Şimdi Ara

astra j 1.4t cosmo manuel- hyundai i30 1.6 dizel elit manuel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    daha önce 1.4t cosmo kullandım ayrıca lpg taktırmıştım.aracım uzun yolda 7-7.5 lt lpg yakıyordu şehir içinde 9.5-10
    bugünün fiyatıyla 18-25krş.

alternatif hyundai i30 dizel elit seçenegini düşünüyorum dizel olmasına rağmen uzun yolda 5lt şehir içinde 8lt yaktığı söyleniyor buda 20-32 krş gibi bişey.

ben ekonomi adamıyım kim ne derse desin 50bin lira verdigim araçla 1000km de 250-300 lira yakmak gercekten cok aşırı buna alıştık orası ayrı tabii.

şimdi i30 donanım olarak üstün ama 6-7bin fazlası var.yinede olabilir ama
    son olarak.

47-48 liraya astra 1.4t cosmo lpg mi
    55-56 liraya i30 1.6crdi elitmi önerirsiniz.

not kimse lpg karşıtı biliyorum yapmasın ben biliyorum lpgsinin ne oldugunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben olsa. Astra j alirdim kesinlikle.

6 senedir astra h 115 bg - lpg'li kullaniyoruz bir problemini gormedik. 300 tl ye sadece enjektor degisti o.
  • Astra alinir diesel bakimi pahali,motor gec isiniyor kisin her turlu tupten fazla yakiyor.

Pide veya lokantalar paket servis arabasi hep tuplu alirlar.Kangoo,palio,era falan adamlar gideri dusunuyor.
  • Cahillik kötü bir şey eminim i30un içine hiç oturmamışsındır.
  • arkadaşlar fikir verebilecek kimse yokmu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Car Expert

hyundai dandiktir

Opel hyundaiden iyidir ama LPG uyumu kafa ağrıtır

ikisini de boşver kaliteli markalara bak

Ah erdal ah, yine bilgisizce yorumlar yapıyorsun. Herkes arabadan anlayacak diye birşey yok, kendine başka uğraşlar bulabilirsin

• Wir leben autos
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lpg uyumunun olmaması ve fazla benzin sarfiyatı nedeniyle i30 derim.çok yakan ve lpg uyumu olmayan motoru haricinde astra j daha üstün bir araçtır i30 a göre bunu da belirteyim.
  • quote:

Hyundai gibi Kore ve Çin malı uzak doğu mallarından uzak durun.

Avrupa arabalarına bak Alman ve PSA grubu arabalara bak

Hyundai dediğin teneke gibidir

Opel Hyundai'den iyidir.

İ30 motor şanzıman teknolojisi geri ve dandik olduğu için dizeli bile neredeyse benzinli PSA arabalarıyla aynı yakar.

Malzeme kalitesi uzak doğu arabalarında düşüktür

Aynen aynen hyundai teneke kafa pırıl pırıl maşallah.

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/hyundai/elantra-4-door-sedan/2017

• Manuel i30 o kadar yakmaz. Uzun yolda 7.5 lt lpg yaktığınız şartlarda 4.7lt mazot yakar. Ş.içi 10lt lpg yerine 6.7 lt mazot yakar. Otomatiği fazla yakar o ayrı.
    Verdiğim rakamlar en fazla 0.2lt oynar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Artık neredeyse tüm arabaları güvenli

Önemli olan motor şanzıman ve teknolojidir

Dizel i30 alacağına benzinli 308 al
    308 daha az yakar

Manueller için konuşursak i30 dizel manuel, 308 benzinliden değil, 308 dizelde de az yakıyor. Manuel ceed'den manuel 308'e (ikisi de dizel son kasa) yeni geçmiş biri olarak yazıyorum.

Şöyle diyebiliriz, şehir dışı 120 kmh ile sabit gitseniz 8 lt lpg Astra 1.4t, 4.8 lt i30, 5.2 lt 308 eHdi, 6.5 lt 308 1.2 puretech yakar.

• Hiç utanmadın mı şu rumuzu alırken mübarek?

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

quote:

Opel Hyundai'den iyidir.

İ30 motor şanzıman teknolojisi geri ve dandik olduğu için dizeli bile neredeyse benzinli PSA arabalarıyla aynı yakar.

Aynen aynen hyundai teneke kafa pırıl pırıl maşallah.

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/hyundai/elantra-4-door-sedan/2017

ABD pazarına satılanlarla Türkiye pazarına gelenler bir değil.Dandik derken adam güvensiz,yürüyen tabut dememiş uzun ömürlü değil demek istemiş.Bugün 80-90 lardan kalma Alman veya Japon araçları dökülmüyor.Reno,fiat veya hyundai vadesi kısa ve parça dayanımı rezalet.

• turkeril kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.4T Astra'yı yeni sattık. Uzun yolda 6.5 - 7 litre LPG tüketimi olurdu dediğiniz hızlarda. Bu esnada yol bilgisasyarı 4.5 - 5.5 arası göstermiş oluyor Arabayı biraz sıkıştırdığım zamanlar (150 - 160) civarı hızlarda gittiğimde 6 - 6.2 arası bir tüketim gözüküyor yol bilgisayarında. Ankara - Eskişehir arası çok kez denedim. Tabii dediğim güzergah hep düzlük işin içine yokuşu bol yerler girse dediğiniz gibi olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Hocam 1.4T Astra'yı yeni sattık. Uzun yolda 6.5 - 7 litre LPG tüketimi olurdu dediğiniz hızlarda. Bu esnada yol bilgisasyarı 4.5 - 5.5 arası göstermiş oluyor Arabayı biraz sıkıştırdığım zamanlar (150 - 160) civarı hızlarda gittiğimde 6 - 6.2 arası bir tüketim gözüküyor yol bilgisayarında. Ankara - Eskişehir arası çok kez denedim. Tabii dediğim güzergah hep düzlük işin içine yokuşu bol yerler girse dediğiniz gibi olabilir.

Doğrudur içlerinde kullanmadığım tek motordu, tahmini yazdım

• quote:

Opel Hyundai'den iyidir.

Bütün araçlar small overlap testini geçebilmek için sadece sol tarafa darbe emici koyarken sadece Hyundai her iki tarafa da koydu.

Hyundai dandikti evet.

Ama geçen ay Hyundai i20 kiraladım ve çok keyif aldım araçtan. i30 kullanmadım fakat daha keyifli olacağını düşünüyorum.

Benim tercihim i30 olurdu.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Bu iddianızı destekleyici herhangi bir kanıtınız var mı?Madem araçlar dandik kısa vadeli neden 5-7yıl garantisi var?Kaliteli uzun vadeli(!) ürünlere neden markaları 2 yıl garanti veriyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • I30 un kalitesiz olduğunu düşünmüyorum.

2011 de Astra J 1.4T kullanırken arkadaşım I30 1.6 CRDI otm. almıştı, arada kullanırdım güzel arabaydı sadece sahip olduğum Focus - Astra - Golf e göre direksiyonu daha yapay hisler verirdi bir de tüketim emsal dizellere nazaran biraz daha yüksekti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

Cahillik kötü bir şey eminim i30un içine hiç oturmamışsındır.

Hyundai kia tasarım konusunda çağ atladı ama ceed mesela iç dizayn ödülü alırken i30 hem iç dizayn bakımından hem de malzeme bakımından bence vasat. tuşlar çatır çutur ediyo.

Mesela ben de ceed kullandım 2 sene kadar. Araba çok hoşuma gitti her konuda ama her çukurda her sarsıntıda trim sesleri geliyodu. İlk zamanlar çok dert etmedim, sonrasında audi bi aracım oldu o zaman farkettim neyin ne olduğunu. Yine belirteyim bence ceed çok iyi araç ancak malzeme konusunda çok yol alması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Closer -- 31 Aralık 2016; 0:2:40 >

• TurkishDrifter kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/hyundai-kia-5-yil-garanti-kapsami-kandirmaca-mi--67633675-1
    http://www.kisa.link/BnJ

pardonda geriye ne kaldı ?
    https://www.consumeraffairs.com/automotive/hyundai.htm

I am unfortunate enough to be one of the tens of thousands of people that thought this was a reputable company that sold reliable vehicles and stood behind them. THEY DON'T. As soon as they have your money you're on your own. NO SUPPORT even from Hyundai USA!! I have an entourage. The headlights used to blow every three months that used to tick me off, but now they don't blow anymore because they don't work at all now!!! And it's a really common problem with this manufacturer. I called the main Hyundai customer service line and they are completely useless and really couldn't give a crap about the vehicle they sold you. Do yourself a favor. Take your hard earned money and put it in a vehicle manufacturer that values your time and money and your loyalty. THESE CLOWNS DON'T!!!

-Üzerinde 80.000 mil olan bir 2012 Sonatı var ve motor tamamen patladı.

-Hyundai etik olmayan bir şirkettir. 2012'de bir Hyundai Sonata sahibiyim. 52.000 mil sonra, yeni bir iletim gerekiyor!

-Kasım 2006'da Hyundai Sonata 2007 modelini satın aldı. Araba hala garanti kapsamında iken Boya, 2009 yılı Eylül ayında soyulmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 31 Aralık 2016; 0:40:3 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.