Şimdi Ara

asil FX ler ne zaman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuda bir fikri olan yazsin FX serisinde artik steamroller excavator ne zaman cikacak. Amd gpu ya verdigi onemi cpu ya verseydi intel bu kadar ilerlemezdi. 3 kere ici curumus ceset teknoloji kullandi piledriveri teknolojisi hiç bir iyileştirme yapılmamış hiç el sürülmemiş buldozerden farkı olmayan beş para etmez teknoloji nasil mal bir firma intel olsaydi bole mallik yapmazdi. Amd her defa bilerek bole mallik yapti AMD bu kafayla giderse rüyanda bile tek çekirdekte geçemezsin ama çoklu çekirdekte fark atıyor intele iyi bari bir onu başarabilmiş. Amd sana gercekten lanet olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KhAnS- -- 5 Ekim 2014; 15:04:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 400 liraya işlemci alıyosun (8320) daha sonrada intel daha iyi diyosun çünkü intel 1000 liralık işlemci üretiyo ne kadar ekmek o kadar köfte yani bunda bu kadar zor bişey yok adamlar mimari zekasını kullanmış kıytırıktan 1 modülü 2 çekirdek yapmış haberleştirmiş birbiriyle çekirdekleri daha iyi haberleştirip performans olarak yakalamayı hedeflemiş ki 400 liraya i5 4460 alamıyosun 8320 4460ı oturur böyle sabaha kadar ne kadar tokat atsam diye düşünür... buldukca bunmayın... bi single core benchmarkı kötü olması onu kötü bir işlemci yapmaz... geri kalan alanlarda üstünlüğü mevcut... Ne çabuk unuttunuz phenom x6 1100t yi i7 2700k ile kapıştırdığınızı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

400 liraya işlemci alıyosun (8320) daha sonrada intel daha iyi diyosun çünkü intel 1000 liralık işlemci üretiyo ne kadar ekmek o kadar köfte yani bunda bu kadar zor bişey yok adamlar mimari zekasını kullanmış kıytırıktan 1 modülü 2 çekirdek yapmış haberleştirmiş birbiriyle çekirdekleri daha iyi haberleştirip performans olarak yakalamayı hedeflemiş ki 400 liraya i5 4460 alamıyosun 8320 4460ı oturur böyle sabaha kadar ne kadar tokat atsam diye düşünür... buldukca bunmayın... bi single core benchmarkı kötü olması onu kötü bir işlemci yapmaz... geri kalan alanlarda üstünlüğü mevcut... Ne çabuk unuttunuz phenom x6 1100t yi i7 2700k ile kapıştırdığınızı...

Öyle veya böyle amd bu işlemci olayında pek başarılı değil bunu kabullenmek lazım bence ...

• quote:

Orijinalden alıntı: KhAnS-

Bu konuda bir fikri olan yazsin FX serisinde artik steamroller excavator ne zaman cikacak. Amd gpu ua verdigi onemi cpu ya verseydi intel bu kadar ilerlemezdi. 3 kere ici curumus ceset tekboloji kullandi piledriveri nasil mal bir firma intel olsaydi bole mallik yapmazdi. Amd her defa bilerek bole mallik yapti. Amd sana gercekten lanet olsun.

Siz olayı çok yanlış anlamışsınız, doğrudur AMD uzun zamandır işlemci mimarisi duyurmadı ancak bunun sebebi sizin iddia ettiğini gibi geri kalmışlıltan değil bu mimari işinin bir sonu olmadığını öğrenmiş oldu ve yazılıma yöneldi hepsi bu. Dünyadaki bilgisayar kullanan kitlenin büyük bir bölümü oyun için kullanıyorlar. Oyun içinde mantle geliştirildi, biraz geriye dönecek olursak düşük profilli işlemcilerin mantle ile iyi işler başardığını gördük şu an çok taze ancak mutlaka gelişecektir... Aynı şekilde dx 12 de aynı işi gördüğünü göreceği.

• quote:

400 liraya işlemci alıyosun (8320) daha sonrada intel daha iyi diyosun çünkü intel 1000 liralık işlemci üretiyo ne kadar ekmek o kadar köfte yani bunda bu kadar zor bişey yok adamlar mimari zekasını kullanmış kıytırıktan 1 modülü 2 çekirdek yapmış haberleştirmiş birbiriyle çekirdekleri daha iyi haberleştirip performans olarak yakalamayı hedeflemiş ki 400 liraya i5 4460 alamıyosun 8320 4460ı oturur böyle sabaha kadar ne kadar tokat atsam diye düşünür... buldukca bunmayın... bi single core benchmarkı kötü olması onu kötü bir işlemci yapmaz... geri kalan alanlarda üstünlüğü mevcut... Ne çabuk unuttunuz phenom x6 1100t yi i7 2700k ile kapıştırdığınızı...

Çok doğru hocam. Ben FX 8350 kullanıyorum ve i7 3770K'ya kafa tutuyor. Millet stok fanla kullanılmaz diyor ama yaz sıcağında fan ayarını yaparak bir süre kullandım. Sonra da çok iyi fiyata kule tipi soğutma bulunca geçtim.

Anladığım kadarıyla yeni mimari için 2016'ya kadar bekleyecekler. Bu arada hem yeni bir mimari geliştirecekler hem de çipsete bütün yeni teknolojileri (DDR4, PCI Ex4, msata vb.) entegre edecekler. Ama o arada araya Broadwell falan da girecek. O zaman durum ne olur bilemiyorum.

Yalnız ben AMD'nin mobil teknolojilerini görmek istiyorum yaygın olarak. 17 ve 19 watt TDP'li çok güzel Kaveri APU'lar geliştirdiler. Özellikle FX 7500 çok iyi duruyor. Benzer TDP değerindeki i5 4200U gibi işlemcilere işlemci performansı olarak kafa tutarken, grafik söz konusu olunca eziyorlar. Bu platformu kullanan 13,3" ultrathinler süper olur. Kaç ay oldu tanıtılalı ama hala yoklar...

• quote:

Yapma bunu yapma 4770k ya rakip diye çıkarıyosun sonra alt seviye çarpan kilitsiz işlemciyle kıyaslıyosun.Rakibinden şamarı yeyince fiyatın dusuk oluyor sonra fiyat karsılıgı olarak alt seviye işlemci ile kıyaslayıp tokatlıyo diyosun.4460 2.5 sene daha genç daha az enerji tuketimi çok çok daha iyi min fps daha uzun ömur stok fanla kullanılır 200 lira extra fan parası vermezsin

8320 alıp fana para vereceksin olacak sana 550 tl.Onun yerine gidersin 4670k stok fanla kullan o da tokat delisi yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

quote:

Çok doğru hocam. Ben FX 8350 kullanıyorum ve i7 3770K'ya kafa tutuyor. Millet stok fanla kullanılmaz diyor ama yaz sıcağında fan ayarını yaparak bir süre kullandım. Sonra da çok iyi fiyata kule tipi soğutma bulunca geçtim.

Anladığım kadarıyla yeni mimari için 2016'ya kadar bekleyecekler. Bu arada hem yeni bir mimari geliştirecekler hem de çipsete bütün yeni teknolojileri (DDR4, PCI Ex4, msata vb.) entegre edecekler. Ama o arada araya Broadwell falan da girecek. O zaman durum ne olur bilemiyorum.

Yalnız ben AMD'nin mobil teknolojilerini görmek istiyorum yaygın olarak. 17 ve 19 watt TDP'li çok güzel Kaveri APU'lar geliştirdiler. Özellikle FX 7500 çok iyi duruyor. Benzer TDP değerindeki i5 4200U gibi işlemcilere işlemci performansı olarak kafa tutarken, grafik söz konusu olunca eziyorlar. Bu platformu kullanan 13,3" ultrathinler süper olur. Kaç ay oldu tanıtılalı ama hala yoklar...

Evet 13.3 inc de çok iyi olurlar. Apu lar hemde harici gpu ile cf yapilinca perf. Artisi olur oyunlarda :)) bakalim ddr4 apular gelirse sanirim bellek bant genişliği arttigi için performans da artacak apularin :) 5000-6000 mhz bellekli ram ler bekliyorum hayal degil zira artik 4000e kadar dayandi.. ddr3 bole 3333 mhz üstünü gorebiliyorken

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hasan07-36 kullanıcısına yanıt
    evet onu biliyorum kaveriler bağa güçlendi. amd yeni bir işlemci çıkarttı amd FX 7500 çok iyi duruyor dediğin gibi amd bağa güçlendirmiş leptop işlemcilerini amd FX 7500 i7 nin rakibi. kaverilerde artık business class pro işlemciler yaptılar çok güçlü işlemci olmuşlar bağa güçlenmiş. i5 4200U dediğin işlemci AMD nin yaptığı SOC işlemci yarı iletkenler işlemciler yaptı piyasaya girdi bile AMD nin minik canavarları. mecbur 2016 yı beliyecez biz AMD severler. intel kullanmaktan bıktım birazda AMD kullanalım demi. acaba excavator nasıl olucak bildiğim kadarıyla uçacak leptop işlemciler carizzolarda amd fx 7500 lerin excavotr olanları yapıcaklar zaten oda bağa güçlü olucaklar.
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    AMD FX 8350 kullanıyorum işlemcinin izleği dandik çalışıyor steamroller gibi güçlü çalışmıyor excavator gibi izleği güçlü çalışmıyor. biz AMD sevenleri tek sıkıntısı o.
  • Lacano kullanıcısına yanıt
    doru diyorsun senin unuttuğum bişey var ben AMD FX 8350 kullanıyorum izleği çok dandik çalışıyor biz AMD severleri bundan memnum değiliz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KhAnS-

doru diyorsun senin unuttuğum bişey var ben AMD FX 8350 kullanıyorum izleği çok dandik çalışıyor biz AMD severleri bundan memnum değiliz.

Yanlışın var dostum dandik olan izleğin kendisi değil o izleği kullanamayan dandik uygulamalardır...

• AMD BULLDOZER GÜNCELLEMESİNDE HÜSRANA UĞRADIĞINI HEPİMİZ BİLİYORUZ ZAMANINDA ÇOK İDDİALI ÇIKIŞ YAPACAĞINI ANCAK UYGULAMADA BUNUN ÖYLE OLMADIĞINI ÇOĞU CPU TESTLERİNDE GÖZLE GÖRÜLÜR FARKLARI HEPİMİZ GAYET İYİ BİLİYORUZ SIRF GHZ DEĞERLERİ YÜKSEK DİYE ÇOĞU BENCMARK TESTLERİ AMDYE YÜKSEK PUANLAR VERDİ ÇOKLU ÇEKİRDEK TEKNOLOJİSİNİ YANLIŞ ANLAYANLAR ARKADAŞLAR Bİ ARAŞTIRMA YAPIN ÖYLE YORUM YAZIN

edit : FX KULLANICISI ( SONUÇ HÜSRAN )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fevcix -- 14 Eylül 2014; 13:32:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

quote:

Yapma bunu yapma 4770k ya rakip diye çıkarıyosun sonra alt seviye çarpan kilitsiz işlemciyle kıyaslıyosun.Rakibinden şamarı yeyince fiyatın dusuk oluyor sonra fiyat karsılıgı olarak alt seviye işlemci ile kıyaslayıp tokatlıyo diyosun.4460 2.5 sene daha genç daha az enerji tuketimi çok çok daha iyi min fps daha uzun ömur stok fanla kullanılır 200 lira extra fan parası vermezsin

8320 alıp fana para vereceksin olacak sana 550 tl.Onun yerine gidersin 4670k stok fanla kullan o da tokat delisi yapar.

Sen hayatında hiç 4670kyı stok fanla kullandınmı bf4de 75 derecede kullanırsın :) prime testinde bilgisayarın kapanır :) ben stok fanla 4.6ghz overclock yapıp benchmark testi yaptım stok fanla inanmıyosan i7 4790ın realbench konusu vardı git bak 73 derecede falan kullandım ki ben bf4 oynarken 55-56 yı geçmiyor :)

• quote:

quote:

4770k neree 8320 nere şimdi abartmayalımda (oyun için konuşuyorum) fiyat bandrolüne baktığımızda karşımızda 4460 duruyo... bence amdnin tercih edilmesi gerektiği alan yüksek fiyatlardan bahsediyorum tamamen workstation olarak... Fx9370 - liquid cooler - firepro vga kocaman fulltower kasa koyacaksın bu bilgisayarı ofise sabah akşam render alacak iş anlamında amdyi daha başarılı buluyorum ben intelden... tabi 4930k gibi işlemcilerin dışında :) onlarla kapısacak cpular opteronlar :) intelin bu yönünüde sevmiyorum sen xeon gibi bir işlemci üret ama testlerde 4930k gibi ev kullanıcılarına ürettiğin cpularla kapıştır.... amd de oda yok fx serisi ile opteron serisi arasında manhattan köprüsü var...

• quote:

quote:

quote:

Sen hayatında hiç 4670kyı stok fanla kullandınmı bf4de 75 derecede kullanırsın :) prime testinde bilgisayarın kapanır :) ben stok fanla 4.6ghz overclock yapıp benchmark testi yaptım stok fanla inanmıyosan i7 4790ın realbench konusu vardı git bak 73 derecede falan kullandım ki ben bf4 oynarken 55-56 yı geçmiyor :)

Bf4 oynayacaksam amd niye alayım gider 4460 4590 alırım sen 55 56 derecede fps iniş çıkışlarıyla oynarsın bende akıcı şekilde oynarım.Hani sen fan alıyosun ya o işlemciye madem fiyatı yukseltiyosun bende 4460 a takıyım o zaman

Bunlar 1000 kere tartısılmış kardeşim ikisinin de yeri ayrı.Kimse amd çöp demiyor zaten amd olmasın piyasa duman olur.Fiyat aralığına bakıp işlemci karsılaştırmana takıldım ben.8 çekirdek 2 katı tdp değeriyle k olmayan işlemciyle kıyaslanıyorsa sıkıntı var demektir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bf4 oynayacaksam amd niye alayım gider 4460 4590 alırım sen 55 56 derecede fps iniş çıkışlarıyla oynarsın bende akıcı şekilde oynarım.Hani sen fan alıyosun ya o işlemciye madem fiyatı yukseltiyosun bende 4460 a takıyım o zaman

Bunlar 1000 kere tartısılmış kardeşim ikisinin de yeri ayrı.Kimse amd çöp demiyor zaten amd olmasın piyasa duman olur.Fiyat aralığına bakıp işlemci karsılaştırmana takıldım ben.8 çekirdek 2 katı tdp değeriyle k olmayan işlemciyle kıyaslanıyorsa sıkıntı var demektir.

FPS iniş çıkışlarının sebebi amd boardlarıdır bunu herkes bilir amd cpuları değil ve board bozuk olmadıgı sürece o fps kıpırdamaz aylardır BF3 oynuyorum neden ben böyle sorunlarla karşılaşmıyorum merak ediyorum belkide işlemcim ekran kartını adam gibi beslediği içindir 300 liralık işlemciye gidip 900 liralık sapphire 280x trix takarsan bırakta bi zahmet darboğaz olsun ve overclock her zaman bir çözüm değildir her zaman demişimdir dandik anakart + 8350 alacağına 6300 + 990 chipset düzgün anakart al diye... 990fxa gd65 oldukca iyi bir anakart ayrıca harici pci ex beslemesi bulunuyor...

İşlemciye fan almıyorum bence amd stok fanıyla (eğer sesinden rahatsız olmuyorsan) olducka idare ediyor geçenlerde gigabyte z97 gaminng 5 ve i5 4690k aldık bir önceki sistemde fx8320 ve m5a97 idi kabul arada büyük bir fark var ama büyükte bir fiyat farkı var

4690: 84fps
    8320: 55fps

minimumdan bahsediyorum avg den değil... fiyat farkı:

M5a97: 250tl
    gaming 5: 490tl

Fx8320: 400tl
    4690k: 650tl

4690k mantle: 90fps
    8320 mantle: 86fps

= Değmez...

Dx12 geliyor mantle var darboğaz kavramı ortadan kalkıyor artık bu arada kart windforce 280x... Fx8320yi yıllarca tepe tepe kullanırsın iyi bir anakartın varsa m5a97 pek iyi bir anakart değil aslında iyi fakat ömrü pek uzun değil ud3p fena board değil fakat ud3 kullandıktan sonra harici bileşenleri pek iyi değil diyorum ud3p hakkında bir fikrim yok fakat stabilite açısından konuşuyorsak eğer ud3p iyi bir anakart...

970a ud3p - fx8320 = 5 sene eder ucuz bir ücretle harici fan almayarak hadi bak yine harici fan al 150 lira ver cm tpc812 al yine sen 4690kyı stok fanıyla kullanamazsın... kullanılmıyor prime95 testi bile yapamıyorsun işlemciye 10dakika sonra makine reset atıyor... 93 derecelere çıkıyor işlemci... kimse kimseyi kandırmasın evet amd mükemmel değil single core performansı düşük kartları besleyemiyor ama cpu ve vga arasındaki o köprü artık ortadan kalkıyor birbirleriyle bağımsız hale geliyorlar...

Neden ben aynı işi amd ile daha ucuza yapıp daha iyi kasa-power-ssd gibi bileşenler alabilecekken yada aradaki farka 21.5" monitör alabilecekken gidip intel tercihinde bulunayim? 4460dan bahsediyorum ben amd fiyatına gelmesi için

h81 board + 4460 alman lazım ki hiçbir h81 board ud3p kadar kaliteli değil bak ud3p diyorum amd boardların arasında hani en alınası fp ürünü peki intelin boardlarda fp ürünü ney? z97 pc mate... bi gigabyte 780t usb3 anca eder... 3fazlı yapısıyla mutluluklar pc mate e... ud3p klasındaki intelin boardu 350 tl (z97 hd3 giga)...

Mantıklı olana bak... değer ve sonuçlar ortada 4690k ile min fpsi daha fazla yakalarsın ama şimdilik asıl konuşumlası gereken zaman dx12 geldiğindedir o zaman 4790k ile fx6300 aynı fpsi vermeye başlayacak ve millet kerizmişiz diyecek... Mantle gibi başarısız bir yapıdan sonra dx12de yapılacak düzenlemeler... ve yukarıda ortada duran fps farkı olayı bize anlatıyor... ne inteli savunuyorum ne amdyi kullanmadığın donanımlar yada kullanıpda kullanmayı bilmediğin bilgisayarlar hakkında yorum yapmamalısın... 10 senedir bu meslekle uğraşıyorum çocukluğumdan beri millet cs 1.5 oynarken server 2003de dhcp serverları kurup para kazanıyodm ufacık boyumla... eğer bir donanımcıysan bu forumda dolaşıyorsan marka takıntın olamaz... en azından cpu vga gibi donanımlarda... bazıları resmen bellek fanatikliği yapıyor ısrarla GSKILL GSKILL GSKILL valla ben anlaşmalı oldugum firmadan içeri giriyorum bana 1866mhz ram ver diyorum eline geleni uzatıyo kingston - gskill -corsair - zeppelinn - hi level... ben takdığım bilgisayarlarda bitane şikayet hatırlamıyorum... neyse niye uzattım acaba

• Fx 6100 kullanıyorum keşke zamanında i5 3570k alsaydım diyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

FPS iniş çıkışlarının sebebi amd boardlarıdır bunu herkes bilir amd cpuları değil ve board bozuk olmadıgı sürece o fps kıpırdamaz aylardır BF3 oynuyorum neden ben böyle sorunlarla karşılaşmıyorum merak ediyorum belkide işlemcim ekran kartını adam gibi beslediği içindir 300 liralık işlemciye gidip 900 liralık sapphire 280x trix takarsan bırakta bi zahmet darboğaz olsun ve overclock her zaman bir çözüm değildir her zaman demişimdir dandik anakart + 8350 alacağına 6300 + 990 chipset düzgün anakart al diye... 990fxa gd65 oldukca iyi bir anakart ayrıca harici pci ex beslemesi bulunuyor...

İşlemciye fan almıyorum bence amd stok fanıyla (eğer sesinden rahatsız olmuyorsan) olducka idare ediyor geçenlerde gigabyte z97 gaminng 5 ve i5 4690k aldık bir önceki sistemde fx8320 ve m5a97 idi kabul arada büyük bir fark var ama büyükte bir fiyat farkı var

4690: 84fps
    8320: 55fps

minimumdan bahsediyorum avg den değil... fiyat farkı:

M5a97: 250tl
    gaming 5: 490tl

Fx8320: 400tl
    4690k: 650tl

4690k mantle: 90fps
    8320 mantle: 86fps

= Değmez...

Dx12 geliyor mantle var darboğaz kavramı ortadan kalkıyor artık bu arada kart windforce 280x... Fx8320yi yıllarca tepe tepe kullanırsın iyi bir anakartın varsa m5a97 pek iyi bir anakart değil aslında iyi fakat ömrü pek uzun değil ud3p fena board değil fakat ud3 kullandıktan sonra harici bileşenleri pek iyi değil diyorum ud3p hakkında bir fikrim yok fakat stabilite açısından konuşuyorsak eğer ud3p iyi bir anakart...

970a ud3p - fx8320 = 5 sene eder ucuz bir ücretle harici fan almayarak hadi bak yine harici fan al 150 lira ver cm tpc812 al yine sen 4690kyı stok fanıyla kullanamazsın... kullanılmıyor prime95 testi bile yapamıyorsun işlemciye 10dakika sonra makine reset atıyor... 93 derecelere çıkıyor işlemci... kimse kimseyi kandırmasın evet amd mükemmel değil single core performansı düşük kartları besleyemiyor ama cpu ve vga arasındaki o köprü artık ortadan kalkıyor birbirleriyle bağımsız hale geliyorlar...

Neden ben aynı işi amd ile daha ucuza yapıp daha iyi kasa-power-ssd gibi bileşenler alabilecekken yada aradaki farka 21.5" monitör alabilecekken gidip intel tercihinde bulunayim? 4460dan bahsediyorum ben amd fiyatına gelmesi için

h81 board + 4460 alman lazım ki hiçbir h81 board ud3p kadar kaliteli değil bak ud3p diyorum amd boardların arasında hani en alınası fp ürünü peki intelin boardlarda fp ürünü ney? z97 pc mate... bi gigabyte 780t usb3 anca eder... 3fazlı yapısıyla mutluluklar pc mate e... ud3p klasındaki intelin boardu 350 tl (z97 hd3 giga)...

Mantıklı olana bak... değer ve sonuçlar ortada 4690k ile min fpsi daha fazla yakalarsın ama şimdilik asıl konuşumlası gereken zaman dx12 geldiğindedir o zaman 4790k ile fx6300 aynı fpsi vermeye başlayacak ve millet kerizmişiz diyecek... Mantle gibi başarısız bir yapıdan sonra dx12de yapılacak düzenlemeler... ve yukarıda ortada duran fps farkı olayı bize anlatıyor... ne inteli savunuyorum ne amdyi kullanmadığın donanımlar yada kullanıpda kullanmayı bilmediğin bilgisayarlar hakkında yorum yapmamalısın... 10 senedir bu meslekle uğraşıyorum çocukluğumdan beri millet cs 1.5 oynarken server 2003de dhcp serverları kurup para kazanıyodm ufacık boyumla... eğer bir donanımcıysan bu forumda dolaşıyorsan marka takıntın olamaz... en azından cpu vga gibi donanımlarda... bazıları resmen bellek fanatikliği yapıyor ısrarla GSKILL GSKILL GSKILL valla ben anlaşmalı oldugum firmadan içeri giriyorum bana 1866mhz ram ver diyorum eline geleni uzatıyo kingston - gskill -corsair - zeppelinn - hi level... ben takdığım bilgisayarlarda bitane şikayet hatırlamıyorum... neyse niye uzattım acaba

Çok yazmışsın

Neyse dostum sen mutluysan bizde mutluyuz kimse sıkıntı yaşamasın bilgisayarıyla para kolay kazanılmıyor.Yalnız gpu ile ilgili değil o fps dalgalanması şimdi uğraşmadım video buluyum diye var videolar aynı kartla yapılmış.Darboğaz yapmayacak ekran kartı alınması zaten bilnen bişey pahalısını almak çözum değil.Dediğin gibi 6300 alıp uygun kart almak 780 i takıp bottleneck yaşamaktan iyidir ama tartıstıgımız o değildi.Sen fazla para vermek mantıksız amd f/p urunu diyosun ona da okey bizim tartıstıgımız 4460 la 4590 la teoride rakibi olmayan işlemciyi karsılaştırman.d12 işinde de gelince bakıcaz şimdiden bişey diyemeyiz.Kimse zaten 6100 8350 arası işlemciler parasını haketmiyor demiyor zaten

• Dx12 mevzusunu cidden ne olacak merak ediyorum teoride eğer mantle gibi olacaksa bu core 2 duo kullananların hayrına olacaktır e6550 ile hd7950 kullanan insanlar görücez belkide :) aslında test edilebilir... elimde athlon x2 5200+ ve yakınlardada 280x var acaba mantle ve bf4 de ne yapar :) sonuçlar komik olursa 70fps gibi fx6200ü çöpe atar köşede duran p4 anakartı geri takarım :) işlemciye ihtiyac duyulmamalı artık diye düşünüyorum oyunlarda çünkü ekran kartı gpu su bir işlemciden çok çok daha kuvvetli... ama bir gerçek var dx12 yüzünden daha fazla vram harcayacak oyunlar araya işlemci girmezse rame iş düşmez ve tüm işi gpu yapmak zorunda kalır buda 2gb gtx770 lerin 690ların yalan olması anlamına gelir 4gb gtx760 ve r9 290 kullanıcılarıda bayram eder :)
  • quote:

Dx12 mevzusunu cidden ne olacak merak ediyorum teoride eğer mantle gibi olacaksa bu core 2 duo kullananların hayrına olacaktır e6550 ile hd7950 kullanan insanlar görücez belkide :) aslında test edilebilir... elimde athlon x2 5200+ ve yakınlardada 280x var acaba mantle ve bf4 de ne yapar :) sonuçlar komik olursa 70fps gibi fx6200ü çöpe atar köşede duran p4 anakartı geri takarım :) işlemciye ihtiyac duyulmamalı artık diye düşünüyorum oyunlarda çünkü ekran kartı gpu su bir işlemciden çok çok daha kuvvetli... ama bir gerçek var dx12 yüzünden daha fazla vram harcayacak oyunlar araya işlemci girmezse rame iş düşmez ve tüm işi gpu yapmak zorunda kalır buda 2gb gtx770 lerin 690ların yalan olması anlamına gelir 4gb gtx760 ve r9 290 kullanıcılarıda bayram eder :)

Hocam core 2 duo ile 7950 kullanmak bence mümkün olmaz kapitalizm izin vermez

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.