Şimdi Ara

ARACIMIN DÜN AKSAM KARTERİ DELİNDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
44.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dün akşam arkadaşım ile Ankara Aydınlıkevler Uzayan sokakta bir çukurdan geçerken aracımın altı yere yakın olduğu için sürttü (GOLF IV) Tuzak gibi bırakılmış çukuru gördüğüm halde nekadarda yavaş geçsem de birşey yapamadım hırt tak diye bir ses geldi ve inip baktıgımda aracımın karteri yumruk kadar parçalanmış ve bütün yağ o dakikada yere boşalmıştı.Daha önce doğalgaz borularının döşenip ve çukarların belediye tarafından iyi kapatılamaması sonucu başıma bu olay geldi.Yağ tamamen boşaldığı halde o panik ile evimin yakınlığılını düşünerek aracımı tekrar çalıştırdım ve yıpratmadan 200 metre ilerde ışıklara kadar geldim.İkaz vererek yağ lambası yandı ve yağ lambası yandığı halde 300 metre daha gittim ve aracımın çekişi düşmeye başladı daha fazla zorlamadan kenara çektim ve kurtarıcıyı çağırıp ustamın dükkanına çekiciyle çektik.Usta yağ bosaldıgı yerde aracını oynatmasaydın motor yatak sarmış olabilir dedi fakat ben hiç yıpratmadan 500 metre aracı kullanmıştım.En nihayetinde aracın karterini söktük yeni karter taktık.Yağ filitresinide değiştirdik yağını koyduk ve kader anı marşa basma anı gelmişti.Korkarak marşa bastıgımda motora hiçbir zararın vermediğini öğrenince mutluluktan ayaklarım tavana deymişti.:) SİZ SİZ OLUN KARTER DELİNDİĞİNDE YAĞ LAMBASI YANDIĞI AN ARACI YERİNDEN OYNATMAYIN.100 TL OLAN KARTER MUHAFAZA SACINIZI KESİNLİKLE ARACINIZA TAKTIRIN OLASI BÜTÜN ÇUKURLARDAN KARTERİNİZİ KORUR SİZİ YOLDA BIRAKMAZ.Parçaların masrafı ise GOLF IV : KARTER :120 TL :MOTOR YAĞI 60TL :YAĞ FİLİTRESİ :10 TL KURTARICI :80 TL İŞÇİLİK :100TL BUNUNLADA GEÇMİŞ OLSUN 3.000'TL LİK MASRAFTAN KURTULDUM.Yaşadığım stresli olayı kendimi rahatlatmak için sizinle paylaştım.

• İyi etmişsiniz.

Ama karter delen bir araçla 300 metrede olsa yol gitmek rus ruleti oynamak demek.

Ucuz atlatmışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

İyi etmişsiniz.

Ama karter delen bir araçla 300 metrede olsa yol gitmek rus ruleti oynamak demek.

Ucuz atlatmışsınız.
    Evet zaten aracın karteli değişirken hep bunu düşündüm ve 2 saatimi ıstırapa döndürdü.Çalıştığında Allah'ıma şükür hiçbirşeyi yoktu
  • quote:

İyi etmişsiniz.

Ucuz atlatmışsınız.
    geçmiş olsun belediyeye dava açın masrafınızı karşılasınlar tabi yaptırdığın işin faturasını alman lazım delil olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

geçmiş olsun belediyeye dava açın masrafınızı karşılasınlar tabi yaptırdığın işin faturasını alman lazım delil olarak

Alıntıları Göster
    Çok zor belediyeye dava açsam bile onlar kendilerini bi şekilde haklı çıkartır artı bide para alırlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhann6006

Çok zor belediyeye dava açsam bile onlar kendilerini bi şekilde haklı çıkartır artı bide para alırlar

Alıntıları Göster
    Yolda çukur var görmedin mi derler.

Neden vardı çukur derseniz de pişkin pişkin kar yağdı hemşerim, tuzladık derler.

Halbuki hiç bi ara sokak tuzlanmamıştır.
  • quote:

Yolda çukur var görmedin mi derler.

Neden vardı çukur derseniz de pişkin pişkin kar yağdı hemşerim, tuzladık derler.

Halbuki hiç bi ara sokak tuzlanmamıştır.

Alıntıları Göster
    çukura düşüp polis çağırırsan tek taraflı kaza yapmaktan ceza yazıyorlar haberiniz olsun.

ikincisi de mutluluğuna taş koymak gibi olmasın ama, motor çekişten düşene kadar keşke yağsız çalıştırmasaydın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Usta aracimin motoru pert etti!!
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: autoholic

çukura düşüp polis çağırırsan tek taraflı kaza yapmaktan ceza yazıyorlar haberiniz olsun.

ikincisi de mutluluğuna taş koymak gibi olmasın ama, motor çekişten düşene kadar keşke yağsız çalıştırmasaydın.

Alıntıları Göster
    yok araçta hertürlü hız kontrolüne çalışma ses kontrolüne kadar herşeyi yapıldı bir sorun yok çok şükür.Zaten ben zorlanacak bir hareket yapmadım.
  • quote:

yok araçta hertürlü hız kontrolüne çalışma ses kontrolüne kadar herşeyi yapıldı bir sorun yok çok şükür.Zaten ben zorlanacak bir hareket yapmadım.

Alıntıları Göster
    Ankara zaten delik deşikti, son kar yağışlarından sonra mevcut delikler genişledi ve yenileride eklendi.
    Dümdüz yolda bilde korkarak gidiyorum bu aralar, aniden bi çukura düşerimde aracın bi tarafını elime alırım diye.

Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engineered Rock

Ankara zaten delik deşikti, son kar yağışlarından sonra mevcut delikler genişledi ve yenileride eklendi.
    Dümdüz yolda bilde korkarak gidiyorum bu aralar, aniden bi çukura düşerimde aracın bi tarafını elime alırım diye.

Geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun.
    Sizde iyi cesaret varmış karter delindikten sonra aracı hareket ettirmişsiniz.Şanslı gününmüş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: **osk@r78**

Geçmiş olsun.
    Sizde iyi cesaret varmış karter delindikten sonra aracı hareket ettirmişsiniz.Şanslı gününmüş..

Alıntıları Göster
    renault a laf atanlara buradan tekrar seslenelim.

Kıçı kırık broadway dahil butun araçlarında karter koruması var bu araçların. Torpido lambası yolda bırakmaz motorada zarar vermez ama karter koruması olmadımı alırsın eline motoru gezersin.

Hocam sizede geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engineered Rock

Geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    Aracı yağsız çalıştırmak harakiri yapmak gibi bişey. Yürütmeyi bırakın çalıştırmak bile müthiş bir sürtünme ve aşınmaya neden olur. Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Kıçı kırık broadway dahil butun araçlarında karter koruması var bu araçların. Torpido lambası yolda bırakmaz motorada zarar vermez ama karter koruması olmadımı alırsın eline motoru gezersin.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun çok can sıkıcı bir durum. ALLAH'tan benim araçtada koruma sacı varda kafam daha rahat....

• quote:

Orijinalden alıntı: **osk@r78**

Geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    o motor çalışşa bile kesinlikle krank ve yatakları zarar görmüştür bunu ileriki günlerde anlarsınız gibime geliyor zarar görmemesi bence sıfıra yakın....
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

o motor çalışşa bile kesinlikle krank ve yatakları zarar görmüştür bunu ileriki günlerde anlarsınız gibime geliyor zarar görmemesi bence sıfıra yakın....

Alıntıları Göster
    O motor her an yolda bırakabilir. Araç susuz birkaç km gider ama yağsız asla.
  • quote:

Alıntıları Göster
    büyük merakla okudum yazının sonuna kadar. büyük geçmiş olsun.

aracı yürüttüğünüz 500 metrede motorunuz oldukça yıpranmıştır ama yine de bu büyük riski almanıza rağmen yatak sarmadığı için çok şanslısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: rubinstein

büyük merakla okudum yazının sonuna kadar. büyük geçmiş olsun.

aracı yürüttüğünüz 500 metrede motorunuz oldukça yıpranmıştır ama yine de bu büyük riski almanıza rağmen yatak sarmadığı için çok şanslısınız.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler şuanda hiçbir fark göremiyorum çalışması motor gidişi felan aynı bir zarar vermiş oldugunu düşünmüyorum.
  • quote:

Teşekkürler şuanda hiçbir fark göremiyorum çalışması motor gidişi felan aynı bir zarar vermiş oldugunu düşünmüyorum.

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 1 Mart 2016; 23:31:24 >
  • quote:

buradan yola çıkarak;full civicde bile kabak gibi ortada karter,olmadı yani?
    vw grubunun çoğunda plastik koruma oluyor; iç tarafı darbe emici bloklarla kaplı; caddyde bile vardı; serviste liftteyken gördüm.. bende de var.. çelik koruma gibi olmasa da biyere kadar iş görüyor.. direk cart diye darbe almaz karter,böyle yavaş darbelerde plastik korumayla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

quote:

buradan yola çıkarak;full civicde bile kabak gibi ortada karter,olmadı yani?
    vw grubunun çoğunda plastik koruma oluyor; iç tarafı darbe emici bloklarla kaplı; caddyde bile vardı; serviste liftteyken gördüm.. bende de var.. çelik koruma gibi olmasa da biyere kadar iş görüyor.. direk cart diye darbe almaz karter,böyle yavaş darbelerde plastik korumayla..

Alıntıları Göster
    Zarar görmüş bir motor çalışma sesinden sibob sesinden belli eder yağ değişince eskisinden daha iyi çalışıyo desem?:D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.