Şimdi Ara

Araç Tavan Değişimi YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: pJhier Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
12.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dün itibariyle maalesef aracıma çok yüksek bir yerden taş atmışlar ön cam kırılmış buzlanmış aslında ön cam hiç sorun değildi fakat taş tavana vurup ön cama sıçramış sol ön ve arka kapının tam kesiştiği noktanın üst tarafından tavana taş vurmuş yaklaşık içe doğru 5-8 cm gibi çökme olmuş yanlız taşın hızdan dolayı orta taraflarda bombe yapmış moralim çok bozuk aracım çok temiz bir araçtı kaskom var ama sonuçta böyle birşeyin insanın başına gelmesi çok üzücü gerçekten. Sizlerden öğrenmek istediğim tavanı kaskodan tamamen değiştireyimmi yoksa tavanı tamir ettirip boyatayımmı biliyorsunuzki orjinal tavan gelse bile boya oluyor. Aracı satış yaparken hangisinde ne kadar az problem yaşarım yenilenen orjınal ve boyanılan bir tavanmı yoksa düzeltilen orjınalı bozulmuş boyatılan bir tavanmı.

Cümleleri üzüntüden toparlayamıyorum kusura bakmayın. Araç Honda Civic 2006 LS modelidir.

• Sole solim, kesinlikle arabanın resmini videosunu cek, sonrada orj tavanı getirt orjinal serviste tak

Arabanın tavanı boyalı olsa ne olur, onemli olan taklalı olmasın, takma kafana olur boyle şeyler

Sana sinirlenen biri fren hidroligi dokse daha kotu mesala, yada gerçekten takla atsaydın, canından kıymetlimi salla gitsin ya kaskonda warmış zaten

AMA ! Sonra taşı atanı bul sigortaya ihbar et, dava mava ugraşsınlar dursunlar BENCE
  • Çok sağol yazdığın için il dışındaydım bana kini olan biriside olması mümkün değil ama o kale gibi olan yerin üstüne çıkıp alkol alırlarmış diye söyledi zaptı tutan memur beyler tavanı orjinal serviste taktırtayımda 40 gün sürer diyorlar. Ben normal devamlı bu işleri yapan usta bir tamircide taktırmayı düşünüyorum hatta arabayıda oraya çektik bidaha geride nasıl isteyecem bilmiyorum dur bakalım yarın istanbul honda servıslerini arayıp soracağım tekrar teşekkürler arkadaşım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: redbexlean1

Çok sağol yazdığın için il dışındaydım bana kini olan biriside olması mümkün değil ama o kale gibi olan yerin üstüne çıkıp alkol alırlarmış diye söyledi zaptı tutan memur beyler tavanı orjinal serviste taktırtayımda 40 gün sürer diyorlar. Ben normal devamlı bu işleri yapan usta bir tamircide taktırmayı düşünüyorum hatta arabayıda oraya çektik bidaha geride nasıl isteyecem bilmiyorum dur bakalım yarın istanbul honda servıslerini arayıp soracağım tekrar teşekkürler arkadaşım.

Ya adama de bu iş serviste olsun kaydı kuydu olsun istiyorum, sorna satarken arabam taklalı derler beni deli ederler

Kusura bakma de al arabanı bence, keza istanbulda değilsen, ustanı bilmeden solemek ayıp ama rengi tuturabilicek mi ?

Servisler tuturamıyor bazen, bazende ozel servisler tuturuyor orası ayrı, adama acık seçik soyleyin bence durumu

Kaskon warsa kesin serviste yaptır, ha satarken soylemem bile diyorsan ustaya yaptırabilirsin

Bu arada tavan neden 40 gün sürüyormuş ?

Sanırsın araba SLR, wardır yedek parçası en kotu 1.5 haftaya geliyor en kral parça takıcaklar boyıcaklar 2 hafta maximum 3 hafta ya

40 gün sürer diyen usta dimi ? bundan sonrada "bence düzeltelim" dedi dimi

• Abi ben en iyisimi senin dediğini yapayım.Yarın olsunda hele
  • quote:

Abi ben en iyisimi senin dediğini yapayım.Yarın olsunda hele

Servise geliceksen istanbula buyuk bir servis tercih et

Girdiğinde oyle eften puften adamlarla konuşma, yaptırmaya geldik değil baktırmaya geldik de adama anahtar fln werme

Yani kaç gunde yaparsın sana werisem de, bunları arabaya serwise bırakmadan soyle

Adam dicek bende baglantı war hızlı getirirm o yuzden tavan yok elimde, dediği an elinde olan bayi yokmdur bakamazmıyız fln de

[Gelmedende ara 1-2 buyuk servisi belki elinde tavan olan wardır dicem ama bulundurmuyorlar buyuk sac parcayı ellerinde, zaten civic yerli değilmi]

Mal 10 gune gelir 2 gunde takarım 3 gunde boyarım 16 gune weririm dicek atıyorum sende 8. gün arıcaksın malı kagoladılar mı diye fln aynı şekil işte 11. gun taktınızmı ne oldu diceksin

Son bir tiyo daha, bak tutar dimi renk, tutmassa bir daha bir daha boyatmayalım deki adam anlasın iş güzel olmassa ugraştıracagını bir kere yapsın temiz yapsın

Sonrada 1-2 kere ara adamı kesinlikle arabayı teslim ettiğin adamın telefonunu al ara sor sürekli

Bırakıcaksanda arabayı erkenden bırak exper gun içinde gorurse arabanı 1 gun kazanmış olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 18 Şubat 2009; 4:13:32 >

• Öncelikle çok geçmiş olsun

drahte 1905 kesinlikle dorğu söylüyor. İyi bir servise gitmende fayda var dediği gibi tüm evrakları ve fotoğrafları da sakla ilerde satarken gösterirsin Ayrıca Eğer boyan sedefliyse boyamak zordur işi bilmeyen ya da aceleye getiren bir usta olursa dalgalı dalgalı durabilir boyan

drahte 1905 'inde dediği gibi büyük servisleri tercih etmende fayda var. Ya da kaskonla anlaşmalı iyi bir servis de seçebilirsin Ben anadolu sigorta ile anlaşmalı Kızılcık Oto ya gidiyorum Eskieşhirde. Aracımı yarın alıcam 3 haftadır orda KAza yapmıştık kaporta falan değişti ve tüm parçalar Orjinal geliyor.

Yani böyle orjinal parçalarla çalışan başka bir servis de tercih edebilirsin.

Bir de ustalarla arkadaş gibi ol Arabayı ihmal etme ara sıra git gör orasına burasına bak zaten shobet felan iyi giderse usta da severek yapar işini.

drahte 1905 Parçanın gelmesi okadar uzun sürer mi ya
    Benim kaporta 3-4 günde gelmişti. Diğer parçalar ise 2 günde geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

quote:

Abi ben en iyisimi senin dediğini yapayım.Yarın olsunda hele

Servise geliceksen istanbula buyuk bir servis tercih et

Girdiğinde oyle eften puften adamlarla konuşma, yaptırmaya geldik değil baktırmaya geldik de adama anahtar fln werme

Yani kaç gunde yaparsın sana werisem de, bunları arabaya serwise bırakmadan soyle

Adam dicek bende baglantı war hızlı getirirm o yuzden tavan yok elimde, dediği an elinde olan bayi yokmdur bakamazmıyız fln de

[Gelmedende ara 1-2 buyuk servisi belki elinde tavan olan wardır dicem ama bulundurmuyorlar buyuk sac parcayı ellerinde, zaten civic yerli değilmi]

Mal 10 gune gelir 2 gunde takarım 3 gunde boyarım 16 gune weririm dicek atıyorum sende 8. gün arıcaksın malı kagoladılar mı diye fln aynı şekil işte 11. gun taktınızmı ne oldu diceksin

Son bir tiyo daha, bak tutar dimi renk, tutmassa bir daha bir daha boyatmayalım deki adam anlasın iş güzel olmassa ugraştıracagını bir kere yapsın temiz yapsın

Sonrada 1-2 kere ara adamı kesinlikle arabayı teslim ettiğin adamın telefonunu al ara sor sürekli

Bırakıcaksanda arabayı erkenden bırak exper gun içinde gorurse arabanı 1 gun kazanmış olursun

arkadaşım çok güzel açıklama yapmışsın tüm yazdıklarına tamamen katılıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmkansız -- 18 Şubat 2009; 7:36:20 >

• Teknik olarak pek bir bilgim yok konu ile alakalı ama edindiğim ufak bir tecrübe belki ilerisi açısından sana yardımcı olur. Aracımı uzun bir süredir satmaya çalışıyorum ve "istisnasız" her arayan aracın tavanında boya olup olmadığını soruyor.

Bende yok o yüzden yok diyorum ama sen kesinlikle ve kesinlikle fotoğraf ve video çek cd şeklinde 2şer kopyadan sakla ilerde birgün aracını elden çıkartmak istediğinde sanada sorduklarında elindeki materyalleri kullanabilirsin. Çok geçmiş olsun umarım hallolur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

drahte 1905 Parçanın gelmesi okadar uzun sürer mi ya Benim kaporta 3-4 günde gelmişti. Diğer parçalar ise 2 günde geliyor.

Şimdi bu tavan ya bazen ellerindeb ulundurmuyorlar, genelde tavana bısı olduysa araba %90 perte cıkıyor pertcılerde cıkma mıkma halledıyorlar

Mısal sılıceklerın altında metal muhavaza war aracımda hasardan degısmesı gerektı hollandadan parca bekledık 10 gun kadar fln

Hos ben beklemedım sıfır arabadan sokup taktılar, servısle aranız ıyı olsun beyler bakın bunu dahı yapıyorlar

Adam sokuyor benım araca takıyor, onsallah parca gelmeden arabaya alıc cıkmaz dıyor

Bende bısı olmaz dıgerınden soker buna takarız dıyorum

quote:

Orjinalden alıntı: murat6767

quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

XXX

arkadaşım çok güzel açıklama yapmışsın tüm yazdıklarına tamamen katılıyorum..

• Büyük geçmiş olsun ...
  • Mekan neresi ? Ankara Kalesinin dibindeki park mı ?
  • drahte 1905 servisle kanka olmuşun hocam artık
  • Tavan gibi, arka çamurluk sacı gibi, bagaj havuzu gibi parçaların, eğer çok büyük, düzeltilemeyecek kadar hasar yoksa değiştirilmesine karşıyım.

Bu parçalar kaynaklı parçalardır. Kapıyı değiştirin, kaputu değiştirin, ön çamurlukları değiştirin. Sorun olmaz. Zaten civatalı parçalar. Söker takarlar. Ama kaynaklı parçayı orjinal fabrika presi gibi, puntosunu, silikonunu, mastiğini tutturmaları, hele hele serviste 1-2 yıllık teknisyenlerin bunu yapmaları bence imkansız. Tavan değişirse ve çok ehil ellerde değişmemişse aracınızı uzaktan gören kaportacı anında taklalı diyecektir. Hadi taklalı demedi diyelim, hiçbir zaman kaynaklı parça orjinal puntolu parçanın yerini tutmayacaktır. Rüzgar sesi olsun, mastiklerden paslanma olsun uğraşır durursunuz.

Keşke resim koysaydınız da tavanın durumuna baksaydık. Ona göre düzelecek veya değişecek derdik.

Tekrar söylüyorum. Parça değişimine karşı değilim. Kendi aracımda bile değişecekse tüm kapıları, kaputları, ön çamurlukları değiştirsinler. Ama kaynaklı parçalara dokundurtmam... Hele de tavana...

İlla tavan değişmesi gerekiyorsa, direklerden kesilir ve birleştirilir. Bunu da servis yapmaz. Zaten direklerle birlikte orjinal puntolu tavan da çıkma haricinde bulamazsınız.

İyi düşünün... Tavan, "orjinal olduktan sonra değişşe de bişey olmaz" denecek bir parça değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 20 Şubat 2009; 9:37:29 >

• Galerici olarak tavanında bırakın değişme boya olarak bile tanılandığında ismi Perttir yani tavana gelen darbe bile olmasa araç boyanıcak kadar eski model değilse adı pert, eski araç olunca zaten boya vs bakılmaksızın alınıyor. Şu durumda aracınızın modelini bilmiyorum fakat temiz bir araç diyorsunuz aynı değeri etmesi mümkün olmayacaktır, bi şekilde perte çıkartmayı düşünebilirsiniz, daha fazla ip ucu veremem iyigünler.
  • çıkma aynı renk bulsan acaba daha kolay olabilir mi ?
  • Eğer ciddi bir şey yoksa bence tavanı değiştirme işine girmeyin.Satarken değer kaybeder,zorlanırsınız.Çünkü alıcı ve galericilerin yapacağı ilk işlerden birisi tavana ve direklere bakmaktır.

Geçmiş olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wenigma

çıkma aynı renk bulsan acaba daha kolay olabilir mi ?

Çıkma, tamamen aynı renk bir tavan bulunursa direklerin ortasından kesilir ve kaynak yapılır. Sadece kaynak yapılan kısımlara yama boya veya lokal boya yapılır. Zaten bu işi yapan, yani takla atmış araçlara aynı renkte önden veya arkadan hasarlı araçların tavanlarını direklerin ortasından kaynaklayan, sonra da orjinal diye satan insanlar var. Haliyle tavan da boyasız oluyor. Kimse de ispatlayamıyor tavanın değiştiğini... En fazla direklerin boyalı olduğunu görebilirler...

Dikkat etmek lazım...
  • Buraya zaman ayırıp mesaj yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Galerici abimizin dediğini önceden okumuş olsaydım herhalde kafayı yerdim alıştık artık

neler yaptığıma gelince tavanı düzelttirdim çok güzel oldu pürüzsüz değiştirmeye bende karşıydım zaten.
    birde boyasını pasta cilasını yaptırdım bu işten bu şekilde çıktım diyebilirim.

Aracın resimlerini yükleyeceğim şimdi suanda hasarlı resmi var birde hasardan sonraki halini yükleyeceğim.

valla arkadaşlar az önce yeni megan almış bir arkadaşın daha 100km de yok aracını çizmişler çok moralim bozuldu böyle birşey varmıya aynı durumu 1 hafta önce daha kötüsünü ben yaşadım yani inanın yazmak bile can sıkıcı servet düşmanları it kopuk rezil insanlar Allah bildiği gibi yapsın.
  • resimleri yükleyemedim siteden imageye attım

bakabilirsiniz.
    http://img21.imageshack.us/my.php?image=78497814oz6.jpg
    http://img12.imageshack.us/my.php?image=16916778wg3.jpg
    http://img22.imageshack.us/img22/9735/71383144me5.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbexlean1 -- 26 Şubat 2009; 16:48:39 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.