Şimdi Ara

Aracım çok yakmaya başladı sizce neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım Skoda Fabia 1.0 MPİ. Ben bu aracı bayiden sıfır aldım. ilk aldığımda 6-7 lt yakıyodu yanlış hatırlamıyorsam sonra ilk 1000kmden sonra yakıt baya düştü. Şehir içi 5.5-6.0 otoyolda 4.5 lere kadar düşüyodu. Yani fabrika verilerini görmek hayal değildi. Şimdi ise 7600km deyim. 5 ay oldu alalı. Son 1.5 aydır falan çok yakmaya başladı. Şehir içi hafif trafikte 7-7.5 lt biraz trafik olursa 8-9 lt hatta çok yoğu trafikte 10 lt ye kadar çıkıyor. Hiç trafik olmasa bile şehir içi 6.5 den aşağı düşürmek çok zorlaştı. Birde ben arabayı alırken sordum rodaj diye bir şey yokmuş yeni model arabalarda benimkinde de yokmuş. Bu bazen ara sıra aracı performanslı kullanıyorum baya sıkıştırıyorum 6000rpm 1-2-3 vites falan ama her zaman değil. Bundan kaynaklı olabilir mi araba zarar görmüş olabilir mi? Bi arkadaşda yağın eskimiştir hava filtresi eskimiştir dedi. Gerçi bakımları 15 binde ama. Siz ne düşünüyosunuz?

• Aracı sıkıştırmak yakıt tüketimini arttırır. Ben dizelde 2000-2500 arasında vites atarım. Birkaç kere başka kişiler kullandı arabayı yüksek devirde vites attı 3000-4000 arası. Ondan sonra kalan menzil azaldı ve motor bir süre fazla yakıyor sonra düşük devirde kullanınca düşüyor. Bir başka etken nerde kalıyorsunuz bilmiyorum ama soğuk havalarda araç fazla yakar. Kısa mesafe kullanıyorsanız fazla yakmanın sebebi odur. Ben sebebini kışa bağlıyorum. Kışın yakıt tüketimi baya farkediyor.
  • Arkadaşınızın dediği gibi hava filtresinden olabilir. 7600 km deki bir araç için en mantıklısı serviste şikayetiniz anlatıp hava filtersini degiştirmektir.
  • Mikrocerrahi ile piston yuvası üretilse dahi yine de gözle dahi zor görülecek çapaklar kaçınılmazdır. Ki bunlar seri üretim. Rodaj asla bitmedi, full lazer kesim gelmedikçe de bitmeyecek.

Öncelikle motor yağınızı değiştirin. Hatta rodaj işine inanmıyorsanız yağınızı bir leğene boşaltmalarını söyleyin, flaş tutun üzerine ve göreceksiniz ki parlak parlak metaller yüzüyor yağınızın içinde.
  • Merhaba, Aracınızı maksimum 2000-3000 devir arası kullanmaya özen gösterin ve aracınızın hava filtresini ve bujileri değiştirmeyi unutmayın. Yakıt hemen fark edecektir. Depo ve enjektör temizleyici katkılar var. Bunları kullanmanız sizin yararınıza olacaktır. Würt Enjektör temizleyicihttp://www.otoaksesuari.com/wurth-benzin-enjektor-temizleyici & http://www.otoaksesuari.com/wurth-dizel-enjektor-temizleyici

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.