Şimdi Ara

Araca Hız Limiti Koymak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
7.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oğluma araç alacağım için bir çip taktırarak aracın hız limitinin 100 km/sa i geçmemesini istiyorum bunun için yapabileceğim bir şey var mı? turkcellin sanırım buna benzer bir uygulaması varmış ama bu gps sistemi bana günlük olarak rapor verebilecek yeteneklere sahip mi yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Başka arabalarda var mi bimiyorum ama fiesta da böyle bir özellik var. Arabanin anahtari ile azami hız sınırını seçebiliyorsunuz. Bu anahtar opsiyonlu sanırım.

Edit: MyKey imiş özelliğin adı

Link:www.ford.com.tr/otomobiller/fiesta/surus-deneyimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim.a -- 18 Eylül 2013; 14:07:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim.a

Başka arabalarda var mi bimiyorum ama fiesta da böyle bir özellik var. Arabanin anahtari ile azami hız sınırını seçebiliyorsunuz. Bu anahtar opsiyonlu sanırım.

Edit: MyKey imiş özelliğin adı

Link:www.ford.com.tr/otomobiller/fiesta/surus-deneyimi
    bu sistem tehlikeli durumlarda sorun yaratmaz mı? Mesela sollama yaparken gelen aracı geç gördü, yavaşlama veya sağa geçme şansı yok, yüklenip öne geçmesi lazım gibi durumlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: syerturan

bu sistem tehlikeli durumlarda sorun yaratmaz mı? Mesela sollama yaparken gelen aracı geç gördü, yavaşlama veya sağa geçme şansı yok, yüklenip öne geçmesi lazım gibi durumlarda

Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz, bende bunu söyliyecektim. Bu uygulama zaman zaman tehlikeli durumlar oluşturabilir.
  • Bence sınırlama yapmak yerine takip edebilecek sistem daha sağlıklı olur. Otobüslerde boyle bir sistem vardı galiba belli bir hızın uzerine çıkıldığında otup uyarı veriyordu. Sonrasında rapor alınabilse oglunuzun hız yapmasını önler diye dusunuyorum.

Kazanız belasız kullanır ins.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fig00

Bence sınırlama yapmak yerine takip edebilecek sistem daha sağlıklı olur. Otobüslerde boyle bir sistem vardı galiba belli bir hızın uzerine çıkıldığında otup uyarı veriyordu. Sonrasında rapor alınabilse oglunuzun hız yapmasını önler diye dusunuyorum.

Aynen öyle, çok tehlikeli bir şey olur yapacağınız şey.

Takometre takıyor servis sahipleri, aracı çalıştırdığınızda ehliyeti sokuyorsunuz içine ; ne kadar saat sürmüş, en yüksek ve en düşük hızları, gittiği kilometre vs. her şey yazıyor.

Fakat sınırlandırma çok çok tehlikeli bir iş.

Öyle ki yolu geliyor kamyondan kurtarmak için dip gaz yapmak gerekiyor ve 130 km/s hıza kadar çıkmak gerekiyor kurtulmak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fig00

Bence sınırlama yapmak yerine takip edebilecek sistem daha sağlıklı olur. Otobüslerde boyle bir sistem vardı galiba belli bir hızın uzerine çıkıldığında otup uyarı veriyordu. Sonrasında rapor alınabilse oglunuzun hız yapmasını önler diye dusunuyorum.

Abicim 100 km hız sınırı koymanız kesinlikle tehlike yaratacak bir durumdur.
    İlla hız sınırı koyacaksanız en azından 120 km hız sınırı koyun.
  • Benim arkadasin babasi yaptirmisti oglu 1 2 sefer kaza yapti diye. Cocuk bahcesehir icinde 10 km ile gidilecek yerde de 100 ile gidiyordu. Gene birsuru kaza yapti. Bunlar cozum degil. Oglunuzu egitin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Benim arkadasin babasi yaptirmisti oglu 1 2 sefer kaza yapti diye. Cocuk bahcesehir icinde 10 km ile gidilecek yerde de 100 ile gidiyordu. Gene birsuru kaza yapti. Bunlar cozum degil. Oglunuzu egitin bence.

Bundan daha iyi bir örnek olamaz herhalde
  • quote:

şimdi yolların çoğu duble yol, haa bölünmemiş yolda gidiyorsa da en müsait pozisyonda sollama yapana kadar çıkmasın çok mu zor,gençlerin kanı kaynar,arkadaşları dolduruşa getirir basar,,,sürat felakettir
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

quote:

şimdi yolların çoğu duble yol, haa bölünmemiş yolda gidiyorsa da en müsait pozisyonda sollama yapana kadar çıkmasın çok mu zor,gençlerin kanı kaynar,arkadaşları dolduruşa getirir basar,,,sürat felakettir

Alıntıları Göster
    Benzin, park, trafik cezaları gibi birçok kalemi çocuğunuza ödetin olsun bitsin. Bakın bakalım basıyor mu hatta yıllık motor bakımını da ona yıkın. Vereceğiniz harçlığı da buna göre ayarlarsınız, böylelikle yaptığı km vb. limitlenmiş olur, doğal olarak fazla km yapmak için basmayacaktır.

Ayrıca hız yapma gibi çok sığ bir cümle ile çocuğunuzu uyarırsanız aksine daha da hızlı kullanır.

Ona hızın sonuçlarını gösterin. Sokakta bir çocuğu ezip hayatının kararabileceğini veya kendi hatası sebebiyle araçta bulunan arkadaşlarının kan davalarıyla uğraşabileceğini belirtin. Bunu bilinçlendirebilirseniz öyle oturur çok hız yapmamak...

Hızı sadece bildiği, olumsuzların en az olabileceği, yani daha güvenli yollarda kısa süreli yapmasının daha iyi olacağını belirtin zaten bu ona yetecektir. Sokak arasında 100le gideceğine otobanda 150 ile gitsin en azından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 19 Eylül 2013; 0:18:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Benzin, park, trafik cezaları gibi birçok kalemi çocuğunuza ödetin olsun bitsin. Bakın bakalım basıyor mu hatta yıllık motor bakımını da ona yıkın. Vereceğiniz harçlığı da buna göre ayarlarsınız, böylelikle yaptığı km vb. limitlenmiş olur, doğal olarak fazla km yapmak için basmayacaktır.

Ayrıca hız yapma gibi çok sığ bir cümle ile çocuğunuzu uyarırsanız aksine daha da hızlı kullanır.

Ona hızın sonuçlarını gösterin. Sokakta bir çocuğu ezip hayatının kararabileceğini veya kendi hatası sebebiyle araçta bulunan arkadaşlarının kan davalarıyla uğraşabileceğini belirtin. Bunu bilinçlendirebilirseniz öyle oturur çok hız yapmamak...

Hızı sadece bildiği, olumsuzların en az olabileceği, yani daha güvenli yollarda kısa süreli yapmasının daha iyi olacağını belirtin zaten bu ona yetecektir. Sokak arasında 100le gideceğine otobanda 150 ile gitsin en azından

Alıntıları Göster
    Bence araba falan almayın oğlunuza

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan0403

Aynen, laftan anlamayan bir yapısı varsa arabaya binmesin. Yok büyük sözü dinleyen biriyse zaten hız yapmaz..
  • ibrahim.a kullanıcısına yanıt
    Golf 7 de var bu özellik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Alıntıları Göster
    babacım sen zaten oğluna güvenmiyorsan hiç araba alma daha iyi.basmak isteyen sokak arasında da basar illa otobanda 150 km yapmaya gerek yok.ayrıca erkeklerde zihinsel ve fiziksel gelişimin tamamlandığı yaş 23 yaştır ve 23 yaşından küçük kimsenin araba kullanmasına taraftar değilim.istisnaları tenzih ederim ama kasko firmaları bile 23 yaşından küçük şoförkere 3 kat para istiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

quote:

Aynen, laftan anlamayan bir yapısı varsa arabaya binmesin. Yok büyük sözü dinleyen biriyse zaten hız yapmaz..

Aynen öyle oğlunuza güvenmeyip araç alıp şurasını burasını kısıtlıyorsanız gene elbet bir yerden patlak verir zaten o bilinçliyse nerede , nasıl kullanacağınıda bilir sözün özü almayın boşverin .
  • Ben oglunuzun yerinde olsam o arabaya ayagimi bile sokmam. Ne kadar soguk bir hareket. Eger guvenmiyorsaniz oglunuza, az basan buyuk kasa saglam bir arac alin. Ama yani sunu da bilin, yukardaki sollama olayi aciklanmis, boyle bir olay olursa bunun vebalini tasiyabilir misiniz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

quote:

Aynen öyle oğlunuza güvenmeyip araç alıp şurasını burasını kısıtlıyorsanız gene elbet bir yerden patlak verir zaten o bilinçliyse nerede , nasıl kullanacağınıda bilir sözün özü almayın boşverin .

Alıntıları Göster
    araç şehir içinde kullanılacaksa sadece bence olabilir ama 100 az gibi en azından 120-130

• Yaptığım kazaların birinde 50 km/h, birinde de 90 km/h ile karşıdan gelen araçla kafa kafaya çarpıştım. İkisi de ciddi boyutlardaydı. Çözüm aracın hızını sınırlamak değil. Oğlunuzun nerde hızlı, nerde yavaş gideceği bilincini oluşturmanız gerek. Zaten 100 km yi geçmiyor diye hep dip gaz giderse heryer de, o zaman tehlikeye davetiye çıkarmış olursunuz.
  • quote:

Bunu yazmak için girmiştim. Ayrıca cocugunuz teknolojik açıdan her türlü sizden ilerdedir düşünüyorum. Bir sekilde hız limitini kaldırır.

Çözüm olarak maksimum hızı 150 falan olan dizel araclar var. Hem az yakar hem hız acısından daha güvenli olur.

Son olarak trafik kazalarına bakarsanız yavas gidenler içersinde kaza yapanlar oranı, hızlı gidenler arasında kaza yapanlar oranına göre daha yüksektir çünkü siz de bilirsiniz insan hızlı gittiği sürece daha dikkatli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 19 Eylül 2013; 1:25:10 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.