Merhaba, Son zamanlarda birkaç kere hiç bir şekilde internete bağlanamadığım için modemi sıfırlamam gerekti. Daha önce kurulumu yeniden yapınca bağlanıyordum. Şimdi kurulum tamamlandıktan sonra ağı görüyorum, bağlan dediğimde şifre istemesi gerekiyor ama biraz bekletip "bu ağa bağlanılamıyor" diyor. Turknet'in kurulum videosunde bir adımda "ADSL kullanıyorsanız bu adımı görmeyeceksiniz, sadece VDSL kullanıcılarına bu basama gözükecek" diyor. Bende bu adım gözüküyor. VDSL seçtirmeye çalışıyor. Seçince de olmuyor, "not listed" seçeneğini işaretliyorum bu yüzden. Modem Asus. Turknet'e arıza bildiriminde bulundum ama günde 6-7 saat online dersim var. Hesaplarıma göre telefonun interneti 3 gün sonra biter. Önerisi olan var mı? |
Bağlantı Sorunu (Turknet)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
hangi modemi kullanıyorsunuz ,modemde sorun var sanırım
-
Merhaba, yaşadığınız sorun modem kurulumundan kaynaklı olabilir. Teknik uzmanlarımız oluşturduğunuz destek kaydına istinaden gerekli kontrolleri ve çalışmaları yaparak size bilgi verecektir. -
Asus DSL-AC51 modem kullanıyorum.
@TurkNetDestek süreci hızlandırmak için yapabileceğimiz başka bir şey var mı? Biliyorum, destek talebinde 48 saat içinde dönüş yapılacak yazıyor ama hızlandırmamız mümkün olursa çok mutlu olurum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: löpçükAsus DSL-AC51 modem kullanıyorum.
@TurkNetDestek süreci hızlandırmak için yapabileceğimiz başka bir şey var mı? Biliyorum, destek talebinde 48 saat içinde dönüş yapılacak yazıyor ama hızlandırmamız mümkün olursa çok mutlu olurum.
O yapacakları dönüş sana modemi kontrol vs demekten öteye geçmez. O yüzden boşa bekleme.
Eş dost arkadaştan bi modem bul onunla dene. Bahsettiğin durumun TurkNet ile bi alakası yok. Mümkünse kablo ile bi cihaz bağla durumu gör. Kablo ile bağlanıp wifi ile sorun yaşıyorsan sorun modem kaynaklı demektir.
-
Evet şimdi kablo ile bağladım ve bağlanabiliyorum.
Acaba wifi ayarlarından düzeltilebilir bir şey mi, yoksa wifi bozuldu mu. Bunu anlamanın bir yolu var mı?
Dediğim gibi, Turknet'in kurulum videosunda "VLAN için bu sayfada bunları yazın, ADSL için bu ayar çıkmayacak" diyor ama bende o ayar çıkıyor ve bir şey yazmadan atlamama izin vermiyor. Ben ADSL kullanıyorum.
*En azından şu an kablo ile bağlanabiliyorum, bu bile çok işime yaradı, tekrar teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: löpçükEvet şimdi kablo ile bağladım ve bağlanabiliyorum.
Acaba wifi ayarlarından düzeltilebilir bir şey mi, yoksa wifi bozuldu mu. Bunu anlamanın bir yolu var mı?
Dediğim gibi, Turknet'in kurulum videosunda "VLAN için bu sayfada bunları yazın, ADSL için bu ayar çıkmayacak" diyor ama bende o ayar çıkıyor ve bir şey yazmadan atlamama izin vermiyor. Ben ADSL kullanıyorum.
*En azından şu an kablo ile bağlanabiliyorum, bu bile çok işime yaradı, tekrar teşekkürler.
Rica ederim.
Dediğim gibi problem modem kaynaklı. Turknet sana çare olmaz :)
Modemi biraz kurcala. Formatla yeniden kur vs. bi şekilde düzelir gibi duruyor. Direk şurdandır diyemiyorum maalesef ama wifi sapıtmış işte. Kanal değiştir vs. Kurcala biraz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: löpçükEvet şimdi kablo ile bağladım ve bağlanabiliyorum.
Bende Asus Dsl N16 kullanıyorum arasıra banada oluyor.İntenet bağlantısı var ama wifi den bağlanımıyor hiç bir şekilde o zamanlar kablo ile bağlayım wifi ayarlarına girip tekrar uygula diyorum genelde çözülüyor.Çözülmez ise kabloyla bi süre kullandığım zaman çözülüyor sanırsam win10 da bir poblem var.
Bu arada Dns ayarlarını elle gir hiç sıkıntı çıkmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManyaqhKs -- 22 Aralık 2020; 14:46:34 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Eagle.BJKRica ederim.
Dediğim gibi problem modem kaynaklı. Turknet sana çare olmaz :)
Modemi biraz kurcala. Formatla yeniden kur vs. bi şekilde düzelir gibi duruyor. Direk şurdandır diyemiyorum maalesef ama wifi sapıtmış işte. Kanal değiştir vs. Kurcala biraz.
Alıntıları GösterDüzeliyor kablo ile bağlanıp wifi ayarlarını tekrar kaydettiğin zamna bende yaşıyorum arada fakat ben modem kaynak lı olarak düşünmüyorum kardo senin gibi hiç bir dns almıyor bazen elle giriyorum dns yi aynı şekilde hir birşey yapmadan bağlanıyor internet:).Bana kalırsa win10 dan kaynaklı bir sıkıntı var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManyaqhKs -- 22 Aralık 2020; 14:45:7 >
-
Merhaba, oluşturduğunuz kayıt numarasını buradan paylaşabilir misiniz? Size yardımcı olmak adına arkadaşlarıma önceliğini ileteceğim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X