Ewet arkadaşlar. Sonunda çıktı. Cod5 huzurlarınızda. World at war call of duty nin 5. bölümü olarak karşımızda. Oyunu 5105 e yükledim. Daha yeni (dün gece) oynadığım için fazla yorumda bulunamıyorum. Ama şu söylenebilir: Call of duty 4 ün 2.dünya savaşı versiyonu diyebiliriz. Öncelikle sitesini inceledim. Seslendirmeler bir harika. Garry Oldman ve Kiefer Sutherland (24 dizisinin başrol oyuncusu) seslendirmiş. Mükemmel diyebilirim. Japonyada göreve başlıyoruz. Süngü takıp "banzai" diyerek üzerimize çullanan japonlar ile savaşıyoruz. Lav silahımız da var bu oyunda. Japon kızartması yapabilirsiniz. Grafikler şahane. İlerleyen bölümlerde rus alman savaşlarına hazır olun. 800 x 600 çözünürlükte kasmadan oynanabiliyor. Açıkçası crysis den verim almamıştım. Bu bakımdan cod5 ilaç gibi geldi. EA firması cod3 ü ps3 için yapmışlardı. Pc için bir eksiydi bu durum. Sanıyorum ki bu açığı kapatıyorlar. Cooperative seçeneği de var oyunun. Sonuç olarak world at war ı mutlaka oynayın derim. Oynadıkça doyamayacaksınız.
arkadaşlar aynı sorun bende de var çok ısınıyor pc.fanını açıp temizlemek lazım.ama garanti dışında kalmasından korkuyorum.teknosadan almıştım.oraya götürsem 1 günde hallederlermi ki ?
cod 4 u bitirelim hele sonra ona bakarız.
Bu bilgisayarda sadece crysis i bitirmiştim dusuk seviyede de olsa. Türkce olsa seslerndirmeler vs cod4 de coktan bitmişti ama İng olunca Crysis gibi tad alamıyorum.
Topic bizlere ömür galiba kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Neyse ben bu arada call of duty world at war ı bitirdim. Kolay kısmını tabii ki. Şimdi giderek zor kısımlarda oynuyorum. Oyun süper. Bence bi deneyin. Herkese sorunsuz günler diler Kurban Bayramınızı kutlarım.
quote:
Orjinalden alıntı: freeman1968
Topic bizlere ömür galiba kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Neyse ben bu arada call of duty world at war ı bitirdim. Kolay kısmını tabii ki. Şimdi giderek zor kısımlarda oynuyorum. Oyun süper. Bence bi deneyin. Herkese sorunsuz günler diler Kurban Bayramınızı kutlarım.
CoD 5 i bitirdin demek. Ya bende çok kasıyo, düşük ayarlarda oynadığım halde akıcı değil, o yüzden hiç oynamıyorum. Son 1 haftadır CoD 4 multiplayer'da 50 FPS ile acayip şekilde kasmaya başladı, adamlarla çatışmaya girmeye başlayınca ben mermi sıkamadan bi bakıyorum ki ölmüşüm. Kasanın altına elimi koyduğumda çok ısındığını görüyorum bundan olabilir mi acaba? Açıp temizleyebilir miyim? Nasıl yapabilirim?
quote:
Orjinalden alıntı: jaseenstyle
quote:
CoD 5 i bitirdin demek. Ya bende çok kasıyo, düşük ayarlarda oynadığım halde akıcı değil, o yüzden hiç oynamıyorum. Son 1 haftadır CoD 4 multiplayer'da 50 FPS ile acayip şekilde kasmaya başladı, adamlarla çatışmaya girmeye başlayınca ben mermi sıkamadan bi bakıyorum ki ölmüşüm. Kasanın altına elimi koyduğumda çok ısındığını görüyorum bundan olabilir mi acaba? Açıp temizleyebilir miyim? Nasıl yapabilirim?
Cod 4 de 5 te biraz kastırıcı oyunlar. Ama oynanamayacak kadar değil. Ben cod 5 i 800 x 600 graphicte oynuyorum. Fena değil. Çok az bi kasma yapıyor. Ama yeterli. 2 gb lık ramlarin fiyatları hepsiburada da 50 ytl altına inmiş durumda. 2 adet 2 gb lık alıp 4 e çıkarmak 100 ytl ye mal oluyor. Böyle yaparsak 32 bitlik işletim sisteminden dolayı ramlarimiz 3 gb gözükecek. Oyunlarda bi miktar performans artışı sağlar kanaatindeyim. Fan temizliğine gelince: yukarıda virtue28 in resimli açıklaması var. O kasayı açıp temizlemiş. Ben sadece bi saç kurutma tutup dışarıdan temizledim. O kadar. Isınma bende de mevcut. Bu da son derece normal. Cod 5 biraz crysise benzemiş bana göre. Kasma bundan dolayı olabilir. Cyrsis benim 5105 de acayip kastığı için pek oynamıyorum. Cod5 crysise göre daha rahat oynanabilir bir oyun bizim makine ile. Gittigidiyorda notebook soğutucuları bulunuyor. Bi incele istersen.
quote:
quote:
quote:
Cod 4 de 5 te biraz kastırıcı oyunlar. Ama oynanamayacak kadar değil. Ben cod 5 i 800 x 600 graphicte oynuyorum. Fena değil. Çok az bi kasma yapıyor. Ama yeterli. 2 gb lık ramlarin fiyatları hepsiburada da 50 ytl altına inmiş durumda. 2 adet 2 gb lık alıp 4 e çıkarmak 100 ytl ye mal oluyor. Böyle yaparsak 32 bitlik işletim sisteminden dolayı ramlarimiz 3 gb gözükecek. Oyunlarda bi miktar performans artışı sağlar kanaatindeyim. Fan temizliğine gelince: yukarıda virtue28 in resimli açıklaması var. O kasayı açıp temizlemiş. Ben sadece bi saç kurutma tutup dışarıdan temizledim. O kadar. Isınma bende de mevcut. Bu da son derece normal. Cod 5 biraz crysise benzemiş bana göre. Kasma bundan dolayı olabilir. Cyrsis benim 5105 de acayip kastığı için pek oynamıyorum. Cod5 crysise göre daha rahat oynanabilir bir oyun bizim makine ile. Gittigidiyorda notebook soğutucuları bulunuyor. Bi incele istersen.
Cod4 ün grafik motoru ve ayar optimizasyonu Cod5 e göre daha iyi, çünkü Cod5e deep of field drawdecals gibi kapatamayacağın özellikler var. Ayrıca makineye ram takviyesi yapmamıza gerek yok çünkü bizim makinemizin tek sorunu ekran kartı :) Bizden daha kötü işlemciye sahip (Tek Çekirdek) ve 2 gb ram kullanan oyuncuların sırf ekran kartı bizimkinden iyi diye (8600GT) düşük ayarlarda 150 FPS alabiliyorlar. Keşke şöyle USB Ekran Kartları olsa :P
quote:
quote:
quote:
quote:
Cod4 ün grafik motoru ve ayar optimizasyonu Cod5 e göre daha iyi, çünkü Cod5e deep of field drawdecals gibi kapatamayacağın özellikler var. Ayrıca makineye ram takviyesi yapmamıza gerek yok çünkü bizim makinemizin tek sorunu ekran kartı :) Bizden daha kötü işlemciye sahip (Tek Çekirdek) ve 2 gb ram kullanan oyuncuların sırf ekran kartı bizimkinden iyi diye (8600GT) düşük ayarlarda 150 FPS alabiliyorlar. Keşke şöyle USB Ekran Kartları olsa :P
Ehuehuee. Keşke dediğin gibi olsa. Harika olurdu. Şöyle ati hd 4870 ekran kartını usb den bağlayıp en baba ayarlarda oynamak nükemmel olurdu. Amma velakin bu işi yapmazlar. Bilhassa ekran kartı üreticilerinin işine gelmez. Topluca bilgisayar firmalarına ekran kartı sağlamak mı yoksa sadece son kullanıcının istediği (kullanmakta olduğu bilgisayara) ekran kartını satmak mı? Kaldı ki buna talep ne kadar gelir o da ayrı mesele ya. Boşver. Makinamızı kötülemeyelim. Adamlar 2007 nin ekim ayı itibarıyla en iyi kampanyayı yapıp bize bu ürünü sundular. Ne amd ne acer ne ati nin savunucusuyum. O anda bu özelliklerde bi toshiba ya da hp nin fiyatı neydi biliyorsundur sanırım. 1299-1399 usd. Bu ürünle asgari müşterekde epey bi oyun oynayabiliyoruz ya bu da (bana) yeterli geliyor. birkaç yıl sonra düşünecez yenilemeyi. Senin ve tüm forumdaki arkadaşların kurban bayramını kutlarım.....
@freeman1968
Bahsettiğin konuda çok haklısın tabi ki, basit ev kullanıcısı için mükemmel bir bilgisayar hatta dönemindeki birçok masaüstü bilgisayardan daha iyi özelliklere sahip f/p oranı çok cazip. Zaten beni de bu cezbettiği için almıştım. Almadan önce zaten oyun oynamam internette falan gezinirim diye düşünüyordum ama Bilgisayar oyunları dünyasına adım attım. Birkaç ay sonra oyunda ustalaşınca bu bilgisayarın (en azından ekran kartının) yeterli gelmediğini farkettim. Kısmet olursa yılbaşından sonra masaüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. Bende hepinizin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerime kutlarım...
merhaba arkadaslabu sıteye uye olalı yaklasık 2 ay oldu bende 5105 var star a bastıgımda fan calısıyor ama anakarta elektrık mı gıtmıyor anlamıyorum sadece fan calsıyor ekran usb -dvd.room vs hıc bır seye elektrık gelmıyor problem hakkında yardımcı olursanız sevınırm ve nerede yaptırabılırım acıl... tskler..
alalı 15 ay oldu hiç servis yüzü görmemişti artık benimkide tpm'ye uğrayacak =)
artık böyle bir ekranım var =)
salı günü servise vericem inş çok tutmazlar serviste
o ne öyle ya harici monitör bağlamayı dene bir de onda da öyle görünecek mi?
3 hatada gelir merak etme...
Arkadaşlar merhabalar,
Açıkçası birçoğunuzun karşılaşmış olabileceği ve cevaplandırabileceği bir sorunla karşı karşıyayım.Yaklaşık 1 sene önce teknosadan acer 5105 wlmi modelini almıştım.Fakat vista otomatikman service pack 1 i yükledikten sonra sapıttı diyebilirim.Her bilgisayarı açışımda mavi bir ekranla karşılaştım ve bilgisayar o şekilde kaldı.Açıkçası o dönemde alt F10 dan bihaberdim.Bu yüzden D hardiskine XP yükledim.Fakat c yi formatlamak istediğimde vista dosyalarını silemiyorum.Bu sorunu nasıl atlatabilirim.Amacım düzgün bir xp ile işimi görmek.Bu arada şunuda eklemeliyim; acer sitesinden 5100 e ait xp driverlarını laptoba yükledim.önerilerinizi beklerim.
İyi günler
quote:
Orjinalden alıntı: mbquart417
merhaba arkadaslabu sıteye uye olalı yaklasık 2 ay oldu bende 5105 var star a bastıgımda fan calısıyor ama anakarta elektrık mı gıtmıyor anlamıyorum sadece fan calsıyor ekran usb -dvd.room vs hıc bır seye elektrık gelmıyor problem hakkında yardımcı olursanız sevınırm ve nerede yaptırabılırım acıl... tskler..
dostum bende eskiden 5105 kullanıyordum bahsttiğin sorun çok tanıdık geldi bana. fan çalışması ve sesi dışında hiç bir tepki gelmiyor makineden, mart 2008de olmuştu servise gitti 44 gün sonra geldi anakart değişti dediler ama yaklaşık bir ay sonra aynı sorun yine oldu tekrar servise gitti ve bir daha geri dönmedi makine. yani 2 ay sonra yeni makine verildi bana, 5105i aldığım fiyatın üzerine 150ytl daha ödeyip 5920g modelini aldım. inşallah bu kadar uzun zahmetlere girmezsin en kısa zamanda çözüm bulursun, hem bilgisayarsız kalıyorsun hemde çok uğraşman gerekiyor.
quote:
Orjinalden alıntı: maniac_ea
alalı 15 ay oldu hiç servis yüzü görmemişti artık benimkide tpm'ye uğrayacak =)
artık böyle bir ekranım var =)
salı günü servise vericem inş çok tutmazlar serviste
Bugun aynı sorun bende de oldu. Ekran aynen onun gibi ve sarardı birazda. Sonra kendiliğinden düzeldi.
İlk defa boyle oldu sonra duzeldi daha da tekrarlamadı. Umarım sorun yokturrr
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 27 Aralık 2008; 19:14:29 >
arkadaşlar hemen hemen tüm sorunlar dükülmeye başladı. Benim şu sıralar ortalama 1 saat 15 dakika olan maksimu şarj sürem 50 dakkaya ffalan indi bzen onu da görmüyo bataryalar zaten 6 ay garantili oluyor. Benim size sorum sizde DURUM nasıl. birde yeni bir batarya almak istersek süreli fiyatları fln nasıl
Hayırlı olsun dostum. Güle güle kullan. Ben geçen sene başında 1 adet 160 lık taşınabilir aldım. Ona yedekleme yapıyorum. Şimdilik idare ediyor ama bu sene sonuna kalmaz dolar gibime geliyor. Bi de şu ekran kartımız değiştirilebilir olsa ne güzel olurdu. Bu ekran kartını değiştirtebiliyormuyuz bu konuda bilgin var mı?
ekran kartı değişmiyor diye biliyorum.. çünkü anakart üzerinde tümleşik ekran kartından bende şikayetçiyim en ufak bi oyunda takılma yapıyor