursunuz.

Not: elektrik teknikeriyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Benhur14

o 220tl dediğiniz inverterler modifiye sinüstür. evdeki elektrik gibi tam sinüs değildir. O inverteri takarsanız 2 gün sonra hem klimanızdan hemde demeraj yüksekliği nedeniyle inverterinizden olursunuz.

Teşekkürler bilgi için 220 tl çöpe gitcekti o zaman. Sıcak bir yaz geçirecem anlaşılan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phenomkan

quote:

Teşekkürler bilgi için 220 tl çöpe gitcekti o zaman. Sıcak bir yaz geçirecem anlaşılan :)

Alıntıları Göster
    peltiyeri bi araştırın isterseniz eliniz elektronik işlere yatkınsa en azından sizi biraz serinletebilir.

• Phenomkan P kullanıcısına yanıt
    bu iş için ayrıca bi hat çekmek gerekir ki ayriyetten motora 2 adet daha şarj dinamosu eklemek lazım gelir.... çakmak hattının kabloları o direnci kaldıramaz... yakarsın arabayı serinleyecem diye... amman ha...:))

bi do o güçlü ve ani soğumadan tutulacağını hiç saymıyorum
  • quote:

peltiyeri bi araştırın isterseniz eliniz elektronik işlere yatkınsa en azından sizi biraz serinletebilir.

Onuda araştırdım ama benim istediğim kadar verimli değil. Aslında benlik değilde oğlum için sıkıntı oluyor 2.5 yaşında oğlum var yazın biyere giderken problem olcak. peltierin bi kısmı soguk veriyor tmm ama diğer kısımdaki sıcakta aynı kabin içinde olduğu için birbirini götürüyor diyorlar
  • :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 6 Haziran 2014; 1:31:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

:)
    Çoluğu çocuğu yakacak mısın ağabey işin mi yok yahu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknode

Çoluğu çocuğu yakacak mısın ağabey işin mi yok yahu :)

Alıntıları Göster
    Amcam 10 sene önce falan 93 model Şahinine taktırmıştı klima ama sonra araç kaldırmayınca satmıştı. 1000 TL verip klima taksanız motorun kaldıracağının garantisi var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

:)

Fabrika çıkışlı klimanın gözünü seveyim
  • 3lu priz al usta ordan cek elektrigi Yalniz dedigin olayi yapabilseydin haberlerde gorurduk seni. Basligi hayal edebiliyorum. Evdeki klimasini arabasina takan Turk diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pi

3lu priz al usta ordan cek elektrigi Yalniz dedigin olayi yapabilseydin haberlerde gorurduk seni. Basligi hayal edebiliyorum. Evdeki klimasini arabasina takan Turk diye

Olmaz diye bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Olmaz diye bir şey yok.

oha
  • Altin semer vurmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitsubishielectric

Altin semer vurmak.
    miariforinin klimasına bakmak çok daha mantıklı. sigorta tablasının tarafı ve klima düğmeleriniz değişecektir. çıkmacıları, hurdacıları araştırın. illa satılık bulunur zamanla.
    mobil klimayı aracınızın elektrik tesisatı çekmez. Allah göstermesin yakarsınız aracınızı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

miariforinin klimasına bakmak çok daha mantıklı. sigorta tablasının tarafı ve klima düğmeleriniz değişecektir. çıkmacıları, hurdacıları araştırın. illa satılık bulunur zamanla.
    mobil klimayı aracınızın elektrik tesisatı çekmez. Allah göstermesin yakarsınız aracınızı.

Alıntıları Göster
    Efsane konu olmaması için sebep yok...

Bence siz vantilatör alın, işinizi görür...

• quote:

Orijinalden alıntı: şansölye

Hocam nereden bluyosunuz böyle şeyleri :)

Hocam var olanı koyuyorum ben sadece.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.