Şimdi Ara

ARSA mı EV mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese 70-80 Bin Tl nakit param var malumunuz istanbul merkezinde bir daire alabilmek için bile elimdeki miktar pek düşük bende daha fazla paramın değeri ölmeden bi yatırım yapmayı düşünüyorum.. İstanbul Esenyurt,Tekirdağ Çerkezköy den alabileceğim daireler buldum kredi ile tamamlayıp mesela 150- 180 bin tl arasında. Fakat şöyle bi araştırma yaptım alan kişilerle de görüştüm bu konu üzerine Çerkezköyde arsalar son 5 yılı baz alırsak her sene katlanarak artıyor mesela 5 sene önce 45 bin tl ye alınmış bir arsa şu anda 300 bin tl.. konuyu uzun tuttum kusura bakmayın bunun için ama doru bi karar vermek istiyorum bunun içinde detaylı bir açıklama yapayım dedim. Şu saatte elimdeki para ile Çerkezköyde bir arsa alsam 5 sene sonra nasıl bir değer kazanır ya da ilk söylediğim üzerine kredi çekilip ev mi alınmalı ? Değerli tavsiyelerinizi bekliyorum

• Paranin değerlenmesini istiyorsan tabiiki arsa daha iyidir. Ama kiracı iseniz o Zaman size kalmış artık.

Örneğin benim kendi evim. Ama su an cebimde extradan para olsa düşünmeden arsa yada dukkan alirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 28 Kasım 2017; 13:31:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar hocam..Ben o bölge hakkında bilgim yok yani size şurası iyi yada kötü deme gibi bir konumda değilim.Ancak arsa mı ev mi konusunda fikir vermek isterim..Arsa ile evin en büyük farkı arsa uzun ev daha kısa vade de kazandırır.Ev prim+aylık kira olarak hesaplama yapılmalı.Yani 100 liraya bir tane daire bir tane arsa aldığınızı varsayalım. 5 yıl sonrasında arsa 200 ev 160 lira oldu diyelim burada arsa evden cok kazandırmış anlamına gelmiyor.Arsa kira getirisi olmadığı için(çoğu zaman) sadece prim üzerinden hesaplama yapılır.Ev ise kira+prim getirisi olarak hesaplanmalı.Yani 5 yıllık kira+artan prim oranı şeklinde olmalı.Ancak herkesin ortak fikri olarak zaman varsa arsa her zaman evden cok daha iyi kazandırır.Ancak arsa almak cok daha zor ve tecrübe isteyen bir husus.Sonuç itibarı ile kuru bir toprak parçası yanılma ihtimali çok yüksek(tecrübeniz yoksa).Ev almak daha kolay bir husus.Yan komsuya alt üst komsuya sorarsınız ortalama fiyat alabilirsiniz ama arsa da o imkan malesef pek fazla olmuyor.

Acil satmak zorunda kalırsanız daireyi cok daha kısa sürede satabilirsiniz.Arsa ise ciddi alıcıyı bulmak biraz daha zor(değerinde satabilmek adına).Aslında sizin kilit sorunuz aylık belli bir kira getirisine ihtiyacınız varmı ? Yok ben alır 5 yıl unuturum derseniz arsa mantıklı olacaktır elbette.Ama yağmasada gürlesin kredime katkı olsun derseniz daire daha mantıklı olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kyk mı ev mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.