Şimdi Ara

Asgari ücret beklentisi ve muhalefet sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz içimi dökeyim dedim oradan buradan yazıyorum aklıma ne gelirse.

Bu asgari ücretin 3k 4k olmasını isteyen kardeşlerime soruyorum, terzi rüstem size o parayı verebilecek mi? Asgari ücret yükselince fiyatlar da yükselecek. İnsanlar muhalefet ederken mantık hatası yapıyor. Eleştir kardeşm, bu adamların her yere kendi yalakalarını doldurmasını, parayı değersizleştirmesini, bütün parayı yandaşların şirketlernin yapacağı yollara köprülere harcamasını, 200 yıldır bizi mahveden yap işlet devret mantığını eleştir. Ama bu konuda adam gibi araştırın.

Dünyanın hiçbir yerinde asgari ücretle hayal ettiğiniz hayatı yaşayamazsınız. Sürekli doğudan batıya göç ederek de beklentilerinizi karşılayamayacaksınız. Tabi siz asgari ğcretke çalışıp 3 çocuk yapacak kadar salaksanız sizin bileceğiniz iş...

Aile planlaması konusuna özen gösterilmeli, cahil cühela adamların 5 çocuk yapması önlenmeli. Doğu ve iç anadoluda işçi şartları iyileştirilmeli, batıya olan kontrolsüz göç önlenmeli...

İstanbulda 7.5 deprem bekleniyor, ama nedense bu şehrin nüfusu her sene artıyor. Ya kardeşim, mal mısınız siz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• insanlar ücretin ne olduğu hakkında fikri de yanlış.Sanıyorlar ki işverenin verdiği 2300 lira maaşı. Hayır, ücretin 4400 lira nerdeyse (bunun için de sgk , gelir vergisi ve kıdem tazminatı (emeklilik ikramiyesi) de var tabii emeklilik ikramiyesi vermemek için işveren iflas edebilir dükkanı kapatıp kayıplara karışabilir onu bilemeyiz

asgari ücret tek başına incelenemez devlet 40 milyon kişiye maaş,ödenek ve yardım veriyor .Bu nedenle asgari ücret emekli ve memur sistemiyle birlikte düzenlenmelidir

emekli-memur çalışanı, çalışan işvereni, işveren çalışana, siyasetçi hepsini öpmeye çalıştığı bir tren sistemi var. Bu tren sisteminde herkes birbirini öpmeye çalışırken herkes fakirleşiyor farkında değil sadece arada malı popülizmle başa gelen siyasetçiler götürüyor

Başta emeklilik reformu yapılırken asgari ücret ortalama işletme ücreti sistemiyle belirlenirse ( bölgelere göre ve iş koluna göre ortalama ücret değişkenlik gösterebilir) gerçek dalgalı kura geçilirse ( bunun için cari açık ve bütçe açığı belirlenenin üzerinde olursa hükümet düşmüş sayılabilir. 2 kez düşerse başkan'da düşmüş sayılan bir sistem olabilir) düzelme olabilir yoksa 3 adım ileri gidip 10 yıl sonra 2 adam geri bir gelen şekilde ortadoğu devletlerine katılan bir ülke oluruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 23 Haziran 2020; 0:28:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorun adamın 5 çocuk yapmasında değil.
    O beş çocuğu yönlendirmek önemli.
    Ailenin yönlendirmesinden bahsetmiyorum.

Hep yanlış politikalar. Ben kendimi bildim bileli aynı.

• forumdamı bir hal var benmi yanlış yere yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BDFFB04D -- 23 Haziran 2020; 0:36:49 >
  • Beş çocuk yapıyorlar, sonra devlet bize bakmıyor, yardım edin bize, bu döküntü evde yaşıyoruz vs. şeyler diyorlar. Tek çocuk yapsaydın bu hayatı yaşamazdı anlamıyorlar

• Geldi yine asgari ücret lobisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Troll Bender -- 23 Haziran 2020; 10:59:4 >
  • Asgari ücreti yükseltmeyi boş verin. Vergileri indirin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asgari ücret ne kadar olmalı ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence mesleğiniz ve kendinize ait eve sahip olmadan çocuk yapmayın. Cok sıkıntı cekersiniz.
    Konuya gelecek olursak. Asgari Ücret 4bin olsa herseyin fiyatı artar demissiniz de 2300 olunca sanki hiç bir şey zamlanmiyormu. Hatta dusur asgar ucret i 1000 tl ye hersey ucuzlarmı. Bakın maaslara 10 yıl zam yapilmasin bakalım urunlere de zam yapilmayacakmi.

• Asgari ücret artışının enflasyona neden olduğunu öğrenen her heyecanlı genç evrenin sırrını çözmüş gibi başlık açıyor bu forumda. Asgari ücretten bağımsız olarak enflasyon zaten var. Asgari ücretin ve hatta bütün ücretlerin en az enflasyon kadar artması gerekir. Yoksa fakirleşme kaçınılmazdır.

• Zamanında birileri populistlik yapmadan asgari ücretten vergiyi kaldırarak asgari ücreti arttıracaktı. Böylece işverene bir etkisi olmadığından ürünlere zam gelmeyecekti. Insanların alım gücü arttığından firmalar daha çok kazanacaktı.

Oysa halk populist olan asgari ücreti vergiyi kaldırmadan arttıranı tercih etti. Sonuç olarak işveren maliyeti arttı. Ürünlere zam geldi, işsizlik fırladı. Doğal olarak enflasyon da arttığı için vergiler de arttı.

Halk uyanıklık yapayım derken ağzındaki peynirden de oldu.

O zaman cezasını çeksin halk.

Tabi şunu da söylemeliyim. Dış mihrak seviyesindeki ülkelerde asgari ücretle yaşayan insanın hayat kalitesi bizde kamuda çalışan muhendis, mimar, hatta doktor ile benzerdir.

Onların en düşüklerinin hayat kalitesi bizde yüksek görünenle eşdeğerdir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zam yapamıyorlar madem enflasyonu düşürsünler alım gücünü arrtırsınlar bu ülke 900tl asgari ücretle şuankinden daha iyi geçiniyodu niye alım gücümüz yüksekti en azından insanlar et yiyebiliyodu şimdilerde makarna yemekten milletin içi bok bağladı

• Dünyanın hiçbir yerinde asgari ücretle hayal ettiğiniz hayatı yaşayamazsınız

Bunu diyorsan senle tartışmanin luzmu yok hocam

Forumdaki bazı ergenler gibi şunu alamiyoruz bunu alamıyoruz diye ağlayan ülkesinden nefret eden bir insan değilim burda dogmusuz yapcak bisey yok.

Ama sana şunu soyleyeyim dün xiamonin scooterina bir bakayim pro modeli 4500 TL falan.

Hoşuma gitti iki inceleme videosu bakım dedim. Bir inceleme gördüm adam İsviçre'de yaşıyor alet harika falan diyor. Alet 300 frankmis 😂 asgari ücret 3500 frank ama kimse o ücreti almıyor en az 4000 frank alıyormuş herkes.

Düşün adam 3 gün çalışsa alıyor scooteru. Sen 2 ay çalışsan anca alıyorsun.

O yüzden asgari ücret demek refah seviyesi demek. Asgari ücretin artması gerek ki senin dolar euro bazında gelirin artsın alım gucun artsın.

Adam bı araba pazarına gitti A6 allroad 40bin frank 😂😂 10 aylık maaş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.