Şimdi Ara

Araçlarda bulunması gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
11.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracımı 1,5 ay önce almıştım, değişik yerlerde bahsettim , ama aracımda kriko ve stepne harici , tek bir süs bile yok , araçta neler lazım, aklınıza gelenleri paylaşır mısınız? aklımdan geçen su, tekerleklerde inen havayı çıkarmak için... (neydi onun adı), ilk yardım malz. vs. sizin aklınıza neler geliyor?

• yangın tüpü bulundurmak iyi olabilir,
    çekme halatı, zincir......

edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper83 -- 26 Aralık 2006; 17:40:54 >
  • akü biterse bağlamak için kablo güzel olur :) ben arabanın bakım malzemelerini bagajda bulunduruyorum. torpido sütü,cila,pasta,biraz pamuk,bez vb şeyleri ama cilalama makinesi evde birde arabadan anlıyorsan ufak bir alet takımı lazım oluyor arada
  • şu torpido ütü nasıl bir şey. sanırım yıkamacılarda ondan kullanıyor ve baya iyi olur. markaı nedir memnun musun nerden aldın. ben anakradayım.
  • En az 5 LT çeşme suyu.
    Yangın Tüpü
    Reflektör
    İlk yardım çantası
    İsteğe bağlı Aspirin, vermidon vs haplar
    Akü aktarma kablosu
    Fırça
    Kar temizleyici
    Sağlam bi çekme halatı
    Kar Zinciri
    İsteğe bağlı 1 adet küçük bi halı ( Hani olur ya arkadaşlarında biryerlere gidersiniz serersiniz üstüne otursunuz )
    Pompa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 26 Aralık 2006; 18:01:45 >
  • ben benim arabanın bagajında bulunanları sayayım(arabayı 0 almıştım bu arada..bütün malzemeleri kendim tamamladım)
    -yangın söndürücü(3 lt lik bagajda 1 lt lik sürücü koltuğunun altında olmak üzere 2 tane)
    -trafik seti(fakat bu bildiğimiz trafik setlerinden değil..piyasadan alınan trafik seti hiçbir işe yaramıyor..sadece göstermelik..)benim setin içinde detaylı ilkyardım malzemesi,çelik çekme halatı,alüminyum takoz(2 adet),seyyar lamba(2 adet),el feneri(2 adet biri torpido gözünde)
    -reflektör(pilli kendinden işıklı)
    -akü aktarma kablosu
    -çakmaktan çalışan pompa
    -karlı havalarda zincir,buz çözücü,kar küreme aletleri
    -bir takım çantası içinde her türlü vida,somun,tornavidalar,penseler,çeşitli anahtarla mevcut
    -bir adet battaniye
    -bir adet 2 lt lik su(içme suyu)
    -araç temizlik malzemeleri(araç şampuanı,güderi,çeşitli bezler,camsil)
    -2 lt cam yıkama suyu
    -stepne ve kriko zaten alırken vardı..
    -ve şu anda aklıma gelmeyen bir sürü ıvır zıvır..

şimdi diyeceksiniz ki bunların bagajda ne işi var..daha önceki yıllarda hepsi lazım olmuştu..belki yine lazım olabilir..bagajda valiz için yer yok yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türbülans -- 26 Aralık 2006; 18:07:14 >

• akü aktarma kablosu
    ilk yardım çantası
    yangın tüpü
    bijon anahtarı
    kriko
    stepne
    ufak bir alet çantası
    yedek ampül ve yedek sigortalar
    bide bagajınız büyükse 5lt'lik su (radyatör ve silecek için)
    aracınız biraz eskiyse ve uzun yola çıkıyorsanız fren hidroliği ve yedek motor yağı (ekleme için)
    nerde oturduğunuzu bilmiyorum ama ; çekme halatı ve zincir (opsiyonel)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • türbülans evli misin? genelde evli insanlar daha tedbirli davranıyor sanırım. bekarlar biraz geçiştiriyo gibi de. bende bekarım ama sen akdar tedbirliyim yinede
  • quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

türbülans evli misin? genelde evli insanlar daha tedbirli davranıyor sanırım. bekarlar biraz geçiştiriyo gibi de. bende bekarım ama sen akdar tedbirliyim yinede

evet evliyim..fakat ailemle birlikte bir yere gideceğim zaman maalesef bu malzemelerin bir kısmından feragat etmem gerekiyor..dedim ya valiz koyacak yer yok bagajda
  • quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

ben benim arabanın bagajında bulunanları sayayım(arabayı 0 almıştım bu arada..bütün malzemeleri kendim tamamladım)
    -yangın söndürücü(3 lt lik bagajda 1 lt lik sürücü koltuğunun altında olmak üzere 2 tane)
    -trafik seti(fakat bu bildiğimiz trafik setlerinden değil..piyasadan alınan trafik seti hiçbir işe yaramıyor..sadece göstermelik..)benim setin içinde detaylı ilkyardım malzemesi,çelik çekme halatı,alüminyum takoz(2 adet),seyyar lamba(2 adet),el feneri(2 adet biri torpido gözünde)
    -akü aktarma kablosu
    -çakmaktan çalışan pompa
    -bir takım çantası içinde her türlü vida,somun,tornavidalar,penseler,çeşitli anahtarla mevcut
    -bir adet battaniye
    -2 lt cam yıkama suyu

şimdi diyeceksiniz ki bunların bagajda ne işi var..daha önceki yıllarda hepsi lazım olmuştu..belki yine lazım olabilir..bagajda valiz için yer yok yani...

Benim bagajsa bom boş

• quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

şu torpido ütü nasıl bir şey. sanırım yıkamacılarda ondan kullanıyor ve baya iyi olur. markaı nedir memnun musun nerden aldın. ben anakradayım.

baya güzel ve yararlı oluyor. ben bütün plastik ve deri aksamda kullanıyorum ilk günkü gibi parlıyorlar. ben sütü sıkıyorum sonra pamukla siliyorum arabama binen herkes beğeniyor. çok pahalı birşey değil en son po dan almıştım 6.5 liraydı. markası neydi unuttum yarın bakarım bakınca yazarım ama marka çok önemli değil sen çok dandik olmayanların dışında bir tane al

• BENİM BAGAJDAN DA MANGAL EKSİK OLMAZ :)
  • quote:

ben benim arabanın bagajında bulunanları sayayım(arabayı 0 almıştım bu arada..bütün malzemeleri kendim tamamladım)
    -akü aktarma kablosu
    -çakmaktan çalışan pompa
    -bir adet battaniye
    -2 lt cam yıkama suyu

bunlar benim unonun bagaja bile sığmaz, bi de tüp takıcam artık arka koltuğa atarım bi kaçını ;)..

• quote:

Orjinalden alıntı: miskinn

quote:

-akü aktarma kablosu
    -çakmaktan çalışan pompa
    -bir adet battaniye
    -2 lt cam yıkama suyu

bunlar benim unonun bagaja bile sığmaz, bi de tüp takıcam artık arka koltuğa atarım bi kaçını ;)..

iki tane karton kutuya düzgünce yerleştirdiğimde benim fusion un bagajına sığdı..ayrıca size pratik bir yöntem söyleyeyim..eğer bagaj zeminleriniz ve kenarları halıfleks benzeri bir malzemeyle kaplıysa(bagaj halısı gibi) örneğin yangın söndürücü tüpüne birkaç tane şu halk arasında "cırt-cırt" denilen karşılıklı yapışan malzemeler var ya..işte onun sert kısmını yapıştırın..ve o şekilde bagaj halısına tutturun..hem sağa sola gitmez hemde gerektiğinde kolayca sökülür...

• kendi aracımda...

-yangın tüpü
    -kar zinciri
    -2 lt su
    -kriko
    -yedek lastik
    -pense, tornavida gibi ufak el aletleri
    -1 lt motor yağı
    -2 lt benzin
    -temizlik için bez ve şampuan

------------------

ilk yardım çantam eksik şuan
  • tekerin inen havasını tekrar yükseltmek için; .. neydi o şey? ya da inen havayı (olurya) nasıl yükseltiriz, yani kimse yazmamış havası inebilir tekerin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldumlord -- 26 Aralık 2006; 21:35:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: oldumlord

tekerin inen havasını tekrar yükseltmek için; .. neydi o şey? ya da inen havayı (olurya) nasıl yükseltiriz, yani kimse yazmamış havası inebilir tekerin

pompa..bir çok kişi yazdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türbülans -- 26 Aralık 2006; 21:40:35 >
  • ya lastik şişirmek için pompa taşımaya ne gerek var, lastik bakımını ihmal etmedikten sonra kendi kendine indiğini hiç görmedim..
    yani lastik ya patlıyor ya da patlamıyor, patladıysa istepneyi takıyorsunuz devam ediyorsunuz işte..
    ayrıca bütün benzin istasyonlarında hava var, birçok yerde de sayısız benzin istasyonu var, yanlış mı düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: antique

ya lastik şişirmek için pompa taşımaya ne gerek var, lastik bakımını ihmal etmedikten sonra kendi kendine indiğini hiç görmedim..
    yani lastik ya patlıyor ya da patlamıyor, patladıysa istepneyi takıyorsunuz devam ediyorsunuz işte..
    ayrıca bütün benzin istasyonlarında hava var, birçok yerde de sayısız benzin istasyonu var, yanlış mı düşünüyorum

doğru da ben patlak lastikle(daha doğrusu bir darbe sonucu siboptan hava kaçırmaya başlayan bir lastikle) 96 şubat ayında TEM otoyolunda sağa çektim..kar yağıyordu ve sanırım gerede civarında ısı -10 filandı..bu dediğim saat 24:00 civarı olan bir olay...lastik değiştirmeye niyetlendim..ellerim dondu bijon anahtarını çeviremedim..kendi kendime sövdüm..neden bagajında bir pompa bulundurmuyorsun diye..lastik tubeless ya..havayı basarsın..döndükçe sorun yok..en yakın benzinciye kadar idare edersin...allahtan bir kamyoncu arkadaş durdu da onun pompasıyla hava bastık kendimi ilk benzin istasyonuna atabildim ve stepneyi taktım..o gün bu gündür benim kullandığım her araçta pompa standart donanımdadır..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.