Şimdi Ara

ARTIK TÜM TELEFONLAR AYNI (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
557
Cevap
7
Favori
31.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
430 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ESER14

Eşimde ip6 var 2350tl ye alındı.

Bende Samsng a52016 var. 1350tl ye alındı.

Ekran kalitesi, batarya ve malzeme olarak a5 2016 üstün. Bildirimlerin (watsapp, mail ) zaman zaman geç gelmesi ile ilgili sorun yaşıyorum. Gerçi ikimizde de ekran koruyucu ve slikon kılıf var. His aynı yani.

İp6 ise hoparlör sesi çok net ve yüksek. Görüntülü sohpette facetime tüm uygulamalardan açık ara üstün.

Başka bir fark görmedim.

İp6 ile çekilen fotoğrafları fotoğrafçıda kağıda dökmek istedik sonuç rezalet hepsi çöp. Fotoğrafçı ile de papaz olduk. Not: Belki watsapp aktarımı fotoğrafları bozmuş olabilir dedim ama telefonda da dikkatli bakınca çizgiler pürüzlüydü. A5 2016 fotoğrafları çok daha net çıktı.

Sonuç: 1000 tl lik farka kesinlikle değmez. Eşim değişelim dese kabul etmem.

Valla şimdi siz cekememissiniz dicem kızacaksıniz. Aynı ortamda ikisiyle çekilen fotoğraflarda A5 den çok daha iyi iş yapar bence iPhone 6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aenescan1994 -- 22 Nisan 2017; 6:30:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 600-700 tllik telefonla 4000 tl'liği geçtim zamanında (1500 tlye aldığım lg g2) ile şuandaki 1500 tl'lik bazı telefonlar arasında bile bariz fark var android markette tonla uygulama var bunun 10 tane uygulama (oyun değil) indirdiğim halde lg g2 afallıyor yoruluyor hafızada hemen doluyor

şahsen benim telefondan beklentilerim

Performans
    batarya süresi uzunluğu
    Ram'in yüksek olması
    Hafıza
    ve s8'in kasası gibi estetik bir telefon

benim beklentim bunlar ama haklısın nereye kadar gidecek böyle bilinmez galaxy s2,s3,s4,s5,s6,s7 ve gelinen noktada s8 zamanında samsung e250 e250 diye millet birbirini yerdi ne oldu şimdi yüzüne bakan bile yok galaxy s2 çıktı şimdi 2.el pazarında şimdide s8 çıktı bunun sonu yok bu sebeple 4000 tl eğer benim yukarıda belirttiğim beklentilerimi karşılayacaksa verir 5-6 sene kullanırım ben bir sefer alayım birdaha 5 sene almıyayım diyorum ama iş öylede olmuyor 2. senede telefon pert oluyor

• Elimdeki amiral gemisinin kullanmadığım tek özelliği yok.

Ayrıca Android olarak bakarsak amiral gemilerinin XDA userbasesi, OEM güncellemeleri vs. kat kat iyi.

Fotoğraf derseniz çok iyi hatta bazen DSLR'a ihtiyaç bırakmayacak şekilde çekiyor ama mükemmel isteyen zaten DSLR alacak.

Acı gerçek ise, "fanboy" gerçeği. Adam gider, X markası güzel diye, kullanmayacağı telefona 4000TL bayılır. Kullanacaksa sorun yok, ama %90 kullanılmıyor. Kapitalizm de bunu suistimal ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deneme_programı

2 sene kullandım xperia z yi. A7 2015e geçtim samsungun. 1 yılda bezdirdi note 5 e geçicem ben ömrü hayatımda xperia z kadar stabil ve sağlam android görmedim

Z2 efsane her 3 ayda telefon değiştiren biri olarak 2.5 yıldır z2 deyim açmadığı uygulama hız stabillik süper hiçbir telefon gözümde yok

• 600 liralık telefonla 4000 liralık telefon arasında fark yok demek abes olur. Sadece fiyat artışı ile performans arasında lineer bir artış olmadığını söylemek lazım. ARTIK TÜM TELEFONLAR AYNI

Grafikteki optimum noktanın kaç TL'ye denk geldiği tartışılabilir.

Aslında bu olay tüm eşyalar için geçerli. Optimum noktanın üstünde çok ufak performans artışları için bile büyük paralar harcanır. NASA uzay mekiği veya uydular için kullanacağı bir malzemede %1 civarındaki bir performans artışı için bile milyon dolarlar harcar. Spor otomobillerde gerek motor komponentlerinde, gerekse ağırlığı düşürmek için gövdede muazzam paralar harcar. Bunların geri dönüşü de lineer değildir.

Tüm mesele optimum noktanın ne kadar üstüne çıkmak istediğinizle alakalı.

• Bir şekilde fark vardır tamamda ne kadarı kullanıcıyı ilgilendirir orası önemli.

• iphone kullanmamış belli
  • Xiaomi mi6 hariç

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Artik 3 gb ramli telefon yetiyor. Kaldiki sifira 4500 tl verecegime xiaomi cihazlara bakarim daha iyi.

Not: samsung note serilerini ayiriyorum :))))))) onlar insanlar icin yapilmis :)))))

• Başka bir Dunning-Kruger sendromu vakası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurtleTut

2 yıl önce söylemiştim bunu ...

Bir telefona maxxxxxx 600-700 tl. Üstüne eklenen eklenebilecek olan her kuruş israf.

Bütün telefonlar eninde sonunda facebook, twitter, whatsapp üçgenine düşüyor. Şimdilerde birde snap ve instagram. Bitti gitti.

Arkadaşım aldı 1300'e g5 şak iki gün sonra yerde ve param parça ekran.

4-5" lik el kadar cihaza o paralar verilmez.

Adama 4000 liralık pc pahalı geliyor, 4000 liralık telefonu gidip kredi çekip babasını kesip alıyor.

Bende bu lafa tavım. 600-700 lira verilirmiş en fazla. Neye göre kime göre?

Arkadaşım her insanın yaşam standartları seninkiyle aynı değil. 600-700 liralık telefonlar çöpten farkı yoktur. Malzeme kalitesi kıytırık, ekran kasa oranı yerlerde, güncelleme desteği sıfır, ekran kalitesi yok resmen piksel piksel anadolu, yazılımı ne kadar saf olsa da donanımı kanser etmeye yeter, kamerası kötü, geceleri berbat çeker, full hd 60 fps bile çekemez. Ben ileride çoluğuma çocuğuma cam gibi görüntü izletmek yerine kâr edicem diye leş görüntü izletemem. Her zaman da fotoğraf makinası taşınmaz kimse o yalana başvurmasın. Sen fiat palio kullanıyorsun diye başkası neden bmw alamasın? Senin kafa yapın bu işte. Palio da herşeye yetiyor hem az yakıyor onu kullanın diyorsun. Yok arkadaşım ikisi benzer değil. Benim gücüm yetti iphone aldım senin yetmedi alamadın. Senin anlatmak istediğin olay bu. Bana göre de gece iyi çekmeyen telefona verilen 500 lira bile sokağa atılsa daha kârlıdır. Kamerası kötüyse o telefonu atacaksın çöpe.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Authorized

500 tl lik telefonla maillerini her kontrol etmek istediğinde saçına bir tane ak düşer.

Olur mu öyle şey hocam. Bende samsung s3 mini plus var, yaklaşık 6 senedir kullanıyorum. 1 kere bile kastığını görmedim. iphone 7 ile kapıştırıyorum yine önde çıkıyor s3. Canavar gibi maşallah. Kasıyor diyen varsa telefon kullanmayı bilmiyordur. En ufak bir gecikme dahi yok. Gram lag yok. Niye telefona 5000 lira verelim ki? 500 liraya telefon alınabiliyor ve 5000'e aldığın telefondan daha hızlı ve sorunsuz çalışıyor. Hava atmak için 5000 lira verilmez telefona.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ESER14

Eşimde ip6 var 2350tl ye alındı.

Bende Samsng a52016 var. 1350tl ye alındı.

Ekran kalitesi, batarya ve malzeme olarak a5 2016 üstün. Bildirimlerin (watsapp, mail ) zaman zaman geç gelmesi ile ilgili sorun yaşıyorum. Gerçi ikimizde de ekran koruyucu ve slikon kılıf var. His aynı yani.

İp6 ise hoparlör sesi çok net ve yüksek. Görüntülü sohpette facetime tüm uygulamalardan açık ara üstün.

Başka bir fark görmedim.

İp6 ile çekilen fotoğrafları fotoğrafçıda kağıda dökmek istedik sonuç rezalet hepsi çöp. Fotoğrafçı ile de papaz olduk. Not: Belki watsapp aktarımı fotoğrafları bozmuş olabilir dedim ama telefonda da dikkatli bakınca çizgiler pürüzlüydü. A5 2016 fotoğrafları çok daha net çıktı.

Sonuç: 1000 tl lik farka kesinlikle değmez. Eşim değişelim dese kabul etmem.

Kusura bakmayın da ip6 zaten çöp bir telefon.

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

600 liralık telefonla 4000 liralık telefon arasında fark yok demek abes olur. Sadece fiyat artışı ile performans arasında lineer bir artış olmadığını söylemek lazım. ARTIK TÜM TELEFONLAR AYNI

Grafikteki optimum noktanın kaç TL'ye denk geldiği tartışılabilir.

Aslında bu olay tüm eşyalar için geçerli. Optimum noktanın üstünde çok ufak performans artışları için bile büyük paralar harcanır. NASA uzay mekiği veya uydular için kullanacağı bir malzemede %1 civarındaki bir performans artışı için bile milyon dolarlar harcar. Spor otomobillerde gerek motor komponentlerinde, gerekse ağırlığı düşürmek için gövdede muazzam paralar harcar. Bunların geri dönüşü de lineer değildir.

Tüm mesele optimum noktanın ne kadar üstüne çıkmak istediğinizle alakalı.

Hocam harika bir konuya değinmişsiniz. Sizin gibileri görmek güzel

• LG G2 kadar sağlam ve kaliteli bir telefon daha yoktur. Aldığım en iyi şey.

• İlla söyleyen olmuştur xiaomi aldığımdan beri başka telefonlara bakmaz oldum en f/p redmi note3pro dan sonra note4x modeline geçtim sonraki cihazım yine xiaomi olacak en az zararla elden çıkartıyorsunuz model yükseltmek dert olmuyor

• kalpsiz23 K kullanıcısına yanıt
    P2 de ucuz mu 1500 gayme ama

Ayrıca o işlemci nasıl ısınmıyo mu?

Ekranda fhd..batarya ne kadar gidiyo?

• S3 mini mi ? Hocam yapmayın Allah aşkına ya. 1 GB rami olan bi androidden bahsediyoruz. Ayrıca kaç yıllık donanım. Benim gözümde imkanı yok o dediklerinizin.

• abuabuabu A kullanıcısına yanıt
    Ya bırak bu yazdıklarının hepsini yapıyon mu telefonda..ayrıca telefonda render sadece fantazidir

• Material kalitesi dışında hemen hemen aynı, kağıt üzerinde ciddi farklar gösterilse de, günlük kullanımda hemen hemen aynılar. Üretici telefonu piyasa sürmeden önce abuk subuk uygulamaları entegre edip ram'den sömürtmese insanlar daha rahat eder. Google play içindeki bazı çakallar ram tüketimini ve şarj kullanımı ekstradan tükettirecek güncellemeler getirmezse kimse kolay kolay yeni telefona yönelmez.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.