Şimdi Ara

Banka takip(İCRA) !! bilen bir baksın Lütfen ÇOK ACİL.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi arkadaşlar, benim eşşek kardeşim öğrenci haliyle bankadan kredi kullandı. Taksitleri ödememiş, haliyle bankaya gitmiş.

13850 / 48 ay.

taksit ödeme: 417 TL.

Bunun 12 ayını ödemiş, kalanı ödememiş haliyle avukata gitmiş....
    Şimdi ben bu borcu avukata ödemeye çalışıyorum. Ama öyle rakam çıkarıyor ki aklım durdu. Yahu bu adam bu borcunu ÖDEYECEK ama izin vermiyorsunuz ki ödesin.

Taksit boyunca hesabıma göre 13850TL krediyi, 20000TL olarak geri ödüyor.

şimdi 12. taksitte avukata gittiğinde bu para kalan miktar 15 BIN TL diyor...

fakat avukata giderken bu PARA 'nın hani krediyi ERKEN ödersin de FAİZLER düşer ya... aynı hesap olmuyor mu?

Avukat taksidi böldürdüm. Ödeme yaptığım halde bakiye hala 11342 TL diyor sinir oldum ben bilemem diyor...

Ulan dedim 48 aylık kredinin bu kadar faizi yok.

E işte masraflar faizler falan diyor.

8500 TL para ödendi şimdiye kadar... hala diyor ki 11342 TL bakiyeniz var.

ULAN ne masrafı anlamadım ki? Masraf dediğiniz ne? Bana icra kağıdı bile gelmemiş eve. Muhtara teslim etmişler. Hani bir icra mahkemesine vermenin maliyeti 3442 lira mı?

Beni bir bilgilendirin arkadaşlar nasıl yaparız bu işi.

Not: Bankadan ve avukattan detaylı DEKONT istedim. O ona atıyor, o ona atıyor.

Yahu diyorum biz tamam borcumuza sadığımız ödemek istiyoruz FAKAT siz ödemeye fırsat bırakmıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berry1925 -- 14 Kasım 2018; 13:43:54 >

• Kardeşim avukatlar bu işi parayla yapıyor ve zor bir dönemden geçiyoruz kimsenin bakacağını sanmam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardeş yapacak birşey yok avukatla boşuna kavga etme güzel dille pazarlığa otur indirim iste sonuca varacaksın iş avukata intikal ettikten sonra yapacak başka birşeyin yok pazarlık hariç

• taksit yapıyor zaten hocam, yaptırdım da... bu faizleri, masrafları kafalarına göre yapabilirler mi? benim sorunum bu.. üstüne düşmek zorundayım, neden hakkımı yedireyim ki?

biz bu borcu ödemek istiyoruz, onlar geçirme derdinde mi?

detaylı dekont istedim bankadan. kimse bilgi vermiyor...

kredinin faiziyle birlikte mi verdiler avukata?
  • Berry1925 B kullanıcısına yanıt
    burası turkıye bakan bıle et yemeyın balık yıyın dıyorsa bu ulkeden umudunu kes

http://www.diken.com.tr/bakandan-kirmizi-et-sorununa-cozum-az-yiyin/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 14 Kasım 2018; 14:55:33 >
    Aynen öyle amiyane tabirle geçirme derdindeler çünkü öyle para kazanıyorlar. Kime şikayet etsen yapacak birşey yok avukatı kafalıycaksın. Bu işi buraya getirmeyecektin burda suçlu avukat değil yakaladımı bırakmaz onlar birde görüyorlardır işin peşine düşüyorsun borcu ödeyeceksin rahattırlar. Emin ol başka yapacak birşey yok.

Ve geç kalmışsınız kredinin faiziyle ve avukatın kendi kafasına göre belirlediği ücretle beraber ödemek zorundasın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EFF95B10

Ve geç kalmışsınız kredinin faiziyle ve avukatın kendi kafasına göre belirlediği ücretle beraber ödemek zorundasın.
    valla anaparayı öderim, bir de paranın faizini hesapları.... öyle bir kalır ki aklı şaşar..
    önceden de başıma geldi, anaparayı verdim, faizi hesapladım. avukat habire 6 aydır arıyor... hacize vercez icraya vercez.... dava bile açamadı.. devamlı e-devletten bakıyorum... hala 3-5 ayda bir mesaj atar...

bunu da avukat söylemişti... anaparayı ödedikten sonra sıkıntı olmaz diye.... uğraşır durur ondan sonra... öyle kafaya göre yapamaz gerekirse dava açarım.

dökümanları atsın bakalım bir... temerrüt faizi bilmem neymiş görelim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berry1925 -- 14 Kasım 2018; 16:59:31 >
    Abicim sen işi biliyorsun o zaman niye soruyorsun bize

• Hocam bu kyk parası mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yok hocam yanlış anlama.. ben avukat varsa detayını öğrenmek istiyorum. yani neye göre faiz hesaplanıyor...

48 ay çekilen krediye 48 ay sonunda 7bin TL faiz alırken, 2-3 aylık şeye 7bin lira faiz nasıl alıyor... bunun peşindeyim...

bu avukat masrafı dedikleri şey ne? devletin aldığı pul ıvır zıvır paralar... toplan 250 lirayı geçmez maliyet..

madem devlete bir ödeme yaptıysa bana kağıt verecek.. diyecekki şuraya şu kadar ödeme yapıldı, masraflar bunlar diye...
    bana hesap numarası verip buraya şu kadar para yatırın diyemez ki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A98986428

Hocam bu kyk parası mı
    yok be hocam... 2 sene bir yerde çalıştı kardeşim, sonra ödeyememiş bir şeyler olmuş... o da takip etmemiş sorumsuzluğuna avukata gitmiş iş... en son bana söyledi de avukatla görüştüm...
    sonra ödediklerini hesapladım, kredi detayını istedim, kaç parayken gitti.

çünkü benim şahsi erken ödediğim krediler vardı... 48 ay çektim mesela 12 ay ödeyip krediyi erken kapattım.
    kalan bütün faizleri sildi...

mesela 40bin tl geri ödemeli kredim vardı... 12 ayını ödedim, kalan kredi 32bin di, 21bin ile kapattım krediyi.
  • quote:

Yahu dün bir para attım, bin lira.. borcu hiç sormamıştım ne kadar kaldı dedim....

11342 dedi.. e dedim dün yolladığım düşmedi.. o dedi masraflara gitti.

e kardeşim yolla dedin yolladık ne masrafı? siz borcu almaya değil soymaya çalışıyorsunuz o zaman. insan gibi aradık takside böldürüp ödemek için..
  • ŞÖyle söylüyeyim...

Kredi 13850 TL
    Aylık taksit; 417 TL
    Vade: 48
    Vade sonu Geri ödeme tutar; 20500
    Total Ödenecek Faiz tutarı; 7300 TL

Ödenen taksit; 12 ay.
    Ödenen taksit TL; 12x417 = 5000

avukata verilen para; 3500 TL

Toplam ödenen tutar 8500 TL

Kalan borç; 11340 TL

Totalde ödeyeceğim 19500 TL

48 ay faize 7bin TL öderken bunlar 2 ayda bende 7bin faiz istiyorlar.
  • Haydi diyelim bankalar ilk aydan faizleri alıyor.

Yani 417 'nin 200 TL 'si faize gidiyor olsun; fazla fazla yazıyorum faizi.

200 x 12 = 2400 TL

13850 - 2400 = 11450

11450 Olarak avukata gitmesi lazım dosyanın...

3500 ödedim

11450-3500 - 7950

arada 3422 masraf ve faizler var...
  • Kardeşin bir yerde çalışmıyor üstüne bir şey yoksa ödemeyin gitsin. Bir süre sonra banka alacağını temlik şirketine satacak o zaman daha uygun fiyata kapatabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gerekenler ;

-Kardeşin Sgk işte çalışmayacak maaşına haciz gelebilir
    -Üstüne kayıtlı araç ve taşınmaz (ev,arsa vb) olmayacak
    -Kardeşinin adresine hacze gelebilirler lakin şöyle bir şey var borçlunun hayatını ikame edecek malları alamazlar. Mesela buzdolabını. Ama laptop varsa alırlar. Bununda çaresi evinizdeki eşyaları kardeşin hariç aileden biride olur fatura bulmak. O zaman alamazlar. Hoş alsalar bile dava açıp eşyaları geri alırsınız ama zahmetli olur
  • Ödeme kardeşim neden ödüyorsun? Kardeşinin üzerinde bir şey yoksa neye haciz gelecek? Ödemiyorum de onlar peşinde koşsun. Yoksa seni tavuk gibi yolmaya çalışırlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deadwood

Kardeşin bir yerde çalışmıyor üstüne bir şey yoksa ödemeyin gitsin. Bir süre sonra banka alacağını temlik şirketine satacak o zaman daha uygun fiyata kapatabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gerekenler ;

-Kardeşin Sgk işte çalışmayacak maaşına haciz gelebilir
    -Üstüne kayıtlı araç ve taşınmaz (ev,arsa vb) olmayacak
    -Kardeşinin adresine hacze gelebilirler lakin şöyle bir şey var borçlunun hayatını ikame edecek malları alamazlar. Mesela buzdolabını. Ama laptop varsa alırlar. Bununda çaresi evinizdeki eşyaları kardeşin hariç aileden biride olur fatura bulmak. O zaman alamazlar. Hoş alsalar bile dava açıp eşyaları geri alırsınız ama zahmetli olur
    Annemlerle yaşıyor da, iş o haddeye gelmesin istiyorum hocam... eve hacize gelirse ailemi psikolojik olarak yıpratır o yüzden..

işe de mecbur girecek seçeneği yok.

Avukat ödeyeceğine dair icra dairesinde imza istiyor zaten.

• Avukatlar davalara giderken yaptıkları masrafları bankaya yazar, onlar da sizin borç hanenize yazılır. Detay isterseniz vermek zorundalar ama top çevirme yapabilirler. Dolayısı ile o paranın hepsi faiz değildir. Bir uzmana danışın kesinlikle.

• İcra dairesine gidip kapak hesabı çıkartmalarını isteyin borcu ve masrafların neye ait olduğunu görürsünüz. Avukat vekalet ücreti, dosya masrafları ve giderleri hesap etmiyorsunuz. Bunun yanında birikmiş faizlerde var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.