Şimdi Ara

Araç önerisi ve vites farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncellikle araba önerisi almadan önce manuel ve otomatik vites ile aklımda soru işaretleri var. Öncellikle Renault Megane 2 2004 model 1.4 Sürücüsüyüm daha doğrusu aileme ait bir araba fakat 5 senedir aktif bir şekilde kullanıyorum ve manuel vites. Artık okulu askerliği bitirip iş bulduğum içine kendime araba almak istiyorum ve çevremdeki herkes otomatik vites arabaları öneriyorlar ben daha önce hiç otomatik vites araba sürmedim o yüzden manuel ve otomatik vites arasında kararsızım sizin önerilerini bekliyorum. Şimdi gelelim ikinci soruya; 80bin Türk Lirası civarında bir bütçem var taş çatlasın 5-10bin tl daha ekleyebilirim şuanlık Volskwagen polo allstar otomatik vitese kafayı takmış durumdayım başka önerilieriniz var ise hatchback araba arıyorum sıfır alacağım. Arabada aradığım veya istediğim iki şey var 1.Güvenlik 2.Komfor hız yapmayı sevmeyen biriyim o yüzden arabanın çok güçlü olması önemli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnLyNewTR -- 3 Mart 2017; 5:24:20 >

• O bütçeyle polo almazdım. Kia ceed 2016 modelleri concept plus donanımları 100 tl cıvarı liste fiyatı vardı. Ciddi bir pazarlıkla bütçenize uygun bir rakama iner diye düşünüyorum. Hem poloya göre segment atlamış olursunuz hemde daha donanımlı otomatik viteste nispeten daha sorunsuz bir modele geçiş yapmış olursunuz. Ceedi incelemenizi öneririm...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle honda mercedes bmw almayacaksanız otomatiği eleyin bence çünkü sorun açabilir.
    eğer manuelde karar kılarsanız ben c sınıfı çok arabayı test ettim en uygun fiyata en güzel hyundai i30 1.6 136 hp dizel olanı buldum 82.000 tl den başlıyordu şuan kaç tl bakmadım.

yok otomatik olsun diyosanız bence kesinlikle civic yada cvt şanzımanlı araç bakın sorunsuz bir şanzıman yavaş atar performansı kısar ama sizin için önemli değilmiş.

şuan civic 86.000 tl otomatik LPG li sorunsuz şanzıman düşük yakıt ile size uygun bence.
  • Hocam Allah'tan belanı arıyorsun. O paraya B sınıfı dümdüz kalas gibi bir araba. Hele ki Dsg evlerden ırak

O paraya 308 veya Megane alınır mis gibi binilir. Hem daha geniş, hem daha sorunsuz.

• Merhaba,

Otomatik vites ile 30 dk surdukten sonra neden ben bunca yil hamallik yapmisim diyeceksiniz o bakimdan butceniz de elveriyor madem otomatik alin.

oncelikle tam otomatik bir arac almaya bakin, yani dsg, dct, edc vb gibi otomatikestirilmis manuel viteslerden ziyade tam otomatik vitesleri tercih edin.

zira yukarida saydigim vitesler teknik ariza cikarmasa bile belli bir kmde ayni manuel arac gibi baski balata degistirmek zorundalar.

Marka alginizi genis tutun dunyada sadece reno wv ford yok.

Gerisi zevkinize keyfinize kalmis.

Cok km yapmayacaksaniz benzinli aracta isinizi gorecektir.

Km de 10 kurus kar edecegim diye pesin pesin 10- 15 bin tl vermeyin.

Hayirli gunler

• Manuel sürüyor ve bundan dert yanmıyor iseniz manuel alın.
    Çünkü şu anda binek tam otomatik almadığınız sürece ileride hep başınızı ağrıtacak.
    Bu arada 80bin TL'ye polo almak açıkçası çok da iyi bi fikir değil.

İlla otomatik olsun dersen japon aisin tam otomatik şanzımanlı 308 bakabilirsin o paraya ve polo yanında teneke kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

öncelikle honda mercedes bmw almayacaksanız otomatiği eleyin bence çünkü sorun açabilir.
    eğer manuelde karar kılarsanız ben c sınıfı çok arabayı test ettim en uygun fiyata en güzel hyundai i30 1.6 136 hp dizel olanı buldum 82.000 tl den başlıyordu şuan kaç tl bakmadım.

yok otomatik olsun diyosanız bence kesinlikle civic yada cvt şanzımanlı araç bakın sorunsuz bir şanzıman yavaş atar performansı kısar ama sizin için önemli değilmiş.

şuan civic 86.000 tl otomatik LPG li sorunsuz şanzıman düşük yakıt ile size uygun bence.

Ee o premium markalar dışındaki otomatik vitesler gitmiyor mu ? Sıkıntısı mı var ? (Dsg hariç) Adam zaten haftada iki kere piste çıkarıcam milisaniyeler değerli yazmamış.Şöyle saçma yorumları gördükçe çıkasım geliyor forumdan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NinthMenderReturns

quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

öncelikle honda mercedes bmw almayacaksanız otomatiği eleyin bence çünkü sorun açabilir.

Ee o premium markalar dışındaki otomatik vitesler gitmiyor mu ? Sıkıntısı mı var ? (Dsg hariç) Adam zaten haftada iki kere piste çıkarıcam milisaniyeler değerli yazmamış.Şöyle saçma yorumları gördükçe çıkasım geliyor forumdan.

ben yavaş atmasını demedim cvt performanslı değil zaten onuda yazdım.

sağlam olsun sorunsuz olsun dedim
    dsg,dct,powershift,edc gibi birçok şanzıman gördüm arıza yapmış çok büyük masraflar açıyor.

siz isterseniz alın ben almam onların sorunuyla masrafıyla uğraşamam,zaten rahatlık için alınmıyor mu bu şanzımanlar ?
    baya bir arabanın fun clup ına üyeyim buluşmalara gidiyorum arada orada gözlemlediğim şeyler bu yönde belirli otomatikler dışında almam ben alanda masrafını düşünsün micrada bir şanzımana 40.000 dedikleri konuya dönmenizi öneriyorum olurda öyle bir durumla karşılaşırsanız anlarsanız beni.

• o.lut03 O kullanıcısına yanıt
    Broadwayi satmışsın hocam hayırlı olsun Fluence.

• EAT6 PSA grubuna yönelin.

• 80 bine polo almak vah vah...

polo yahu kac senedir kasasi bile degismeyen her sokakta zebil gibi olan kiralamaline polo

okudukça kötü oluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 3 Mart 2017; 15:26:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JNG90

Broadwayi satmışsın hocam hayırlı olsun Fluence.

Sağolun

• Hepinize mesajlarınız için çok teşekkür ediyorum arabadan anlamadığım için buraya yazdım. Gayet güzel neden alınmaması veya ne alınması lazım adı altında güzel mesajlar var. Ozaman polodan vazgeçiyorum dediğiniz arabalara yönelip biraz daha araştırma yapacağım ve tam otomatik vites almak istiyorum en azından bir test sürüşü yaptırırlar diye umut ediyorum. Hızı hiç önemli değil kilometre olarak her gün işe giderim ve hafta sonu gezileri onun dışında aktif bir kullanıcı olduğumu söyleyemem. Güvenli ve komfor olması tercihim.
  • biraz daha yazalım da diğerlerine de örnek olsun 80 bine polo almak mı ???
    bunları gördükten sonra dğş oto az bile yapıyor bu millete. yazık günah ya parayı sokakta bulsam bile vermem poloya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.