Şimdi Ara

__*ASPİRE 5105 FAN CLUB*__ (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
940
Cevap
2
Favori
62.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kralkobra_kralkobra

yalnız hatırlatıyım biz laptopu aldığımızda en uygun ve en ucuz fiyatlı laptoptu ve x1300 ün ne olduğunu bilerek aldık..

bir itirazım yok sadece soruyu cevapladım.zaten ne zaman msi vr serisi çıktı laptoplar ucuzladı.çift çekirdeklilerin oturması ve ramlerin ucuzlamasının da payı var tabii
  • arkadaşlar ozaman bu fiyta eniyi laptop buydu şarzı 1 saat gidiyooo amaaa olsunnn...
  • sonunda bunun yerine 5920g almayı başarabildim.yeni bilgisayar çok güzel tabi.alana kadar canımdan bezdim malesef yine de beterin beteri var diyelim.
    hoşçalın demem gerekiyor galiba
  • quote:

Orjinalden alıntı: positroN

sonunda bunun yerine 5920g almayı başarabildim.yeni bilgisayar çok güzel tabi.alana kadar canımdan bezdim malesef yine de beterin beteri var diyelim.
    hoşçalın demem gerekiyor galiba

hayırlı olsun positroN,5920 topiğine bekliyoruz
  • teşekkür ederim
  • arladaşlar slm benim bilgisayar servise gideli 60 gun oldu ve bu 2. gidişi daha önce anakart değişti..
    şimdi harddisk dediler ama dedimya 60 gun oldu 10 gun once aradılar değişim olacak dediler...
    acerden cevap bekleniyormuş yeni makina için şu an ne yapmam lazım bi bilgisi olan varmı..
    model olarak ne verirler yada ben ne istemeliyim seçeneklerim varmı
  • aynen benim de 60 günü geçmişti.çook ama çook uğraştım.değiştirebilmen için servisten "ürün değişim ya da iade için uygundur" yazılı bir rapor alman gerekiyor.bu raporu teknosaya götürünce istediğin marka/model bilgisayarı istersen üzerine para ekleyerek alabilirsin.tabi o belgeyi alman için biraz uğraşman gerekecek.
    önce teknosayı ara durumu söyle.
    tpm ye direkt vermediysen bayi aracılığıyla verdiysen bayiye baskı yap değişim için.
    sonra da tpm teknolojiyle görüş.eski bilgisayarı yapsalar bile alma gerekirse tüketici mahkemesine başvurursun.100%haklı olduğun için problem olmaz.
    bir de şunu söylemeliyim ki eğer oluruna bırakırsan seni olabildiğince oyalamaya çalışacaklar ve sonunda eski bilgisayarı kabul etmeni isteyecekler.

bayi bile acerdan bıktığını temcilsiliği bırakacağını söylüyor.teknosa mağaza müdürü tekrar acer isteyince acer almayın bir daha daha iyi olur dedi.daha başka şeyler de söyledi ama söylemem uygun olmaz galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 21 Temmuz 2008; 18:01:29 >

• quote:

aynen benim de 60 günü geçmişti.çook ama çook uğraştım.değiştirebilmen için servisten "ürün değişim ya da iade için uygundur" yazılı bir rapor alman gerekiyor.bu raporu teknosaya götürünce istediğin marka/model bilgisayarı istersen üzerine para ekleyerek alabilirsin.tabi o belgeyi alman için biraz uğraşman gerekecek.
    tpm ye direkt vermediysen bayi aracılığıyla verdiysen bayiye baskı yap değişim için.
    sonra da tpm teknolojiyle görüş.eski bilgisayarı yapsalar bile alma gerekirse tüketici mahkemesine başvurursun.100%haklı olduğun için problem olmaz.
    bir de şunu söylemeliyim ki eğer oluruna bırakırsan seni olabildiğince oyalamaya çalışacaklar ve sonunda eski bilgisayarı kabul etmeni isteyecekler.

bayi bile acerdan bıktığını temcilsiliği bırakacağını söylüyor.teknosa mağaza müdürü tekrar acer isteyince acer almayın bir daha daha iyi olur dedi.daha başka şeyler de söyledi ama söylemem uygun olmaz galiba.

Selam positroN. Bilgisayarı yenilemene sevindim. Artık başka topicde olacaksın sanırım. Buna üzüldüm. Ama sonuç olarak dertlerinin son bulması daha da sevindirici. Yeni makinanda oyunları yükleyip denedin mi? Mesela crysis. Bir de ekran kartı özelliklerinden bahsedip tavsiyelerde bulunursan bize ilerisi için ışık olur kanaatindeyim. Yeni laptopunla sorunsuz günler dileğiyle.....

• @freeman1968 fazla oyun oynayan biri olmadığım için çok güncel oyunlar deneyemedim ama denediklerimi yazayım.

f.e.a.r full ayarlarda ve son çözünürlükte sorunsuz.bir tek gölge medium ve öyle olunca performans çok fark ediyor.

cs-source ile test yaptığımda 92 fps sonucunu aldım.yani counter-strike soruce da rahatça oynanabilir.

portal full ayarlarda 45-35-25 gibi değişik fps sonuçları veriyor.pek sabit şekilde kalmıyor.gayet akıcı bir sorun yok.

prey oyunu da aa açılmazsa gayet iyi.

need for speed carbon motion blur olmaksızın sorunsuz.

need for speed pro street orta ayarda bile az bir şey kasıyor malesef.

bioshock orta+yüksek karışımı ayarlarla oynanabiliyor.

lost planet düşük+orta karışımı ayarlarla eh işte.

cmr dirt düşük+orta ayarlarla oynanabiliyor.

crysis orta ayarlarla fena değil.

hl2, ep1, ep2 de gayet iyi.

(iyi ki fazla oyun oynamıyorum :D )

benim fikrim 8600 gs ucu ucuna yetiyor.eğer onun yerine 8600gt ve özellikle gddr3 512mb bellekli olursa süper bir oyun bilgisayarı olabilir bir dizüstüne göre.
    şu an benim aldığım model 200 ytl daha ucuzladı galiba 1.157 civarı şu anda.bu paraya olabileceğinden fazlası bile.bunu alırken 1900 ytl ödeyip intel x3100 ekran kartlı pc(toshiba) alanlar vardı sonuçta :)

ayrıca 5920 g modelinin ekran kartı değişebiliyor.mxm upgrade sitesine bir arkadaş mail göndermiş.9600m sipariş ettiklerini ve 5920 ye takılabileceğini belirtmiş.9600m 8600gt ye bile fark ediyor.ilerisi için güzel bir şey her ne kadar tuzlu ve zahmetli olsa da.

oyun için yeni makine alacaklar 8600 gt den aşağısına bakmamalı derim.oyunu amaç olarak değilde boş zamanda vakit geçirme aracı olarak görenler 8600 gs den de memnun kalır diye düşünüyorum.

• dostum anladım ama ben bişey yapmadım henüz
    servise kdz.ereğli teknosa gönderdi onların adına gidiyor servise beni 30 iş günü geçince aradılar
    değişim olacak dediler onlar bastıracaklarını yenisinin geleceğini söylediler acere bildirmişler 15 gündür haber beklediklerini söylediler gelişme olunca bildireceklerini söylediler en son 21 temmuz pazartesi günü
    bi gelişme olmadığını öğrendim
  • quote:

aynen benim de 60 günü geçmişti.çook ama çook uğraştım.değiştirebilmen için servisten "ürün değişim ya da iade için uygundur" yazılı bir rapor alman gerekiyor.bu raporu teknosaya götürünce istediğin marka/model bilgisayarı istersen üzerine para ekleyerek alabilirsin.tabi o belgeyi alman için biraz uğraşman gerekecek.

benim makina daha önce de gitti servise 44 günde geldi mainboard değişti ama tl58 taktılar yine servisten geldikten 20 gun sonra yine arıza yaptı fan sesi dışında hiç bir çalışma belirtisi yoktu ne ekran nede başka bişey

• quote:

Orjinalden alıntı: azazil59

quote:

benim makina daha önce de gitti servise 44 günde geldi mainboard değişti ama tl58 taktılar yine servisten geldikten 20 gun sonra yine arıza yaptı fan sesi dışında hiç bir çalışma belirtisi yoktu ne ekran nede başka bişey

Selam azazil. Senin makina daha önce de bir değişim görmüş. Benimki de ocak ayında servise gitmişti. Anakart değişmiş. İşlemciyi de tl60 yapmışlardı. Bence biraz daha sabredeceksin. positroN dostumuz gibi yeni makinana kavuşacaksın. Az kaldı.

• Selam

Ekim 2007de ACER Aspire 5105 aldım vista. Düne kadar ürün ile ilgili hiçbir problem yaşamadım. Dün akşam daha önce media playerda defalarca dinlediğim bir müzik cdsini dinlerken kilitlendi. Resetledim güvenli modda açtı. Ve ne yaparsam yapayım normal modda açmıyor. Disk denetimi de yaptırdım. Sistemi bir önceki bir tarihe geri yükledim vs. Gene de güvenli mod harici açılmıyor. PC'yi alırken vista cdsi istedim, içinde olduğunu söylediler. Sonradan forumları okuyunca öğrendim ki recovery cd hazırlamam gerekiyormuş en başta. Şimdi elimde cd yok. Bilgisayara format mı attırmam gerekiyor yoksa formatlamadan kurtarma şansım var mı?

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: camenta

Selam

Ekim 2007de ACER Aspire 5105 aldım vista. Düne kadar ürün ile ilgili hiçbir problem yaşamadım. Dün akşam daha önce media playerda defalarca dinlediğim bir müzik cdsini dinlerken kilitlendi. Resetledim güvenli modda açtı. Ve ne yaparsam yapayım normal modda açmıyor. Disk denetimi de yaptırdım. Sistemi bir önceki bir tarihe geri yükledim vs. Gene de güvenli mod harici açılmıyor. PC'yi alırken vista cdsi istedim, içinde olduğunu söylediler. Sonradan forumları okuyunca öğrendim ki recovery cd hazırlamam gerekiyormuş en başta. Şimdi elimde cd yok. Bilgisayara format mı attırmam gerekiyor yoksa formatlamadan kurtarma şansım var mı?

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Öncelikle geçmiş olsun diyelim. Maalesef ki 5105 lerimizde sorunlar çıkabiliyor. Format atman gerekiyor bence. Ama recovery yapmamışsın. Bu konuda positroN arkadaşımız epey tecrübe sahibi. Daha önceki sayfaları araştırırsan eğer bu konuda onun yazdıklarından bilgi sahibi olabilirsin. Benim işlemci değişince de format atmıştık ama formattan önce recovery cd si oluşturmuştu bi arkadaşım. Formatı atarken de mevcut dosyaları kaybetmeden sadece program kısmına attı formatı. Bende dosyalarımı yedekleme derdinden kurtulmuştum. Başarılar...

• quote:

@freeman1968 fazla oyun oynayan biri olmadığım için çok güncel oyunlar deneyemedim ama denediklerimi yazayım.

f.e.a.r full ayarlarda ve son çözünürlükte sorunsuz.bir tek gölge medium ve öyle olunca performans çok fark ediyor.

cs-source ile test yaptığımda 92 fps sonucunu aldım.yani counter-strike soruce da rahatça oynanabilir.

portal full ayarlarda 45-35-25 gibi değişik fps sonuçları veriyor.pek sabit şekilde kalmıyor.gayet akıcı bir sorun yok.

prey oyunu da aa açılmazsa gayet iyi.

need for speed carbon motion blur olmaksızın sorunsuz.

need for speed pro street orta ayarda bile az bir şey kasıyor malesef.

bioshock orta+yüksek karışımı ayarlarla oynanabiliyor.

lost planet düşük+orta karışımı ayarlarla eh işte.

cmr dirt düşük+orta ayarlarla oynanabiliyor.

crysis orta ayarlarla fena değil.

hl2, ep1, ep2 de gayet iyi.

(iyi ki fazla oyun oynamıyorum :D )

benim fikrim 8600 gs ucu ucuna yetiyor.eğer onun yerine 8600gt ve özellikle gddr3 512mb bellekli olursa süper bir oyun bilgisayarı olabilir bir dizüstüne göre.
    şu an benim aldığım model 200 ytl daha ucuzladı galiba 1.157 civarı şu anda.bu paraya olabileceğinden fazlası bile.bunu alırken 1900 ytl ödeyip intel x3100 ekran kartlı pc(toshiba) alanlar vardı sonuçta :)

ayrıca 5920 g modelinin ekran kartı değişebiliyor.mxm upgrade sitesine bir arkadaş mail göndermiş.9600m sipariş ettiklerini ve 5920 ye takılabileceğini belirtmiş.9600m 8600gt ye bile fark ediyor.ilerisi için güzel bir şey her ne kadar tuzlu ve zahmetli olsa da.

oyun için yeni makine alacaklar 8600 gt den aşağısına bakmamalı derim.oyunu amaç olarak değilde boş zamanda vakit geçirme aracı olarak görenler 8600 gs den de memnun kalır diye düşünüyorum.

positroN dostum verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Epey aydınlatıcı olmuş çalışman. Emeğe saygı

Sonuç olarak seni bu topic de göremeyeceğiz artık. Ara sıra bize de uğra
    Sorunsuz günler dileğiyle.....

• @freeman1968 ilerisi için dedin de; yakında intelden nehalem işlemciler geliyor dizüstü pcler ilk defa 4 çekirdekli işlemciler görecek fakat ati biliyorsun amd ile birleşti nvdia ise intelle pek iyi geçinemiyor intel platformlar merkezi işlem gücü olarak amd den çok daha iyi olacak ama grafik özellikleri açısından ne olacağı muamma.ati ve nvdia yeni mobil kartlar için onay almış durumda.bence dizüstüne oyun için en heyecan verici gelişme amd nin puma platformu ile gelecek extreme graphics port adındaki teknoloji.harici ekran kartlarını bu port ile dizüstü pc ye bağlayabileceğiz.evdeyken bu şekilde çalışır dışarıda o/b ile idare edilebilir.
  • quote:

@freeman1968 ilerisi için dedin de; yakında intelden nehalem işlemciler geliyor dizüstü pcler ilk defa 4 çekirdekli işlemciler görecek fakat ati biliyorsun amd ile birleşti nvdia ise intelle pek iyi geçinemiyor intel platformlar merkezi işlem gücü olarak amd den çok daha iyi olacak ama grafik özellikleri açısından ne olacağı muamma.ati ve nvdia yeni mobil kartlar için onay almış durumda.bence dizüstüne oyun için en heyecan verici gelişme amd nin puma platformu ile gelecek extreme graphics port adındaki teknoloji.harici ekran kartlarını bu port ile dizüstü pc ye bağlayabileceğiz.evdeyken bu şekilde çalışır dışarıda o/b ile idare edilebilir.

Teşekkürler dostum. Peki bu portu (mantıksız gibi algılamazsan) bizim 5105 e bağlayıp kullanma ihtimalimiz var mı sence ? Ve de olursa eğer bunun usd olarak maliyeti ne olur sana göre?
    Bu laptop piyasası da cep telefonundan beter bi piyasa. Yeni aldığın bi laptop 1-2 ay içinde yeni ürünlerin çıkmasıyla demode duruma düşüyor. Neyse gene de hayıflanmanın bi alemi yok. Yeni kasa (L300) 2gb ramli amd 64x2 işlemcili 358 paylaşımlı intel x3100 ekran kartlı toshibanın hala 1474 ytl olduğunu görünce pek de üzülmek gerekmiyor. Bu ekran kartını (İntel x3100) kullanan çok laptop var piyasada. Bu kartla ilgili düşüncelerini merak ettim. Bu kart bulunmaz hint kumaşı mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeman1968 -- 26 Temmuz 2008; 11:19:33 >

• malesef şuan piyasa xgp destekli hiç bir notebook yok.
    laptop piyasası hakkında doğru söylüyorsun.şu modeli alırken bile 1.350 ytl idi 2 gün sonra 1.157 ytl ye düştü.eğer 2 gün sonra alsaydım 8 cell batarya, bluetooth ve 2.2 ghz işlemci avantajım olacaktı.pek düşünmemek lazım en iyisi akıl sağlığı açısından
  • quote:

Orjinalden alıntı: freeman1968

quote:

Orjinalden alıntı: azazil59

quote:

Selam azazil. Senin makina daha önce de bir değişim görmüş. Benimki de ocak ayında servise gitmişti. Anakart değişmiş. İşlemciyi de tl60 yapmışlardı. Bence biraz daha sabredeceksin. positroN dostumuz gibi yeni makinana kavuşacaksın. Az kaldı.

inşallah zaten beklemeye alıştık iii bi makine alabilsem bari
    5920g-602g16mı alabilirmiyim acaba çok güzel bi makina
    t7500 santarossa 2.2 işlemcisi var sadece 90 dolar farkı var

• 5105 i ilk aldığım da benzer özelliklere sahip farklı marka bilgisayarlara 1300$+ kdv fiyatlara alan arkadaşlara bıyık altından gülerken ve tabii kide yaptığım tasarrufa sevinirken 11, aya yaklaşan kullanımımda bilgisayarımda burda bahsedilen sorunlara benzer sorunları yaşamaya başladım. Öyle ki artık bilgisayar adokunasım gelmiyor.
    ilk aldığımda sorunusz şekilde kullandığım ve saatlerce oynadığım pes 6nın yavaş çekimde görmemek için oynayamıyorum. tdk philips gibi markalarla dvdleri bir yazıyorum bir yazamıyorum. aldığım da oluşturduğumda recovery dvdsi bilgisayara takınca kuyor format atarken okumuyor bilgisayar açılırken acer ı kaydet diyor ki daha önce kaydetmiştim kaydet diyorum bu ürün isim fln kayıtlı diyo. bit defa daha recovery dvd si yap diyorum hata veriyor. hatta recovery menüsü gelmiyor şimdi belki diyeceksiniz nasıl recovery oluşturuyorsun diye o da nedense 1 aydır açılışta çıkıyor ve cancel dışında ki -bir daha gösterme dahil- bir şeye tıkladığımda hata veriyor. Daha önce de yazmıştım kendi dikkatsizlik ve bilgisizlik nedeniyle supervisor şifreyi hatırlyamayarak format atamıyorumher bilgisayarı açılışta kuduruyorum memleketteyim istanbula döner dönmez yapacağım ilk iş TPM ye gidip bilgisayarı vermek olacak. daha önce yaşadığım teknosa tecrübeleri nedeniyle oraya uğramıyorum bile zaten ilk aldığım da recovery ayarlarını tekip ettiği yer sunum ayarları çıkmıştı.

şimdi diyeceksiniz bu adam neden bunları yazdı forumu okudukça canım sıkıldı. Kısaca sözün özü dertliyim ve bilgisayar nedeniyle çok dertliyim acer 5105 kullanıcıları çoook dertliyim

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.