Şimdi Ara

Auto Motor & Sport dergisi JETTA-ASTRA SEDAN -FOCUS SEDAN KIYIMI..PARDON KARŞILAŞTIRMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar auto motor sport aralık 2012 sayısında jetta-astra sedan ve focus sedan karşılaştırılmış.astra sedanın lansmanının yeni olması nedeniyle bir merakla karşılaştırmayı okudum ve puanlamayı inceledim.sonuç:1.jetta(490 p) 2.focus sedan(469 p) 3.astra sedan(456 p).şaşırmadım....
    ben 33 yaşındayım,92 li yıllarda çocukken harçlığımla otodergileri alır,okur fotolarını keser vs.vs.ogünlerden beri arabalar hayatımda en büyük hobimdir hevesimdir.hatta autoshow 2012 için üşenmedim 1000 km gittim bir gün fuarı gezdim ve ertesi gün tekrar geri döndüm.şuanda hala 2 tane otodergiye aboneliğim devam ederrr.Son yıllarda bu dergilerin karşılaştırmalarına zerre kadar itibarım kalmadı.tarafsızlığın t si ni bile görmek imkansiz hale geldi.
    gelelim karşılaştırmaya;jetta 1.4tsi dsg higline-astra sedan 1.4 turbo active select cosmo-focus sedan 1.6 powershift titanium modelleri ile katılmış.
    -opel orta konsolda kullanıcılarını düğme bolluğunda boğmak istiyormuş ; jettaya oturmak insana evinde olduğu hissini veriyormuş efendime söyleyim.jetta orta konsol konusunda rakiplerine ders veriyormuş! lafa bak hizaya gel...yav arakadaş ben 2006 dan beri foruma üyeyim ne forumda ne de çevremde astra nın konsolunu beğenmeyen birisine rastlamadım.arkadaşımda jetta,amca oğlunda astra var,astra nın kokpiti çok daha güzel gösterişli insanı saran teknolojiyle bütünleştiren bir his verir ....jetta sıradan gelir,ikiside işlevsellik açısından yeterlidir,jettanın beyaz aydınlatması çok hoşuma gider astraının konsolundaki kırmızı bilgi ekranı demode gelir.
    -jetta nın bagaj hacmi 510 lt.asra 460 lt.focus 421 lt.demiş ve puanlamanın bagaj bölümünde sırasıyla 6-5-4 puan vermiş.tamam güzel..objektif anladık...güvenliğe gelince fordun ve opelin baz donanımıdan itibaren cömert güvenliğine dikkat çekmiş ve alman kökenli meksikalı jetta nın baz donanımında esp yi sunmadığını ve rakiplerinin karşısında güvenlik fukarası gibi göründüğünü belirtmiş amaaaaa aktif güvenlik puanlaması 10-10-10 puan,pasif güvenlik puanlaması 12-12-12 puan! hani nerde tarafsızlık
    - opelin 9 modlu afl aydınlatmasına değinmiş ama aydınlatma puanlamsında opel e 9,vw ye 9 puan vermiş....adamlar afl diye mercedeste bulunmayan mükemmel aydınlatma koymuş 9 puan;tahminimce xenon olmayan halojen aydınlatmaya 9 puan....el insaf.
    -gürültü ölçüm değerleri 10p-10p-10p ama gürültü hissi jetta 9 astra 8 focus 7 puan...inanın amca oğlunun dizel 2012 astrası arkadaşımın 2012 dizel jettasından daha sessiz ve daha iyi yalıtılmış hissi veriyor..tabi ölçüm yapamadım sadece hislerim..(bu arada vw yada jetta düşmanı değilim hatta 2 gün öncesine kadar golf 7 için kapora yatırmıştım son anda vazgeçtim ve imkanım olursa almayıda düşünüyorum)
    -astranın tork konvektörlü şanzımanı sıkışık trafikte küçük bir artıya sahip demiş ; focus ve jettanın çift kavramalı şanzımanlarının şehir içinde sıkışık trafikte titreme ve kararsız olduğunu vurgulamış puanlamada astra 21-focus 21-jetta 24....haydaaaaa yahu astrayı övmüşsün en az puanıda astraya vermişin.diyeceksinki jetta çift kavrama,yav forda niye 21 verdin oda çift kavramalı o zaman?
    uzar da uzar arkadaş...kemal sunal filmi gibi jetta sendikalı;diğerleri harranlı.....
    Valla ben harranlı olsam bu adamlara bırakın test aracını su bile vermem.yarın vw bu karşılaştırmanın kataloğunu basar bayilerine dağıtır.sonra milleti sıraya sokar,hizaya sokar....(sürç-i lisan ettiysek affola)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvolkany -- 5 Aralık 2012; 15:06:19 >

• En can alici nokta son puanlama dikkat edin

Maliyet kisminda max puan 80 jettaya 81 vermisler ama toplam aldigi puan jettanin o bolumden 72

Bu uc arac icinde benim tercihin jetta olurdu ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 5 Aralık 2012; 0:07:19 >
  • Bir laf vardir, essegin ........ suyu kacirmak diye, tam uyuyor bu karsilastirmaya ne vw arkadas ya dedirtiyor insana ki aslinda sevmedigim bi marka fln.da degil bundan sonraki degisimimde dusunebilirimde ama bazen ciddi antipatik oluyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

Bir laf vardir, essegin ........ suyu kacirmak diye, tam uyuyor bu karsilastirmaya ne vw arkadas ya dedirtiyor insana ki aslinda sevmedigim bi marka fln.da degil bundan sonraki degisimimde dusunebilirimde ama bazen ciddi antipatik oluyorlar...
    meksikalı yakar, geçer
     Auto Motor & Sport dergisi JETTA-ASTRA SEDAN -FOCUS SEDAN KIYIMI..PARDON KARŞILAŞTIRMASI

• quote:

Orijinalden alıntı: golfçü_

meksikalı yakar, geçer

Alıntıları Göster
    Bilinçli ve alışverişten önce araştıran müşteri bu tür oyunlara gelmezde , olan bilinçsiz müşteriye geliyor.

Bu 3 araç içerisinde en çok kafama yatan ve kalitesiyle ön plana çıkan araç bana göre focus.

Yakın bir arkadaşımda bir kaç ay öncesinde ful donanımlı Titanium X Focus sedan aldı.Aracını inceledim , kullandım gerçektende çok memnun kaldım.Özellikle yol tutuşu ve ses yalıtımı çok iyi.

Nasip olursa en yakın zamanda eğerki Comfortline donanımlı Passat almazsam , Ful donanımlı Focus almayı düşünüyorum. 2 seçenek arasında kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 5 Aralık 2012; 0:43:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bgs0

Bilinçli ve alışverişten önce araştıran müşteri bu tür oyunlara gelmezde , olan bilinçsiz müşteriye geliyor.

Bu 3 araç içerisinde en çok kafama yatan ve kalitesiyle ön plana çıkan araç bana göre focus.

Yakın bir arkadaşımda bir kaç ay öncesinde ful donanımlı Titanium X Focus sedan aldı.Aracını inceledim , kullandım gerçektende çok memnun kaldım.Özellikle yol tutuşu ve ses yalıtımı çok iyi.

Nasip olursa en yakın zamanda eğerki Comfortline donanımlı Passat almazsam , Ful donanımlı Focus almayı düşünüyorum. 2 seçenek arasında kaldım.

Alıntıları Göster

• Şu dergilere hala itibar eden varmi acaba ? Ööğğ geldi artık billahi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kvolkany

selamlar canım kardeşim.
    Sanırım sen bizim forumu pek takip etmemişin.
    Bahsettiğin auto motor und sport und doyçlander vosbrunger volkswagenische dergisinin paçavra olduğunu,
    reklamını aldığı yerlerin arabasını birinci seçtiğini,
    hatta golfle a3 1 serisi gibi arabaları karşılaştırıp(birinciyi tahmin edersin) mükemmel objektiflikte(!) sonuçlara imza attığını defahatle belirtmiştik.
    Hatta buradaki kardeşlerimize aman kardeşlerim mümkün mertebe evinize paçavra dergi sokmayın akılları başlarına gelsin tarzı uyarılarda da bulunuyoruz.
    Bir de sana ekstrem rakam vereyim:Bizim forumda 23948234089239804 kişi var,ama bu tarz dergileri muhatap alan 8 10 kişi var
    Bu elit azınlığı,bu alamanus doyçe welle vatandaşlarımızı kaybetmemeyi görev bilmekteyiz,koruma altına aldık kendilerini.(bkz: dokunmayın alamanıma grubu
    Yani mexicano plastico bomboschico jettayı 1. seçmelerine şaşırmaman lazım.
    Dergiye para vermez,evine sokmazsın,biter gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

selamlar canım kardeşim.
    Bahsettiğin auto motor und sport und doyçlander vosbrunger volkswagenische dergisinin paçavra olduğunu,
    hatta golfle a3 1 serisi gibi arabaları karşılaştırıp(birinciyi tahmin edersin) mükemmel objektiflikte(!) sonuçlara imza attığını defahatle belirtmiştik.
    Hatta buradaki kardeşlerimize aman kardeşlerim mümkün mertebe evinize paçavra dergi sokmayın akılları başlarına gelsin tarzı uyarılarda da bulunuyoruz.
    Bir de sana ekstrem rakam vereyim:Bizim forumda 23948234089239804 kişi var,ama bu tarz dergileri muhatap alan 8 10 kişi var
    Bu elit azınlığı,bu alamanus doyçe welle vatandaşlarımızı kaybetmemeyi görev bilmekteyiz,koruma altına aldık kendilerini.(bkz: dokunmayın alamanıma grubu
    shadow hocam konuyu açan arkadaş puanlama oyunlarıyla jettanın nasıl birinci olduğunu açıklamış zaten. Sıkıntı yok yani

• quote:

Orijinalden alıntı: chameleon41

shadow hocam konuyu açan arkadaş puanlama oyunlarıyla jettanın nasıl birinci olduğunu açıklamış zaten. Sıkıntı yok yani

Hayır bu tarz konular forumda tartışma ve arıza çıkarıyor.
    Fanboylar geliyor olay çıkıyor.
    Gerek yok bu dergileri kimse muhatap almıyor artık.
  • quote:

quote:

selamlar canım kardeşim.

eğer hala bu dergiyi almaya devam ederseniz ve iptal ederken pozitif ayrımcılık yaptıklarından dolayı olduğunu söylemezseniz bence bir işe yaramaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chameleon41

Hayır bu tarz konular forumda tartışma ve arıza çıkarıyor.
    Fanboylar geliyor olay çıkıyor.
    Gerek yok bu dergileri kimse muhatap almıyor artık.

Alıntıları Göster
    maalesef halkı tabiri caizse salak yerine koymayı bu toplumda sadece bu dergiler değil başta yöneticilerimiz olmak üzere birçokları yapıyor. sırf jettayı ilk sırada çıkartacağız diye atmadıkları takla kalmıyor. ama kaç kişi sizin gibi sorguluyor okuduklarını?
    vw'nin binek araçları içerisinde alınacak bence 2 araç var: golf ve passat (cc). diğerlerinin kalite ve fiyat olarak üstünlükleri yok hatta bazı konularda rakiplerinden gerideler bile.
    ben yıllardır takip ettiğim oto dergisi okuma işini son 2 yıldır bıraktım. eskiden her hafta en az 2 dergi alırıdm şimdi sadece uzun yolculuklarda vakit geçirmek için alıyorum bir tane ayda yılda bir. interneti iyi takip ederek çok daha faydalı bilgiler edinebiliyor insan.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkaf

quote:

quote:

selamlar canım kardeşim.

eğer hala bu dergiyi almaya devam ederseniz ve iptal ederken pozitif ayrımcılık yaptıklarından dolayı olduğunu söylemezseniz bence bir işe yaramaz.

Alıntıları Göster
    Konuya girmeden 1.yi tahmin ettim

• quote:

quote:

quote:

selamlar canım kardeşim.

Alıntıları Göster
    bir ara italyan bir dergi gelecekti türkiyeye. adı da quaotr.....olu bişeydi. acaba ona ne oldu?

belki bir italyandan italyan taraftarlığı olmadan bişeyler okurduk.

• quote:

aynen katılıyorum.
  • quote:

quote:

aynen katılıyorum.

Alıntıları Göster
    Zaten Auto Motor & Sport mizah dergisi değil miydi? Benmi yanlış hatırlıyorum? Biz onu hep eğlenmek için alırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: postgres

Zaten Auto Motor & Sport mizah dergisi değil miydi? Benmi yanlış hatırlıyorum? Biz onu hep eğlenmek için alırız.

Alıntıları Göster
    aynı 3 araca bizzat kendim için bol bol araştırdım baktım inceledim 1 ay önce.

şimdi astra sedan 1.4 active select kullanıyorum
  • quote:

(sürçül ihsan ettiysek affola)

sürç-i lisan olacak dostum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: baboker

quote:

eyvallah düzeltiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-75E81FD3D

quote:

Her zaman ki şeyler şaşırmadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.