Şimdi Ara

Bar Açmak İstiyorum! Lütfen Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
23.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ilk olarak arkadaşımlar bar açmak için anlaştık. Öncelikle ortaklık sözleşmesi veya adi ortaklık kurmamız gerekir mi gerkiorsa nasıl olacak o iş. Ortaklık işini hallettikten sonra bar açabilmemiz için gereken belgeler ruhsatlar izinler vs nedir gözünüzün yağını yiyeim :) bir yardım edin



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Bir Bar Açmak İstiyorsanız Bilmeniz Gerekenler

    Bir bar açmak heyecan verici ve ödüllendirici bir girişim olabilir, ancak aynı zamanda önemli bir yatırım ve planlama gerektirir. İşte bir bar açma yolculuğuna başlamadan önce bilmeniz gereken temel bilgiler:

    Maliyetler

    Bir bar açmanın maliyeti, konum, büyüklük ve konsept gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak önemli ölçüde değişir. Tipik olarak, alkollü mekan açma maliyeti 50.000 ila 500.000 TL arasında değişebilir.

    Gerekli Belgeler

    Alkollü bir mekan açmak için gerekli belgeler, ikamet ettiğiniz bölgeye ve yasalara göre değişiklik gösterir. Genellikle aşağıdaki belgeler gereklidir:

    • İşletme Ruhsatı
    • Alkol Lisansı
    • Sağlık ve Güvenlik Sertifikaları
    • Vergi Kimlik Numarası

    Ne Kadar Sermaye Gerekir?

    Bir bar açmak için gereken sermaye miktarı, planladığınız barın büyüklüğüne, konumuna ve konseptine bağlıdır. Ancak, genellikle en az 100.000 TL sermayeye ihtiyacınız olacaktır.

    Yasal Gereksinimler

    Bir bar açmak, alkol servis etmek ve diğer yasal düzenlemelere uymakla ilgili yasal gereksinimlere tabidir. Bölgenizdeki yasalara aşina olduğunuzdan emin olun.

    Konsept ve Pazar Araştırması

    Hedef kitlenizi, rakiplerinizi ve potansiyel gelir akışlarını belirlemek için kapsamlı bir pazar araştırması yapın. Barınızın konseptini, menüsünü ve ambiyansını buna göre şekillendirin.

    Konum Seçimi

    Barınız için doğru konum, başarınızın anahtarıdır. Görünürlüğü yüksek, erişilebilir ve hedef kitleniz için çekici bir konum seçin.

    Personel ve Eğitim

    Kaliteli personel ve uygun eğitim, başarılı bir barın ayrılmaz parçalarıdır. Deneyimli barmenler, garsonlar ve yöneticiler işe alın ve onları müşterilere mükemmel hizmet verme konusunda eğitin.

    Bir bar açmak önemli bir taahhüt olsa da, kapsamlı planlama ve dikkatli yürütme ile başarılı bir işletme kurabilirsiniz.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korayarslan

    Arkadaşlar ilk olarak arkadaşımlar bar açmak için anlaştık. Öncelikle ortaklık sözleşmesi veya adi ortaklık kurmamız gerekir mi gerkiorsa nasıl olacak o iş. Ortaklık işini hallettikten sonra bar açabilmemiz için gereken belgeler ruhsatlar izinler vs nedir gözünüzün yağını yiyeim :) bir yardım edin

    Bar açmak pişmanlıktır bizde vardı iflas ettik iki yakamız bi araya gelmedi borçtan kurtulamadık bide iti var uğursuzu var benden söylemesi sadece bi tavsiye..
  • orası öylede arkadaşım cevremiz geniş ve açacağımız belde ve civarında hiçbar vs yok arz talep meselesi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korayarslan

    orası öylede arkadaşım cevremiz geniş ve açacağımız belde ve civarında hiçbar vs yok arz talep meselesi

    Yok ben öylesine söyledim biz yaşadık ta paylaştım sadece
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korayarslan

    orası öylede arkadaşım cevremiz geniş ve açacağımız belde ve civarında hiçbar vs yok arz talep meselesi

    o çevredeki arkadasların gelir içer yaz kanka der gider benden demesi
  • ya beyler bunlar benim sorunu siz neler gerktiğini biliyorsanız paylaşın bir zahmet
  • onun yerine alkol satılan bi cafe açabilirsiniz bar sıkıntı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yahu arkadaş biliyosanız adamın sorusunu yanıtlasanıza ne fuzuli muhabbet peşindesiniz
  • ben barmenim sana şu kadar söyleyim eğer bar açıpta elemanının parasını, yemeğini , sigortasını Yaptırmazsan/Vermezsen Çok beddua alırsın Batar gidersin. Tecrübe sabit eski patronum Vefat etti 35 yaşında O kadar sıkıntı alkol sigara bünye kaldırmadı maalesef
  • konu eskimiş ama ben açtım devrettim hemde izmirin en işlek yerinde fullde olduk azda dolduk çok zor bi iş para sıkıntınız olmamalı aile yaşantısı zor olur birgün full birgün yok olur müşteri devlet basar vergiyi zabıta açık yakalama peşinde vergiciler peşinde hiçde hayallerinizdeki gibi değil
  • Hocam ben bar açmanın ziyadesinde bu içki firmalarından alınan paralar filan var dekoriçin o nasıl oluyor bilgi almammız mümkünmü
  • Çok mani gerekir , var mı mani mani ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

    Çok mani gerekir , var mı mani mani ?

    olmamı mani mani :)) sen yeterki kanalları açç bana
  • Eğer barının yeri merkezi ve bira firmalarının yatırım yapacağı bir yerdeyse para,bedelsiz mal dekor gibi yardımları olur fakat dekor yaptırmak mantıksızdır kendin yaptırırsan hem sana özgü olur hemde daha ucuza maal edersin onun yerine nakit veya bedelsiz mal alırsın paran varsa bedelsiz mal almak en mantıklısıdır çünkü nakidin vergisi yüksek çıkar malın daha az çıkar ve malıda paraya çevirdiğin için daha karlı olur 100bin tllik bira sana 300bin lira olarak döner bu firmalar sana hedef koyarlar 5 senede atıyorum 50000litre satarsan yeni anlaşmanda daha çok bedelsiz veririz gibi o sana bulunduğun şehire mevkiye bağlıdır, tutupta merkezi olmayan bir kasabadaki bara firmalar yatırım yığmazlar doğal olarak, yatırımları adi şirkete vermeyebilirler sorun ltd veya şahıs olamnızı isterler muhtemelen... Yatırımda 1. sırada bir bölgedeyseniz sıkı pazarlık yapın 5 sene değil mesela 3 seneye çekin anlaşmayı 3 sene sonra 2. yatırımı alırsınız böylece , sadece bira ile ilerlemeyin kokteyller özellikle daha karlıdır barmeniniz iyi ise kokteyl satışınız daha kar getirir bir kokteylin maliyeti 2tl-5-6tl ise ise 15-25-30 tlye satabiliyorsunuz bira 3tl ise 8-10tl fiyat bellidir elektriği suyu elemanı maliyetleri düşündüğünüzde kar marjınız yüksek olmalı bu durumda imdada Mutfak yetişir Mutfağınız iyiyse karınızı katlamanız mümkündür gündüzde yemek satarsanız sıcak çay kahve satabilirseniz sırtınız yere gelmez fakat en önemlisi hep işinizin başında olmanızdır mümkünse patron olarak elemanlarla çok yüzgöz olmayın ara bir şefiniz müdürünüz olsun siz mekana girdiğinizde saygı duysunlar çekinsinler sizin işiniz firmalarla görüşmek misafirlerinizle iletişim kurmak kasayı denetlemek kasa çok önemlidir kasada kendiniz bile durmalısınız gündüz çok iş olmayabilir hafta içleri gece 2:00 en erken kapanma saatiniz olmalı diye düşünüyorum daha çok yazacak şey var çoğuda yaşarken göreceksiniz, bol bol gider bulun canlı müzik müşteri çeker fakat direk kararınızdan verdiğiniz bir giderdir 300 tl canlı müzik grubuna veriyorsanız o gün belki 1000-1200 tl ciro onu anca amorti eder üstüne iş yapmalısınızki elektrik-kira-su-mal-eleman maliyetiniz o gün için çıksın tabi bu söylediklerim tred olup haftanın hergünü full olan hafta sonlarıda girişi 40-50tl olup içeride 600-700tlye şişe açılan trend barlar için değildir bildiğiniz pub lardan bahsediyorum gidip 2 tek atacağınız zor iştir ama iyi bir yerde iyi işletirseniz kazancınız iyi olabilir bardan ziyade yatırımlardan dönemsel iyi para da alırsınız olmazsada devredersiniz koyduğunuz parayı alırsınız denemedim demezsiniz (ben öyle yaptım)




  • Sürekli full çeken bir mekan yapamazsanız çok büyük zarara uğrarsınız size demiş olayım.En büyük handikapınız içkilerdeki yüksek vergiler.Yeni açtığınız için müşteri çekmek için piyasanın altında fiyata satmanız lazım oda imkanı yok kurtarmıyor.Size gelen fiyatın 3-4 katına satasınızki kar edesiniz.Birayı fıçı olarak satsanız bile size 50 cl lik maliyeti 2.5 lirayı buluyor,bunu 10 liraya satsan rekabet edemezsiz,5 liraya satsan kar edemezsin.Anlayacağın çok zor bunlar.Seni teşvik etmiş gibi olmayayımda,uzaktan bir akraba işletmesinde bira hariç içkileri kaçak olarak satıyor bu sayede kar elde edebiliyor.Tüm vodka,rom,likör ne içki varsa kaçak olarak çuvallarla burdakinin 3 te biri gibi bir rakama getirtiyor.Ama tabi buda zor birisi şikayet etse direkt baskın.

    özet geçmek gerekirse yüksek içki fiyatları sizin kar etmenizi engeller.

    Ben bu işin içinde değilim sadece gözlemlerimi aktardım.Bir tane çok yakınım birde uzaktan akrabağm bu işlerle uğraşıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sivarge

    Sürekli full çeken bir mekan yapamazsanız çok büyük zarara uğrarsınız size demiş olayım.En büyük handikapınız içkilerdeki yüksek vergiler.Yeni açtığınız için müşteri çekmek için piyasanın altında fiyata satmanız lazım oda imkanı yok kurtarmıyor.Size gelen fiyatın 3-4 katına satasınızki kar edesiniz.Birayı fıçı olarak satsanız bile size 50 cl lik maliyeti 2.5 lirayı buluyor,bunu 10 liraya satsan rekabet edemezsiz,5 liraya satsan kar edemezsin.Anlayacağın çok zor bunlar.Seni teşvik etmiş gibi olmayayımda,uzaktan bir akraba işletmesinde bira hariç içkileri kaçak olarak satıyor bu sayede kar elde edebiliyor.Tüm vodka,rom,likör ne içki varsa kaçak olarak çuvallarla burdakinin 3 te biri gibi bir rakama getirtiyor.Ama tabi buda zor birisi şikayet etse direkt baskın.

    özet geçmek gerekirse yüksek içki fiyatları sizin kar etmenizi engeller.

    Ben bu işin içinde değilim sadece gözlemlerimi aktardım.Bir tane çok yakınım birde uzaktan akrabağm bu işlerle uğraşıyor.

    Sivarge a kesinlikle katılıyorum bu işten para kazananlar istanbul,çeşme,bodrum gibi yerlerde trend mekanlar açıp sezonda parayı vuranlar bu mekanlara sadece girişin 50-60 tlden başladığını ve içeride bir mojitonun 80-100tl olduğunu bir 33cl biranın 20-25 tl olduğu unutmamak lazım genelde keş para döndüğü için bu mekanlarda vergide az veriyorlar bu mekanlara alkol firmaları ciddi bedelsiz ve yatırım veriyorlar tabi sahipleride ciddi yatırım yapıyorlar parayı düşünmeyen insanlar...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.