Şimdi Ara

__*ASPİRE 5105 FAN CLUB*__ (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
940
Cevap
2
Favori
62.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yardımcı olursanız sevinirim arkadaslar, orada cpu nun evetest stabilite testince sıcaklığın 70 ile 95 arasınd oynadığını goreceksiniz sizce bu değerler teklikelimidir sizde durum nedir ? ben hiç 95 derece olabileceğini dusunmedima am gorunce sasırdım, ne yapmalıyım sorun cıkarır mı
  • @neo0 Öncelikle senin sorunu cevaplandırayım.Bende sp3 var çatır çatır çalışıyor.Acer OrbiCam programı olmazsa takılıyor hatta hiç çalışmıyor bu programın XP versiyonun bulmalısın.Ben nereden buldum bilmiyorum ama çok uğraşmıştım.Belkide Acer sitesine koymuştur artık bir bak istersen...

@virtue28 kardeşim senin CPU resmen yanıyor yaw.Ne iş ben Oyunda 70 gördüğüm zaman kafayı yiyorum sen 90-95 arasındasın.Recoveryde Yüklemesi lazım diye biliyorum ama yüklemediyse eğer işlemcinin programını yüklemelisin.Sanırım ondandır yada fanda bir problem olabilir.Şayet fanın düzgün çalıştığına eminsen

Windows Sürücü Paketi - Advanced Micro Devices (AmdK8) processor bunu yaz arama motoruna karşına çıkıyor zaten indir ve yükle bundan diye tahmin ediyorum çünkü kuzenin Toshibada yanıyordu işlemcisinin programını yükledik düzeldi.İnşallah yardım olabilmişimdir.

• nasıl bit surucuymuş bu ya nette her yere baktım yukleme yeri bulamadım.

format attım yine yok, acerin programları yuklu ilk aldığım gibi ama hala sıcaklık aynı. yarın servis pack 1 i yukleyeceğim vistaya. Daha oncede ukluydu sanırım donanımsal bu

işlemci yanarmı sizce
  • @virtue28

dostum laptop un içini aç fanı iyice temizle sıcaklık düşer.. bizim bu laptoplar resmen toz çekiyor ben her 2 ayda bir açıp temizliyorum topak topak toz çıkıyo içinden :) ev-ofis masası konumunda çalışırken ortalama 65-70 arası çalışıyor bende. oyun falan oynarken 75 civarı. işlemci yanmaz belli sıcaklığa gelince otomatik bilgisayara restart atar

işlemci driverı (XP) :http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/utilities/AMD_Processor_Driver_1320053.zip

AMD Dual-Core Optimizer :http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/utilities/DCO_1.1.4.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo0 -- 3 Ekim 2008; 14:06:13 >

• Neo0 msjın için teşekkur ediyorum, dediğin gibi yapip fanı cıkardım iyice temizledim, hava cıkışının oldugu yerde yumak halinde kalın bir katman ile kapanmıştı gorunce hemen alaşıldı tabi olay

İyice temizleyip tekrar yerine taktim, tek sorun vidaların uzerindeki boyalar soyuldu, mudahale edildiği belli oluyor acaba bu garanti dışına cıkmasına sebep olurmu ? Olmadı boyarım eski haline getirirrim vidaları, yemezse buradaki servis temizledi deriz olur biter

ikinci verdiğin linkdeki surucuyude yukledim acıp kapadım bilgisayarı yine değişmemişti sıcaklık, sanırım pek işe yaramadı o. kesin cözüm fanı temizlemekmiş tam 30 derece dusurdum işlemciyi, artık yeni alınmış gibi oldu bir daha oyle kasmaz umarım.

Hepinize teşekkurler son durumun resmini yukluyorum.

__*ASPİRE 5105 FAN CLUB*__

• Merhaba herkese aranıza yeni katıldım... teknik olarak bilgisayardan hiç anlamıyorum o yüzden sizlere danışmak istedim =)

Aspire 5105 kullanıyorm 1 yıl oldu alalı hatta bugün tam 1 yıl oldu =) İlk başlarda herşey güzeldi ama sonra yavaşlamaya başladı bilgisayar aşırı ısınıyor. ısındığı zaman müzik dinlerken şarkının içine ediyor donuyor sinir oluyorum. Yanda böyle dışarı üfleyen birşey var fan sanırım :D ordan mı bir müdahale etmem lazımda ısınmasın kasılmasın bilgisayar?

Bir de c-d diye ayrılmış hard disc ama nedense hep c dolu d boş nasıl doluyor c anlamıyorum müzik, foto vs taş çatlasa 6-7 gblik bir dosyam var geri kalanı ne peki? aydan aya milim milim artıyor c'nin hafızası...

bana yardım edinnnnnnnnn

• quote:

Orjinalden alıntı: candy90

Merhaba herkese aranıza yeni katıldım... teknik olarak bilgisayardan hiç anlamıyorum o yüzden sizlere danışmak istedim =)

Aspire 5105 kullanıyorm 1 yıl oldu alalı hatta bugün tam 1 yıl oldu =) İlk başlarda herşey güzeldi ama sonra yavaşlamaya başladı bilgisayar aşırı ısınıyor. ısındığı zaman müzik dinlerken şarkının içine ediyor donuyor sinir oluyorum. Yanda böyle dışarı üfleyen birşey var fan sanırım :D ordan mı bir müdahale etmem lazımda ısınmasın kasılmasın bilgisayar?

Bir de c-d diye ayrılmış hard disc ama nedense hep c dolu d boş nasıl doluyor c anlamıyorum müzik, foto vs taş çatlasa 6-7 gblik bir dosyam var geri kalanı ne peki? aydan aya milim milim artıyor c'nin hafızası...

bana yardım edinnnnnnnnn

Aramıza hoş geldin arkadasım;

Isınmasının sebebi ( ki aynı seyi bende yasadım hemen yukarıdaki msjlarımda gorebilirsin ) buyuk ihtimal fanının tozdan tıkanmasıdır. Bende de ısınıyor ve bilgisayar surekli donuyordu, Fanı cıkarıp iyice temizledim birde format atttım şimdi ilk aldığım haline döndü neredeyse.

Sen yapamazsın sanırım, acer servislerine yada garanti dısına cıkarmı bilmiyorum ama tecrubeli birine fanı temizletirsen ısınma ve kasılmalardan kurtulursun. Tecrubeyle sabitir bu

D ye birşey yuklemezsen D boş kalır halile. Bence mp3 lerini videolarını resimlerini ne varsa D ye yukle ki format atman gerektiğinde C deki bilgilerin silinmesin. Yedeklerini ve önemli seylerini her zamn D de tut. C nin giderek artmasıda windowsun sistem geri yukleme gibi dosyaları otomatik kaydetmesinden dolayıdır. Bu herkezde vardır ve korkulacak birşey değil aksine iyidirde.

Aldığından beri format atmadıysan tecrubeli biriyle yapman bilgisayarının performansı acısından yararlı olacaktır.

Aklına takılan birşey olursa yazabilirsin burada bunun için varız.

• İlgin için çok teşekkür ederim dediklerini aynen uygulayacağım
  • quote:

Orjinalden alıntı: scknclk

Ekranın sol üst köşesine yakın bir yerde lacivert bir noktacık oluştu, sürekli orda. Sanırım ölüpiksel buna deniyor. Yapılabilecekler nedir arkadaşlar??

Şimdiden teşekkürler.

kendiliğinden düzeldi..

ben bilgisayarımla bu noktanın dışında bir problem yaşamadım, ama çok titiz kullanıyorum hem içinde gerekli sistem düzenlemelerini sık yapıyorum hem de dışını sürekli temizliyorum.. Nazar değmesin :D
  • [img=http://img357.imageshack.us/img357/6396/yksekskm0.th.jpg][img=http://img357.imageshack.us/images/thpix.gif]
    şu resimdeki sağ alttaki ısıya bakın....
    benim leptopun ekran görüntüsü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c160 -- 15 Ekim 2008; 23:27:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: c160

[img=http://img357.imageshack.us/img357/6396/yksekskm0.th.jpg][img=http://img357.imageshack.us/images/thpix.gif]
    şu resimdeki sağ alttaki ısıya bakın....
    benim leptopun ekran görüntüsü...

Benim bilgisayar gibi olmuş seninkide

Yapacak tek şey fanı acıp iyice temizlemek. Bende de aynı sorun vardı temizleyince kurtuldum. Artık bilgisayar donmuyor, sıcaklıklığını hissetmiyorum, hatta eskisi gibi artık fan arada duruyor. 35-50 civarlarıdna sıcaklık

Garanti kapsamı olayını bilmiyorum ben actım temizledim, cok basit birşey, fanın oldugu kapağın 4 visasını acıp yonune göre acıyoruz, fanında 2 vidası var onuda cıkarıp temezlemek için musait oluyor. Fanın guc kablosunu felan cıkarmayı gerek duymadım sende duymazsın sanırım. Özellikle havayı üflediği yerde 1 cm yakın toz tabakası kaplamıştı. Temizleyince gercekden rahatladı bilgisayar artık 4-5 ayda bir temizlerim.

Şİmdiden kolay gelsin diğer arkadaslarında fanları temizlenecek olmuştur kesin, surekli kasıyor, surekli ısınıyorsa fanı temizleme vakti gelmiştir.

Resimde fanın vidalarını ve temizlenecek yeri görebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 18 Ekim 2008; 18:23:48 >

• merhabalar arkadaslar, 5101 sahibiyim ve bu makinenin ozellikle kablosuz ag kartından cok ama cok memnunum.

kutuphanede hergun en az 15 kişi yanıma gelip biz baglanamıyoruz, sen nasıl baglandın diye soru soruyor.

kızlarla aram da duzeldi :D

bir tek erken devreye giren fandan sikayetciyim. alttaki hdd koruma kapagını da soktum, hdd daha az ısınsın diye.

temizligini de guzel yapınca, daha uzun yıllar kullanırım gibime geliyor.

xp den devam ediyorum, vista kurmadım. ram takviyesi yapmadan kurmam da...

acerlarınızla sorunsuz gunler dilerim
  • selamlar herkese ben bu laptopta counterı çalıştıramıyorum da daha doğrusu ilk aldığım zamanlarda gayet güzel çalışıyordu şimdi oyunu açıyorum herşey normal açılıyor tam bölüm başlarken oynayanlar bilir bi "ok" var ondan sonra terör yada counter seçme kısmı geliyor işte benim laptopta o "ok" kısmında kitlenme oluyor mecburen ctrl+alt+del yaparak kapıyorum oyunu atiye girmeyi denedim masaüstünde sağ tıklayarak ama onu da açmıyor formaaaat diye bağırdığını hissediyorum ama o kadar çok dosya var ki gitmesinler diye vermiyorum servise bu sorunun çözümünü format atmadan halletmemi sağlayabilecek bi bilgisi olan varsa şimdiden çok teşekkür ederim kendisine
  • quote:

Orjinalden alıntı: freeman1968

Tam 1 ay sonra 1.yılını dolduracak benim 5105. Ürün olarak memnunum. 1 kez servis gördü benim makina (umarım ilk ve sondur). Aslında bu tür elektronik ürünleri alırken hepimiz bu riske maruz durumdayız. Ama bazımız yaşamıyor bazımız ise sık sık yaşıyor arıza sorunlarını.
    Bendeki sorun tuş kilitlenmesi idi. Touchpad çalışmıyor, şifre bile giremiyordum. Anakart ve işlemci değişti TL 58 den TL 60 a geçti. Şu an gayet memnunum.
    Bu bilgisayar piyasası son 1 senede epey mesafe katetti. İşlemciler, ekran kartları, kasalar ve de en önemlisi fiyatlar epeyce değişip düştü. Geçen sene aldığımda dolar kuru 1,202 idi. Şimdi kur biraz yukarıda (1,25 civarı). Ben 1275 ytl ye almıştım. 3 ay taksit erteleme denk gelmişti. Şu an ekimde 9. taksiti ödeyeceğim. Kıyaslamanız için vatan computer in sitesine girmenizi tavsiye ederim. Eylül 2008 kataloğunun ilk sayfasında bir toshiba var. 5105 imizden farkı işlemci TL60, ekrankartı nvidia (ama aynı bizimki gibi 128-895 mb) webcam 1,3 Mp Toshiba ve yeni a300 kasa. İndirimli 899 usd+kdv. 5x250 ytl. Hayıflanacak bi durum yok yani. Türkçe meali hp ve toshiba daha bizim aldığımız fiyatlara yeni gelmekteler.
    Sağlıcakla ve sorunsuz günler dileğiyle Ramazan Bayramınızı en içten dileklerle kutlarım.

Arkadaşım, sana aynen katılıyorum. Bende alalı 1 yıldan fazla oldu. Bugüne kadar çok memnunum. Şu an halen piyasada fiyat/performans açısından en iyilerden biri.

• quote:

Orjinalden alıntı: sensia

quote:

Orjinalden alıntı: freeman1968

Tam 1 ay sonra 1.yılını dolduracak benim 5105. Ürün olarak memnunum. 1 kez servis gördü benim makina (umarım ilk ve sondur). Aslında bu tür elektronik ürünleri alırken hepimiz bu riske maruz durumdayız. Ama bazımız yaşamıyor bazımız ise sık sık yaşıyor arıza sorunlarını.
    Bendeki sorun tuş kilitlenmesi idi. Touchpad çalışmıyor, şifre bile giremiyordum. Anakart ve işlemci değişti TL 58 den TL 60 a geçti. Şu an gayet memnunum.
    Bu bilgisayar piyasası son 1 senede epey mesafe katetti. İşlemciler, ekran kartları, kasalar ve de en önemlisi fiyatlar epeyce değişip düştü. Geçen sene aldığımda dolar kuru 1,202 idi. Şimdi kur biraz yukarıda (1,25 civarı). Ben 1275 ytl ye almıştım. 3 ay taksit erteleme denk gelmişti. Şu an ekimde 9. taksiti ödeyeceğim. Kıyaslamanız için vatan computer in sitesine girmenizi tavsiye ederim. Eylül 2008 kataloğunun ilk sayfasında bir toshiba var. 5105 imizden farkı işlemci TL60, ekrankartı nvidia (ama aynı bizimki gibi 128-895 mb) webcam 1,3 Mp Toshiba ve yeni a300 kasa. İndirimli 899 usd+kdv. 5x250 ytl. Hayıflanacak bi durum yok yani. Türkçe meali hp ve toshiba daha bizim aldığımız fiyatlara yeni gelmekteler.
    Sağlıcakla ve sorunsuz günler dileğiyle Ramazan Bayramınızı en içten dileklerle kutlarım.

Arkadaşım, sana aynen katılıyorum. Bende alalı 1 yıldan fazla oldu. Bugüne kadar çok memnunum. Şu an halen piyasada fiyat/performans açısından en iyilerden biri.

Tamamen doğru. Yalnız şu an laptop felan alınmas. Çünkü kur 1,50 leri devirmiş durumda.. Bu fiyatlara çevirdiğinizde bizimki 1600 ü geçmiş durumda. Keyifli kullanımlar dilerim. Bu arada crysis 1 i yükledim. Düşük ayarlarda idare edecek kadar oynayabiliyorum. :)

• bilgisayarımı seviyorum bu arada eski şiksyeetlerin yerini kaliteyi ucuza almanın verdiği memnuniyetin doldurduğunu görüyorum bu da güzel servise gitti geldi düzeldi. bir de fanı açmaya cesaret etsem tam olacak
  • Yukarıda neyle karsılacağinizin resmini ekledim. Cok basit bir işlem. 4 vidayı cıkarıp kapağı aciyoruz. Sonrada fanın kablolarını cıkarmadan 2 vidasını acıp temezleyecek sekilde fanı kaldırıp temizliyoruz. Aynı sekilde tekrar kapatıyorsunuz o bu kadar. Çıkan toz katmanını görünce iyiki yaptım diyeceğinizden eminim.

Son zamanlarda cok kasıyor, ısınıyordu bilgisayar fanı temizledikden sonra yeni almış gibi performanslı calışıyor artık.

Crysisi ben bitirdim. Ama en dusuk ayarlarda tabiki yoksa akıcı olmuyor. Deneme amaclı ayarları yukseltince ses ve goruntu efeklerinin cok değiştiğini gordum ama oynamak imkansiz seviyedeydi. CoD 4 e baslamıstım ama yakında oynayamadım hazir fanıda temizlemişken bitireyim oyunu.

• quote:

Orjinalden alıntı: virtue28

Yukarıda neyle karsılacağinizin resmini ekledim. Cok basit bir işlem. 4 vidayı cıkarıp kapağı aciyoruz. Sonrada fanın kablolarını cıkarmadan 2 vidasını acıp temezleyecek sekilde fanı kaldırıp temizliyoruz. Aynı sekilde tekrar kapatıyorsunuz o bu kadar. Çıkan toz katmanını görünce iyiki yaptım diyeceğinizden eminim.

Son zamanlarda cok kasıyor, ısınıyordu bilgisayar fanı temizledikden sonra yeni almış gibi performanslı calışıyor artık.

Crysisi ben bitirdim. Ama en dusuk ayarlarda tabiki yoksa akıcı olmuyor. Deneme amaclı ayarları yukseltince ses ve goruntu efeklerinin cok değiştiğini gordum ama oynamak imkansiz seviyedeydi. CoD 4 e baslamıstım ama yakında oynayamadım hazir fanıda temizlemişken bitireyim oyunu.

Tamam da bunu açınca garanti dışı kalmış olmuyor mu acaba? Daha 1 sene garantimiz var. Bu riske girmeye değer mi? Yapalım derken berbat etmeyelim. Ben bi saç kurutma ile üfürdüm. Şimdilik (nazar değmesin) sıkıntım yok.
    Cod 4 e devam et. Bence modası geçmiyor. Cod 1 - 2 - 4 hepsini bitirdim. Bi ps 3 deki cod3 kaldı elimin değmediği. Onu da oynarsak kareyi tamamlayacaz.

• İşte onu tam olarak bilmiyorum, buyuk ihtimal garanti dısı kaldı. Ama olsun yoksa kullanamıyordum sürekli ısınıp, donuyordu. Su ana kadar servise gitmedi tek sıkıntısı bir kaç duğme sertlesti cıkardım yeniden taktım. Bir kaç tanesi hala sert ama o tusarı kullanmadığım için duruyor. Arkadasda Sony vaio laptop vardı onunda tusu cıkmıştı adam gibi kullanamıyordu.

Bir yıl daha idare etse sonra kobay olarak kullanırım ram hdd ekleme gibi.

Siz yinede garanti olayını oğrenip herşeyi göze alıp oyle yapın.
  • cod4 ü bende bitirmiştim orta ve velki bieaz altı ayarlarda sorun çıkarmadı gaye güzeldi ama ilk aldığımda direk yüklemiştim belki ondan

bi de fanı açamıyacam bir sen dayansın artık
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.