Şimdi Ara

__*ASPİRE 5105 FAN CLUB*__ (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
940
Cevap
2
Favori
62.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • doğrusu cd yazıp okuyamama yada yazamama sorunu bende de var
    böyle sorunlar bende de başladı sanki leptopları kurmuşlar 1 yıl geçince dökülmeye başlıyolar

beyler ben size bi şey sorcam bizim bu leptoplarım ramları kaç mhz
    yani bu leptopun ayrıntılı özelliklerini nerden bulabilirim:s:s:S
  • benim cpu hiç bişi yokken sadece winamp çalışıyo bir anda yüzde 100 çıkıyor bu sorunla ilgi bilgis olan vars ayardım edebilir mi
  • arkadaşlar şu an itibarı ile 5105 değişip yerine aşağıdaki makine geldi ama musadenizle ben yine bu forumda kalmak istiyorum

as.5920g-602g16mı

Serisi: Aspire

İşlemci Tipi: Core 2 Duo

İşlem Frekansı: T7500(2.20GHz)

Chipset: Intel PM965 Express

Disk Kapasitesi: 160GB

Bellek (std.): 2GB

Bellek (max.): 4GB

Bellek Standardı: DDR2 667 (PC2 5300)

Bellek Yuva Sayısı: 2

Sabit Disk Arayüzü: SATA

GPU modeli: GeForce 8600M GS

Grafik Belleği: 256MB

Ekran Büyüklüğü: 15.4"

Maksimum Ekran Çözünürlüğü: 1280x800

Geniş Ekran: Var

Pil Türü: 8 Hücreli

Pil Ömrü (max.): 3.5 Saat

Modem: 56K

Firewire (IEEE 1394): 1

LAN: Var

USB: 4

İşletim Sistemi: Windows Vista Home Premium

Wi-Fi: Var

Kart Yuvası: 1xType II PC Kart & 1 x Express Kart

Optik Sürücü: dvd Double Layer DVD+RW

Flash Kart Okuyucu: SD / MMC / MS / MS Pro / XD Picture

Bluetooth: Var

Mouse: Touchpad

Klavye: Q Türkçe

Entegre Webcam: Var

Entegre Hoparlör: Var

Harici Grafik Kartı: Var

Garanti: 2 Sene

• tpm kendi mi verdi yoksa teknosadan sen mi seçtin?
    bayağı güzelmiş bu arada yeni pc
  • üstatlar bendeki bu 5105 i servise götürdüm ısınma probleminden kaynaklı fan çalışıor ama tozlanmadan kaynaklı olarak ısındığını belirttim daha önce daha çok ısındığını ama üfleyerek falan ısıyı kullanılabilir bir seviyeye indirdiğimi söyledim fanın tozlanmış olabileceğini ancak üflemeyle giderilemeyen kısımların olduğunu kanalların tozlanmış olabileceğini söylediler tamir süreside o kadar uzun değil max. 4 saat ancak garanti kapsamındaki ürün için bu temizliğin 40 ytl olduğunu söylediler tozlanma garanti kapsamına girmiyormuş valla açıkçası pek işime gelmedi 40 ytl vermek bir de size sorayım dedim gerçekten bu ücretin talebi doğru mu yoksa "40 ytl yersen" şeklinde bi mantıkla mı istenen bi para bu???
  • 40 ytl iyi para.Üzerine 10-20 neyse katarsın fanı değiştirirsin daha iyi.Ben kendim açıp temizliyorum çoktan benim makine garanti dışı kaldı ama ankara'daki bir serviste benden 55 ytl istemişti.Kimse kusura bakmasın ama 2gr. toz için hayatta o parayı vermem.Bugün gene açıp temizlemem gerekiyor yazlıkta iyice içi tozlandı.Ben açıp temizlemenizi önermem hele hele kendinize güvenmiyorsanız uzak durun ama bana sorarsanız 40 ytl vermek yerine süpürgeyle çekmenizi öneririm.Bu arada yeni notebook alan arkadaşa hayırlı olsun diyorum.Süper bir alettir o ancak ekran kartı GS olmasa daha iyi olurdu çünkü 64bit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoUg -- 11 Ağustos 2008; 14:36:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: positroN

tpm kendi mi verdi yoksa teknosadan sen mi seçtin?
    bayağı güzelmiş bu arada yeni pc

teknosadan ben seçtim ürünün özelleikleri iii diye ama ramlerden birini 2gb yapmak istiyorum 3dmark çalıştırırken takılma yapar diye
    hem derecelendirmede alt sınır ramler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azazil59 -- 11 Ağustos 2008; 18:17:14 >
  • @koug başka bir konuda termal macun tavsiyesi istemişsin, sana arctic silver 5'i öneririm.zaten 5105te de kullanmıştım ve o bilgisayarda hiç bir ısınma sorunu yaşamadım.

8600gs 64 değil 128bit.bir tek lg dekiler 64 bit bildiğim kadarıyla.

@mehot bilgisayarı açıp garantiyi bozmanı tavsiye etmem.aslında ısınma ne sebeple olursa olsun çözüm bulmak zorundalar.burası türkiye işte fan temizliği diyerek para alıyorlar.
    ileride anakart falan problem çıkartırsa garanti dışı kalması hiç iyi olmaz.
  • @positroN Cevapların için teşekkür ederim.Arctic Silver 5 için içerisindeki maddelerden dolayı iletken bu yüzdende azda olsa tehlikeli olduğu söyleniyor.Ancak sen kullandım diyorsan hemen alıp bende kullanayım.Bu arada 8400 gs ile karıştırdım kusura bakmayın.Doğru 128 bit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoUg -- 11 Ağustos 2008; 22:49:18 >
  • Ekranın sol üst köşesine yakın bir yerde lacivert bir noktacık oluştu, sürekli orda. Sanırım ölüpiksel buna deniyor. Yapılabilecekler nedir arkadaşlar??

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scknclk -- 16 Ağustos 2008; 12:09:15 >
  • Topic öldü galiba . Bizlere ömür .

20 gündür bişi yazan yok da. Ne güzel demek ki herşey yolunda. Ya da millet tatilini uzattı . Ehueehuehhuuu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: freeman1968

Topic öldü galiba . Bizlere ömür .

20 gündür bişi yazan yok da. Ne güzel demek ki herşey yolunda. Ya da millet tatilini uzattı . Ehueehuehhuuu.

galiba millet tatilini uzattı 2 ayı aşkın bi süredir tatildeyiz deniz ve kumsal varken int pekte çekici gelmiyordu
  • yaa benim bilgisayar dvd yazmıyordu servise verdim servise gitmişken dedim ki şifreyi unuttum recovery dvd'im de yok en iyisi servise gitmişken sistem yeniden yüklensin dedim. 30 lira verdim. denizli aybil bilgisayara verdim o da tTPM ye gönderdi. 15 gün sonra bilgisayar geldiğinde ben istanbuldaydım. kardeşim aldı bilgisayarı Şu anda içinde VİSta basic yüklü ve eskisinden hiç bir farkı yok recovery yapmıyor gene dvd yazmıyor tel deki adam yapabileceğim bir şey yok dedi 1 sene boyunca sorunsuz çalışırken şu anda beni deli ediyorlar hatta ettiler. bilmiyom forum çok hareketsizdi bir hareket katmış olayım dedim saygı ve sevgiler .

Ya bu tpm yi tel ile arayınca hiç cevap veriyorlar mı ben 2 gündür daha konuşamadım.
  • ya arkadaşlar forum neden bukadar ölü ya kimse de ses yok
    bu 5105ler bu kadar sorunsuzmu ya
  • Arkadaşlar bizim makineler yaklaşık 1 yıllık oldu.1 Yıl içerisinde karşılaştığınız problemleri yazarsanız sevinirim.Ben yazıyorum

Bataryasız Elektriğe bağlı kullanırken Elektrik kesildi Format atmak zorunda kaldım.Recovery olmadı CD yi kabul etmedi.Servislik bir problem yaşamadım sizler yaşadıysanız yazın lütfen.
  • aslında ben artık 5105 kullanıcısı değilim ama
    kullanırken 2 defa servise gönderdim
    ilk seferde anakart yandı değişti geldi 20 gun sonra tekrar aynı arızayı yaptı
    ama bu sefer harddisk yanmış dediler
    iş günü süresi geçince yeni makina verdiler
    5920g602g16mı verildi
  • Tam 1 ay sonra 1.yılını dolduracak benim 5105. Ürün olarak memnunum. 1 kez servis gördü benim makina (umarım ilk ve sondur). Aslında bu tür elektronik ürünleri alırken hepimiz bu riske maruz durumdayız. Ama bazımız yaşamıyor bazımız ise sık sık yaşıyor arıza sorunlarını.
    Bendeki sorun tuş kilitlenmesi idi. Touchpad çalışmıyor, şifre bile giremiyordum. Anakart ve işlemci değişti TL 58 den TL 60 a geçti. Şu an gayet memnunum.
    Bu bilgisayar piyasası son 1 senede epey mesafe katetti. İşlemciler, ekran kartları, kasalar ve de en önemlisi fiyatlar epeyce değişip düştü. Geçen sene aldığımda dolar kuru 1,202 idi. Şimdi kur biraz yukarıda (1,25 civarı). Ben 1275 ytl ye almıştım. 3 ay taksit erteleme denk gelmişti. Şu an ekimde 9. taksiti ödeyeceğim. Kıyaslamanız için vatan computer in sitesine girmenizi tavsiye ederim. Eylül 2008 kataloğunun ilk sayfasında bir toshiba var. 5105 imizden farkı işlemci TL60, ekrankartı nvidia (ama aynı bizimki gibi 128-895 mb) webcam 1,3 Mp Toshiba ve yeni a300 kasa. İndirimli 899 usd+kdv. 5x250 ytl. Hayıflanacak bi durum yok yani. Türkçe meali hp ve toshiba daha bizim aldığımız fiyatlara yeni gelmekteler.
    Sağlıcakla ve sorunsuz günler dileğiyle Ramazan Bayramınızı en içten dileklerle kutlarım.

• bu 5105 leptop artık benim için sinir bozucu olmaya başladı :@
    ne cd yazıyor nede dvd taktığım cd dvdleri okumaz oldu format atıcam atamıyorum
  • slm beyler windows xp sp3 e sahip olan arkadaşlardan kamerayı çalıştırabilen varmı?
  • Slm arkadaslar, buraya uzun zamandır girmiyorum, allahdan girmemi gerektirecek bir durum olmadı.

Arkadaslar anlatmış bende basımdan gecenleri anlatayım. Yukleme yaparken sarzi bitti kapandı actığımda urun opya yeni anahtar giriniz diyip acılıs ekranında kaldı recovery yaptım duzeldi. Bugun kasıyor diye 2. recoveryimide yaptım.

Dıs gorunusunde balkonda beleş wirelesle nete girerken ekranın arkasındaki boyalarda cizikler oluştu, uzerindeki ati stickeri ve özelliklerinin yazdığı stickerlar cıktı.

Önemli olan bazı tuşlar sorun cıkardı mesela E tusu cok sertlesti basılmıyordu cıkardım takması kırmayayım derken 3 saatimi aldı. Bir kaç tuş daha setlesmiş gibi umarım sorun cıkarmaz yine.

Tek tesellim servislik bir olay basıma gecmedi ama şimdi bir sorun var sanırım. şimdi size everesten aldığım bir goruntuyu gostereceğim, işlemci ful sekilde cok calışmaya basladı ve bilgisayar cok kasıyor, format attım yine pek değişmedi su sıcaklığa bakarmısınız. İŞlemci yanacak diye korkuyorum sizce durum nedir siz daha tecrubelisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 2 Ekim 2008; 12:30:31 >

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.