Şimdi Ara

Atm paramı yuttu geri iadeyi eksik yapıyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 435 tl para yatırmak istiyordum denizbank atmsine başka hesaba kredi kartsız. 400 lirayı 4 yüzlük halinde düzgün biçimde koydum daha sonra kalan kısmı koydum ilkte almadı 5 lira kırışıktı biraz 2. seferde makine bozuldu paramı yuttu denizbank müşteri hizmetlerini aradım kaydımı oluşturdum özellikle sordum 435 liram var doğru değil mi diye evet dendi kaydım oluştu burda mesajda geldi 2. 7. 10. 14. gün bilgilendirme gelir diye 14. güne kadar bilgilendirme gelmedi kaç kere aradım müşteri hizmetlerini sizi ilgili bölüme aktarıyoruz denilip ana menüye geri aktarılldım atm işlemleri diye aratcaksınız o bölümle konuşacaksınız diyorlar tc kimlik numaramı kabul etmiyor o kısımda o kadar iğrenç ki sistemleri en son paranın yatacağı şubeye gittim 400 lira olduğu söylendi kalan 35 lira hakkında bilgi yok müşteri hizmetleri bir şey bilmiyor müşteri memnuniyetini aramamı söyledi şubedeki kadın aradım karşıma çıkan kadın değişik bir kadındı derdimi anlattım makine ne diyorsa o dur kafasında kadın nasıl yani bu makine hata yapamıyor mu yardımcı olamayacaklarını söyledi ilk başta sorunca 435 lira olduğunun onayını aldığımı söyledim o sizin söyleminiz biz göremiyoruz para dedi karşımdaki kadın.Ne yapabilirim yardımcı olun dediğimde yapcak bir şey yok makine sayımında bu çıkmış diyor bende böyle denilince param güme mi gitti dedim sinir oldum tamam dedim kapattım.Ne yapmam gerekiyor kamera kayıtlarım var sonuçta orada bu işi uzatmadan nasıl hallederim 400 liramı rehin tutuyorlar bildiğin almaya kalksam 400 lirayı teyit etmiş oluyorum diğer 35 lirayı alma hakkım doğmuyor bir daha.

• Hocam ben bankacıyım, baska bir bankada tabi, uzun süre atm sorumlusu olarak calistim, böyle durumlar da makinenin para yatırma ünitesi boşaltılıp sayılıyor, başarılı işlemler yani muhasebelrşmiş işlemler dısında kalan tutar sayılınca fazla tutar ortaya cıkıyor, yani 400 koymuşsundur 400 cıkar, eksik cıkması mümkün deil, arada biyerde sıkıssa atm devreye girmez test yapamaz...bu tarz durumlar la cok sık karsılasılıyor.yalnız 15 gün nedir öyle iş mi olur.ayrıca müş.hiz.nekadar yattığını göremezler,beyan ettiğiniz bilgiler doğrultusunda kayıt acıp nakit yönetim birimine gönderirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaViTz -- 30 Haziran 2018; 13:8:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaViTz

Hocam ben bankacıyım, baska bir bankada tabi, uzun süre atm sorumlusu olarak calistim, böyle durumlar da makinenin para yatırma ünitesi boşaltılıp sayılıyor, başarılı işlemler yani muhasebelrşmiş işlemler dısında kalan tutar sayılınca fazla tutar ortaya cıkıyor, yani 400 koymuşsundur 400 cıkar, eksik cıkması mümkün deil, arada biyerde sıkıssa atm devreye girmez test yapamaz...bu tarz durumlar la cok sık karsılasılıyor.yalnız 15 gün nedir öyle iş mi olur.ayrıca müş.hiz.nekadar yattığını göremezler,beyan ettiğiniz bilgiler doğrultusunda kayıt acıp nakit yönetim birimine gönderirler
    Hocam bankalarla ilgili sürekli sorun yaşayan biri olarak arada sizi pm sen Bilgi almak icin rahatsız etsem sorun olur mu
  • Auckland kullanıcısına yanıt
    Hocam tabiki herzaman yazabilirsiniz,elimden geldiğince yardımcı olurum
  • quote:

Hocam tabiki herzaman yazabilirsiniz,elimden geldiğince yardımcı olurum
    Sagol hocam allah razi olsun
  • Hiç uğraşma savcılığa ver.
  • Geçen sene YapıKrediden para çekecektim. atm 50 liramı yutmuştu. Sonra biraz ilerisindeki atm den parayı çektim. Müşteri hizmetlerini aradığımda şikayet kaydımı oluşturdum. Atm yi sayıcaklarını. Eğer fazla çıkarsa parayı iade edeceklerini söylediler. 10 gün sonra arayıp atm nin sayılıp herhangi bir fark olmadığını söylediler. O an sinirlendim tabi biraz. Kadına biraz ters çıktım. Kameraya bakmalarını söyledim ama bana bunun için savcılık izni falan gerektiğini söyledi. Sırf hakkımı yediklerimi uğraşacaktım bunlarla. Savcılığa gidecektim. Sonra bikaç gün sonra bu konuyu düşünürken acaba yanlış atm yi mi saydılar diye düşündüm. Aradım müşteri hizmetlerini durumu anlattım. Yanlış atm yi saymışlar. Bahsedilen atm yi sayılınca parayı iade ettiler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geçen sene müşteriden aldığım 1200 lirayı vakıfbank denilen banka olduğu iddia edilen kurumun şubesinden bir gece yarısı atm ye yatırayım dedim
    hava fırtınalıydı

cüzdandan tomar halinde parayı çıkarırken dikkat etmemişim 1.300 lira vermişim makineye
    böyle gerzek bir bilgisayar sistemi olamaz heralde
    sen 1.200 tl yatıracağım dedin ama bana 1.300 tl zoktun deyip bütün yuttuğu banknotları kusarcasına havaya saçarak dışarı attı
    neyseki yanımdaki arkadaş toplamama yardım etti ama 1.200 tl çıkmıştı makinadan 100 tl yi yutmuştu
    işin mok yani arızaya geçip kendini kapattı

ertesi gün vakıfbanka webden durumu bildirdi bana o şubeye git paranı al dediler
    işin gereği mesai saatlerinde gidemeyeceğim için banka olduğu iddiasındaki kurumu bddk ya şikayet ettim
    2 hafta sonra şube görevlisi telefonla aradı biz sizin gelmenizi paranızı almanızı bekledik ama siz gelmeyince hesabınıza 100 tl yi iade ettik dedi ve param iade edilmişti

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

geçen sene müşteriden aldığım 1200 lirayı vakıfbank denilen banka olduğu iddia edilen kurumun şubesinden bir gece yarısı atm ye yatırayım dedim
    hava fırtınalıydı

cüzdandan tomar halinde parayı çıkarırken dikkat etmemişim 1.300 lira vermişim makineye
    sen 1.200 tl yatıracağım dedin ama bana 1.300 tl zoktun deyip bütün yuttuğu banknotları kusarcasına havaya saçarak dışarı attı
    neyseki yanımdaki arkadaş toplamama yardım etti ama 1.200 tl çıkmıştı makinadan 100 tl yi yutmuştu

ertesi gün vakıfbanka webden durumu bildirdi bana o şubeye git paranı al dediler
    işin gereği mesai saatlerinde gidemeyeceğim için banka olduğu iddiasındaki kurumu bddk ya şikayet ettim
    2 hafta sonra şube görevlisi telefonla aradı biz sizin gelmenizi paranızı almanızı bekledik ama siz gelmeyince hesabınıza 100 tl yi iade ettik dedi ve param iade edilmişti

• quote:

Hocam ben bankacıyım, baska bir bankada tabi, uzun süre atm sorumlusu olarak calistim, böyle durumlar da makinenin para yatırma ünitesi boşaltılıp sayılıyor, başarılı işlemler yani muhasebelrşmiş işlemler dısında kalan tutar sayılınca fazla tutar ortaya cıkıyor, yani 400 koymuşsundur 400 cıkar, eksik cıkması mümkün deil, arada biyerde sıkıssa atm devreye girmez test yapamaz...bu tarz durumlar la cok sık karsılasılıyor.yalnız 15 gün nedir öyle iş mi olur.ayrıca müş.hiz.nekadar yattığını göremezler,beyan ettiğiniz bilgiler doğrultusunda kayıt acıp nakit yönetim birimine gönderirler
    Parayı alıp işlemi yapmayan atmlerdeki para bizde "çöp" dediğimiz kasacığa gidiyordu ordan direk sayıp veriyolardı kalabalık şubedeydik günde 50 kere atm açılıyordu bizde.Öyle değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

geçen sene müşteriden aldığım 1200 lirayı vakıfbank denilen banka olduğu iddia edilen kurumun şubesinden bir gece yarısı atm ye yatırayım dedim
    hava fırtınalıydı

100 lirayı makinenin yuttuğunu nerden biliyorsun, yardım eden şahız yutmuş olabilir mi?

Son moda artık parayı yatırırken kaç para yatıracağını sana soran makineler... bu sistemi getiren işgüzar mühendisi yağsız kazığa oturtmak isterdim ama neyseki böyle abuk sabuk makinelere sahip bankalardaki hesabım çoğunlukla pasif durumda

• web programcısı kullanıcısına yanıt
    Bantları arasında sıkısıyor para dolayısıyla atm temizlemeye calısıyor ama atamıyor çöp kısmına, sizin dediğini yerdeki paralar genelde zaman aşımına uğrayıp parayı almayı unutan müş.paraları olur ki ondada sayım oluyor.ayrıca para yatırma ve cekme üniteleri farklıdır.recycle denilen cihazlarda ayrıca yatan paralardanda ödeme yapar makine,kısaca hertürlü her zaman o kasetlerdeki paralar alınıp sayılıyor ekransal işlemlerinden önce
  • quote:

işte bu mantığı anlamıyorum ben 435 yatırdım bir kere kesin olarak 4 tane 100 lük banknot yatırdım sonra 35 olarak bozuk yatırdım nasıl 400 olur bir tek benim başıma mı geliyor böyle durum?

15 günde görmeme olayı yok umursamamazlık var mesaj atmıyorlar bende en son 15 günün sonunda kendim şubeye gidip öğreniyorum paramın zaten 10 gün önce geldiğini. hani işlerini kusursuz yapıyorlar ya sana göre...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 3 Temmuz 2018; 19:59:24 >

• Mümkünse yüksek tutarları vezneden yatırın.Sanırım veznede sizi yine "git ATM'den yatır" diyerek geri çevirebilirler.Bilemiyorum şansınızı deneyin yine.
  • LaViTz kullanıcısına yanıt

Hocam bizim de Akbank ATM sinde başımıza şu geldi. 3500 TL civarında bir para yatırıyor babam benim TOSLA kartıma. Paranın net miktarını bilmiyoruz. Nasıl olsa ATM doğru sayıyor diye saymadan vermiş parayı. İlk posta parayı veriyor, ATM sayıyor, 1730 TL gösteriyor. PARA EKLE tuşuna basıyor, 2. posta parayı veriyor ve ATM kitleniyor. Hesabıma 1 hafta sonra 1730 TL para yattı. Tekrar şikayet kaydı açtırdım. Gerisinin sonra yatacağını söylediler. Bu durum olağan dediler. Sence normal mi bu durum? Olayın üstünden 15 gün geçti toplamda. 2. kısım hala yatmadı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.