Unutmadığım anlardan birisi. Kış aylarıydı herkes hasta hapşıran burnu akan hava buz gibi kulakların yanıyor yüzün soyuluyor o derece giyinmekten astronot gibi geziyorduk. Neyse yemekte portakal vardı o sıralar hep geliyordu küçük oluyordu ama lezzetliydi. Kaldığı zaman birden fazla alınabiliyordu bende parkanın ceplerine koydum iki tane birine iki tane birine dolaba zulalayıp yiyorduk c vitamini. zaten cepler büyük ve başka şeylerde var çuval gibi cep. Elemanın birisi sen kalk yüksek sesle küfür et oradan da tugayın en kıl teğmeni geçiyor olsun. Yemekhanenin 2-3 metre önünde edildiği için küfür ve içerde sivil yemekçi teyzeler var diye yarım saat yat kalk koş sürün istikamet yedik tabi niye yedik bilmiyoruz bölükte var 100 kişi. Benim parka, pantolon komple battı 4 tane portakal bütün kamuflaja paçaya kadar yayılmış. Aralık çanakkale soğuğunda o halde o kamuflajı yıkayıp kurutacağım diye ne çekmiştim. Tabi o küfür eden antepliyi sivil eşya deposuna kilitleyip bir güzel ezdiler. Terhisine kadar da kimseyle konuşmadı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Askerde dayak var mı ? (2. sayfa)
-
-
Yerine ve komutanına göre değişiyor komutan iyi biriyse Dayak atmaz fakat artık falaka diye bir şeyde kalmadı En fazla sopayla girerler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dayak yemek için uğraşman lazım, normal insan dayak yemez. Askere gidince her yemek güzel gelir. Sivil de yemediğini yersin. Tuvalet sırayla yıkanır. Önce çömezler yıkar, alt devreler geldikçe iş onlara devredilir. Ya da eskiden öyleydi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 23 Ağustos 2021; 15:31:4 >
22 yıl önce poşet iken yemekhanenin önünde yemek sırasında top oynadık diye arkadan sessizce yaklaşan nöbetçi çavuş aniden bir Osmanlı Tokadı yapıştırmıştı.
Bize asla nöbet tutturmadılar sadece doldur boşalt nöbetinde askerleri nöbet yerlerine bırakır sonra yatakhanede uyumaya devam ederdik.
Ama uykudan önce çokça dua ederdim "İnşaallah benim nöbetimde G-3' ü çenesine dayayıp intihar eden olmaz" diye. Çünkü böyle olaylar yaşanıyordu.
Askerde dayak falan var diyorlar yalan ben hiç görmedim. Çok hızlı ceyran etti göremedim.
Cem Yılmaz
😈😈😈
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: lionessciriAskerde komutandan değil, ipsiz sapsız eğitimsiz hanzolardan korkacaksın. Korkacaksın dediğim dayak/kavga olaylarını anca bu tiplerle yaşarsın. Komutanlar artık askerle uğraşmıyor bile.
ne yapıyor peki ?? askeri askere mi kırdıyor ???
-
quote:
Orijinalden alıntı: lionessciriUnutmadığım anlardan birisi. Kış aylarıydı herkes hasta hapşıran burnu akan hava buz gibi kulakların yanıyor yüzün soyuluyor o derece giyinmekten astronot gibi geziyorduk.
Neyse yemekte portakal vardı o sıralar hep geliyordu küçük oluyordu ama lezzetliydi. Kaldığı zaman birden fazla alınabiliyordu bende parkanın ceplerine koydum iki tane birine iki tane birine dolaba zulalayıp yiyorduk c vitamini. zaten cepler büyük ve başka şeylerde var çuval gibi cep.
Elemanın birisi sen kalk yüksek sesle küfür et oradan da tugayın en kıl teğmeni geçiyor olsun. Yemekhanenin 2-3 metre önünde edildiği için küfür ve içerde sivil yemekçi teyzeler var diye yarım saat yat kalk koş sürün istikamet yedik tabi niye yedik bilmiyoruz bölükte var 100 kişi. Benim parka, pantolon komple battı 4 tane portakal bütün kamuflaja paçaya kadar yayılmış. Aralık çanakkale soğuğunda o halde o kamuflajı yıkayıp kurutacağım diye ne çekmiştim. Tabi o küfür eden antepliyi sivil eşya deposuna kilitleyip bir güzel ezdiler. Terhisine kadar da kimseyle konuşmadı.
Alıntıları Gösterusta askerde elbiseni kamuflaını kendin mi yıkıyon ???
ulan askerlik çok güzelmiş bee keşke benide alsalardı .. :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: Cem_Alim
22 yıl önce poşet iken yemekhanenin önünde yemek sırasında top oynadık diye arkadan sessizce yaklaşan nöbetçi çavuş aniden bir Osmanlı Tokadı yapıştırmıştı.
Bize asla nöbet tutturmadılar sadece doldur boşalt nöbetinde askerleri nöbet yerlerine bırakır sonra yatakhanede uyumaya devam ederdik.
Ama uykudan önce çokça dua ederdim "İnşaallah benim nöbetimde G-3' ü çenesine dayayıp intihar eden olmaz" diye. Çünkü böyle olaylar yaşanıyordu.poşet nedemek ustaa ???
birde G3 ü çeneye dayayıp intihar etme olayı nasıl oluyor ???
-
Var. Yiyecen mi? 😂😂😂
Eskiden Chp dönemlerinde vardı öyle şeyler. Şimdi akp döneminde dayak falan kalktı. Hatta akp disko cezasını da kaldırdı.
Cross-Thread 15 yaşında , askerlik hakkında atıp tutuyor
-
Ben askeriyedeki yemekleri çok beğenmiştim valla. Güzel yapıyorlardı. Bir kere de mutfakta çalışmıştım. Baya güzel sistemleri. Tabi her yerde farklı olabilir. Benim askerlik yaptığım yerde yemekleri beğenmiyorlardı bazıları. Ama ben baya beğenmiştim. Başka beğenenler de vardı. Bence genel olarak güzel ve çoğu kişi beğeniyor. Vitaminlerini, minerallerini her şeyini ayarlıyorlar.
Askerde dayak yok kesin ve net. Dayak bırak devrecilik bile bir çok yerde bitirdiler. İçin rahat olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Nokky
Geçmiş olsun.eyvallah saol....
-
quote:
Orijinalden alıntı: 7805ne yapıyor peki ?? askeri askere mi kırdıyor ???
Alıntıları GösterAskerde kimse komutana gitmez. Orası okul değil her bölüğün çavuşu kıdemlisi vardır. Acemiler çömezliğinden şikayet edebilir ama usta olunca bunun yanlış olduğunu öğrenirsin. Komutana giden askeri komutan dahil kimse sevmez. Bunun doğruluğu tartışılır savunmuyorum, ama kışlada bir kültür vardır mantığı da nizamiyede bıraktığın için yadırgamak gereksiz. Askeri askere kırdırmak diye bir şey de yok örneğin iki asker kavga etti ve bu olay rütbelilere iştigal etti o iki asker bir daha birbirini görmez zaten o yüzden kimse kimseye kırdırılmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: 7805usta askerde elbiseni kamuflaını kendin mi yıkıyon ???
ulan askerlik çok güzelmiş bee keşke benide alsalardı .. :D
Alıntıları GösterÇamaşırhane vardı ama verdiğin kıyafeti bulamama ihtimalin oluyordu o sıralar çok yaygara kopmuştu. Ve herkesin kıyafeti aynı yerde yıkandığı için pek içi sinmiyordu insanın. Peteklerde kurutmuştum ama o el değmeyen buz gibi suda koca kamuflajı yıkayacağım diye ne çekmiştim. 3 saniye elini tutamıyordun suda, sabah ısıtıcıda su ısıtıyorduk tıraş olmak için kıl jilette donuyordu çıkmıyordu soğuktan :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Acemide narsist pezevengin biri telefon sokmuştu 28 gün telefonsuz duramadın mı denyo?
Şimdi ustada insanlar telefon kullanabiliyor zannedersem.
Bir de ustada tokat yiyen 3 kişi hatırlıyorum. Disiplinsiz askeri cezaya yolluyorlar, sabah akşam iflahın dikilene kadar
üç hafta boyunca çalıştırıyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BenYoruldumHayatKomutanlar istediğini dovuyormus , tuvalet yikatiyorlarmis ,birde yemek kotuymus
neden insanlar tuvalet yıkamayı ceza olarak gösteriyor. şahsen o kadar kalabalık ortamda kalsam, tam aksine tuvaleti kendim yıkamak isterdim ki düzgün temizlenip temzilenmediğinden emin olmak ve rahatça kullanabilmem için.
tek yapacağın temizlik maddesi ne varsa onu kullanıp su tutmak. niye ceza olarak görüyorlar bunu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdaly -- 23 Ağustos 2021; 22:51:18 > -
quote:
Orijinalden alıntı: RindamanAcemide narsist pezevengin biri telefon sokmuştu 28 gün telefonsuz duramadın mı denyo?
Şimdi ustada insanlar telefon kullanabiliyor zannedersem.
Bir de ustada tokat yiyen 3 kişi hatırlıyorum. Disiplinsiz askeri cezaya yolluyorlar, sabah akşam iflahın dikilene kadar
üç hafta boyunca çalıştırıyorlar.
kfüür yasak hocam forumda...
-
quote:
Orijinalden alıntı: pcdalyneden insanlar tuvalet yıkamayı ceza olarak gösteriyor. şahsen o kadar kalabalık ortamda kalsam, tam aksine tuvaleti kendim yıkamak isterdim ki düzgün temizlenip temzilenmediğinden emin olmak ve rahatça kullanabilmem için.
tek yapacağın temizlik maddesi ne varsa onu kullanıp su tutmak. niye ceza olarak görüyorlar bunu.
Alıntıları Göster1000 kişi kullanıyor kim bir halt karıştırdıysa ceza olarak onlara yıkatıyorlar. Eger eğitilemez bir tip ise bir süre sonra tuvalet temizliği ona yapışıp kalıyor.
Benim askerlik yaptığım yerde öyle eğitilemez tipler vardı. Her gün istisnasız dayak + mıntıka yada dayak + tuvalet temizliği yaparlardı.
Çok bilmişlik yapanlara aşırı gurur vb. değişik hareketleri olan kişilere de bütün gün ağaca tekmil vermek banka selm vermek vb. gibi cezalar verilirdi.
Örneğin yatakhaneden kantine gideceksin diyelim geçerken bir bakıyorsun askerin biri durup durup ağaca kısa künye ile tekmil veriyor :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X