Merhaba arkadaşlar 2018 manuel seat ibiza aracım var,4 gün önce arkadaşın aracına takviye yaptık,takviye yapacaktık yoldan geçen yardımsever bir amca gençler gelin bakyim yardım edeyim edasıyla gelip,+,+///-,- kutuba bağladı şaseye bağlantı yapmadı ve benim akünün kutuplarından kıvılcım çıktı,o günden sonra aracın start-stopu sadece 1 kere çalıştı ve bidaha devreye girmedi.Herhangi bir hata vs yok ancak eskiden ışıklarda devreye giren start stop şu an devreye girmiyor,bunun sebebi ne olabilir?Teşekkürler |
Arkadaşın aracına takviye yaptık,benim start-stop çalışmıyor.
-
-
Belli bir sıcaklık, akü voltajı vs gibi etmenler tam olmayınca start stop devreye girmez.
Akün zayıf muhtemelen.
-
Aman beyinde sorun olmasında hocam,akü sorun değil
-
Beyinde problem olsa yerinde duramazsın
-
Bir şey olmaz, düzelir.
-
Bı iki hafta kullan duzelir
-
amca akünüzü bozmuş muhtemelen. beyinle ilgisi yok bence. akü değişimiyle sorun düzelecektir. ben de start stop akülü arabamla pek çok kez takviye yaptım arkadaşlarımın aracına, hiç öyle sorun yaşamadım.
-
Çıkan kıvılcımları gözümle gördüm hocam ya,iyilik yaparken günaha giriyoruz artık.start-stop akülerde pahalı,ama beyinde sorun olmasında akü basit :) Çok teşekkürler arkadaşlarım cevaplarınız için
-
-
Start stop donanımı aküyle ilgili birçok parametreyle ilgileniyor. Takviyeden dolayı akünüzün şarjı azalmıştır birkac güne düzelir merak etmeyin. Takviye esnasında kıvılcım gibi hususlara gelirsek kutuplar dogru bağlandıysa oluşan ark sizin aracınıza bir zarar vermez ayrıca herhangi bir gerilim farkı olduğunda size hata verir sistem -
Sistem kendini korumaya almış olabilir. Vagcomla baktırın, hata varsa sildirin.
-
Şasiye neden bağlasın ki zaten -
Sen arabaya iki katı voltaj vermeyi göze alıyorsun bu daha mı az tehlike acaba??
Sen aküyü değiştireceksin hazırlıklı ol.
-
önce - bağlanmalı derler, tüm parametreler ss için uygun ve çalışmıyorsa atan sigorta var mı bakın, bilgisayara bağlatıp arıza var mı bakın, en son akü değişimini denersiniz -
havalandırmayı on camlara verdiyseniz çalışmaz -
quote:
Orijinalden alıntı: Baba NaberBelli bir sıcaklık, akü voltajı vs gibi etmenler tam olmayınca start stop devreye girmez.
Akün zayıf muhtemelen.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X