Şimdi Ara

araç beyninden donanım iptali yapmak ? (airbag_kemer)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracım nissan qashqai 2008 1.6 tekna ben aracımı 2013 yılında aldım aldığımdan beri ön emniyet kemerlerinde toka takılı sabit olarak arka koltukların emniyet kemeleri ise hepsi normal şekilde takılı durmaktaydı geçen sefer yan taraftan sürücü airbaiğini iptal ettim bu sefer teypin altından bulunan arka emniyet kemeri göstergesi airbag2 off sembolü kırmızı ışık şeklinde sabit yanmaya başladı hal böyle olunca can sıkıcı olmaya başladı bu durum benim için bende önceden aldığım 7 inçh double teyp-i söktüm internet üzerinden 10 inçh çerçevesi ile birlikte satılan bir teyp satın aldım montajınıda yaptım böylelikle orta kısımdaki yıpranmış ve çizikleri olan parça sıfırlandı teyp boydan boya denk geldiği için alt gösterge paneli iptal oldu hemen arka koltuktaki emniyet kemerlerini hepsini söktüm topladım yerli yerine oturttum derli toplu düzenli oldu

şimdi aracımın airbag sargısı kopuk durumda yaklaşık 1.5 2 senedir airbag lambası aralıksız olarak yanıp sönüyor artık bi el atmanın zamanı geldi geçiyor hadi orta bölümdeki teyipin bulunduğu kısımdaki göstergeyi iptal ettim yan yolcuğu airbagini de kapattım buraya kadar kafam rahat ne arka emniyet kemeri ışığı neden yan yolcu airbag ışığı yok ter temiz oldu gelelim ön tarafa bu öndeki tokaları çıkarınca sürekli sesli ikaz veriyor göstergede uyarı ışığı yanıp sönüyor maalesef çok gıcık bir durum buna nasıl bir çözüm uygulayabilirim beyinden emniyet kemeri ışığı tamamen kapatılabilir mi ? göstergeyi söküp lambasını çıkaracağım bu seferde sesli ikaz ötüyor

son olarak direksiyon sargısı kopuk olduğu için göstergede airbag lambası sürekli yanıp sönüyor önceden arıza sildirebiliyordum artık silmeme izin vermiyor sanayide bir kaç yer ile konuştum airbag araç beyinden tamamen kapatabiliyor dendi bana onu nerede ve nasıl yaptırılabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 12 Nisan 2023; 2:12:16 >

• Bunu bilemezsiniz.. sadece 10 yılda değişimi önerilir. 10 yıldan sonra pert diye bir şey yok, 25 yıllık hava yastıkları bile problemsiz patlayabiliyor.

Bizde 20-25 yaşında olup sanayici asım usta tarafından airbagi ellenmemiş araç yok denecek kadar az olduğu için, çalışmayan, yamuk yumuk patlayan, barut çıkarıp sönen airbag çok oluyor. ondan patlamayacakmış gibi düşünüyoruz.. müdahelesiz eski airbag sorunsuz patlar çoğunlukla..

Konu sahibine de şaşıracak bir şey yok.. kemerlere toka takmış, airbagi iptal etmek istiyor.. işi mühendislerin elinden alıp sadece Allah'a bırakmak isteyen gerçek bir mümin..

• Siz iyi misiniz yahu, airbag iptal etmek nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik olarak zor işlemler değil, kemerlerde kablolar düz bağlanır, airbagler için de birer direnç mevzu çözülür fakat bu kadar güvenlik donanımı olmayan araca binecekseniz satıp eski model bir araç alın cebe para kalsın.

• sinoplu kullanıcısına yanıt

2008 yılındaki aracın airbaaginden hayır gelmez zaten.

• tsufrankwoli kullanıcısına yanıt

Bunu bilemezsiniz.. sadece 10 yılda değişimi önerilir. 10 yıldan sonra pert diye bir şey yok, 25 yıllık hava yastıkları bile problemsiz patlayabiliyor.

Bizde 20-25 yaşında olup sanayici asım usta tarafından airbagi ellenmemiş araç yok denecek kadar az olduğu için, çalışmayan, yamuk yumuk patlayan, barut çıkarıp sönen airbag çok oluyor. ondan patlamayacakmış gibi düşünüyoruz.. müdahelesiz eski airbag sorunsuz patlar çoğunlukla..

Konu sahibine de şaşıracak bir şey yok.. kemerlere toka takmış, airbagi iptal etmek istiyor.. işi mühendislerin elinden alıp sadece Allah'a bırakmak isteyen gerçek bir mümin..

• Böyle şeyler yapmak yerine aracı yenilemeyi düşünün , siz bu araçla çok uğraşıyorsunuz, başlıklarınizi hatırlıyorum daha öncelerinden.

Ama illa iptal ettireceğim diyorsanız ya fişini cikartin ya da meşhur lafimiz direnç attırın ama kesinlikle tavsiye etmez bunları kimse.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gayet iyiyim hocam eskiden airbag-mi var dı ufak çaplı olaylar olsun aracın yaşına bağlı yıpranmalar olsun durduk yere açılmasını istemiyorum gerekte yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam satmaya niyetim yok allahın izniyle benimle beraber gittiği yere kadar yaşatmak istiyorum güvenlik konusunda problemim yok gelen allahtan geleceği için ne yaparsan yap önün geçme şansın yok maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 12 Nisan 2023; 13:14:20 >
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

10 yılda bir sefer değişimini bende duymuştum her ne ise

şimdi hocam konuya gelirsek beyinden airbag iptali yapılabilir mi ? beyinden tamamen kapatılabilir mi ? yine aynı şekilde kemer ikaz sesi ve ışığı iptali yapılabilir mi ?

• berke_17. kullanıcısına yanıt

Puahahhahahahahah

• evet hocam çok uğraşıyorum kafamda en iyisi olana kadar da devam edeceğim ve aracı allahın verdiği ömrün sonuna kadar satmaya niyetim yok allahın izniyle ömürlük biniciyim yıllardır biriken sayısız iyisiyle kötüsüyle anıları hatıraları yaşanmışlıkları yaşatacağım kısacası ben aracımdan memnunum satmak için değil ömürlük binmek için aldım 2 ye bölünse bile birleştirip kullanmaya devam zaten yakın zamanda baskı balata değişimi yaptırdım aksları sıfır taktırdım sağ aks da çok az boşluk vardı diğer tarafta boşluk yoktu yine de sıfırladım kafam rahat

konuya dönersek:

airbag direnç olayını araştırayım bu direnç attığımız kaza anında bile açılmasını engelleyecek bir sistemmi ?

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt

komik olan nedir ?

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

15 yıl olmuş içindeki kimyasal özeliğini kayboluyor açılsa bile içi çok fazla dolmadığı için fayda sağlama ihtimali düşük.

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt

Doğal seleksiyona güzel örnek olur aslında :D

Direnç attığınız an kazada şahinden farkı kalmaz Siz sistemi dirençle kandırıyorsunuz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Freni de iptal ettirin. O ne öyle basınca araba duruyor. Araba dediğin basacaksın gidecek, durmak yok yola devam.

Tedbir - tevekkül böyle demiyor ama yine de siz bilirsiniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Airbagları söktür eve götürüp koy bir yere bari hahaha
    Tiplere bakar mısın ya
    Soketleri sökersin kablo uçlarına direnç koydurursan ışık yanmaz herhalde

• şu forumda çok garip başlık gördüm ama bu kafadan ilk sıraya oynar. adam keyfinden airbag iptal ettirmiş. jhudhfuhduıjanfjda

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.