Şimdi Ara

Araç hararet yaptı, şimdide stop ediyor ne yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
12.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yardımını ihtiyacım var, aracım 94 civic otomatik. Yokuş tırmanış sonrasında hararet yaptı ibreyi görmedim dumanı gördüm sağa çekip kontağı kapattim. 15 dk sonra radyatör kapağını açtım su yoktu hemen su ilave ettim biraz daha bekledim. Hararet ortanın biraz altında iken çalıştırdı 50 mt gittim durup beklerken araç stop etti yine su azaltmıştı ekledim yine çalıştırdı yine stop etti. Yerde de su vardı belli ki su eksiltiyor.
    Şimdi ne yapmalıyım ?
    Neden stop ediyor ?
    Sabah tamirciye kadar gitsem sıkıntı olur mu ?
    Araç otomatik yokuş aşağı inerken stop ederse bir de o zaman ne yapmalıyım bilemedim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarikaksu -- 13 Ağustos 2015; 23:03:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Hararet Yaptı ve Stop Etti: Ne Yapmalısın?

Arabanızın hararet yapması ve sonrasında stop etmesi ciddi bir sorundur. Bu durum, aracınızın motoruna zarar verebilir ve güvenliğinizi tehlikeye atabilir. İşte böyle bir durumda ne yapmanız gerektiğine dair adım adım bir kılavuz:

• Aracı güvenli bir yere park edin: Arabanız stop eder etmez, olabildiğince çabuk güvenli bir yere park edin. Trafiğin akışını engellememeye dikkat edin.
    • Aracı kapatın: Kontak anahtarını çevirerek aracı kapatın.
    • Kaputu açın: Aracınızın motorunun soğuması için kaputunu dikkatlice açın. Bunun çok sıcak olabileceğini unutmayın, bu nedenle dikkatli olun.
    • Soğumasını bekleyin: Motorun soğumasını en az 30 dakika bekleyin. Bu süre zarfında aracın kaputunu açık tutmaya devam edin.
    • Soğutma sıvısını kontrol edin: Motor soğuduktan sonra, soğutma sıvısı seviyesini kontrol edin. Seviye düşükse, soğutma sıvısı ekleyin.
    • Aracı çalıştırmayı deneyin: Motor soğuduktan sonra, aracı çalıştırmaya çalışın. Araç çalışırsa, dikkatli bir şekilde sürün ve en kısa sürede bir tamirciye gidin.
    • Tamirciye götürün: Aracınız çalışmazsa veya çalışsa bile garip sesler çıkarıyorsa, en kısa sürede bir tamirciye götürün.

Uyarılar:

• Aracınız hararet yaptığında asla kapağını açmayın. Bu, sıcak buharın dışarı çıkmasına neden olabilir ve ciddi yanıklara yol açabilir.
    • Motor sıcağıyken soğutma sıvısı eklemeyin. Bu, motorun çatlaması gibi ciddi hasarlara neden olabilir.
    • Aracınız hararet yaptıktan sonra stop edip çalışmıyorsa, kendiniz tamir etmeye çalışmayın. Profesyonel bir tamirciye başvurun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba.
    Geçmiş olsun.
    Motor conta yakmış olabilir.
    Keşke ilk hararet sonrası aracı hiç çalıştırmasaydınız, rektefiye gerekebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun, motor soğudu hararette normale döndü diye hareket ettim aslında.
    Motor sesinde sorun yoktu düzgün çalışıyordu. Rektefiye gerekecek durumda sesten anlaşılır mı

• tarikaksu T kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Genelde ilk olarak silindir kapağında çatlak oluşur.
    Motor Ses yapmayabilir.

• Mytohology M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Eğer böyle bir durum varsa tamirciye kadar gitmemde sorun olurmu ?
    Dik bir yokuştan inmem gerekecek sonrası düz yaklaşık 400mt
    Teşekkürler

• Merhaba.
    Araç bu halde daha çok masraf çıkarabilir.
    Tamirci 1-2 km mesafede ise çekici en fazla 100 TL alır.

• çekiciye para falan vermeyin. söyleyin tamirciye yada tanıdık birine, bağlayın aracı onun arkasına o şekilde götürüverin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yanlış bilmiyorsam araç hararet yaptığında, eğer radyotörle ilgili bir sorundan kaynaklanmıyorsa, hemen stop edilmemeli, rolantide çalışmaya devam ettirilmeli hararet düşene kadar, ama sorunun motorun yorulmasından değil, başka bir nedenden olduğundan eminseniz o zaman stop etmek en mantıklısı
  • Sorun çözüldü hortumlardan biri su kaçırıyormuş hararet bu yüzden oldu iyi ki daha geç farketmedim.

Asıl sorun bujilere yağ dolmuş stop etmesi bu yüzden. Üst kapak conta keçeleri yalan olmuş. Temizledikten sonra sorun kalmadı gibi ama bu durum hararetten mi oldu yoksa zaten miyadı doldu mu o belli değil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.