1-) yangın tüpü 2008 tarihli araç ile verilen 2-) akü takviye kablosu , 3-) 1 litre yağ motora uygun yağ 4-) 1 litre saf su 5-) ilk yardım çantası içinde gerekli şeyler var araç ile verilen ürün olduğu için eksik yok 6-) extra olarak bulundurduğum 1 adet yıldız 1 adet düz 1 adet kontrol kalemi 1 adet maket bıçağı hepsi tek poşet içinde tüpün kenarında durmakta son olarak a101 e gelip kaçırdığım piranha marka 11288 kodlu dijital hava kompresörü bundan arkadaşım aldı son derece memnun acil durum kurtarıcısı olarak işe yarar 1 adet bu kompresörden alacağım ama bunlar haricinde bulundurulması gerek ne olur ne olmaz diye veya zorunlu olarak bulundurulması gereken malzemeler var mı ? |
bagajda bulunması gerekenler zorunlu/gerekli

-
-
Sen çok tavsiye kabul etmiyorsun ama bence yağı öyle bagaja atıp yaz kış bekletme
. Yağa bir şey olmaz ama kullanılan plastik salınım yapıp bozabilir. Bir de kompresör yerine mekanik ayak pompası (bagajda acil durum için taşıyorsan) her zaman daha güvenilirdir.
-
-
Çakmaklıktan çalışan lastik şişirme için hava kompresörü hayat kurtarıcı bir ürün. Lastik yarılmadıkça değişime gerek kalmıyor, idareten bir noktaya lastikçiye kadar götürür
-
quote:
Orijinalden alıntı: AtesHırsızıSen çok tavsiye kabul etmiyorsun ama bence yağı öyle bagaja atıp yaz kış bekletme
. Yağa bir şey olmaz ama kullanılan plastik salınım yapıp bozabilir. Bir de kompresör yerine mekanik ayak pompası (bagajda acil durum için taşıyorsan) her zaman daha güvenilirdir.
Yok hocam sıkıntı yok dikkat ederim tavsiyenize
öğrendiğim iyi oldu yağı çok bekletmem kompresör hem elektrikli hem Manuel koyarsak sorun çözülür
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: xmxkskÇakmaklıktan çalışan lastik şişirme için hava kompresörü hayat kurtarıcı bir ürün. Lastik yarılmadıkça değişime gerek kalmıyor, idareten bir noktaya lastikçiye kadar götürür
Onu fark ettim hocam arkadaşım kullanıyor a101 piranha ürünün canavar gibi canavar öyle böyle değil acil durumda hayat kurtarır en kısa sürede bende edineceğim
bende bundan var bagajdayken içim daha rahat ediyor, benzinlikte hava basma sırası beklemekten kurtarıyor, benzinliğe gidene kadar lastik ısındı derdi de kalmıyor
bijon anahtarı için bagaj halısının altına bakayım koyacak yer bulursam almayı düşünüyorum
-
Saydıklarının hepsi bagajımda mevcut. Yangın tüpü hariç. İki yıl önce başıma gelen bir olay yüzünden küçük yangın tüpünün bir hiç olduğunu tecrübe ettim. Gece bir ATV alev almış, genç bir çocuk söndürmeye çalışıyor. ATV alev topuna dönmüş. Yoldan geçen araçları tek tek durdurdum. 8 - 9 adet küçük yangın tüpünü ATV'ye sıktık. Bana mısın demiyor. Yanmaya devam ediyor. Hiçbir etkisi yok. ATV'yi bir şekilde şarampole ittik. Üstüne kum atarak söndürdük. Geriye sadece iskeleti kalmıştı. Benim telefondan sahibine ulaştık. Çocuğu bir araba ile şehir merkezine gönderdim. Yangın söndürme tüpü vizeden geçen setlerle satılan tip ise sadece hamallığını yaparsınız. Elbet çok küçük çaplı parlamalarda işe yarar. O da nadir.
-
Çekme halatı ve bijon anahtarı şart. İş için önceden Focus vardı. Kendi bijon anahtarı yumuşak ve ucu bozuluyor. Ayrıca yüksüğü çıkmıştı ve ölçü değiştiği için stepne takmaya lastikçi çağırmıştım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Kemal Geliyorum -- 19 Eylül 2021; 5:43:40 >
Hocam bu tupler yangının başlama anında işe yarar.Tutustuktan sonra itfaiye harici kurtaramaz maalesef
En azından kısa farlar, arka stoplar için uygun ampul, uygun amperlerde sigorta ve bunları sökebilecek alet edevat ile sökme takma bilgisi de faydalı olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: suatcagdas
sağlam bir istavroz bijon anahtarı alıp mutlaka bagajda bulundurun. aracın içinde gelen bijon anahtarına çok güvenmeyin, ucu hamur gibi oluyor bazılarında daha 2.bijonu sökerken ucu eriyor ve lastiği sökemeden öylece kalıyorsunuz.
hocam nissan ın kendi ekipmanları tam zaten eksik yok ama siz deyince yeniden kontrol ettim oldukça sağlam gibi duruyor birde bendeki nissan ın kendi L tipi bijon anahtarı olduğu için kullanımı daha kolay oluyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: Master_Evilbende bundan var bagajdayken içim daha rahat ediyor, benzinlikte hava basma sırası beklemekten kurtarıyor, benzinliğe gidene kadar lastik ısındı derdi de kalmıyor
bijon anahtarı için bagaj halısının altına bakayım koyacak yer bulursam almayı düşünüyorum
hocam bu ürünü biliyorum a101 gelmişti aynısı hatta yanında lastik basınç ölçerde vardı ben kaçırdım alamadım maalesef ama yarı yarıya daha uygun olan piranha nın ürünü denk gelirse ondan satın alacağım ne benzinlik ile uğraşacağım ne sıra bekleme ile ama mutlaka 1 adet bijon anahtarı edinin hocam
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ben Kemal Geliyorum
Çekme halatı ve bijon anahtarı şart. İş için önceden Focus vardı. Kendi bijon anahtarı yumuşak ve ucu bozuluyor. Ayrıca yüksüğü çıkmıştı ve ölçü değiştiği için stepne takmaya lastikçi çağırmıştım.neyi unuttum diyorum tabi ki çeki halatı bir adet çeki halatı edinmem gerekli zaten 1 adet çeki halatı 1 adet dijital hava kompresörüne ihtiyacım kaldı kalan malzemeler yeterli seviye de var zaten benim aracın lastikleri ebatları standart olduğu için ve nissan ın kendi bijon anahtarına güvendiğim için sıkıntım yok umarımda olmaz
-
Bende bunların hiçbiri yok bence ihtiyaçta yok bütün bunlara
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: berke_17.hocam nissan ın kendi ekipmanları tam zaten eksik yok ama siz deyince yeniden kontrol ettim oldukça sağlam gibi duruyor birde bendeki nissan ın kendi L tipi bijon anahtarı olduğu için kullanımı daha kolay oluyor
Alıntıları Gösterhocam sağlamlığına çok güven olmuyor. başımdan şöyle bişey geçti; bende 2015 megane 3 var, yerleşim yerinde öğrenci bi arkadaş megane 2 ile yanaşırken kaldırımda sivri yere denk getirip lastiği yanaktan yarmış. stepneyi takmak için lastiği sökmeye çalışıyordu, daha 2. bijonu sökemeden ondaki L bijon anahtarının ucu yenmiş işe yaramaz hale gelmiş. bende orada park etmiştim yanıma geldi bendeki bijon anahtarını istedi, daha sıfır anahtar ilk bijonu söktü ama ikinciyi sökerken bendeki de aynı şekilde hemen ucu eridi gitti, abi kusura bakma çok dandik anahtar koymuşlar, bijonları sökemeden ucu gidiyor anahtarın dedi. valla bende basit bir anahtar yüzünden lastiği sökemeyip yolda kalıcaz herhalde deyip ertesi gün bagaja sağlam bir istavroz anahtar koydum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 19 Eylül 2021; 15:15:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
gerekli görünmekle beraber tüm bu malzemeleri, b segment bir aracın bagajına koyduğunuzda, bagajda başka birşey taşımaya yer kalmaz gibi
ücretsiz çekici hizmeti içeren sigorta/kasko olursa sanırım daha mantıklı olur...
-
quote:
Orijinalden alıntı: Flowles
Bende bunların hiçbiri yok bence ihtiyaçta yok bütün bunlarahocam herhangi birisi inanın en olmadık yerde lazım olabilir
-
quote:
Orijinalden alıntı: berke_17.hocam herhangi birisi inanın en olmadık yerde lazım olabilir
Alıntıları Gösterilave olarak küçük bişey ama bir tane elektrik bandı ve 3-5 tane plastik cırt kelepçede bulundurun. olmadık yerde bir parçayı tutan klips yada tırnak kırılıyor, orayı sabitlemek için plastik kelepçe iyi oluyor.
Artık her bagajdan katlanır kamp sandalyesi çıkıyor
En Beğenilen Yanıtlar

Benzer içerikler
- araç satışında plakayı vermemek 2024
- benzinli aracım çok yakmaya başladı
- yeni polo 1.0 tsi 95 ps dsg life yorumlar
- galeriden araba alınır mı
- peugeot 508 paket sıralaması
- renault clio 2022 fiyat listesi
- zeekr 001 fiyat
- yamaha elektrikli bisiklet
- togg en çok satılan renk sıralaması
- kia ev3 fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X