Enkaz altında binlerce insanımız yatıyorken Anadolu Ajansı, İletişim Başkanlığı'nın talimatıyla garip işlere girişmiş. Devletin resmi haber ajansı olan Anadolu Ajansı, iki gündür abonelerine (yüzlerce haber sitesinden bahsediyoruz) haberlerini 'Asrın Felaketi' olarak servis ediyordu. Bu abonelerde çalışan editörler de Anadolu Ajansı haber sisteminden COPY-PASTE yaptığı için ortalık 'Asrın Felaketi' sloganıyla doldu. Bugün de Twitter'dan bir 70 bin takipçili alakasız bir hesap satın alıp adını 'asrinfelaketi' olarak değiştirmiş ve oradan aynı başlıkla video ve fotoğraf bombardımanına başlamış. Gelen tepkilerden sonra videoyu silip hesabı kapatmışlar. Videoda bu depremin daha önce dünya üzerinde görülmemiş bir şey olduğu dakikalarca vurgulanıyordu. Elbette bu videonun amacının alınmayan önlemleri ve deprem sonrasındaki afet yönetimindekini eksiklikleri AKLAMAYA ÇALIŞMAK olduğunu 5 yaşındaki çocuk bile anlayabilir. Millet uyanınca videoyu silip hesabı kapatma yoluna gittiler. ASRIN FELAKETİ ifadesi de aynı kişiler tarafından üretilen ASRIN LİDERİ gibi algı çalışmasıdır. Sorumluluktan kaçmanın zemini hazırlayan manipülatif bir tabirdir. Evet yaşanan felaket çok büyüktür. Ama ortada bu depremde yetersiz kalanların masumlaştırılması amacıyla bir SLOGANLAŞTIRMA çabası var. Fazla uzatmak istemiyorum. Milletin acısı tazeyken birilerini aklamak için devlet kurumu ANADOLU AJANSI'nı propaganda aletine çevirenleri KINIYORUM. Aşağıya kanıtları bırakıyorum. Takdir sizindir. serbestiyettwitter “📌Depremin büyüklüğü nedeniyle yaşanan yıkımın normal olduğunu anlatan profesyonel bir video paylaşan "Asrın Felaketi" adlı hesap, gelen tepkiler üzerine videoyu sildi
▶️Çok takipçili bir hesabın adı "Asrın Felaketi" olarak değiştirilmiş
🔽Videoyu kimin hazılattığı bilinmiyor” https://twitter.com/serbestiyetweb/status/1624335223721807874Mehtap Altınok Akartwitter “Asrin Felaketi @asrinfelaketi” https://twitter.com/mehtapaltinok/status/1624010418606772224asfalt osmantwitter “Devlet bazen, insanlar can derdindeyken, propaganda için twitter hesabı alıp, onu dönüştürür, ama eski hesabın beğenilerini kaldırmayı unutur.” https://twitter.com/asfaltosman/status/1624300463733592064
Orhan Pamukovtwitter “Sen o kadar para dök, hesap satın al, video hazırlat, beceriksiz bir propagandaya kalkış, suçüstü yakalanınca da hepsini silip git. Asrın ahlaksızlığı. @mehtapaltinok @iletisim @fahrettinaltun @asrinfelaketi” https://twitter.com/agahpamukov/status/1624312636274839554< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi final boss -- 11 Şubat 2023; 14:41:52 > |
Anadolu Ajansı'nın Asrın Felaketi propagandası
-
-
Bu bir gerçek !
Asrın felaketi yaşanan.
-
bundan büyük çok sayıda deprem yaşanmıştır. asrın depremi değildir ama asrın felaketi olacaksa eğer, buna yol açan şey bizim inşaatların yetersizliğimiz olacak.
başka bir konuda yazdığım mesajımı aynen kopyalıyorum:
quote:
biraz önce başka bi kanaldan daha aynı şeyi duydum:
- bu şekilde iki büyük depremin aynı anda olduğunun örneği tarihte yok.
bu yanlış bir bilgi. mesela 1960 Şili depremlerinde ilk önce "Conception" bölgesindeki faylar aktif oluyor, önce 8.1, ondan 24 saat sonra 7.1, ondan 8 saat sonra da 7.8'lik depremler gerçekleşiyor.
son Conception depreminden 15 dakika sonra yakın bölgedeki "Valdivia" faylarında 10 dakika süren 9.5 şiddetindeki tarihin en büyük depremi gerçekleşiyor. sadece bu deprem 63 tane Hatay depremi gücünde. ve onu da, en büyüğü 7.7 olan çok sayıda artçı takip ediyor.
Conception depremleri ile Valdivia depremleri ayrı fayların depremleri. bizdeki gibi yani. ve aynı bizdeki gibi kısa sürelerde birbirlerini takip ederek gerçekleşiyolar. saydığım beş büyük deprem 40 saat içinde gerçekleşiyor.
bizim sosyal medyada artniyetli olmayan kanallarda bile: "tarihte bu şekilde bi deprem görtülmedi, iki fay birden kırıldı" lafı sakız oldu şuanda. böyle birşey yok arkadaşlar. yüzbinlerce takipçiye sahip youtuber'ların, gazetecilerin çıkıp bu cümleyi kuruyor olmaları tam bir rezilliktir. araştırsak Conception-Valdivia depremleri dışında da iki fayın kırıldığı depremleri bulabiliriz ki zaten benim bildiğim kadarıyla Japonya dört farklı fay hattının kesişim noktasında ve Japonya'da da böyle birden çok sayıda fayın kırıldığı depremler yaşandı diye biliyorum.
bu depremin böyle: "önlem alınamaz" bir depremmiş gibi gösterilmesine kanmayınız. önlem alınabilirdi. Japonya'da bundan daha şiddetli depremlerde bina yıkılmamaktadır. dünya tarihinde bundan daha şiddetli çok sayıda deprem son 100 yılda gerçekleşmiştir. bizim felakette görülen en büyük ölüm sayılarından birine ulaşılacak olursa eğer, bunun nedeni inşaat yetersizliğimiz olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 11 Şubat 2023; 13:43:40 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
ben sadece anadolu ajansı'nın kullandığı ifadenin vicdani olarak değil editöryel açıdan da yanlış olduğunu söyledim. pandemi bir doğal afet değildir ama felakettir. koronavirüs nedeniyle 6 milyon 780 bin insan öldü. kahramanmaraş depremlerinde ölü sayısı muhtemelen 50 bin ila 100 bin arasında olacak. kimin cahil olduğu ortada. konuyu amacından saptırmanın anlamı yok.
burada depreminin yıkıcılığını tartışmıyoruz arkadaşlar. çok büyük bir deprem olduğu ortada. ancak devlet bunu kurumlarıyla aracılığıyla PR çalışmasına dönüştürmüş durumda. sorumluluktan kaçmaya, işi Allah'a, kadere yıkmaya çalışanlar var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi final boss -- 11 Şubat 2023; 13:51:24 > -
Asrın sorumsuzluğu!
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 16 Mayıs 2023; 19:5:42 > -
Lagim medyayi aciyorum bayram havasinda enkaz calismalarini gosteriyor. Enkazdan kurtulanlari gosterip milleti uyutuyotlar.
Adeta utanmasalar en hizli ceset cikaran ulkeyiz deyip alkis tutacaklar
Muhalif kanala geciyom orada hala basinda kimse olmayan enkazlar var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir video daha çekilmeli ve nasıl kötü bir organizasyon yapıldığını, günler geçmesine rağmen bazı yerlere hala ulaşılmamasını anlatabilir.
Asrın rezaleti diye bir Twitter hesabından yayınlanabilir.
Asrın felaketi
Allahın takdiri
Allahın dediği olur
Olacağı varmış
Kader böyleymiş
Günahlarımız sebebiyle oldu
Ölenler şehittir
İş dönüp dolaşıp aynı yere geliyor. Bu kadar ölümün sebebi cehalettir ve cehaletin en büyük kaynağı dindir. Milyonlarca insan din ile hipnotize edilip hesap sorması engelleniyor. Gidin bir hocaya bu felaketin sebebini sorun bakın ne diyecek. Benim konuştuğum sıradan halk bile depremin günahlar sebebiyle olduğuna inanıyor.
DİN İLE BEYNİ UYUŞTURULMUŞ BİR HALKTAN HESAP SORMASINI BEKLEYEMEZSİNİZ.
tam şuanda Cüneyt Özdemir'in canlı yayınında: "son 100 yıldaki diğer büyük depremler hep denizde olmuş, bizimki karada oldu" lafı geçti.
bu laf da %99 değil %100 olarak gerçek dışıdır. karada da bu ve bundan şiddetli depremler yaşanmıştır ki BUNU BİLMEK İÇİN ARAŞTIRMACI OLMANIZA GEREK YOK yukarıda yazdığım tarihin en büyük dperemi de bundan 63 sene önce KARADA oldu.
o depremde evlerin yerleri değişti. tepenin üzerinde olan evin enkazı tepenin alt kısmına inmiş şekilde bulundu.
kanmayınız. yalnış bilgi bombardımanı var medyada.
bu derece fazla yıkım ve can kayıpları bizim inşaat yetersizliğimizdendir ! görülmemiş bir deprem geldiği için DEĞİL !
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Asrın felaketi olduğu doğru ama bu felaketin nedeni ihmaller,umursamamazlık ve denetimsizliktir.Bu depremin göz göre göre geldiğini herkes biliyordu.Daha 6-7 ay önce İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Çabukel depremin kapıda olmadığını,depremin ayaklarının altında olduğunu,her an 7 üzerinde iki büyük depremin yaşanabileceğini,Kahramanmaraş'ın böyle bir depreme hazır olmadığını,idarecilerin ivedilikle tedbir alması gerektiği yönündeki basın açıklamasına isteyen herkes ulaşabilir;
www.cumhuriyet.com.trİYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Çabukel, 2022'de uyarmış: Depreme hazır değilizhttps://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/iyi-parti-kahramanmaras-il-baskani-cabukelin-2022de-uyarmis-depreme-hazir-degiliz-2050361Kaldı ki Hatay'ın Erzin İlçesi'de deprem merkezine çok yakın olduğu halde tek bir bina yıkılmadı.Neden peki?'Asrın Felaketi' neden orasını vurmadı?Zira anlaşıldığı kadarıyla Erzin İlçesinde 10-20 senesidir oturmuş bir imar planı ve denetim anlayışı hakim.Bu nedenle ilçedeki binalar böyle bir depreme karşı koyabilmiş.Hani her fırsatta 'Japonya örneği vermeyin'' diyen arkadaşlar var ya ha işte onlar Erzin İlçesine bakabilirler...Sorulması gereken soru neden Erzin İlçesinde tek bir bina dahi yıkılmamışken Hatay'da ve diğer depremin vurduğu İller'de ve İlçelerde taş üstünde taş kalmadığıdır.
www.odatv4.comAkrabasına bile ceza yazdı... Hatay'ın bina yıkılmayan tek ilçesi... Can kaybı ve yaralanan da yokhttps://www.odatv4.com/guncel/akrabasina-bile-ceza-yazdi-hatay-in-bina-yikilmayan-tek-ilcesi-can-kaybi-ve-yaralanan-da-yok-270287?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaberEğer bugün bu sorular sorulmaz ve herşey 'asrın felaketi' gibi tamamen asılsız sloganlara bağlanırsa böyle büyük felaketleri tekrar ve tekrar yaşarız.
Mesela depremin yaşandığı bölgeye uzaydan bir asteroid çarpsaydı kimse birşey diyemezdi.Zira böyle bir olayın yaşanmasını önleyecek ne bir teknolojimiz var ne de bir gücümüz.Ancak depreme karşı koyma gücümüz var.Fay hatlarının nerelerden geçtiği,ne kadar enerji topladığı bilinebiliyor ve aşağı yukarı ne zaman depremlere yol açabileceği tahmin edilebiliyor.O halde depremlerden dolayı can kayıpları yaşanıyorsa bunun tek nedeni ihmaller,umursamazlık ve denetimsizliktir.
Nihat Hatipoğlu bile bu yaşanılan felaketin 'kadere' bağlanamayacağını söylerken hala daha siyasi çıkarlar ve ikballer uğruna gerçeğin üstünü örtmeye çalışmak ve sorumsuzluğun konuşulmasını demagoji argümanlarla engellemeye çalışmak nasıl açıklanır bilemiyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 11 Şubat 2023; 14:27:20 >
-
yalan 1: tarihte iki farklı fayda aynı anda deprem olmasının örneği yok.
-> yukarıda açıkladım, bu bilgi tamamen yalan.
yalan 2: diğer büyük depremlerin hepsi denizde olmuştu, bizimki karada oldu.
-> yukarıda açıkladım, bu da yalan.
yalan 3: bizim depremler "lateral" yani "yanal" dalga üretiyor, yıkımın nedeni bu.
-> alakası yok, birsürü deprem böyle dalga üreyiro, ama doğru ev yapanlarınki yıkılmıyo. bu depremde de Hatay'ın Erzin ilçesinde hiç ev yıkılmadı. demek ki doğru şekilde, doğru yönetmeliklerle, denetim ile, doğru zemine, doğru kat sayısı ile yaparsan YIKILMIYOR.
-
Bu planı yapan türbanlı bacımız elinde klavye cihat ediyor!!
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
YAV HE HE
-
Asrın rezalet yönetimi desek daha doğru olur.
Bırakın insanlara yardım etmeyi gönderdiğimiz yardımları dahi manage etme becerisine sahip değiller. Bütün destekler yollara atılmış hepsi yarı çamur ve pislik içinde duruyorlar.
-
Ölü sayısı olarak evet asrın felâketi. Bundan önce de 1. Dünya savaşında verdiğimiz kayıplar asrın felâketiydi. 2 asırdır bu böyle, umarız ki sonraki asırda bu şeytanın bacağını kırarız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Asrın sorumsuzluğu!
|
bundan büyük çok sayıda deprem yaşanmıştır. asrın depremi değildir ama asrın felaketi olacaksa eğer, buna yol açan şey bizim inşaatların yetersizliğimiz olacak.
başka bir konuda yazdığım mesajımı aynen kopyalıyorum: bu depremin böyle: "önlem alınamaz" bir depremmiş gibi gösterilmesine kanmayınız. önlem alınabilirdi. Japonya'da bundan daha şiddetli depremlerde bina yıkılmamaktadır. dünya tarihinde bundan daha şiddetli çok sayıda deprem son 100 yılda gerçekleşmiştir. bizim felakette görülen en büyük ölüm sayılarından birine ulaşılacak olursa eğer, bunun nedeni inşaat yetersizliğimiz olacak. |
|
Bu bir gerçek ! Asrın felaketi yaşanan. |
Asrın felaketi
Allahın takdiri Allahın dediği olur Olacağı varmış Kader böyleymiş Günahlarımız sebebiyle oldu Ölenler şehittir İş dönüp dolaşıp aynı yere geliyor. Bu kadar ölümün sebebi cehalettir ve cehaletin en büyük kaynağı dindir. Milyonlarca insan din ile hipnotize edilip hesap sorması engelleniyor. Gidin bir hocaya bu felaketin sebebini sorun bakın ne diyecek. Benim konuştuğum sıradan halk bile depremin günahlar sebebiyle olduğuna inanıyor. DİN İLE BEYNİ UYUŞTURULMUŞ BİR HALKTAN HESAP SORMASINI BEKLEYEMEZSİNİZ. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X