Aşırı yakıt tüketimi sorunu
-
-
Kisa mesafelerde 20 km ortalamanin altinda 10 lt tuketim gayet normal -
Benzinli ve kısa mesafe giden bir araç için gayet normal sonuç.
Civic 1.5T 182 Hp ve 2008 1.2T 130 Hp araçlarımız kısa mesafe de 9-10-11 benzer tüketime sahip. -
Şimdi burada şehiriçi 5litre yakıyorum diyenlere bakarsanız pek tabii çok yaktığını düşünebilirsiniz. Fakat trafiğin hızına ayak uydurduğunuzda malum sondan kaçış olmadığını göreceksiniz. Sabah trafiğine kalıp çocuğu okula bırakırken 1.6 dizel manuel Egea ile 8litre ortalama görüyorum. Bana kalırsa sizin durum normal. -
Valla hocam 2000 deviri geçmiyorum yinede aynı
Buji diyen var
Hava filtresi diyen var yeni değişti
Yakıt diyen var Shell fuel save kullanıyorum
Yağ diyen var Castrol edge 5 30 ll yeni değişti
Yakıt gerçekten çok ve düşmüyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echomaniac -- 8 Ekim 2023; 19:57:40 > -
Kaç km gidiyorsunuz ve ortalama hız kaç?
-
Burada iki temel nokta var.
1.TSI motor az yakıyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz, kendinizi kandiriyorsunuz.
2. Şehiriçi dur kalk trafikte kısa mesafede her turbo benzinli 8-10 aralığında yakar, bunu bilmiyorsunuz öğrenmiş oldunuz.
Bir de bize son trip bilgilerinizi paylaşırsanız dediklerimde haklı oldugumu siz de görürsünüz. -
Olayi tsi motor cok yakiyor a cekmeyin,benzinli motorlarin hepsi ayni.Atmosferik olsa 12 yi gorurdu.
-
atmosferikte 12 yakmak için bilmiyorum nasıl bir gariplik yapmak lazım . 10 litre standarttır . tanıdığım istanbulda tsi dan bıkıp dizele geçti . dizel de pahalı . ülke genel olarak pahalı . benzin 2 lira olsa 10 litre yakmak kimseye koymaz.
-
Bursa içi ortalama hız 17 km gözüküyor
Önceki aracım 1.6 atmosferik Megan 4 LPG idi ortalama 8.5 gözüküyordu ve 10 lt LPG yakardı mumla arıyorum açıkçası .
Tamam bu araç bu motor daha seri ama yakıt çok dedimki sensördendir bujidendir varmı bu motorun bir püf noktası -
Güzergahın nedir ? Saat kacla kaç arasi yollarda oluyorsun ? -
1.6 atmosferik 123 HP otomatik CVT şanzıman aracım var bol yokuşlu bir ilde yaşıyorum, şehir içi kısa mesafe (ev-iş arası 2.5 km) ortalamam 10 lt, uzun yol 5.5 lt -
1.madde aynen geçerlidir, hiç hayal görmeye gerek yok. Uzun yol haric az yakar demek çok zorlama olur. -
Bursa çekirge ve OSB arası biraz rampalı
-
Bende aynı motor dsglisi var. Sabah 16-17km ört. hızla ortalama yakıt 7.7/7.8 çıkar her gün de bakarım hemen hemen hep aynı değerler. Yarın sabah yine bakayım buraya yazarım. Geçen ay bu arabayla şehirler arası 105km sabit hızla yolculuk yaptım tek depoda 1004km de bitti klima hep açık ve bagaj da doluydu. Ben çok memnunum bu motordan. Üç ay önce yetkili serviste buji değişimi vs yaptırdım yakıta bir nebze de olsa katkısı olmuştur diye düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jon doe -- 9 Ekim 2023; 0:40:27 > -
Ortalama hızınıza göre Normal. CAn sıkacak bir durum yok bence.
Aracım megane 1,33 edc. Normalde çok sakin sürücüyüm. Cumartesi pazar 500km yol yaptım. Her gidiş gelişte 110km işe 5,6lt yakan arabam bu sefer 10lt yaktı. Sürekli 140-150 arası sürdüm. Nadiren 165 civarı sürdüm. Bu kadar fark beklemiyordum açıkçası. Gidişi insanı kışkırtıyor ama basınca da can yakıyor namuzssuz😀. -
Bende 1.3 tce EDC Megan 4 düşünüyorum hocam vw bana pek uymadı evet gidişi çok iyi yol tutuş sınıf ortalaması
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kisa mesafelerde 20 km ortalamanin altinda 10 lt tuketim gayet normal
|
Şimdi burada şehiriçi 5litre yakıyorum diyenlere bakarsanız pek tabii çok yaktığını düşünebilirsiniz. Fakat trafiğin hızına ayak uydurduğunuzda malum sondan kaçış olmadığını göreceksiniz. Sabah trafiğine kalıp çocuğu okula bırakırken 1.6 dizel manuel Egea ile 8litre ortalama görüyorum. Bana kalırsa sizin durum normal.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X