Şimdi Ara

ASTRA MI JETTA MI OTM. VİTES TERCİHİ YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba. Bir iki aya kadar araba değiştirmeye niyetliyim. Kafamda iki araca kadar düşürdüm. 2014 ve üzeri Astra j sedan veya aynı model Jetta. İkidi de otm. vites olmak zorunda. İlk kararım jetta idi ancak forumları şöyle bir karştırınca dsg arızalarının devam ettiğini gördüm. Korktum açıkçası tamiri çok pahalı. Astrada otm. Vites sisteminden dolayı sanırım daha az arıza var. Her ikisini de dizel de alabilirim, 1.4 turbo benzinli de. Lpg taktırırım diye düşünüyorum. Sizden istediğim dizel veya lpg olayına takılmadan dsg ile astranın otm. vitesi ile ilgili fikirlerinizi belirtmeniz. Özellikle dsg arıza yoğunluğu ile ilgili tecrübe ve filirlerinizi merak ediyorum. Paylaşımlarınız tercihimde etkili olacaktır. Teşekkür ederim. Sedan olmak kaydıyla 2014 ve üzeri 2. El düşük kmli maximum 70-75 bin gibi otm. vites dizel veya turbo benzinli motorlu tavsiyelere de açığım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 136 beygirlik astra gelirse o paraya alınır.Onun dışında makyajlı tsi jetta bakardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

136 beygirlik astra gelirse o paraya alınır.Onun dışında makyajlı tsi jetta bakardım.

Dsg arızaları gözümü korkutmasa sizinle aynı fikirdeydim.

2. Elde astra nasıldır satmal istediğimizde sorun yaşar mıyız sizce? Bu güne kadar hiç ilgilenmemiştim astrayla. Bilgim pek yok o yüzden.

• Geçen sene kuzenim bu ayda ben jetta tdi dsg aldık çok memnunuz araçlardan hocam en sonunda kavrama değişecek zaten bunu bilerek aldık ikimizde. 2015 model araçlarımız. Doğuş yetkili servis bakımlı araçları iyi niyet garantisinden hallediyormuş. araçlar 20000 ve 30000kmde.

• Lyons. kullanıcısına yanıt
    Dsg sorunu yaşamadınız yani. Siz şanslısınız demek ki.

• 1şahıs kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam henüz sorun yok araçlarda. Sıkışık trafikte manuel kullanım, yokuşlarda aracın yükünü vitese değilde el frenine yüklemek gibi şeylere dikkat ediyoruz hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lyons.

Hayır hocam henüz sorun yok araçlarda. Sıkışık trafikte manuel kullanım, yokuşlarda aracın yükünü vitese değilde el frenine yüklemek gibi şeylere dikkat ediyoruz hocam.

Ben de 3 yıldır fluence edc kullanıyorum. Böyle şeylere dikkat de etmiyorum. Arabam 107 binde. Hiç sorun olmadı daha çok şükür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astra mı Golf mü
    4 yıl önce açıldı
    Corolla mı Megane mi?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güncel.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1şahıs

quote:

Ben de 3 yıldır fluence edc kullanıyorum. Böyle şeylere dikkat de etmiyorum. Arabam 107 binde. Hiç sorun olmadı daha çok şükür.

Aynen,7 senedir dsgli araca biniyoruz elimizden 4 tane geçti jetta,hiç dikkat etmedik böyle manuelmiş el freniymiş normal kullandık ve hiçbir arıza yaşamadık.şuanda octavia kullanıyoruz o da sıkıntısız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O fiyat aralığına 40000-50000 km arasında, 1,6 Insignia, turbo, otomatik bile alınır.

Ben 68000 liraya aldım.

• PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: egelidost

O fiyat aralığına 40000-50000 km arasında, 1,6 Insignia, turbo, otomatik bile alınır.

Ben 68000 liraya aldım.

İnsignianın 2. Eli nasıl, hangi motor tutuluyor. Bir de insignia motorları sorunlu diye okuduğum için biraz uzak baktım. Yoksa insigniayı da beğeniyorum. Passat niyetliydim 1.4 tsi. 2012 2013 falan. Eşim kesinlikle passat istemiyor. O yüzden astra, jetta dedim.

• Dsg ye yanasmayin derim. Sağlam sorunsuz otomatik varken.

• Hocam dizel alacaksanız kesinlikle astra derim 1.6 136 cdti motor çok kaliteli bir dizel motor. Benzinli derseniz de jetta derim.

2. el için soruyorsanız astra j nin 2. eli iyidir fakat manuel olmasını tavsiye ederim, manueller çok daha çabuk satılıyor. 2. elde sıkıntı yaşar mıyım diye kafanız da soru işaretleri varsa eğer rahatlayabilirsiniz, ben mi 4 ay önce sattım astra j mi 1 hafta olmadan satıldı ilana koyduktan sonra.
  • Jetta al.
  • quote:

Geçen sene kuzenim bu ayda ben jetta tdi dsg aldık çok memnunuz araçlardan hocam en sonunda kavrama değişecek zaten bunu bilerek aldık ikimizde. 2015 model araçlarımız. Doğuş yetkili servis bakımlı araçları iyi niyet garantisinden hallediyormuş. araçlar 20000 ve 30000kmde.

Sonunda 5 bin lira mekatronik arızasını çıkaracağını bilerek araç almakta garip bi ironi olsa gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhdmr

Dsg ye yanasmayin derim. Sağlam sorunsuz otomatik varken.

Sağlam sorunsuz dediğiniz opel mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: mithrandir24

Hocam dizel alacaksanız kesinlikle astra derim 1.6 136 cdti motor çok kaliteli bir dizel motor. Benzinli derseniz de jetta derim.

2. el için soruyorsanız astra j nin 2. eli iyidir fakat manuel olmasını tavsiye ederim, manueller çok daha çabuk satılıyor. 2. elde sıkıntı yaşar mıyım diye kafanız da soru işaretleri varsa eğer rahatlayabilirsiniz, ben mi 4 ay önce sattım astra j mi 1 hafta olmadan satıldı ilana koyduktan sonra.

Manuel alma şansım yok maalesef. Eşim de kullanacak ve sağlık sorunları nedeniyle manuel kullanamıyor artık. 2. Elini sormamın sebebi: Aslında sık değiştirmiyorum aracı ama nihayetinde 4-5 yıl binip satacağım. Araba satarken de çok bekleyip uğraşmayı sevmiyorum. 13 yıldır dizelciyim. Turbo benzinli de olabilir diyorum ama aklımda hala acabalar var. Lpgsiz olmaz zaten. Ama aklımdaki adıl soru jetta ile astranın otm. şanzımanlarının sağlamlık durumu.

• 1şahıs kullanıcısına yanıt
    Hocam dsg de mantık şu artık ''al garanti bitene kadar kullan sonra sat, alanın elinde patlasın'' alacağınız aracın torkuna göre sorun çıkarma olasılığının yükseldiği söyleniyor, 1.4 tsi larda kullanılan dsg şanjıman 250 nm ye kadar dayanabiliyormuş diye biliyorum bu yüzden sorun çıkma olasılığı yüksek hele de yazılım felan varsa çok tehlikeli.

Ben yerinizde olsam garantisiz dsgli araç almazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mithrandir24

Hocam dsg de mantık şu artık ''al garanti bitene kadar kullan sonra sat, alanın elinde patlasın'' alacağınız aracın torkuna göre sorun çıkarma olasılığının yükseldiği söyleniyor, 1.4 tsi larda kullanılan dsg şanjıman 250 nm ye kadar dayanabiliyormuş diye biliyorum bu yüzden sorun çıkma olasılığı yüksek hele de yazılım felan varsa çok tehlikeli.

Ben yerinizde olsam garantisiz dsgli araç almazdım.

Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.