indir https://www.mirrored.to/files/0UAIHIEG/v019_bg3_tr.rar_links KURULUM indirdiğiniz dosya içindekileri D:\Baldurs Gate 3\Data\Localization konumuna kopyalayın daha sonra _EN=TR.bat ile Türkçe olur oyun tekar ingilizce çevirmek için _TR=EN.bat çalıştırın. %85 oranında çevirlmiştir oyun bazı özel isimler ve terimler bozuk ola bilir çeviri tam bitmemiştir. aşağıdaki arkadaş yüzünden proje iptal olmuştur artık çeviri bana aittir ve OpenAI GPT-3 ile yapılmıştır. GPT-3 kısaca ''Generative Pre-trained Transformer 3 kısaca GPT-3, insanların yazdığı metinlere benzer içerik üretmek için derin öğrenmeyi kullanan özbağlanımlı dil modelidir.'' çeviri yapay zeka ile yapıldığı için Türkçe ye uygun cümle yapıları vardır. yaklaşık 800gb data dan oluşuyor db yapısı. makine öğrenme ile çeviri yapıldığı için özel isimler ve Türkçe eş anlamlı kelimler filtre edilmesi lazım bunu içinde tespit kelimeler API tanıtılarak bütün çeviri içindeki kelimeyi tespit ederek cümle yapısın değiştiriyor. tabi bunun için hatalı ve Türkçe anlamı yanlış olan kelime listesi oluşturmak lazım oyun yaklaşık 75bin satır ve 860bin yakın kelimeden oluşuyor. çeviri olarak %100 çevrilmiştir bütün kelimler ve cümleler ama özel isim ve Türkçe eş anlamlı kelime listesi daha çıkarmadım oyun çok büyük oynamaya devam ediyorum göze batanları listeliyorum yamanın çıkış Tarihi test ve oyun güncelleme yapısına göre 1-2 gün içinde eklerim konuya çünkü tek başıma Test yapılacak bir oyun değil yardım eden olursa anca o şekilde sorunsuz hala gelir. _ < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zartzurt456 -- 26 Kasım 2020; 10:3:43 > |
Baldur's Gate 3 Türkçe Yama Hakkında Bilgiler
Baldur's Gate 3, Larian Studios tarafından geliştirilen ve merakla beklenen bir rol yapma oyunudur. Oyunun Türkçe desteği olmaması, Türkiye'deki oyuncular için bir hayal kırıklığı kaynağı olmuştur.
Neyse ki, topluluk tarafından geliştirilen bir Türkçe yama mevcuttur. "OpenAI GPT-3 Translate" adlı bu yama, %85'lik bir çeviri oranına sahiptir. Bu, oyunun büyük bir kısmının artık Türkçe olarak oynanabileceği anlamına gelmektedir.
Baldur's Gate 3 Türkçe yamayı yüklemek için şu adımları izleyebilirsin:
- Yamanın Dosyasını İndir: Resmi olmayan Türkçe yama dosyasını İnternet'ten indirebilirsin.
- Yükleme Dosyasını Çıkar: İndirdiğin ZIP dosyasını bilgisayarına çıkar.
- Oyun Dosyalarını Bul: "Baldur's Gate 3" oyununu kurduğun dizine git.
- Yamanın Dosyalarını Kopyala: Çıkardığın yama dosyalarını oyun dizinine kopyala.
- Oyunu Başlat: Baldur's Gate 3 oyununu başlat ve Türkçe dil seçeneğini etkinleştir.
Yamayı yükledikten sonra oyunun büyük bir kısmını Türkçe olarak oynayabileceksin. Yama hala geliştirilme aşamasında olduğundan, zaman zaman çeviri hatalarıyla karşılaşabilirsin. Ancak, genel olarak oyun deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek olması beklenmektedir.
"Baldur's Gate 3 Türkçe yama", "Baldur's Gate 3 türkçe yama", "Baldur's Gate 3 Türkçe yapma", "Baldur's Gate 3 türkçe yapmak" gibi aramalar yapan oyunculara yardımcı olması amaçlanmıştır.