Şimdi Ara

Arkadan çarpılınca hava yastıkları çalışırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Misal biri arkadan vursa hızla ilk geri gidilip sonra ileri giderya vücut, işte bu yüzden soruyorum arkadan gelen darbelerde ön hava yastıkları çalışırmı?

• Gerçekten çok enteresan ama can alıcı bir soru. Aslında açılması gerekir ama arka tamponda darbe sensörü olduğunu düşünmüyorum. Bu arada söylediğiniz konu ile ilgili ADAC.ın artık arkadan çarpma testleri yapmaya başladığını ve birçok aracın da sınıfta kaldığını belirtmek isterim.
  • bence çalışmaz,
  • bildiğim kadarıyla araçlardaki hava yastıkları önden arkadan darbe esasına göre değil de araç içindeki cismin çarpma esnasında dikey veya yatay tepkisine göre açılır. yani arkadan çarpma normalde yolcuyu koltuğa yapıştırır bu durumda ön yastıklar iş görmez ancak çarpışma çok şiddetli ise bu tepki geriteper ve dediğiniz gibi kişi ikinci hareket olarak ön cama doğru fırlar işte o anda ön airbagler devreye girer. çünkü airbag sensörleri araç içindeki yolcunun düşeceği konumu hesaplar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustyyyyy

bildiğim kadarıyla araçlardaki hava yastıkları önden arkadan darbe esasına göre değil de araç içindeki cismin çarpma esnasında dikey veya yatay tepkisine göre açılır. yani arkadan çarpma normalde yolcuyu koltuğa yapıştırır bu durumda ön yastıklar iş görmez ancak çarpışma çok şiddetli ise bu tepki geriteper ve dediğiniz gibi kişi ikinci hareket olarak ön cama doğru fırlar işte o anda ön airbagler devreye girer. çünkü airbag sensörleri araç içindeki yolcunun düşeceği konumu hesaplar.

Airbag sensörleri bildiğim kadarıyla bahsettiğiniz gibi değil. En azından bildiğim birçok araçta değil. Sensörler bildiğimiz darbe sensörleri ve ön havayastıkları için bu sensörler önde. O yüzden arkadan çarpmada açılmaz.

• arkadan çarpmanın şiddeti nekadar büyük olursa olsun havayastıkları açılmaz
  • sonuçta darbe etkisinden dolayı o kaporta komple bir titriyor merak etmeyin açılır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir çok arkadan çarpılmış kazalı araç gördüm hiç hava yastığı açılanı görmedim
    yeğenimin aracına adam subaruyla arkadan vurdu vuruş hızı 100km araç 80m
    ileriye fırladı koltuk kızağı kırıldı ama 8havayastığından biri açılmadı (kemer takılıydı)
    ist atatürk sanayi sitesinde kazalı araçların olduğu çok büyük bir otopark var orda
    herçeşit kazalı araçlar mevcut arkadan kayıp direğe çarpan bir yeni bmw 3serisi nin
    arkası resmen sola dönmüştü ve havaystığı açılmamıştı yan perde yastıkları yandarbe
    anında açılır diye biliyorum ama o aracı gözümle gördüm (bmw) açılmamıştı
    mantikende açılmamsı normal çünkü hava yastığı açılınca 3sn gibi sürede sönüyor
    buda güvenlik içinmiş
  • 3 saniyede sönecek diye mi açılmadı, yoksa açıldı söndü de sen mi gormedin?
  • Kullanma klavuzlarında şöyle yazar: Normalde ön hava yastıkları yan ve arka darbelerde açılmaz ama fazla darbe alırsan sensörler devreye girip açılabilir. Yan olanların sensörleri de yandadır yani ön-arka darbede açılmaması lazım.

Netice şudur: Bu cihazlar gereksiz yere açılmamak için tasarlanmıştır ama sensörün hatalı algılaması sonucu açılması özellikle ciddi bir kazaysa mümkün olabilir.

Ayrıca arkadaşın sorduğu da yanlışlıkla açılıp açılmadığı değil, bilinçli olarak ön havayastıklarının arkadan sert darbede açılması için tasarlanıp tasarlanmadığı ve en azından benim arabanın k. klavuzunda yazdığı kadarıyla öyle tasarlanmamış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CAPTAIN

3 saniyede sönecek diye mi açılmadı, yoksa açıldı söndü de sen mi gormedin?

bir araca arkadan çarpılınca hava yastığı açılmaz sen illede iddaa ediyorsan o başka
  • quote:

arkadan kayıp direğe çarpan bir yeni bmw 3serisi nin
    arkası resmen sola dönmüştü ve havaystığı açılmamıştı yan perde yastıkları yandarbe
    buda güvenlik içinmiş

quote:

quote:

bir araca arkadan çarpılınca hava yastığı açılmaz sen illede iddaa ediyorsan o başka

Sayın Newerdais, BMW direğe yandan çarpıyor, aracın arkası sola donuyor, siz ise "açılmamasına çok şaştım ama gayet normal bir durum!" gibisinden devrik, hatalı bir cümle kullanmışsınız, e durum boyle olunca da ne demek istediğinizi tam anlayamadım... Mevzu budur sadece, herhangi birşey iddaa ettiğim yok...
    Saygılar...

• Teşekkürler arkadaşalr bişeyler öğrenmiş olduk Umarız bu sistem olsun ve yaygınlaşsın..
  • quote:

quote:

arkadan kayıp direğe çarpan bir yeni bmw 3serisi nin
    buda güvenlik içinmiş

quote:

quote:

Sayın Newerdais, BMW direğe yandan çarpıyor, aracın arkası sola donuyor, siz ise "açılmamasına çok şaştım ama gayet normal bir durum!" gibisinden devrik, hatalı bir cümle kullanmışsınız, e durum boyle olunca da ne demek istediğinizi tam anlayamadım... Mevzu budur sadece, herhangi birşey iddaa ettiğim yok...
    Saygılar...

sayın captaın açıkcası devrik bir açıklama olmuş
    haklısınız sizin iddanız arkadan çarpılınca on hava
    yastıkları açılır deyildi mıxed sözkonusu olmuş
    iyi forumlar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.