|
Avrupa'da Youtube Premium fiyatlarına zam geldi
-
-
Ülkemİzde de yıllık öğrenci paketi yok galiba
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
reklamsız özelliğin haricinde artıları neler ? Reklamsız kullanıyorum :)))
-
arka planda oynatma ve indirme var. ama katıl videoları arka planda oynamıyor. türkiye dışında ise yerel içerikler sunuyor amazon prime tarzında dizi oyun gibi.
-
Bu youtube iyice paragöz oldu çıktı premium olmayan kullanıcılara reklamı baya artırdı izlenmeyecek kıvama getirdi premium u zorunlu bırakır gibi birde zam yapıyor çok merak ediyorum zam sebebi nedir diye sorsak bir sebep sunamazlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Pek bir özelliği yok biz bedavadan izlemeye devam edelim :))
-
ipad kullanmasam asla almayacağım bir servis. Ki alsam bile youtubeun video içi reklamları engellemesi gerekiyor. Ben reklam izlemeyim diye para veriyorum video içinde 3 dk reklam görüyorm
-
Youtube uygulamasında videolara yorum yazarken telefon klavyesi kitleniyor donuyor. Yorum yazınca algılamıyor 5 aydır çözemedilrr bu sorunı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Ben de aynı kıvama geldim, uygulamaları rezalet, sadece reklamdan kurtulmak için para ödüyorum. Videolar başka platforma kaysa bugün gider spotify ile diğer video servisine para veririm ama video konusunda maalesef alternatifsiz.
-
Daha yüksek bitrate'li 1080p premium stream var.
-
720p videolar bana yetiyorda artıyor tvde izlemiyorum. Sırf reklam görmesinler diye paralı yapmışlar. Diğerleri olmazsa olmazda değil.
-
Saklama bedeli var, büyük bir taşıma bedeli var. Youtube öncesinde her şey web sayfaları idi, P2P ile ya da depo servislerinden indirme yapardık. Youtube ile İnternet'teki video miktarı hızlı bir şekilde arttı ve video dosyaları da büyük boyutlu dosyalar olduğundan çok fazla bant genişliği ihtiyacı oldu. Sonrasında Youtube dışında p* siteleri falan da video akışları ile yayıldı. Taşıyıcılar da yatırım ve masraf yaparken Youtube'un kazanmasından rahatsız oldu. Youtube da kendi fiber hatlarını döşemeye ya da diğer sağlayıcılardan kiralamaya başladı. Tonlarca hard diski çalıştıran sunucular, onlardan veriyi taşıyan, onları eşitleyen hatlar vs. büyük maliyetler var. Reklam tarafı ile döndürüyorlardı bir şekilde ama artık farklı yöntemler de düşünüyorlar sanırım.
Şimdilik para vermeden kullanıyorum, reklamlar televizyonda biraz rahatsız ediyor ama o kadar önemsemiyorum. Telefonda da pek fazla reklam çıkmıyor. Görüntü kalitesi iyi. İleride batar da hiç para ödemedim diye pişman olmam umarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 24 Eylül 2024; 19:26:0 >
-
Google inc gibi bir seyi video ve hosting maliyetli seklinde kucuk web sitesi sahibi gibi dusunmek yersiz olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Android telefonda çaresi bulunur da televizyon işi zor. Youtube'un girmediği televizyon kalmadı. Sadece Android TV'ler de değil, webOS vb de işin içinde ve korsan bir çözüm bulmak çok zor. Premium üyeliğe zorlamak için reklamları da iyiden iyiye artırdılar ve özellikle televizyonda bu reklamların sıklığı can sıkıyor.
Diğer yandan da Youtube yıllar içinde devasa bir okyanusa dönüştü. İçinde zararlısı da var çok yararlısı da var. Neredeyse arayıp da bulamayacağımız içerik yok. Google da bunun farkında olacak ki yıllar içinde acımadan basıyor zamları.
Muhtemelen üyelik artış hızında bir azalma yok ki böylesine agresif bir zamma cesaret ettiler. Yoksa Avrupalı kullanıcı da affetmez, çıkar gider.
Şu anda 115 liraya 6 kişi kullanıyoruz. Kişi başı 20 liradan az bir paraya geliyor bu çok komik bir fiyat. Ülkemiz için aile, öğrenci, indirim, banka kampanyası ıvır zıvır derken sonuçta aylık kişi başı 100 liraya kadar değer bence. Tabii zam yapsınlar hemen diye de yazmıyorum Sonrasını o zaman düşünürüz :)
-
Google kadar aç gözlü firma görmedim.
-
Sadece reklamları görmemek için devam ediyorum. Yoksa devam etmem.
Youtube 'da yolunu buldu. Asgari ücret gibi sürekli yapabildiği kadar zam yapmaya devam ediyor. Bakalım bu sefer ne kadar olacak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X