Şimdi Ara

Araç alırken dolandırılabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün başımdan şöyle bir olay geçti. Sarı sitedeki bir ilanı aradım ve aracını almak için kendisiyle buluşmak istedim. Aracı sahibi değil bir başkası getirdi ve ilk başta aracın kendise ait olmadığını, araç sahibinin işi olduğu olduğundan kendisine yardımcı olmak için aracı vekaletle kendisinin satacağını söyledi. Araca baktık beğendik ve notere doğru yola koyulduk. Satışı gerçekleştirirken aracın üzerinde haciz olduğunu öğrendik ve satış iptal oldu.Noterde işlemlere geçmeden hemen önce parayı ödemiştim ve paramı tekrar iade aldım. Sonrasında aracın aslında kendisinin olduğunu ama bankaya borcu olduğu için abisinin üzerine yaptınığını, abisininde borcunun olduğunu bilmediğini söyledi. Ancak ilandaki kişinin soyadı ile bu şahsın soyadı tutmuyor. Şimdi bu arkadaş aracın üzerindeki haczi kaldırırsam araçla hala ilgileniyor musunuz diye soruyor ve ne yapacağım konusunda kararsızım. Çevremdekiler aracın üzerinde herhangi bir borç varsa satışın zaten gerçekleşmiyeceğini ve vekaletnamenin noter tarafından kontrol edildiğinden aracı kendisinden almamda bir sakınca olmadığını belirtiyorlar.

- Eğer aracı alırsam parayı vekalet verilen kişiye ödemem bir sorun yaratır mı?
    - Aracın haciz durumu ben aldıktan sonra herhangi bir şekilde başımı ağrıtır mı?
    - Satıcıya pek güvenemediğim için aklıma gelmeyen başka bir şekilde dolandırılma olasılığım var mı?

Biraz uzun yazdım kusura bakmayın ancak konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zykon -- 9 Temmuz 2020; 12:51:55 >

• Hocam noterdeki görevli personel araç satışa hazır , bir sorun yok demeden paranızı göndermeyin. O sıra noter görevlisi bekliyor zaten paranızı gönderin diyor. Sizde o esnada sadece ruhsat sahibi kim ise ona gönderin parayı ve aciklamaya aracın modelini km sini rengini vs bilgilerini yazıp aracın satış bedeli diye yazın. Bu satıcıdan da uzak durun macera aramaya gerek yok.
    Alinti yapiyorum: "fiyatıda uygun olduğu için"

Zaten hep bundan dolayi oluyor ne oluyorsa. Satan arkadasi tenzih ederim ama genelde dolandirilanlar hep boyle dolandiriliyor.

- abi koş, yeni alici buldum aradi beni. Seni sevdim, baskasina gitmesin. Simdi saat 4, 5e kadar halledelim noter kapanmadan

- normalde bu fiyata vermem ama aciliyetim var. Hemen gel, simdi gel, noterde bulusalim. Kimle geliyon? Yalniz misin?

- bak simdi kardes, ben alirken cok guvendigim birinden aldim, expere sokmadim. Garantisi benim, hosuna gitmeyen bisey olsun, sana 1 hafta sure. Ayni paraya senden geri alirim.
    Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Bütçemi biraz daha zorlayıp sıfır araç almaya karar verdim ve bugün itibariyle bir araç için anlaştım. Baktığım araç 2015 model clioydu ve ikinci elde ortalama 90-95 bin arası fiyatlarla karşılaşıyordum. 95 bin 2015 model bir araca vermektense 106 bine bayiden sıfır 0.9 turbolu modelini alıyorum. Bakalım hakkımızda hayırlısı...
  • uzak durun bence bu iş olumsuzlukla ilerliyor. fazla macera aramayın vazgeçin bence.
    parayı size iade etmeleri güven kazanmaları için olabilir.
  • Hiç uğraşma böyle yamuk işlerle ückagitci uyanik bi adam degilsin ki böyle başlik açtin.
  • Sanırım dediğiniz gibi hiç bulaşmamak gerekiyor. Aracı beğendim ve fiyatıda uygun olduğu için kafam karışmıştı ancak hiç riske giremeyeyim en iyisi.
  • Hiç bulaşmayın hocam 3 bin fazla verirsiniz temiz araba bulursunuz başınız ağrımaz
  • Valla parayı tekrar aldığına dua et. Bazen hesaba para girince kişi borçlu ise direk bloke oluyor
  • Hocam noterdeki görevli personel araç satışa hazır , bir sorun yok demeden paranızı göndermeyin. O sıra noter görevlisi bekliyor zaten paranızı gönderin diyor. Sizde o esnada sadece ruhsat sahibi kim ise ona gönderin parayı ve aciklamaya aracın modelini km sini rengini vs bilgilerini yazıp aracın satış bedeli diye yazın. Bu satıcıdan da uzak durun macera aramaya gerek yok.
  • arabanın ruhsat sahibi kimse onun banka hesabına parayı yollamak lazım. en önemli kural. araçta haciz varsa satmak için mecbur ödeyecek.

açıklamada Şu şase nolu şu araç için derseniz iyi olur. Noterde satışı aldığınız ücret üzerinden gösterirsenizde iyi olur.Aşağı felan yazmayın aldığınız tutarı.

Böyle çetrefilli işleri oldum olası sevmem şahsen. Satmak istiyorsa haczi kaldırması lazım zaten öyle ya da böyle.
    abi kardeşin soyadı tutmuyorsa iş dolandırıcılık kokuyor. Şeytanın bile aklına gelmeyen sistemler türetebiliyorlar...
    Yok sen para gönder ya da öde haczi kaldıralım noterde satışı hallederiz derlerse derhal uzaklaşın. 5 kuruş para vermeyin araç parası hariç .Borcu harcı hacizi varsa kendi cebinden ödesin. Siz aman ha aman ödemeyin.. Ödediğinizle kalırsınız yoksa. Ha oldu satışı yapmaya notere giderseniz yanınızda 1 hatta 2 kişi olsun. Bir de araç üzerinde ve ruhsattaki motor ve şase nolar uyuşuyormu onuda kontrol etmekte fayda var..

Ya da boşverin hocam . Başka araç bakın ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloq -- 10 Temmuz 2020; 21:12:38 >

• Alinti yapiyorum: "fiyatıda uygun olduğu için"

Zaten hep bundan dolayi oluyor ne oluyorsa. Satan arkadasi tenzih ederim ama genelde dolandirilanlar hep boyle dolandiriliyor.

- abi koş, yeni alici buldum aradi beni. Seni sevdim, baskasina gitmesin. Simdi saat 4, 5e kadar halledelim noter kapanmadan

- normalde bu fiyata vermem ama aciliyetim var. Hemen gel, simdi gel, noterde bulusalim. Kimle geliyon? Yalniz misin?

- bak simdi kardes, ben alirken cok guvendigim birinden aldim, expere sokmadim. Garantisi benim, hosuna gitmeyen bisey olsun, sana 1 hafta sure. Ayni paraya senden geri alirim.
  • dolandırıcı olabilir tabi ama olmaya da bilir. parayı araç satışını aldıktan sonra, sadece ruhsat sahibi adına plaka marka model açıklamasıyla birlikte gönderin. en güvenli yöntem budur
  • Hiç bulaşma hocam uzak dur başın ağrımasın
  • Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Bütçemi biraz daha zorlayıp sıfır araç almaya karar verdim ve bugün itibariyle bir araç için anlaştım. Baktığım araç 2015 model clioydu ve ikinci elde ortalama 90-95 bin arası fiyatlarla karşılaşıyordum. 95 bin 2015 model bir araca vermektense 106 bine bayiden sıfır 0.9 turbolu modelini alıyorum. Bakalım hakkımızda hayırlısı...
  • Zykon kullanıcısına yanıt
    doğru karar vermişsiniz
    Üstad uygun fiyat dediğiniz 95 bin 2015 model clio muydu? iyiki sıfıra gitmişsiniz.
    Araç almayı geçtim bu ülkede nefes alırken dolandırılırsınız.
  • Hocam 88 bine anlaşmıştık ondan vazgeçince sıfıra yöneldim.
  • İlandaki isim soy isim ile araç sahibi farketmez ki adam siteye istediğini yazabilir.
    parayı noterin hesabına at onlar atsınlar adamın hesabına 30 lira gibi bir kesinti olur en sağlıklısı o
    haciz işlemini araç sahibib kaldırır ilerde senin önüne hiç birşekilde sıkıntı olarak çıkmaz
  • bir şey soracağım tecrübe olması için.

şimdi adama parayı gönderdiniz araba hacizli çıktı.

Noterde önce satış için uygundur diye bilgi alamıyor muyuz. noter tamam diyecek

ben parayı gönderecegım adama para gelınce satış gerçekleşecek. parayı gönderdıkten sonra sorun cıkmaması lazım

burada parayı gönderırken acele mı ettiniz. ben böyle bir şey olsun istemem yanı banane hacizinden falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

bir şey soracağım tecrübe olması için.

şimdi adama parayı gönderdiniz araba hacizli çıktı.

Noterde önce satış için uygundur diye bilgi alamıyor muyuz. noter tamam diyecek

ben parayı gönderecegım adama para gelınce satış gerçekleşecek. parayı gönderdıkten sonra sorun cıkmaması lazım

burada parayı gönderırken acele mı ettiniz. ben böyle bir şey olsun istemem yanı banane hacizinden falan
    Hocam tabi dediğiniz gibi önce sorup daha sonra işlemler başladığında parayı göndermek daha doğru olur. Ben gittiğimde noterde çok sıra vardı ve mesai bitim saati yaklaşıyordu. Eft yaptığım için de para hemen geçmeyebileceği için parayı önden göndermiştim. Bende ilk defa araç alımı yaptığım için acemilik diyin ancak tekrar böyle bir durumda kalırsam parayı noterin hesabına geçerim ve devir tamamlandığında noterden satıcının hesabına göndertirim.

Allah'ın sevdiği kuluymussunuz. Şansınızı daha fazla zorlamamaniza sevindim. Neredeyse gel beni dolandir demişsiniz adama.
  • Eft emrini sonradan iptal ettirme mevzusu da var. Bunlara aşırı dikkat edilmeli. Nakit alımlarda para sayma makinesi ile mutlaka kontrol edilmeli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.