Şimdi Ara

Audi'yi satıp Honda almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazıyı kendimi daha iyi anlatmak için uzun tuttum. Okumaya usenen arkadaşlar son paragrafı okursa yeterli olacaktır.

Merhabalar, önclikle bu konuyu çok ciddi olduğum bir konuda cidden yardım istemek için açıyorum, lütfen yardımcı olabilecek insanlar yardımcı olur veya beni yönlendirebilirlerse çok memnun olurum.

Bizler insan oğlu olarak yapamadığımız şeyleri yada yaptığımız şeyleri daha iyi bir alet kullanarak yapmayı hep çok sevmişizdir bu yüzden tarihten beri kayak, at sürmek vs. çok hoşumuza gider. Bende arabada aynı şeyi arıyorum, tutkum benim, benim için a noktasından b noktasına götürmek için tasarlanmış makinalrdan ziyadeler. O yolculuğu bir alet aracılığı ile yapmktan ve bunu hissetmekten müthis zevk alıyorum. Yani bana hissedebileceğim bir araç lazım.

Ben araba sürmeyi dağ yollarında öğrendim, dağları ve arabaları bebekliğimden beri çok severim. Ondan mıdır bilmiyorum lakin; ben şehir içinde magandalık, makas, düz yolda gazlama vs. hoşlanmıyorum milletin cnını tehlikeye atmakta istemiyorum, ben dağ yollarında, daracık ve ultra virajlı yollarda apexten apexe, inişli çıkışlı, virajları limitleri zorlayarak almaktan müthiş zevk alıyorum(Yollar ezberimde ve kimseler yok çok ücra). Yaşlılarımız köyde(köyümüz dağın eteklerinde bir çerkez köyü) oldukları için ve bende en büyük torun olduğum için yılın bazı aylarını köyde geçiriyorum ve hemen hemen her gün yada 2-3 günde bir şehire gidip geliyorum yani dağ yollarının, virajların ustasıyım. Hayır İnitial-d çakması bir hikaye değil. :D

Ben daha önceden Supremum vs. abilerime yine bu forumda danışıp Honda Civic 1.8HB i-shift almıştım. Araç çok hoşuma gidiyordu yayları sert vs diye çok eleştiriliyor fakat dar ve virajlı yollarda yol tutuşu ve bana elektrikli direksiyon olmasına rağmen yolu ve yukarıda anlttığım duyguları hissettirmesi mükemmeldi. Vites geçişlerinden normal kullanımda rahatsız değildim fakat benim için bir eksiydi. Honda prelude aldım ve onu sattım. Ardından birkaç araç değiştirdim ve Honda Type-s Manuel aldım. Yani forumlarda vs. çok fazla araç yorumu vs. mevcut fakat ben araçtan o yollarda o kadar memnundum ki size tarafsız birşeyler söyleyemem. Sadece şunları söyleyeyim insanların ne dediğine bakmayın, o aracın o yollardaki viraj kabiliyeti vs. başka bir araçta bulamadım ki çok araç kullandım. Bir iki örnek vermek gerekirse ben oldukça hızlı bir şekilde viraja gelip ayağımı gazdan çektiğimde(kilitli diff. yok çünkü) apexte iken aracın 4 tekerlekle birlikte kaydığına yolu arkasını önünü hiç bir yerini savurmadan kavradığına defalarca şahit oldum. Ve sık sık çok daha güçlü araçlarla(Mercedes, Land Rover) vs. gitmeme rağmen bununla daha kısa sürede varıyordum. Neyse şimdi konuya gelelim.

Onu da satıp çünkü bu araba şeytan, bir gün beni kazaya sürkleyecek diyerek bir Audi A3 aldım. 1.6 hitler motorlu tüpsüz bir eski kasa ve VW'nin en çok yol tuttuğu söylenen şasisine(Golf 5) sahip bir araç. Aracım deri koltuk, cruise control, esp vs. vs. full bir donanıma sahip ve beni a noktasından b noktasına çok sükür oldukça rahat bir şekilde götürüyor. Özellikle hitler motoru aldım çünkü sorun çıkarmasın istedimçok sükür sorunda çıkarmıyor.

Ama; VW grubu halk için a noktasından b noktasına en iyi şekilde götürmeyi planlayan bir şirket ve ben çok mutlu değilim aracımdan. Bu gruptan oldukça fazla aracı kullanmış biri olarak golf 7'den vs. de memnun değilim bu konuda çünkü sırf vw değil Mercedes, BMW vs. şirketler de zaten apex tutturan, hisli vs. araçlar üretmeyi hedeflemiyor, hedefi o doğrultuda olan araçlar da malum çok çok yüksek fiyata satılıyor.

Bu uzun yazıda derdimi anlatmaya çalıştım, şimdi asıl olaya geliyorum:

Ben aracımı satıp manuel type-s almayı planlıyorum fakat şehir içi sakin kullanan, uzun yollarda da mutlaka hız sınırları dahilinde giden biride olsam dağ yollarında vs.140 hp bana yetmiyor. Bu aracı mutlaka kuvvetlendirmem lazım yoksa almayı düşünmüyorum kaldı ki daha önceden de aldığım için değişiklik yapmakta istemiyor değilim. Bu aracı nasıl kuvvetlendiririm. Caucass abi vardı buralarda civicine yazılım ile 15 hp katkı sağlatabilmişti, ona benzer yazılım+filtre+egsoz vs. ile 20-30 hp sağlanabilirse ki atmosferik araca motoruna dokunmadan çok zor bana yeterli olur fakat olur mu? Veya turbo yaptırmaya kalksam çok düşük barda motor ömrüne çok bir zararı olmayacak bir turbo ne kadara patlar, olur mu? Başka araç önerileriniz varsa yukarıdaki kriterlere uygun max. 35-40bin tlye önerir misiniz? Bunca maceraya değer mi?

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SqhuzaVoche -- 31 Aralık 2015; 18:13:33 >

• O kadar uzun yazmissin ki, okuyamadim ve usendim.. Hali ile soruna cevab veremicem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 hp yazılım filtre egsoz falan almak atmosferikte çok zor. 15 20 falan alınabilir. Bunların yaptıktan sonra yakıt tüketiminin artacak. Bu sefer gene memnun kalmayacaksiniz. Sizin ilaciniz Subaru bence.en azından yaktiginiz yakıta değer ve motoru kurcalamamis olursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozak07 -- 31 Aralık 2015; 17:42:44 >
  • Okudum ve hayallere daldım bu sebpten sorunuza cevap veremeyeceğim.
  • Çok uzun okumadım bi hitler tüpsüz yazısı dikkatimi çektiOnun haricinde by by
  • Üşenmedim okudum. Yazıda demişsiniz ki manuel type s aldım aşağıda özetde de almayı planlıyorum demişsiniz.

Bir şey anlayamadım kusura bakmayın zaten bi ara okurken dedim Turkish takumi yazıyor herhalde dağ yolları filan
  • Yani tekrar almak istiyorum :)
    bu arada vti, ford sierra, prelude vs. Hani 90'ların efsanelerinden de alabilirim lakin şehirde de çok kullanıyorum birazda yeni olsun istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SqhuzaVoche -- 31 Aralık 2015; 18:32:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben okudum.

Ben de subaru diyorum. Bu tip islerde daha mantikli duruyor

• Honda s2000 alın hocam. Apex vs. iş görür bence.

• Ne Subaru ne de s2000 için durumum müsait değil maalesef

• Senin ilacin alfa romeo hocam, dag yollarina cok fayanikli olmasa da.

• Bende kullandığım Audi A3 Sportback 1.6 Hitler + Lpg aracımı değiştirmeye niyetlenmiştim,
    Daha sonra nefsimi bastırıp değişimden vazgeçtim.
  • Durumumuz yoktu okuyamadım.

• Madem type-s kesmiyor artik turbo isi falan cok ugrastirir ben direk type-r oneriyorum

• Onun için maddi durumum müsait olsa direk onu alırdım :) ama belirttiğim fiyattan şimdilik yüksek bir araç alamam

• Daha yeni bir araca geçilecekse neden olmasın ,mantık işler o Zaman.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazıyı okudum ve çıkardığım sonuç:

1. ihtimal : yaşınız 18-20 arası . Bu durumda bu yazıyı heyecanınıza ve gençlik ateşine vererek hoş buluyorum. Yardımcı olacak mercii değilim , her gün dağ yoluna çıkmıyorum .

2. ihtimal: yaşınız bu sınırdan yukarıdaysa sıkıntı büyük.
  • Yaşım büyük fakat neden sıkıntı büyük anlamadım?

• Bu insanlarin ici gecmis ya

İstediginizi alin araba zevki baska bir sey

• Yas büyükse Volvo grubuna bakın benim idealim durumuna geldi her anlamda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.