Şimdi Ara

Aracımın ilk sahibini öğrenmek istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
6.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. 1986 model 4x4 nissan ilk kasa navara aracımız var. Araç yaklaşık 10 yıldır bizde yaşım da zaten genç 19 yaşındayım ve araçla resmen duygusal bir bağ kurmuş bulunmaktayım. İlk kullandığım araç, Ehliyeti alır almak ilk kullandığım araç, ilk çok ufak kazamı yaptığım araç ve birsürü ilkime sahiplik yapan bir araçdır kendisi. Aracı 2 yıl önce evimizin alt katında komple şase kupa ayırarak baştan boyasını, çürüklerini, elektrik tesisatını komple kendim çektim. Yürüyeni motoru döşemesi herşeyini yeni yaptık satmayı da düşünmüyoruz hatta ilerleyen yıllarda tek kabin olduğu için kasayı kapatıp içerisinde kalarak türkiye turu bile planlıyoruz. Aracımın üretildiği fabrikayı buldum, bizim aldığımız kişi 15 yıllık sahibiymiş fırıncı idi kışın kar yağdığında karlı bölgelere ekmek götürmek için kullandığı aracıydı hatta 2 adet vardı diğeri çift kabindi tek kabin olanını biz aldık. Benim asıl amacım eski resimlerini, kazalarını, ne işlerde kullanıldığını bulmak bunun için de eski sahipleri ile konuşmak istiyorum belki anı olarak çektikleri resimleri vs ellerinde vardır diye. Çevremde ilk sahiplerini öğrenen kişiler biliyorum fakat o kişiler genelde sigortacılarda vs tanıdıkları olan kişiler. Acaba internet üzerinden herhangi bir şekilde şase no vs kullanarak ulaşmak mümkün müdür. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Başka işin mi yok al eline bir kitap oku işşiz misin gibi yorumlara takılma. Bu tarz yorumları yapanlar genelde arabasını sadece araç olarak gören dar sokaklarda açığa park edip gece rahat uyuyabilen cinste insanlar.

Sorunuza gelecek olursak tramerin eski sahiplik kayitlarini kısmi olarak sigortam360 uzerinden 5tl karsiliginda ogrenebilirsiniz. Yalniz kayitlar 2003 sonrasini gosteriyor cikmama ihtimali de var veya ciksa bile atiyor ilk sabibinin adi mehmet ahmet me**** ah**** seklinde cikacaktir.
    kitap okumak kadar önemli olan birşey varsa o da kişinin kendine özel zaman ayırması ve o zamanda özel zevklerinin peşinde koşmasıdır. konuyu açan arkadaşın kaç kitap okuduğunu ya da okuyup okumadığını nerden biliyorsunuz acaba? yıllardır oku oku diye diye iki kelimeyi biraraya getiremeyen, iki satır düz yazıyı yazamayan, duygularını dahi dile getiremeyen bir nesil yetiştirildi. halbuki sosyal ol, kendini geliştir, özel zevklerin olsun, gez gör kültür kazan deseydik neler olurdu acaba şu ülkede?

konu sahibi arkadaş da umarım amacına ulaşır ve güzel bir arşiv hazırlar arabası için
    quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

quote:

Orijinalden alıntı: yulapan

Adam bişey sormuş verilen cevaplara bak. Yok kitap oku yok şimdiki gençler böyleymiş. Sanane kardeşim, adam bir soru sormuş cevabını ver uzaklaş. Sen napıcaksın milletin hayatını, mahalle karısı gibi vır vır vır.

Tövbe est

Forumun cehalet seviyesi de ortaya çıkmış bu konuyla beraber.Üzüldüm sizin adınıza.

Sana ne milletin cahilliğinden, forumun cehaletinden filozof.

Bilgi mi ediniyorsun araştırma mı yapıyorsun işini hallet çık git, he burası bana göre değil diyorsan hiç bekleme.
  • Vayy canına araba ile bu kadar duygusal bağ kuranı ilk defa görüyorum

Dikkat edin eger evlenirseniz eşiniz kıskanabilir.
  • Başka işin mi yok be kardeşim.

Eline bir kitap al oku,zamanını daha iyi değerlendirmiş olursun.
  • quote:

Başka işin mi yok be kardeşim.

Eline bir kitap al oku,zamanını daha iyi değerlendirmiş olursun.

Bunların hepsi boş zamandan ve tembellik ten kaynaklanıyor.Simdiki gençlerin hepsi böyle bir kitap oku desen mırın kırın eder ama iş araba yada sevgili oldumu hiç boş durmazlar !
  • Ne yapacaksın ilk sahibini yeni kasa Megane öneririm @moueson
  • 17 yaşında şase kupa ayırıp elektrik tesisatını çektin helal olsun...
  • Sizinki de fazla ön yargı değil mi? Bu adam 12 saat uyusa dahi geriye bir o kadar zamanı kalıyor yapıyordur illa bir şeyler. Tembel adam 86 model arabayla bu kadar uğraşmaz.
  • Adam bişey sormuş verilen cevaplara bak. Yok kitap oku yok şimdiki gençler böyleymiş. Sanane kardeşim, adam bir soru sormuş cevabını ver uzaklaş. Sen napıcaksın milletin hayatını, mahalle karısı gibi vır vır vır.

Tövbe est
  • Başka işin mi yok al eline bir kitap oku işşiz misin gibi yorumlara takılma. Bu tarz yorumları yapanlar genelde arabasını sadece araç olarak gören dar sokaklarda açığa park edip gece rahat uyuyabilen cinste insanlar.

Sorunuza gelecek olursak tramerin eski sahiplik kayitlarini kısmi olarak sigortam360 uzerinden 5tl karsiliginda ogrenebilirsiniz. Yalniz kayitlar 2003 sonrasini gosteriyor cikmama ihtimali de var veya ciksa bile atiyor ilk sabibinin adi mehmet ahmet me**** ah**** seklinde cikacaktir.
  • kitap okumak kadar önemli olan birşey varsa o da kişinin kendine özel zaman ayırması ve o zamanda özel zevklerinin peşinde koşmasıdır. konuyu açan arkadaşın kaç kitap okuduğunu ya da okuyup okumadığını nerden biliyorsunuz acaba? yıllardır oku oku diye diye iki kelimeyi biraraya getiremeyen, iki satır düz yazıyı yazamayan, duygularını dahi dile getiremeyen bir nesil yetiştirildi. halbuki sosyal ol, kendini geliştir, özel zevklerin olsun, gez gör kültür kazan deseydik neler olurdu acaba şu ülkede?

konu sahibi arkadaş da umarım amacına ulaşır ve güzel bir arşiv hazırlar arabası için
  • Bazı insanlar neden böyle

Neden yıkıcı kırıcı bir dil kullanıyorlar
  • LiteraryN kullanıcısına yanıt
    adam sicak fırsatlara bile megane öneriyor helal olsun

Ben bu kadar kararlı bir onerici gormedim.
  • Adamı bi dövmediğiniz kalmış
  • Polis tanıdığın varsa sistemden bakabilir.
  • Müge anlı ya katıl
  • duygusal bir hikaye..

acaba trafik tescilden şatış işlemleri bölümü size yardımcı olurmu arşivleri yeterse tabi.
  • quote:

Adam bişey sormuş verilen cevaplara bak. Yok kitap oku yok şimdiki gençler böyleymiş. Sanane kardeşim, adam bir soru sormuş cevabını ver uzaklaş. Sen napıcaksın milletin hayatını, mahalle karısı gibi vır vır vır.

Tövbe est

Forumun cehalet seviyesi de ortaya çıkmış bu konuyla beraber.Üzüldüm sizin adınıza.
  • quote:

quote:

Tövbe est

Sana ne milletin cahilliğinden, forumun cehaletinden filozof.

Bilgi mi ediniyorsun araştırma mı yapıyorsun işini hallet çık git, he burası bana göre değil diyorsan hiç bekleme.

• O aracın ilk sahibi ben olsam , böyle birşey için aransam hem sinirlenir hemde ağır küfrederim.
  • O yıllarda öyle araba ile hatıra fotoğrafı çekilmek gibi alışkanlıklar yoktu ilk sahibini bulsanız dahi evrak veya fotoğrafları çoktan çöp olmuştur. Benim kullandığım ilk arabamız aklıma geldi de 1975 model Ford Taunus SW. İlk sahibi değildik babam gümrükten almıştı 1986 yılında ama 1 tane bile fotoğrafı yok.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.