Bildirim
araç sağa çekiyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
lastik hava basıncı -
benim araçta sağa çekiyor arkadaşlar yoldan dediler -
Sanki bir anda başlamış gibi yazmışsınız. Eğer öyle ise ne oldu da bu hale gedli önce bunu düşünün
yok şayet aldığınızdan beri böyle ise (örneğin ikinci el), aracın kazası olabilir, bunu düşünün derim -
benimde çekiyor... sag jantı sola solu sağa taktım simdide diger tarafa cekiyor...
jant yamuk = )
geçen minibüs çıkmıştı aracın üstüne jantı yamultmuş -
kaptan bu gemi biraz solamı çekio
-ne sodası abi???
amaç makara bu arada yanlış anlaşılmasın -
taktığınız lastikler yönlü lastikse çekme yapabilir -
benimde eski aracım(2002 civic) sağa çekiyordu. farklı zaman ve farklı yerlerde en az 3 kere rot balans yaptırmıştım ve sağa çekme devam etmişti.quote:
Orijinalden alıntı: ColDasHeLL
kaptan bu gemi biraz solamı çekio
-ne sodası abi???
amaç makara bu arada yanlış anlaşılmasın
en son gittiğim rot balansçı; araç ile derin bir çukura girdiniz mi veya büyük bir taşa çarptınız mı diye sormuştu. neden diye sorduğumda sağ arka teker rot ayarının çok kaydığını söyledi. hatta çoğu rot balans yapan yerlerde arka tekerleklerin rot ayarının kontrol edilmediğini söyledi. işlem bittikten sonra beraber test sürüşü yaptık ve araçta hiç sapma kalmamıştı.
bence arka teker rot ayarınında kontrol edilmesini özellikle söyleyiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortal_plt -- 9 Mayıs 2012; 0:36:36 >
-
hocam birçok nedeni olabilir. rot yaptırmışsın onda sorun yok o zaman. benim aklıma gelenler
jant yamuk yada ezilmiş olabilir,
aracın direksiyon hidroliginde sorun olabilir,
lastik hava basıncında bir sorun olabilir,
aracın sizden önce kazası varsa o bölge ile ilgili bir sorun olabilir,
aracın yük dağılımından kaynaklanabilir( bu çok düşük bir ihtimal ve size bağlı bir şey aracın içindeki yüke göre değişir bunun olacağını sanmıyorum) -
Tekerler eşit dönmüyor. -
jant yamukdur kardeş aynı sorun bendede vardi sonra baktıkkı jant yamuk cıktı :) -
bir akrabamın basına gelmıstı....kendısı rot balans yaptırıyor fakat araba sola cekıyor.sonra ustaya gıdıp fırca atıyor neden dogru yapmadın dıye...eleman tekrar ayarlıyor vs arabada degısen bısı yok gene sola cekıyor...Sonra altını ustunu kontrol edıyorlar sol teker 3 cm gerideymiş ve arabanın şasesi yamukmus...Naptılarsa duzelmedı sattılar...Onden darbe vs aldıysa ondan kaynaklanıyordur.....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9E79BA17 -- 9 Mayıs 2012; 2:41:11 > -
Olur öyle.. -
sağa çekiyorsa şaseciye git sağ tablayı merkezlettir hafif geridedir pek de önemli değil
yoldan olabilir.lastikler eski ve aşınmışsa olabilir.direksiyon merkezlenmemiş olabilir.
olabilir olabilir... -
araç dedemin eski aracı kaza yok. 2005 model çok eskide değil. Yoldan olamaz her yerde aynı şekilde. Aracı 5 aydır kullanıyorum. Bir sene önce 1 ay bendeydi aynı sorunu yaşadım. Rot yaptırdım yine olmamıştı. Şimdi sırasıyla rot yaptırdım. Hatta dediğim gibi denedim olmadı 2 kere daha soktuk makinaya. Lastiktense diye onuda değiştirdim. Hava basıncı, balans hepsi oldu. Servise götüreyim dicem. Ordada ne hesap çıkacak bilemiyorum ama anlaşılan rotta değil. Yanlız şu var dedem dümdüz kullanır arabayı yani kasis fln dinlemez. Belki bir yere girmiştir ama bilmiyorum. Aracımdan çok memnunumda bu sorun rahatsız ediyor. Araba ip gibi gitsin istiyorum. Her saniye direksiyonu çok hafif sola kaydırıyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: colemantrebor
araç dedemin eski aracı kaza yok. 2005 model çok eskide değil. Yoldan olamaz her yerde aynı şekilde. Aracı 5 aydır kullanıyorum. Bir sene önce 1 ay bendeydi aynı sorunu yaşadım. Rot yaptırdım yine olmamıştı. Şimdi sırasıyla rot yaptırdım. Hatta dediğim gibi denedim olmadı 2 kere daha soktuk makinaya. Lastiktense diye onuda değiştirdim. Hava basıncı, balans hepsi oldu. Servise götüreyim dicem. Ordada ne hesap çıkacak bilemiyorum ama anlaşılan rotta değil. Yanlız şu var dedem dümdüz kullanır arabayı yani kasis fln dinlemez. Belki bir yere girmiştir ama bilmiyorum. Aracımdan çok memnunumda bu sorun rahatsız ediyor. Araba ip gibi gitsin istiyorum. Her saniye direksiyonu çok hafif sola kaydırıyorum.
o zaman ön tekerleklerin çamurlukla-davlumbazla olan mesafelerini birbirine kıyasla parmak hesabıyla ölç.bir fark bulamazsan direksiyon düzeltilecek ya da böyle kullanacan arkadaş
-
Söylediklerinize göre jant ya da jantlarda eğiklik var. Jantları düzelttirseniz sorun kalmaz. -
bence de tek ihtimal jant kaldı gibi -
Merhaba arkadaşlar.
50-60 km hızdan sonrası direksiyonu bırakıp bir anda gaza yüklenince "direksiyon 1cm kadar sola dönüyor, araç sağa çekiyor..."
rot balans ayarı yaptrıdım düzelmedi,
salıncak rotillerini değiştirdim olmadı...
lastikleri ön arka yaptım olmadı...
Kafayı yiyecem. Neden olabilir? Son ihtimal lastikler diyorum ama
Bir anda gaza yüklendiğinizde direksiyonu tutsanız bile bildiğiniz 1cm yukarı hareketle sola çeviriyor kendini. araçta sağa doğru meyilleniyor.
Sebep? -
Aracı askıya alıp iki tekerleği de döndürün hızları eşit mi veya zor dönen var mı ona bakın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- ehliyette 102 kodu kaldırma
- bmw klima tuşları anlamları
- debica lastik kimin
- benzinli araç yağ değişimi kaç km
- araba far ayarı 0 1 2 3
- volkswagen fiyat listesi 2024
- bmw fiyat listesi
- nissan qashqai 2024 fiyat listesi
- yeni renault 5
- doblo trekking 4x4 mu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X