Şimdi Ara

ARAL ITHALAT bunu okusun !!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
1
Favori
6.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dragonstory

ilerki hayatınızda inşallah ticarete atılırsınız da,bu fiyatların imkansız olduğunu sizlerde anlarsınız

90-110 YTL ye AVrupa PAL oyun almak biraz zor arkadaşlar. Hayal kurmayalım.

Bu işin ARAL ile alakası yok, vergiler yüksek ne yazık ki

Dostum pc oyunlarında vergi yokmu? sadece ps3 oyunlarınamı bu vergi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aknyldz

Siz oyunları Aral'dan almaya devam ettikçe adamlar fiyatı neden indirsin.

Ama benim kafam rahat,

Bu güne kadar eBay'den aldığım oyunlar ve fiyatları,

MGS : £15
    GTA : £14
    Haze : £9
    Ass.C: £8
    PES : £6

Neyse ben e-Bay'de sörfüme devam edeyim en iyisi.

6pound'a getirtip,hadi 5 pound'da posta masrafı olsa, 60 ytl'ye satmakta iyiymiş ha,helal.
  • imzayı bırak parmak atıyorum bu olaya

EDİT:İMLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizmajosef -- 8 Ekim 2008; 0:55:25 >
  • kırılsa bile online için mecbur orginal alınacak oyunlar boşversenize

90 ytl bile fazla beyler tahtakale esnafı 40-45 civarı getiriyo oyunları aral daha ucuza getiriyodur. tam soyguncu bunlar kahrolsun aral

TAM DESTEK
  • hep destek tam destek
  • benim için sorun yok 200 de olsa alırım..fiyatı zaten inemez siz hangi ülkede yaşıyosunuz ne indirimi dışard 50 ytl ise burda 100 ytl bunu hala bilmiyormusunuz..bu herşey için geçerli..urdaki fiyatlar dışardaki fiyatların 2 katı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: zildjiann

quote:

Orjinalden alıntı: Aknyldz

Siz oyunları Aral'dan almaya devam ettikçe adamlar fiyatı neden indirsin.

Ama benim kafam rahat,

Bu güne kadar eBay'den aldığım oyunlar ve fiyatları,

MGS : £15
    GTA : £14
    Haze : £9
    Ass.C: £8
    PES : £6

Neyse ben e-Bay'de sörfüme devam edeyim en iyisi.

6pound'a getirtip,hadi 5 pound'da posta masrafı olsa, 60 ytl'ye satmakta iyiymiş ha,helal.

Ben bu işi ciddi olarak yapıyorum ve iyi para kazanıyorum. Yalanım yok. eBay'dan aldığım oyunları gg'da yaklaşık 2-3 katına satıyorum. Ama bu bir ticaret işi. Sonuçta hem buradaki alıcılar 110 YTL'lik PES'i 60 YTL'ye almış oluyorlar, hem ben 20 YTL'me mal ettiğim PES'i 60 YTL'ye satmış oluyorum. Win-Win formulü yani ;)

Nakliye o kadar tutmuyor, çünkü ben genelde toplu oyun satanlardan alıyorum ve nakliye oyun başına ortalama 2 pounda geliyor. Türkiye'de kargo ile bir yerden bir yere göndermekten daha ucuz yani, her şeyde olduğu gibi...

• TAM DESTEK TABİKİ

ama sanmıyorum böyle bir indirim olacağını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafacelen -- 8 Ekim 2008; 9:49:57 >
  • evet katıılıyorum
  • Crysis in 30-40 ytl ye satılmasının nedeni aral dan dolayı değil crytek firmasından dolayı crytekin sahiplerinin 3 türk kardeş olduğunu zaten biliyoruz ve Türkiye oyun sektörünü geliştirmek için türkiyeye özel fiyattan veriyorlar yani yurt dışında crysis 50 dolara sayılırken türkiyede 30 ytl ye satılıyor bunun en büyük nedeni de crytek in sektörü canlandırmak istemesi aslında adamlar kar bile etmiyor çünki o 30-40 ytl verdiğimiz paraları da türkçe dublaj için harcıyorlar.

Yani arala böyle bir mail atsanız da sonuç 0 olacaktır.Sonuç olarak fiyatı belirleyen Aral dan çok aralın aldığı oyun firmaları belirliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BİG KİNG -- 8 Ekim 2008; 11:32:23 >
  • HEP DESTEK TAM DESTEK
  • Ps3 ün kırılması demek sadece internete para vererek oyun oynamak demektir.Yani blu-ray la en ufsk bir işimiz olmayacak.Nasılki psp de kopyalar ms duo ya atılarak isoloaderlerle çalışıyorsa aynı mantık ps3 için içinde geçerli.İngilteredeki bi hacker arkadaşla temas halindeyim daha dünyada ps3 yokken kendisi sonynin ona test etmesi için gönderdiği ps3 oynuyordu.Dediğine göre ps3ün kırılamamasının tek sebebi ps3ün işlemci kodlarının piyasadaki hiçbir işlemci ile uzaktan yakından aynı olmaması.Hatta oyun firmaları bile ps3e oyun yapabilmek için sonynin gönderdiği mühendislere muhtaç yoksa kod yazamıyolar bu işlemciye.Zaten intel yada amdnin işlemcilerine benzer bi mimarisi olsaydı şu an herkes ÇATIRÇATIR iso oyun oynardı.Buda şu demek oluyor BU ALET SADECE BU İŞLEMCİYİ KODLAMAYI BİLEN BİRİ TARAFINDAN KIRILABİR O KİŞİDE SONYDEN BAŞKASI DEĞİL.Yani sony ne zaman isterse o zaman korsan oyun furyası başlayacaktır.Hackerlar sadece bi taraflarını yırtmakla kalacaklar.

• Arkadaşlar bence destek falan vermenize gerek yok.

Piyasa koşulları "serbest piyasa ekonomisi" denen kuram üzerine işliyor. Yani adı üzerinde hepimizin bildiği "ticaret". Üstte arkadaş ne güzel yazmış, ucuza alıp 2-3 katı fiyata satıyorum diye. İsteyen istediği fiyata satar. Ben de oyunu 20 dolara alıp 200 lira fiyat biçebilirim. Ha ama satabilir miyim orası ayrı konu

Arz-talep meselesi arkadaşlar... Yüksek fiyatlarla bile halen istedikleri talep varsa, niye fiyatları indirsinler ki? Ne zaman o fiyatlarla satış yapamaz hale gelirler, zaten isteyerek veya istemeyerek fiyatları düşürmek zorunda kalacaklar.

Darty, Electro World vs. gibi yerlerde oyunların fiyatlarının düşmesinin tek sebebi, ellerinde kalması. Onlar zaten bu tarz şeylerden zarar etmiyorlar kesinlikle. Kimbilir kaça alıyorlar Bugün Steam üzerinden de oyun alsanız, 50 dolarlık oyunun 1 sene sonra 10 dolara satıldığını görebilirsiniz. Çünkü ilk çıkan ürün her zaman yüksek fiyatla girer, "pazarın kaymağını alır" pazarlama dilinde. GTA IV'ün 170 liralık fiyatını hatırlatırım, sonradan çatır çatır aşağı indi. Ama o fiyatlarla bile gördüğü talebi biliyorsunuz.

Nokia 3310 yeni çıktığında almaya gittik, adam bize fiyat verdi, atıyorum 300 lira dedi. Biz alıyoruz dedik, iki dakika sonra başka birileri geldi 3310 soruyor, adam var dedi ve baktı ki talep gelmeye devam edecek, önce bize baktı, sonra çocuğa döndü "330" dedi... Sanırım olayı özetleyen bir örnek olmuştur. Alırsın veya almazsın... Bitti...

Bence Aral'la muhatap olmak yerine, imza mimza gibi şeyler yerine, alışveriş yapmazsınız, Sendit.com'dan yarı fiyatına veya kafadan %20 daha ucuza getirirsiniz, olay biter. İmza mimza olaylarını çok mu sallayacaklar sanıyorsunuz, şimdilik ağızlarıyla bile gülmüyor olabilirler

Bakın İstanbul'da Metrobüs olayını düşünün. O abuk subuk manyak gibi araç kullanan katil dolmuş-minibüsçüler, Metrobüs'ün çıkmasıyla nasıl kayboldular? Diyeceksiniz ki, zaten onları Belediye kaldırdı. Mecburen yaptı çünkü bu serseriler ayaklanacaktı, onlara başka rota gösterdiler. Niye ayaklanacaklardı, herkes daha güvenli olan otobüslerle gidip, saçma sapan adamlarla muhatap olmayacak, başı ağrımayacaktı, bunlar da avuçlarını yalayacaklardı, otomatikman orada iş yapamaz hale geleceklerdi. Belediye biraz da trafiği düşündüğü için onları oradan çıkardı... Ama durumu gözünüzde canlandırabildiniz sanırım. Piyasayı Metrobüs alacaktı...

Müşteri de akıllanıp Aral'dan almazsa, fiyatları biraz takip ederse, online olarak onlardan 100 liraya fiyatı düşmemiş şeyi almaktansa gidip başka yerlerde ucuza bulursa, hiçbir sorun kalmaz.

Elinizdeki oyun isterse bandrollü olmasın. Kaçak maçak diyorlar da, hikaye. İllegal birşey yapmıyorsunuz ki? O yüzden bu tarz şeylerin satışı engellenemiyor ve engellenemez. Oyun kopya değil birşey değil. iPhone'un kırılarak ülkeye girip satılması gibi birşey. Aslında bu tarz ürünlerin bu şekilde yurda sokulup ticareti yasak ama üçer beşer şekilde yurda girmesine kimse birşey diyemez. Sen yurt dışından GTA4'ü alırsın, ülkeye cebinde bavulunda veya çantanda hatta elinde getirirsin, isteyene de satarsın bu kadar basit. Bu ayrım tam olarak yapılamadığı için de şimdilik sorun yok Yoksa polisin şimdiye dek bir sürü işletmeyi basıp kapatması lazımdı Bavul ticareti de bu yüzden var arkadaşlar ve hala yok sayılıyor, görmezden geliniyor. Sorun yok

O yüzden destek mestekle kendinizi yormayın. Ucuza nerede buluyorsanız gidin alın aslan gibi.
    Onlar da fahiş fiyatlarla satamayınca, elbette ki akıllanırlar, hiç merak etmeyin

• eBay konusunda PM'den bazı sorular geliyor, aşağıda bazı tecrübelerimi yazdım.

Şimdi işin sırrı şu,

Eğer oyunlar Türkiye'ye gönderilen oyunlarsa muhtemelen tüm dünyaya gönderiliyordur. Bu oyunlar gerçekten pahalıya gidiyor çünkü tüm dünyadan müşterisi var.

Ama çoğu satıcı sadece İngiltere'ye gönderiyor. İşte bu oyunlar inanılmaz ucuza bitiyor. Ama tabi sorun şu, sadece İngiltere'ye gönderiliyorsa biz nasıl alacağız. Burada iki çözüm var.

Birincisi İngiltere'de tanıdık biri var mı, eğer varsa oyunlar onun adresine gidiyor o bize gönderiyor. İngiltere içinde kargo çok ucuz. O arkadaşta tanıdığın biri olunca sana kazık atmıyor ve ucuza postalıyor. Ama oyunları tek tek alıp o arkadaştan topluca Türkiye'ye postalamasını istersen daha da ucuza getirebilirsiniz.

2. Yolu şu, İngiltere'de tanıdık yoksa yine teklif verip ürünü kazanıyorsun. Ama satıcı Türkiye'ye yollamadığı için satıcıyı TR'ye yollaması için ikna etmeye çalışıyorsun. Tabi posta ücreti konusunda da pazarlık yapıyorsun. İkna edersen süper, ki çoğu ikna oluyor çünkü sen zaten kazanmışsın, ürünü bi daha satışa koymak satıcı için maliyetli.

Ben bu iki yolu da denedim. Ama 3. bir yol buldum bu en uygunu. Oyunları toplu satan satıcılar var. 2 - 5 hatta 10 oyunu aynı anda satan satıcılar var. Bu ürünlere teklif veriyorsun. Aynı şekilde TR'ye göndermeleri için ikna ediyorsun. 10 oyun için maksimum 10 pound posta ücreti ödersin, satıcıyı buna ikna ediyorsun. Ve bingo. Oyunlar 1 haftada elinde. Daha önce oynadığın varsa hemen GG'dan satarsın.

Oyunlar kullanılmış oluyor ama çok temizler. Kutu ve kitapçık birebir orjinal. UK olduğu için hepsi PAL. Zaten aykırı bir durum varsa adamlar yazıyor. PayPal olduğu için dolandırıcılık ta yok, göndermezse paranı geri ödüyor PayPal. Benim bir kere başıma geldi, 1 haftada param geri ödendi. Ben uzun çabalar sonucunda oyunları inanılmaz ucuz almaya başladım. Ve hatta oynayıp bitirdiğim oyunları GG'de satarak kar yapmaya bile başladım.

Bence Aral asıl bunu okusun

Umarım işinize yarar.

• Yaw vergi war tamam da aral abartiyo

Neden crysis da vergi fln pek tınlanmıyor.Psp oyunlarını 3 katına satılıyor örneğin

Bu olay dvd olayının aynısı arşiv yapanlar bilir tr de dvd fiyatları başlarda 40 30 milyondan aşağısı yoktu.Vergi diyolarda.Artık dvd ler 19 lira fln noldu vergi mi düştü YALAN

Yurt dışında dvd fiyatları değişmedi biz de yarı yarıya düştü.Çünkü büyük ticari firmalarımızın hepsi aç gözlü olduklarından vatandaşı kazıklayabildikçe kazıklayalim mantığı ile hareket ediyor tek amaçları daha fazla paraOndan her şeyde vergiye suç atıyolar

ŞUNU UNUTMAYIN SİZİN SİTELERDEN ALDIĞINIZ FİYATLARIN ÜSTÜNE VERGİ LERİ HESAPLAYIP İŞTE HESAP DEMEYİN

ÇÜNKÜ ARAL DENEN FİRMA O GÖRDÜĞÜNÜZ FİYATIN YARISINA OYUNU ALIP VERGİYİ KOYDUĞUNUZDA ÇOK AZ BİR FARK KALIYOR

SİZ HESAPLAYIN ARAL IN ELDE ETTİĞİ KARI

• Sabah ve ogle vakitleri Halk Pazarina gittiginizde pazarcilarin yanina yaklasamazsiniz , elma yada domates alicaksaniz sectirmezler tepkileri cok buyuk olur pazarlik etmek istediginizde bildigin yere derler.

Ama aksam olunca yolunu kesmeye seni cagirmaya sec begen al naralarina ve gunduz ki fiyatinin nerdeyse 3 de 1 ine vermeye baslarlar.

Aralcim her zaman aksam oldugu gibi senin de bir gun aksamin olucak :)
    SU an da sur sefani :)
  • Arala BAN !
  • Bazı arkadaşlar 16 pound'luk GTA'ya inanamıyor

Aşağıdaki linklerde 13 pounda biten GTA'lar var. Ben pahalı bile almışım

Daha böyle çok var ama sayfalar yetmez.

Arkadaşlar, 2 gündür anlatmaya çalıştığım şey şu aslında. Aral'a falan paranızı kaptırmayın boşuna. Global bir dünyada yaşıyoruz. İngiltere'de oyunlar ucuz Türkiye'de pahalı mı. O zaman İngiltere'den alırız. İşte o zaman Türkiye'de de ucuzlar. Bu kadar basit olay. Niye hem cebinizi hem kendinizi üzüyorsunuz. Bırakın Aral düşünsün...

http://cgi.ebay.co.uk/GTA-IV_W0QQitemZ120313754717QQcmdZViewItem?hash=item120313754717&_trkparms=39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A2%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

http://cgi.ebay.co.uk/gta-playstation-3_W0QQitemZ140272045262QQcmdZViewItem?hash=item140272045262&_trkparms=39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A2%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

http://cgi.ebay.co.uk/GTA-4-PS3_W0QQitemZ110295397926QQcmdZViewItem?hash=item110295397926&_trkparms=39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A2%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

• bende ebay den alışveriş yapıyorum sürekli hiç sorun yaşamadım herşey 3 te 1- 4 te 1 daha ucuz. 10 dolara kaliforniadan bi converse dükkanından ayda 1 ayakkabı alıp burda tanıdık dostlara akrabalara 80-90 ytl çakıyorum. oyunlarda açık arttırmada maximum 20 sterlin civarında oluyo arkadaşın dediği gibi ingiltere ebay de. hem kendinize hemde tanıdıklar için güzel bi ticaret oluyo.
  • Linke tıklıyorum,konunun gösterilmesine izin verilmemektedir diyor
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.