Şimdi Ara

ASUS M6000 CD OKUMUYOR, DVD OKUYOR ....... SİZİN DE BENZER SORUNUNUZ VAR MI??????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 yıllık asus M6000 laptopum var. başlangıçta cd'leri zor okuyordu. artık hiçbir cd'yi okumuyor. ancak dvd'leri problemsiz okuyor. nasıl çözümlenebileceğini bilen varsa, lütfen mesaj atıverin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokomonon -- 25 Şubat 2008; 18:58:53 >

• cevabı bilen var mı?
  • Arkadaşım aynı laptoptan bendede var.Bahsettigin gibi aynı sorun bendede var.Dvd lerii çatır çatır okuyo ama cd lere gelince genelde seçiyo.bazen çizik bozuk cdleri oluyo bazende sıfır cdleri okumuyo deli oluyorum.Bu yüzden satmayı bile düşündüm laptopu ama seviyorumda mereti. Birgün kafam attı söktüm cd okuyucuyu lazeri temizledim aynasını sildim saatlerce kafa ayarı yaptım biraz düzeldi.Ama genede seçsede çogu cd yi okuyo.işimi görüyor.Sanırım zamanla bu cd okuyucuların lazerleri eskiyo bu yüzden cd seçiyor.çözümüde fazla yok.Cd okuyucuda piyasada 80- 100 ytl civarında.okuyucu bozulursa malesef almak zorunda kalacaz.sana tavsiyem cd okuyucu gözün içine kuvvetlice üfle ve lazerin gözünü pamukla falan temizle belki faydası olur.....
  • ilgine teşekkür ederim. yeni bir harici dvd aldım. bana 150 ytl'ye maloldu. ama artık cd başında sinir krizleri geçirmiyorum. aynı zamanda dvd'ye de kayıt yapabiliyorum. orjinal cd okuyucuyu da kesinlikle dediğin gibi söküp, parçalamak uğruna her tarafını temizleyeceğim. teşekkürler..)
  • aynı sorun bende de var ama benim bir sorunun daha var ben notebooku iş karşılığı aldım şarz aleti orjinal değil kapalı iken şarz etmiyor ama bilgisayarı çalıştırdığımda şarz etmeye başlıyooo neden acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: madencan007

aynı sorun bende de var ama benim bir sorunun daha var ben notebooku iş karşılığı aldım şarz aleti orjinal değil kapalı iken şarz etmiyor ama bilgisayarı çalıştırdığımda şarz etmeye başlıyooo neden acaba ?

Arkadaşım sanırım şarj aletinin orjinal olmadıgından kaynaklanan bir sorun olsa gerek ama genede orjinal takıp denemek lazım çünkü bu adaptörlerde voltaj hassasiyeti çok önemli. Ben bu laptopu iki ay önce sattım ama 1.5 sene kullandım ve memnundum.İkinci el son model bir toshiba alınca ondan ancak vazgeçebildim.Sana bir örnek vereyim.ben toshibayı alınca baktım adaptörü odun gibi yani çok kalındı bende asusun adaptörünün voltajına baktım toshibanınkiyle hemen hemen aynıydı.Bende dedim asusun adaptörü kibar asusu satarken toshibanın adatörünü vereyim gitsin.Asusun adaptörünü toshibaya taktım baktım şarj alıyor tamam dedim gittim 5 dakika sonra geldim bi baktım toshibanın şarj lambası abuk subuk yanmaya başlamış hemen adaptörün fişini çektim tabi korktumda laptopa birşey oldu diye ama neyseki birşey olmamış bende hımm dedim demekki orjinal adaptör şart olsa gerek.anlayacagın orjinal herzaman orjinaldir ve cihaza tam uyumludur.saygılar....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.