Şimdi Ara

Aracın merkezi kilitinin çalışmaması ve kontağının dönmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabayı alalı 8 gün oldu. fiat palio 99 1.4 el lpgli. 2 gündür araç kapıda yatıyordu. istanbul biliyorsunuz 2 gündür çok soğuk ve karlıydı. bugün gittim çalıştırmak için. kumandayla kiliti açmayı başaramadım. basınca dit dit sesi geliyor ama kapı kilit açılma sesi gelmiyordu. en sonunda el ile açtım, anahtarı kilide takıp. bi ara alarm falan çalmıştı. bu sefer de aracın kontağı dönmedi. kontak çok az dönüyor, ama o ışıkların yandığı kademeye gelmiyor. sonra dedim yarın bakarım. bu sfer de araç kilitlenmedi. en sonunda kilit çalıştı ve kilitlendi. en son denediğimde de kiliti açamadım. tutarsızlık var yani... akü bitse ışıklar falan yanmazdı herhalde... yardımcı olur musunuz?

• byfather B kullanıcısına yanıt
    Kilit olayına soğuktan akü zayıfladı desek tamam da kontak niye dönmüyor dondu mu acep?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cand_mag

Kilit olayına soğuktan akü zayıfladı desek tamam da kontak niye dönmüyor dondu mu acep?

kilit soğuktan takıldı diye düşünüyorum. akü zayıflamamıştır umarım. bu kontak olayını biraz araştırdım da herhalde kilitlemiş kendini. direksiyonu sağa sola çevirince açılıyormuş o kilit. yarın denerim.
    Ben onu bildiğinizi düşünerek yazmamıştım
    Ben de ilk araba aldığımda bi akşam kontak dönmeyince aldığım adamı aramıştım nolcak bu diye
  • Benim Hyundai Accent Admire de aynı :) Soğuk havada donuyor kapılar direk, kumandayla da anahtarla da açamıyorum.
  • Arabayı ilk aldığımda benzinlikte benimde direksiyon kitlendi 2,3 dakika uğraştım hatta arabayı bozdum diye moral sıfır neyseki pompacı yardımcı olmuştu sağolsun:)
  • anladım arkadaşlar :) dedim herhalde bi ara alarmı çalmıştı araç kendini kitledi. aklıma bu geldi ama nasıl açacağımı bilmiyordum. üstüne bir de merkezi kilitler çalışmayınca, aklıma takılmıştı.
  • Benimde bis'in sağ kapısı donuyor süreki, çözüyorum yine donuyor pes ettim sağ kapım açık artık
  • Dün kapıyı açmaya çalıştım. Anahtar deliği temizdi. Anahtarı çevirdim. Düğmeye bastım. Kapıyı çekiyordum ama gelmiyordu. Asıldığım halde sonuç alamayınca fırçanın ahşap sağıyla kanırtarak açabildim. B sütunu komple buzlanmış ve kapıya yapışmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byfather

Arabayı alalı 8 gün oldu. fiat palio 99 1.4 el lpgli. 2 gündür araç kapıda yatıyordu. istanbul biliyorsunuz 2 gündür çok soğuk ve karlıydı. bugün gittim çalıştırmak için. kumandayla kiliti açmayı başaramadım. basınca dit dit sesi geliyor ama kapı kilit açılma sesi gelmiyordu. en sonunda el ile açtım, anahtarı kilide takıp. bi ara alarm falan çalmıştı. bu sefer de aracın kontağı dönmedi. kontak çok az dönüyor, ama o ışıkların yandığı kademeye gelmiyor. sonra dedim yarın bakarım. bu sfer de araç kilitlenmedi. en sonunda kilit çalıştı ve kilitlendi. en son denediğimde de kiliti açamadım. tutarsızlık var yani... akü bitse ışıklar falan yanmazdı herhalde... yardımcı olur musunuz?

Aynı araçtan var. Bizim durum daha kötü, kapıları açtık, kapatamıyoruz :D

Havalar bi kaç derece ılısın geçer, kablo uzanıyorsa eğer, saç kurutma makinesini alıp kilide üfletin belki işe yarar.

• babam bugün denemiş. merkezi kilitler tek seferde çalışmış. direksiyonu da anahtar kontaktayken sağa sola çevirmiş ve kontak kilidini açmış. merkezi kilitler bugün sorunsuzmuş. bugün hava 0 dereceye yakındı galiba. (dün de -3 falandı galiba). aracı çalıştırırken de gaza basarak çalıştırmayınca stop etmiş. gaza basarak çalıştırabilmiş...
    Tamam normale dönmüş araban. Sevindim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Konsey

Dün kapıyı açmaya çalıştım. Anahtar deliği temizdi. Anahtarı çevirdim. Düğmeye bastım. Kapıyı çekiyordum ama gelmiyordu. Asıldığım halde sonuç alamayınca fırçanın ahşap sağıyla kanırtarak açabildim. B sütunu komple buzlanmış ve kapıya yapışmış.

Güzel fikir aklıma yazdım bi gün bi yerde işime yarar...
  • cand_mag kullanıcısına yanıt
    ben de ilk defa kiralık arabada yaşamıştım o durumu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cand_mag

quote:

Orijinalden alıntı: DH Konsey

Dün kapıyı açmaya çalıştım. Anahtar deliği temizdi. Anahtarı çevirdim. Düğmeye bastım. Kapıyı çekiyordum ama gelmiyordu. Asıldığım halde sonuç alamayınca fırçanın ahşap sağıyla kanırtarak açabildim. B sütunu komple buzlanmış ve kapıya yapışmış.

Güzel fikir aklıma yazdım bi gün bi yerde işime yarar...

Boya pasta istediği için ahşapla kanırtma yöntemini kullandım. Boyası çok iyi durumdaysa tavsiye etmem. Buzlu yüzey çizilmeye elverişli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.