Şimdi Ara

Ati hd6850 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Oyun oynarken bilgisayarım ekran 2 ye bölündü bende bilgisayarı resetledim tekrar açıldıgında oyunu tekrar açtım ama ekran karardı ve bilgisayarı yeniden baslatsamda görüntü gelmedi hiçbirtürlü. Bende pc içini açıp ekran kartı ısınmış değildi ama yinede içini temizledim soketleri temizliyip tekrar taktım ve sonuç değişmedi görüntü alamadım. Dijital kablo yu ekran kartının ilk girişine taktığımda hiç bir görüntü alamıyorum fakat 2. girişe taktığımda (ne alaka bilmiyorum ama) ilk bilgisayar açıldıgında anakartın asus yazılı resmi bozukta olsa gözüküyor ve hoşgeldiniz yazısı bozukta olsa gözüküyor yandan enine bozuk çizgiler var yani.Sonra yüksek çözünürlüğe geçince ekran kapanıyor tekrar. Ayrıca güvenli modda da kabloyu 2. girişe taktığımda görüntü alabiliyorum (sadece 800X600 çözünürlükte). Ekran kartının çipindemi sorun var yoksa kabloyumu değişmeliyim sorunu anlayabilen varsa yardımcı olursa sevinirim...
     Ati hd6850 sorunu Ati hd6850 sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi squill -- 23 Nisan 2015; 0:24:04 >

• Hocam genelde böyle durumlarda ekran kartının ramleri bozulmuş oluyor. Garantisi varsa servise verin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartı ilk çıktığında almıtım 3seneyi geçti sanırım garantisi bitti dolayısıyla.Tamir oluyormu acaba aynısının yenisine baktım 400 tl şimdi almak bana biraz ağır gelecek bide aynı karta para vermiş olacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi squill -- 23 Nisan 2015; 2:12:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: squill

Kartı ilk çıktığında almıtım 3seneyi geçti sanırım garantisi bitti dolayısıyla.Tamir oluyormu acaba aynısının yenisine baktım 400 tl şimdi almak bana biraz ağır gelecek bide aynı karta para vermiş olacağım

Tamiri zor hocam uğraşmaz kimse , keşke garantisi varken sorun çıkartsaydı yazık olmuş.
  • Forumda veya nette ekran kartı fırınlama diye bir arattırın. Bir ihtimal kurtarabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstünde plastik parçalar var fanı söktükten sonra bile fırına atamam belki şok tabancası oda bende bulunmaz. Artık bir kaç yere sorup olmadı yenisini düşünceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: squill

Üstünde plastik parçalar var fanı söktükten sonra bile fırına atamam belki şok tabancası oda bende bulunmaz. Artık bir kaç yere sorup olmadı yenisini düşünceğim

5 sene once bozulan sparkle 8800 gts ekran kartimi firinlayarak kurtarmis ve 4-5 ay sorunsuz kullanmistim. Tekrar bozuldugunda firin sicakligini ayarlayamamis karti bozmustum. ( firinda derece yoktu eski firin)

Eger digital firininiz varsa netten videolari izleyerek yapabilirsiniz. Plastik aksamlari sokersiniz. guc girisinin oldugu plastik aksam sokulmuyor ama orada plastik yuksek sicakliklara dayanabiliyor. Fan, vida, fan tutuculari vs sokup atabilirsiniz.

Zamanla kart isinip sogudu icin lehimlerde kilcal catlamalar oluyor. Firina atinca bu catlaklari doldurmus oluyorsun.

Kolau gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bursa da teknik bilgisayar diye bir yere götürdüm araştırıp (google yazınca çıkıyor) askeri ihalelere girebildikleri bir cihazla chip tamiri yaptıklarını söylediler,bende bıraktım kartı tamir ettiler ertesi gün teslim aldım kartı ve yeniden farksız çalışıyor şu an için bursa da yaşayıp ihtiyacı olan olur diye yazdım yorum atan herkese teşekkür ederim ...
  • Aynı durum banada olmuştu dostum malesef kart hiçbi şekilde düzeltilememişti yeni bir kart vermişlerdi. Geçmiş olsun..
  • squill S kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun. Ne kadara yaptırdınız acaba?
  • 100tl e yaptırdım tamir için fazla gibi gözükse de 400 e gidip aynısını almaktan kurtardı beni
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.