Arkadaşlar bu konu daha önce konu açılıp, tartışılmış olabilir fakat bir konuda bana çok acil fikir vermeniz gerekmekte. İlk olarak görüşüp anlaşma durumuna gelen 2 tane araç var ikisininde fiyatı aynı (28 500) Başlıktandan anlaşılacağı gibi biri 2006 model astra cosmo serisi 55 000 km de, Diğeride 2006 model golf 5 midline 75 000 km de. Gönlüm nedense hep golften yana, ancak mantığım astra diyor. Ben alacağım aracın 20 bin lirasını kredi çekerek alacağım ve 3 sene taksitleri olacak. Araç vergilerini kıyasladığım zaman, yıllık olarak 1100 tl ciddi bir fark ortaya çıkıyor. Yani ben 3 yıl içinde 3300 tl golf e fazladan ödemiş olacağım ve satarken ikisinide aynı fiyata satabileceğim. Neticede astrada sevdiğim bir araba, aralarındada çok ciddi bir performans farkıda yok. Sizce ne yapmalıyım hem borç ödeyip hemde gereksiz yere yıllık 8 depo yakıta denk gelen golfmü, yoksa ciddi piyasası olan, yakıtı ve vergisi çok ekonomik olan astramı, Aracı 2 gün içerisinde alacağım arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum.