Şimdi Ara

Araç alma hikayemiz,sonuç: Opel İnsignia

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Size 2006'dan bu zamana kadar otomobil alım-satım hikayemizi aklımda kalanlarla, özet geçerek anlatmaya çalışacağım.
    Önce kendimden bahsediyim 18 yaşındayım. İstanbul Ticaret Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Görsel İletişim ve Tasarım
    Bölümü 1. sınıf öğrenciyim. 3 aydır ehliyet sahibiyim. Çaylarımızı-kahvelerimizi aldıysak başlayalım.

Babam 7 senedir kullandığı 1999 model Renault Scenic aracımızı satıp, sıfır 2006 model Toyota Avensis almayı
    kafasına koymuştu. Gözü başka araba görmüyordu. Ben küçüklüğümden beri arabalar ile ilgiliyimdir ama o zaman
    o kadar ilgilenmemiştim. İlkokula gidiyordum. Bir cuma akşamı babam sürpriz yapıp arabayı getirmişti.
    2006 model Toyota Avensis 1.6 Comfort aracımız olmuştu. Arabaya 3 sene kadar bindik. 55.000 kilometre de
    iken 3 hafta gibi bir sürede sattık. Satma sebebimiz ise babamın yüksek araba sevdası idi. 2009'un mayıs ayından
    itibaren araba araştırmaya başladık. Bütçemiz Kia Sportage'lere yetiyordu. Hep Sportage'lere bakıyorduk. Bir
    pazar günü Altunizade oto pazarında siyah renkli 2008 model (tam olarak hatırlamıyorum) bir Sportage görmüştük.
    Sıkı bir pazarlıkla (babam iyi pazarlık eder.) anlaştık adamlarla. Hafta içi babam arabayı göstermek için adamlarla
    buluştu. Ama baya bi problemleri çıktığı için vazgeçti. Bu sefer bütçeyi biraz daha çıkardı ve Kia Sorento'lara bakmaya
    başladık. Bende artık internet üzerinde deli gibi Sorento araştırıyordum. Lisede ki arkadaşlara danışıyordum. Arabayı
    gene Altunizade oto pazarından almış olduk. 2007 model gri renkli X-Force kasası ESP'li 170 HP 94.000km'de bir Sorento almıştık.
    47.500'e anlaşmıştık. Aracın arka başlıklarda da tv'ler vardı. Profesyonel hırsızlar yüzünden ön konsoldaki ekran ve arka
    başlıklar komple çalınmıştı. Sonra araçtan soğumaya başladık. O sırada da şuan benim kullanmakta olduğum
    Hyundai Getz alınmıştı. Daha küçük hacimli olduğu için park probleminin daha az olduğu için babam Getz'i kullanıyordu.
    Benim ehliyetim yok tabi o sıralar.

Hadi çaylarımızı-kahvelerimizi tazeleyelim.

Sorento bizi baya bi uğraştırıyordu.Aküsü bitiyordu. Tabi yatmaktan büyük ihtimal. Artık arabadan iyice soğumuştuk.
    2.500cc motor ve ağır bir araç olduğu için tabi çok yakıyordu. Biz Ataşehir'de oturuyoruz, babamın işyeri 1.Levent'te. Hergün
    50 km'ye yakın bir yol yapıyordu, İstanbul trafiğide cabası.Aracımızı satmaya karar kılmıştık. Alındığı yere, Altunizade oto
    pazarına 3-4 sefer götürdük babamla birlikte satamadık.
    Oto pazarında tanıştığımız(o kadar gidince bir çevre ediniyor insan ) galericiye verdik aracımızı.Satışında da bizi baya
    zorladı Sorento. Bu arada da 2005 model kırmızı renkli 1.5 Dci motorlu Renault Megane SW 185.000de araç aldık. Tanıdık
    bir şirketten sadece kar etmek amaçlı. 5-6 ay kadar kullandık güzel bir karla sattık. Babam gene Getz'le gidip geliyordu.
    Ama ben de ehliyet alınca ve İstanbul trafiğine alışmam için babamın bir araç alması lazımdı.Renault'u aldığımız şirketten
    2006 model Audi A4 2.0 TFSI Quattro gri renkli aracı piyasadaki emsallerine göre uygun bir fiyata aldık. Amacımız gene kar edip
    belli bir süre binmekti. Arabayı 4-5 ay bindik. Gerçekten çok güzel araçtı. 200 HP idi. Kaçtığı gibi depoyu da emiyordu resmen
    Audi'yi bayram da memleket Sinop'tan dönüş yolunda babam İzmit'ten biraz daha geriden arabayı bana verdi. Yani ortalama
    150 km kadar kullanma fırsatım oldu. Ehliyetim yeni olduğu için sol şerite geçmeme izin vermedi babam, orta ve sağ şeritte max 110 km hızla
    seyir ettim. Kamyonların arasında gittim. Az selektör yemedim. 90-100km hızlarda bile 200 HP güç vardı altımda
    gaza dokunuyordum araba hemen atağa geçiyordu. İnanılmaz zevkli bir aletti. Ama artan benzin fiyatları ve malum araba normalden
    fazla yaktığı için aracımızı değiştirmeye karar verdik. 7 aydır forumu takip ederim. Audi'yi değiştirmeye karar verdiğimizde de hemen foruma sarıldım
    Jetta veya Passat bakıyorduk. Babama yeni kasa bakıyorsan sıfır alalım dedim ve sıcak bakmaya başladı. Maslak Doğuş Oto'ya gittik.
    Benzinli/Dizel otomatik Jetta ve Passat için 9 ay sıra veriyorlardı. Showroom da duran Parlement mavisi 1.4 TSİ S&S donanımlı Tiguan vardı.
    Kampanya da vardı araçta, Euro kurunu 2.00 da sabit tutuyorlardı.
    Araç 61.000 TL gibi bir fiyata geliyordu. Bizim A4 de 40.000 TL'ye alıyorlardı. Araçta küçük bi kusur vardı. Sürücü kapısında çok hafif bir eziklik vardı, boyası
    falan kalkmamıştı. Babam bundan ötürü aracın fiyatını da 58.000 TL'ye düşürttü. Dış boya ve kumaş korumasını bide ilk bakımını hediye ettirdi. Nerdeyse
    anlaşacaktık ki ta ki @banchi_doğan'ın Opel İnsignia 1.4 T aracı sipariş verdiği yazıyı görene kadar Babamı bu sefer İnsignia bakmasını söyledim.
    Maslak'ta ki Çiftkurtlar'a sordurdu. 1.4 Turbo'ların ilk parti malı ellerinde olacağını söylediler. Bu sefer rotamızı İnsignia çevirmiş olduk.
    Çevirmekle kalmadık aldık da arabayı.

Şimdi 1.4 Turbo 140 HP düz vites füme renkli sunroof'lu Opel İnsignia'mız var.

Tiguan'dan İnsignia neden rotamızı çevirdik;
    * Model yılı daha yüksek bir araç almış olduk.
    * Donanım olarak Tiguan'dan çok daha iyi idi.
    * Arabanın daha bi albenisi vardı. Karizmatik bir araç.
    * Yakıt olarak hemen hemen aynı yakacağını düşünüyorum.

He İnsignia çok kalıcı olur mu bilemem babam için tek eksi yönü düz vites olması

İşte bizim araç alma hikayemiz böyle biraz geriden aldım ve uzun oldu ama napalım affedin.

İnsignia'yı kullanmadığım için ehliyetim malum yeni almak isteyenlere bir yardımda bulunamam arabanın
    imzamda durması ve bu yazıyı yazmamdaki amaç sizlerle paylaşmak,

@banchi_doğan'a ayrıca teşekkürler burdan,

Herkese saygılar,

Bahsettiğim araçlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Power -- 14 Kasım 2011; 22:37:59 >

• Hayırlı olsun kardeşim bende de aynı aracın 1.4t + beyaz + sunroof lusu var çok memnun kalırsın sakin kullan ort. 8 lt. altında kalıyor......
  • hayırlı olsun güzel paylaşım
  • Baştan sona okudum,güzel olmuş eline sağlık.güle güle kullanın.
  • son zamanlarda forumda okuduğum en uzun yazı

baya akıcı bir dil kullanmışsın , insignia çok şık bir araç hayırlı olsun güle güle binin .
  • a4 temize benziyor,ne kadara verdiniz?

yeni aracınız hayırlı olsun
  • hayırlı olsun hemşerim insignianında sslerini bekliyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam rica ederim.

Güzel günlerde kullanın kazasız belasız inşAllah.

İnsignia'nın resmini istiyoruz bu arada :).
  • quote:

Orijinalden alıntı: stochastic34

a4 temize benziyor,ne kadara verdiniz?

yeni aracınız hayırlı olsun

A4'ü Doğuş'a verdik 40.000 TL'ye
  • kardeşim ne insignamış be herkesin dilinde aklında

en sonunda bende kendimi opel bayinde bulucam valla

arkaya kocaban TURBO yazarım valla
  • Herkese çok teşekkür ederim İnsignia'nın fotoğraflarını ekleyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

kardeşim ne insignamış be herkesin dilinde aklında

Elle mi yazcaksın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

quote:

Elle mi yazcaksın?

sanayide ben onu ayarlarım belki altın bile kaplatırım

• quote:

Güzel araba İnsignia
    60.000 TL'yi Boşline bir Tiguan'a vermektense donanım olarak ve görünüm olarak daha üstün olan Opel'e
    veririm o parayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Power

quote:

Güzel araba İnsignia
    60.000 TL'yi Boşline bir Tiguan'a vermektense donanım olarak ve görünüm olarak daha üstün olan Opel'e
    veririm o parayı.

yeni tiguana lafa yok

• quote:

quote:

quote:

Güzel araba İnsignia
    veririm o parayı.

yeni tiguana lafa yok

Cruise control varmiydi?.....:))))

• Yazı dili akıcı olmasa okunmaz ama okudum sonuna kadar, bi Mercedes alıp 10 yıl binip kendinizi sıkıntıya sokmasaydınız daha iyi olmazmıydı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: smg05

quote:

quote:

quote:

Güzel araba İnsignia
    veririm o parayı.

yeni tiguana lafa yok

Cruise control varmiydi?.....:))))

Debriyaja basınca devreden çıkmayandan hemde :).

• hayırlı olsun hocam bende 180lik olanı kullanıyorum çok zevkli bi araç bide ortalama yakıt tüketimi 11lt altına düşerse dahada mutlu olucam ama yok düşmüyo arkadaş öğrenci adamım ben koyuyo benzine verdiğim para bide ailemin yanında kalmasam bitmiştim bütün paramı yakıt ve ev giderlerine verirdim heralde
  • Herkes de Insignia alır oldu son günlerde.

Neyse neyse, hayırlı olsun arkadaşım.

Güzel araba almışsın.

Güle güle kazasız belasız kullanman dileğiyle.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.