Şimdi Ara

Başağrısına karşı dana beyni yeme denemem (olumlu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir süredir alternatif yiyecekler deneyen biri olarak son keşfimi paylaşıyorum: Başağrısına karşı dana beyni yemek.

2-3 hafta evvel birgün abuk sabuk şeyler yediğimden veya soğukta kaldığımdan veya dışarda sokakta fazla egzos dumanı yuttuğumdan; sebebi belli değil, başağrısı başladı.

Başağrısı durumunda yaptığım şey bellidir: Aspirin.

Fakat bu sefer Aspirin almadan ağrıyı geçirebilir miyim diye düşündüm ve beyin yemeye karar verdim. Kasaplarda her türlü et var, beyin yok. Pazarın kenarında bir kasapta buldum. Sirke ve tuzlu suda 10dk kadar söğüş üsulü pişirdim, zeytinyağı ve limonla dilimleyip yedim. Normal et gibi kokusu yok. Farklı birşey. Tadı daha cok karides gibi, güzel. Yanında ekmek yemedim ki ekmek beyne zararlı ve beyin gibi birşeyin yanında gerek te kalmıyor zaten.

Akşam yemeklerinden sonra genelde çay ve çikolata gibi şeyler yemeyi severim fakat beyin yemeğinden sonra 1-2 saat hiçbirsey yemedim ki beyindeki faydalı maddeler en verimli etkiyi göstersin diye.

1-2 saat geçmeden başağrım geçti! Odamın içinde cok hafif bir egzersiz yaptım, baş ağrım olsaydı egzersizde o ağrı azardı fakat bırakın azmayı bir ağrı hissetmedim. Sonra deneme bu ya, başımı hızlıca sağa sola sallamaya başladım. Başağrısı durumunda öyle sallamak da ağrıyı azdırır fakat hiçbir ağrı hissetmedim! Başımın içi birkaç saat içinde sapasağlam oldu! Bugün yine deneme baabında başımı sağa sola sallayarak kontrol ettim birkaç saat aralıkla defalarca. Ağrı yok.

Beyin yemeğinin beynime iyi geldiğinden eminim. Aspirin içseydim ne olurdu diye düşünüyorum... Düşünemiyorum. Bunun kadar iyi olmazdı, eminim.

-----------------

Sosyal Mesaj:

Beyin yemeğini ben en son cocukluğumda yediğimi hatırlıyorum. Fakat cocukluğumda kasap vitrinlerinde beyin olduğunu da hatırlıyorum. Artık kasapların vitrinde beyin meyin falan yok. Bu da ilginç değil mi? Bir düşünün, kasaplarda sadece kırmızı et var. Kas eti de diyebiliriz. Beyin, k.ciger ve kalp, organ eti olarak geçiyor. Kas eti farklı, organ eti farklı ve kasaplarda et olarak sadece kas satıyorlar ve yıllarca hep kas eti yedik durduk. Fakat bunun tesadüfen gerçekleşmediğini düşünüyorum yani kasap ve market raflarından beyin gibi organ etlerinin kalkmış olmasının özellikle yapıldığını düşünüyorum. Yani insanlar bu faydalı şeyleri görmesin bilmesin diye vitrinlerde bulunmadığını düşünüyorum! Herkes öyle sağlıklı şey yerse kimse ilaç kullanmaz ve hastalanmaz ve daha akıllı yaşamaya başlar, aptallık daha az yapar, öyle değil mi? Bu durum mevcut sistemi tehdit edebilir. Yani örneğin insanlar 8bin TL'lik cep , 200bin TL'lik otomobil ve30 sene mortgage ödeyerek 120m2 beton daire alarak hayatını heba etmez, yerde açılan gökdelen hastanelere müşteri pardon hasta olarak gitmek yerine hayatını yaşamaya başlar, mazallah sistem çöker.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• muz yediğinde neye iyi geliyor
  • Olm bu nasıl bir konudur
  • Neyse beyin yemen iyi olmus, insallah yerine yerleşir o beyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne hayatlar var ya.
  • DISCOVERY SCIENCE kullanıcısına yanıt

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

muz yediğinde neye iyi geliyor
    Hocam siz küçükken çok ilaç içtiniz o yüzden nick'iniz ve avatarınız bununla ilgili değil mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tek bir şey diyorum BSE. %100 ölümle karşılaşmak isteyen denesin, yesin bol bol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • plasabo olmuşsu n yeğen.
  • Arkadaşlar gönderiyi temel Türkçe ile yaptım buna rağmen birşey anlaşılamadı galiba?

O yüzden özet: Başağrısı pis birşeydir. İnsanın keyfini çalar. Ve gidermek için genelde Aspirin içerim. Başka insanların kullandığı başka ilaçlar da var. Vermidon, Novalgin gibi. Ben bu tür ilaç olmadan başagrımı nasıl geçiririm diye bir deneme yaptım ve beklentimin üstünde sonuç elde ettim, başkasına da faydam olur diye bunu paylaştım ve bir de sosyal mesaj ekledim.

@Faulen %100 ölümle karşılaşmak isteyen denesin, yesin bol bol. demiş fakat bunu neye dayanarak dediği belli değil. Ben bizzat denediğim şeyi anlatıyorum, başkaları denemeden bilmeden iddialı şeyler anlatıyor. aradaki farkı gören görüyor...

• abi şaka mısın? adam kaynak istiyor. Bovine spongiform encephalitis yaz araştır. benden kaynak isteyen adam iş kendine gelince kaynak benim demesini çok iyi biliyor. sana hangi kaynağı verirsem vereyim şu süt muhabbetindeki gibi olacak. BSE riski düşük bir hastalık olsa da bi kez yakalandı mı illa ki öldürür, istisna yok. kuduzda var ama bunda yok. aşısı da yok. kısaca baş ağrısını tercih ediyorum. (halbuki bu yine senin plasebo etkin.)

beyin yiyince beynime iyi geliyor diyen biri penis falan da yesin bol bol. böyle bir alternatif tıp olamaz. oldu olacak homeopati de tavsiye et?

• forumun şarlatanı arkadaş
  • Faulen kullanıcısına yanıt
    BSE riski düşük bir hastalık olsa da... bir yakalandın mı öldürürmüş. Korkutma taktiği yine iş başında!

Ben başağrıma alternatif bir yöntemle doğal ve etkili bir çözüm buldum diyorum sen textbook'lardan hikaye okuyorsun.

Textbook'larda yaşamayı bırakın artık.

Bu arada dananın penisi yenmez. Fakat... testisi yenir. Homeopati ise tavsiye edilmez ancak kimyasal madde yüklü ilaçlarla tedavi olmaktan sa homeopati daha iyidir cunku hiç olmazsa ne olduğu belirsiz kimyasal maddeler almamış oluyorsunuz.

• izayoi kullanıcısına yanıt
    Evet doğru

Aslında hap yutamadığım için tüm hapların suda eriyeninden olmasını istiyordum.

• he he. çözüm bulmuş. bilim adamı olma yolunda başarılar. keşke sadece kendine bilim adamı olsan.

• Faulen kullanıcısına yanıt
    Bilim adamı olacağım demedim ki? Sadece başağrımı Aspirin dahi kullanmadan, limon suyu, vitamin vs. birşey içmeden sadece güzelce haşlanmış dana beyin söğüş ile cok kısa sürede ve süper etkili şekilde giderdim dedim. Dün öğleden sonra başım ağrıyordu şimdi hiçbir ağrı yok ve süper enerjiğim. Budur.

• Hala yiyor musun dana eti faydası devam ediyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

muz yediğinde neye iyi geliyor

Pipiye iyi geliyormuş hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlleinMann

Hala yiyor musun dana eti faydası devam ediyor mu?
    Aynen. Faydası kesinlikle devam ediyor. Bu arada düzeltme: Dana eti değil, dana beyni ki genelde hep cigerci veya sakatatçı denilen kasaplarda satılıyor. Yani normal bildiğimiz kasaplarda beyin satılmıyor ki bu da konunun başka bir boyutu.Benim tahminime göre insanlar bu süper faydalı süper besleyici şeylerden uzak tutulmak isteniyor. Yani düşünsene kasap vitrinlerinde gözönünde olsa onlar daha cok satılır daha cok kişiye ulaşır ve insanlar daha sağlıklı olur. Kasaplarda satılan kas eti ve coğu yağsız sadece kırmızı. Et diye yediğimiz sey kas eti ve onun fayda ve besleyicilği sınırlı ve sadece o şekilde et yemek faydalı bile değil. Çeşitli et yemek gerek. Beyinde inanılmaz zengin protein, (insana uygun) yağ, vitamin mineral var. Beyin zaten vücudun kral organı. Ekmek mekmek makarna fasulye, bunlar beyne yaramaz. beyne en cok yarayan yiyecek yine beyindir.

@Omisis046 Güzel espri fakat muz içinde şu maddeleri bulunduruyor (ingilizce)

fibre (lif) oxalate, sponin, pythic acid, enzyme inhibitors bunlar vücuda zararlı maddeler. yediğiniz her muzda o yüzden vücudunuz biraz sekteye uğrar... Muz insan yapımı birşeydir. Ah tabi ağaçta yetişiyor, ama insan müdahelesi ile. Çeşitli dopingler yapılarak. Yetiştirilmesi, sulanması, ilaçlanması, toplanma ve paketlenmesi... endüstriyel bir ürün. Tamam ben de arasıra yerim ama cok az.

• Hocam bunun bilimsel dayanağı nedir? Mesela ben de başım ağrıdığında kafamı duvara sertçe vuruyorum, sonuç olarak baş ağrısı hemencecik geçiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.