Şimdi Ara

Arabayı Güneşten ve Çocuklardan Korumak???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Astra 2012 model bir aracım var. 1 yıldır aracım garajda. Çok da fazla kullanmadım henüz 4000 km de. Ancak 20 gün sonra tatile ailemin yanına gidiyorum.

Gideceğim mahallede ne garaj var ne park edecek doğru düzgün bir yer. Üstüne üstlük canavar gibi çocuklar var. Aynı yerde oturan eniştenin Golfünü 10 gün önce harita gibi yapmışlar. Anlayacağınız araba görmesinler hemen yanaşıyorlar yanına. Üstelik Astra J model çok da araç yoktur bizim oralarda. Opelin genelde yeni modellerini pek tercih etmezler nedenini bilmiyorum.

Anlıyacağınız arabayı hem güneşten hem de çocuklardan nasıl koruyabilirim? Tecrübeli arkadaşlardan öneri bekliyorum. Aracı 1 yıl önce Sonaxta Boya koruma yaptırmıştım ilk Yetkili servisten teslim aldığım gün. 1 yıl sonra güneş için acaba etkisi devam eder mi?

• Bunun 2 Tane çözüm yolu var ayrıca sakınan göze çöp batar söyliyim ne kadar üstüne düşersen mutlaka bir şeyler gelir tecrübeyle sabittir.

Çözüm yollarına gelirsek,

1- Kaliteli oto brandası alarak hem güneşten hemde çocuklardan korumuş olursunuz ( Brandaya şahsen karşıyım tercih etmem)
    2- Otopark seçeneğiyle kapalı ise hem güneşten hem de çocuk ve dış etkenlerden gecelek zararlardan koruyabilirsiniz ( tereddütsüz otopark varsa bu seçeneği kullanırım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Bunun 2 Tane çözüm yolu var ayrıca sakınan göze çöp batar söyliyim ne kadar üstüne düşersen mutlaka bir şeyler gelir tecrübeyle sabittir.

1- Kaliteli oto brandası alarak hem güneşten hemde çocuklardan korumuş olursunuz ( Brandaya şahsen karşıyım tercih etmem)
    2- Otopark seçeneğiyle kapalı ise hem güneşten hem de çocuk ve dış etkenlerden gecelek zararlardan koruyabilirsiniz ( tereddütsüz otopark varsa bu seçeneği kullanırım)

Otopark kendi ikamet ettiğim yerde var. 1 aylık tatil süresince bulunacağım yerde yok. Bu zaman içerisinde güneşin de en yoğun olduğu aylar olacak. Bu anlamda sormuştum.

Diğerine de katılıyorum sakınan göze çöp batar. Ancak eniştem de hatta bu atasözünün tam tersi felsefeye sahip olan birisi. Aracın O km aldığında vites topuzu koptuğundan "Acelesi yok, taktırırız" diye torpidoya atıp hala torpidoda taşıyan bir adam. Ama gelmiş bebeler elindeki taş toprakla harita çizmişler. Biraz önlem alınabilir mi acaba diye düşündüm. :D

Önceki çalıştığım ilde okulda bir arkadaş varmı anlatırlardı, arabasını çok severmiş, cebinde çikolata taşırmış çocukları görünce hepsine çikolata verirmiş. :D Arabayı çizmesinler diye. :) Buna benzer yöntemler olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanrevan

quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Bunun 2 Tane çözüm yolu var ayrıca sakınan göze çöp batar söyliyim ne kadar üstüne düşersen mutlaka bir şeyler gelir tecrübeyle sabittir.

Otopark kendi ikamet ettiğim yerde var. 1 aylık tatil süresince bulunacağım yerde yok. Bu zaman içerisinde güneşin de en yoğun olduğu aylar olacak. Bu anlamda sormuştum.

Diğerine de katılıyorum sakınan göze çöp batar. Ancak eniştem de hatta bu atasözünün tam tersi felsefeye sahip olan birisi. Aracın O km aldığında vites topuzu koptuğundan "Acelesi yok, taktırırız" diye torpidoya atıp hala torpidoda taşıyan bir adam. Ama gelmiş bebeler elindeki taş toprakla harita çizmişler. Biraz önlem alınabilir mi acaba diye düşündüm. :D

Önceki çalıştığım ilde okulda bir arkadaş varmı anlatırlardı, arabasını çok severmiş, cebinde çikolata taşırmış çocukları görünce hepsine çikolata verirmiş. :D Arabayı çizmesinler diye. :) Buna benzer yöntemler olabilir.

Bu çocuk milletine aklım ermiyor gelir biri çekemez çocuk aklıyla çizer gider üzülen siz olursunuz bence uzakta bile olsa otoparka bırakın mutlaka vardır çevrede gerekirse 10 dakika yol bile yürürüm aklınız devamlı arabada kaldıktan sonra acaba başına bir şey geldimi diye düşünmek insanı yer bitirir bende bu aralar bu duyguyu çok yaşıyorum 0km araba aldım akşam eve gelince devamlı camdan bakıyorum gerçi oturduğum muhitte araç çizme olmaz ama afadersiniz öküz çok sürtüp gidenler oluyor. İş yerinde Allahtan kapalı otopark varda aklım kalmıyor

• arabayı aynen garajda bırak, otobüsle git .

etrafını jiletli tel ve mayınlarla çevir.

mahalledeki çocukların elebaşılarını tespit et, ceplerine 5 lira harçlık atıp araba size emanet aslanlarım diye motive et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S_O_S

mahalledeki çocukların elebaşılarını tespit et, ceplerine 5 lira harçlık atıp araba size emanet aslanlarım diye motive et.

• mahalledeki çocukların elebaşılarını tespit et, ceplerine 5 lira harçlık atıp araba size emanet aslanlarım diye motive et .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: S_O_S

arabayı aynen garajda bırak, otobüsle git .

etrafını jiletli tel ve mayınlarla çevir.

Bu da güzelmiş.
  • Ya da diyorum ilk gün balkonda bakıp aracın yanına ilk yaklaşan çocuğu gördüğümde kumandayla selektör yapıyım. Tüm çocuklar için bu uygulama ilk gün başarılı olabilir.

"Beyler yaklaşmayın arabada bir sıkıntı var hemen ışıklarını yakıyor" :) Kendi çocukluğumdan hatırlıyorum. Bu gibi durumlar tırstırırdı. Gerçi inadına lastiklerine vurup alarmını çaldırdığımız zamanlar olmuştu. Hey gidi gençlik. Kişi kendinden bilirmiş işi derler ya.
  • bir park bulup park etmek en iyi seçenek ancak bu imkansızsa çokça araba bulunan bir yere park edin böylece sizinki ne kadar güzel olursa olsun dikkat çekmez.Ben genelde toplu yerleri tercih ederim eğer otopark,kapalı otopark yoksa.Yok olmaz derseniz aracı olduğu yerde bırakıp başka vasıtayla ulaşım sağlamak gerek.Ama araba bu sonuçta süs eşyası değilki vitrinde taşıyalım.Ufak tefek şeyler oluyor ister istemez.
  • güneş için ise en az benim kadar titiz olduğunuzu varsayıyorum ve arabanın kaput ve tavanına bir bez(kuru olmak ve beyaz olmak şartı ile) serebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Compacterzurum

güneş için ise en az benim kadar titiz olduğunuzu varsayıyorum ve arabanın kaput ve tavanına bir bez(kuru olmak ve beyaz olmak şartı ile) serebilirsiniz.

Evet bunu diyecektim hocam bende. Geçenlerde bir Linea da gördüm. Bir arkadaş beyaz arabaya bembeyaz bir çarşafta gibi ince bez parçasını aracın üstüne sermiş. Bildiğiniz bez. Lastiklerden de bağlamış. Çok da güzel olmuş. Alttan hava estikçe böyle az da havalanıyordu. Branda gibi falan da değil ancak farkediliyordu diğer araçlar yanarken bu beyaz yatak örtülü araç o kadar Cool bir şekilde duruyordu ki. Helal olsun adama dedim. Olay budur.

• işin önemi bezin pamuklu,kuru ve renginin beyaz olmasında.
  • quote:

işin önemi bezin pamuklu,kuru ve renginin beyaz olmasında.

Pamuklu derken abi nasıl bir şey bu. Nereden bulabiliriz bu pamuklu bezler? Pamuklu olması boyayı çizmemesi içindir değil mi?
  • kaanrevan kullanıcısına yanıt
    pamuklu olması hava alması ve kuru kalması için.Ayrıca çizmeme ihtimalide hesaba katılabilir.Mesela çoğu çarşaf pamukludur.Ve çokta pahalı bir malzeme değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirited -- 28 Haziran 2013; 16:10:39 >
  • +olarak kumaş satan yerlerden metresini ucuza bulabilirsin.Yada eskimiş kumaşlara bak evde.
  • quote:

+olarak kumaş satan yerlerden metresini ucuza bulabilirsin.Yada eskimiş kumaşlara bak evde.

Teşekkürler.
  • önemli değil.
  • İlgi göstermemek önemlidir. Çok fazla kişininde aracı yokmuş. İlgi gösterince daha da sıkıntı olabilir. Kontrol etmekte fayda var tabii.
  • bir otopark ile anlaşın bence
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.