Şimdi Ara

bahçeşehir ceng vs hacettepe ceng

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar, öncelikle sıralamam 3.7k, ikisi de rahat tutuyor. internette bahçeşehir hakkında olumlu bir yorum göremedim, bilgisayar mühendisliği bölümü hakkında da pek bilgi edinemedim. okul kısacası kafama yatmadı, hacettepe'de verilen eğitim daha iyiymiş gibi bir izlenim oluştu bende. geçen sene 17k civarı kapatmış olsa da hacettepe gayet iyi bir yer gibi duruyor.
    tercihlerde öncelikli olarak itü-özyeğin-tobb yazmayı planlıyorum, ancak bunların 3'ü de tutmazsa, arkasına ne yazacağım konusunda bir türlü karara varamadım. galatasaray fransızca eğitimden dolayı soğuttu beni, bahçeşehir'de de alacağım eğitimin kalitesinden pek emin olamadım. sizce ne yapmalıyım? 3.7k sıralama ile gidilir mi hacetttepe'ye ?

• hacettepe bilgisayar uçacak herhalde bu sene

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeditepeyi önerebilirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Kesinlikle bilgisayar müh. istiyorum!" mu diyorsun yoksa "Araştırdığım kadarıyla kendimi bilgisayar müh. e daha yakın hissediyorum" mu?
  • Brütal kullanıcısına yanıt
    kesinlikle bilgisayar müh. istiyorum hocam, zaten kendi çapımda 2-3 senedir bir şeyler öğreniyorum, kendimi geliştiriyorum. başka bir bölüm düşünmem bile.
  • Kesinlikle bilgisayar diyorsan ve Hacettepe senin için şehir olarak uygunsa git derim İstanbul daha uygunsa yakınsan veya oradaysan yıldız var. bahçeşehiri salla yanından geçme dershane mantığında bir yer. Hatta bilkent dışında vakıflara hiç bakma. Bilkent demişken durumun varsa yüzde 50si on numara olur. Ama yerinde olsam itü bilgisayarın altına itü ehb yazardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizyildizi345 -- 25 Temmuz 2019; 15:54:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman bilgisayar müh. tercih etmen lazım doğru yoldasın. Eğer şehir senin için önemli değilse Hacettepe'yi yazmanı öneririm. Şu anki sıralamasının üstünü hak eden bir bölüm, hakkında olumsuz yorum duyduğumu hatırlamıyorum. Hatta seneye ilk 10k dan alabileceğini düşünüyorum (Bu sene olma ihtimali bile az da olsa var).
    Bu arada "puan israfı" diye bir şey yok. O konuda için rahat olsun:
    1) Ankara'da okumak isteyen (yaşadığı yer olduğu için vs.)
    2) 2000-15000 arası sıralama yapan
    3) Bilgisayar müh. isteyen
    belli sayıda öğrenci olduğunu düşünüyorum ve bu arkadaşlar Hacettepe'yi yazacak, başka bir alternatif yok çünkü. Hatta çok ekstrem bir durum olmazsa Hacettepe'nin tavan puanı Odtü'nün taban puanından 50-100 kişi düşük olacak bence. Yani 1500-2100 civarlarında olabilir.

Ha Ankara yerine İstanbu'da yaşamak istiyorum diyorsan işler biraz değişebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gazi CENG/EEM vs Hacettepe ME
    5 ay önce açıldı
    GTÜ CENG VS IYTE CENG
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    değerli yorumlarınız için teşekkürler.
    şehir hakkında pek bir tercihim yok önceliğim aldığım eğitimin kalitesi olmalı.

şu an kafamdaki tercih listesi şöyle:
    1- itü bilgisayar
    2- özyeğin bilgisayar
    3- tobb bilgisayar
    4- hacettepe bilgisayar

bu üniversitelerin her birinden memnun kalacağımı düşünüyorum. hayırlısı bundan sonra bakalım hangisi tutacak.
  • denizyildizi345 D kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cevabınız için.
    maalesef durumum yok düşündüm bilkent'i.
    yıldız teknik'te eğitim ingilizce değil gördüğüm kadarıyla, bu benim için bir dezavantaj.
    itü ehb hakkında pek bilgim yok araştırayım biraz, ama bilgisayar mühendisliğinden biraz farklı gibi duruyor, tercih edeceğimi sanmam.
  • Şuan İstanbul'da ailenle mi yaşıyorsun?
    istanbul'da yaşamıyorum, bursa'da yaşıyorum.
    ankara ve istanbul ikisi de hiç tanımadığım gezmediğim şehirler.
  • Tercih listendekilerin hepsi gelebilir valla, ilginç olmuş. Bilgisayardaki yükseliş vs. ilk 3 tercihin gelmeme olasılığı var ama Hacettepe garanti. Hayırlısı olsun diyelim.
  • up
    başka fikri olan varsa tavsiyelere açığım.
  • Hacettepe yerine YTÜ öneririm. Yukarıda eğitim İngilizce değil yazmışsın ama bütün dersler İngilizce açılıyor. Yani tamamını İngilizce alabilirsin. Konu mühendislik olunca teknik üniversiteleri seçmekte fayda var.

Ayrıca özel sektör İstanbul'da. Bu da bir avantaj. Ankara ise savunma sanayisinden ibaret gibi biraz.

Bahçeşehir'i düşünme bile. Hazırlık hariç 1 yılım çöpe gitti orası yüzünden.

tobb ve özyeğin iyidir. Onlardan biri gelir zaten muhtemelen.
  • anladım hocam, peki akreditasyon o kadar önemli mi? ytü ceng akreditasyonu yok araştırdığım kadarı ile ancak özel sektör için söylediklerinize katılıyorum.
    siz nerede okuyorsunuz acaba?
    tobb ve özyeğin'e pek ihtimal veremiyorum sürekli yükselişte olduğu için içimden bir ses 3k da falan kapatır da giremem diyor :/
  • anil0111 A kullanıcısına yanıt
    Akreditason çok önemli değil. Ama olursa da iyidir. Ytü'nün 2016da süresi bitmiş ve bir daha başvurmamışlar. Seneye başvurulacağını duydum.

tobb tutar merak etmeyin.
  • inşallah hocam, hayırlısı artık. teşekkür ederim.
  • Casablancas kullanıcısına yanıt
    lmao
  • akreditasyonu vardı, bitmiş görünüyorsa ya sayfa yenilenmemiştir ya da bologna var diye müdek'i yenilememiş olabilirler.
  • Oha lan ucacak heralde sıralar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.