Şimdi Ara

Arabaya sinen ve bir türlü çıkmayan kötü koku !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki aracımız var bu yüzden diğerini çok kullanmıyoruz ve uzun süreli olarak arabaya binilmiyor.
    Kurbandan kalan kemikleri kaynattıktan sonra leğene koyup arabanın bagajına koydum hem piknik yaparız dedik hemde kemikleri köpeklere atarız dedik çıktık yola piknik derkende çekirdek kola cips tarzı şeyler almıştım ve onlar arabanın ön kısmında duruyordu yani orada da bagajı açmadım hiç ve kemikleri görmedim görmeyincede aklıma gelmedi. kemikleri atmayı unuttum ve arabayı bir hafta kadar hiç kullanmadık.
    Kemiklerde bagajda kaldı bu sıcakta bir hafta boyunca.
    Arabaya bindim çok aşırı ağır kokuyordu kemikleri çöpe attım ama kokusu her yere sinmiş ve berbat kokuyor bir iki hafta geçti üstünden ne yaptıysam kokuyu çıkaramadım taban halısını temizledim bagaj halısını söküp iki defa temizledim ama hala koku aynı duruyor.
    Başına gelenlerden yardım istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sefa Koyuncu -- 4 Ağustos 2021; 12:52:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• kemiklerin suyu döşemeye akmadıysa eğer tek çare zamana bırakmak. zamanla koku kendiliğinden gider. sık sık havalandırın aracı.

• Aklıma Seinfeld bölümünü getirdi. Bölümün sonunda arabayı satıyordu.

• Sık sık havalandırın ve aracın içine bir kapta sirke koyun. Leş gibi sigara kokusunu gidermişti bu yöntem.

• Meticulous kullanıcısına yanıt
    Kurtlanmış o bir haftalık süreçte arabanın ön taban halısında bile kurt vardı temizledim ama hala berbat bir koku var :|

• hocam etlerden-kemiklerden bakteri yayildiysa onlar kötü koku yapıyordur. kimyasal ürün satan yerlerde ipa (izopropil alkol) satılıyor, 1-2lt kadar alıp sprey şişe içine koyarak bagajda ki bütün alanlara güzelce sıkın, alkol bakterileri öldürdükten sonra zamanla koku gidecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklıma dh de aracında ceset olduğunu yazan kullanıcı geldi,show haber ulaşmıştı. Adam csbyi öyle güzel yazmıştı ki!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tabana akan bişey olduysa geçmiş olsun. diğer türlü sadece kokuyu bir süre geçirmek zor olacak. bol bol koku giderici ve ekstra güzel kokular kullanın. aracı güvenli bir yere parkedebiliyorsanız 4 kapıyı veya camları açık tutun. arabayla arada bi gezin. 4 cam açık dolaşın. oto kuaföre verip detaylı temizlik yaptırın.

• Aynı olaydan değil ama balığa gidipte arabada balık unutan arkadaşım aşağıdaki koku bombasından alıp araç içinde patlatmıştı. Tamamen koku yok olmadı belki ama o leş kousu gitti diyebilirim. En azından araca binilecek hale gelmişti.

https://www.hepsiburada.com/wurth-arac-ici-tazeleme-100-ml-koku-bombasi-pm-HB00000AAXYY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaglarAkcam -- 4 Ağustos 2021; 13:30:47 >
  • CaglarAkcam kullanıcısına yanıt
    3 tane bomba patlattım bana mısın demedi 😤

• Bagaj Halisini sokun, kece varsa onu da degismeli, kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıcak; kaynatılmış kemikteki su zerreciklerini buharlaştırmıştır, o buhar da her yere sinip bakteri yapmıştır. Üstüne üstün öylece kaç gün bekleyip sıftılaşmış. Geçmiş olsun. Detailing'e gitmeniz lazım anca onlar geçirir belki.

• Benim arabamın döşemesine de hazır süt döküldü. Çiğ süt kadar koku yapmazmış ama bir miktar koktu. Aşağıya linkini bıraktığım ürünü kullandım, hiç koku kalmadı.

https://www.hepsiburada.com/wurth-kotu-koku-giderici-sprey-500-ml-made-in-germany-pm-otev4045989970407

Bu ürün parfüm değil, kötü kokuyu maskelemez. Kokuya sebep olan bakterileri yok eder. Denemekte fayda var.

• BF.Skinner kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• B.Avcı B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bakacağım

• Zamanında bekar yaşarken arkadaşım mutfaktaki çöpe pişmemiş et atmış o şekilde unutup bir hafta il dışına çıkmıştı. Eve geldiğimde yaşadığım şok ve koku geldi aklıma. Fare ölüsü gibi kokar hocam büyük talihsizlik olmuş muhtemelen tüm kumaşlara sindi zor iş valla:(

• MuammA_ kullanıcısına yanıt
    Evet arabanın tavan, bagaj ve taban halısına koltuklarına plastiklerine hatta halıları çıkardım sac demir bile kokuyordu artık bir şekilde bulacağız çözümünü.

• kesinlikle detailing başka çaresi yok verin sağlam bir yere her yerini temizlesinler

• Geçen sene başına benzer bir olay gelen bir arkadaş vardı konusunu buldum bir göz at

https://forum.donanimhaber.com/sifir-araca-sut-dokulmesi-ve-berbat-kokunun-cikabilmesi-icin-tek-cozum-yolu--143796312

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamacti Jun -- 4 Ağustos 2021; 17:26:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.