Şimdi Ara

Basebandı çöken iPhone 6 Plus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
11.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar cihazım hiç bir hattı görmüyor servis yok yazısında kalıyor *#06# bile cevap vermiyordu. Randevu alıp akasyaya gittim o kadar sözlü münakaşaya rağmen cihazın ücretli değişimden başka bir müdahale yapamayacaklarını direttiler. Cihazın arka kısmında göçük bulunuyor. Burasıda tam pil kısmına denk gelmekte, ısrarla anakartın darbe gördüğünü cihazın garanti kapsamında değişim yapılmayacağını söylüyorlar. Değişim ücretinde 1200 küsür lira. Bu parayı verecek gücüm yok garantinin sona ermesine 8 ay kadar sürem var. Mahalle telefoncusuna götürdüm onarıma alırım ama cihaz hiçte açılmayabilir diyo. Son çare tüketici hakem heyetine başvurmam gerekecek mahkemeyemi vermem lazım yoksa direk hakem heyeti ilemi şikayetimi belirtecem?

Yazım hatası olabilir telefondan giriyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Önce bi Apple'ı ara belki daha iyi yaklaşırlar, sorunu çözerler

• MysticDesign kullanıcısına yanıt
    Cihazı zorlu center'a götürüp bir de orada kısmetinizi deneyin bakarsınız merhametli birine denk gelirsiniz ama ne olursa olsun dışarıda yaptırmayın tüketici mahkeme hakkınızı kaybedersiniz.

• Arkadaki göçük nasıl oldu onuda söyleseydiniz iyiydi.Anakarttaki bir entegrede çatlak oluştu sanırım,buda cihazı açınca görünür zaten.Tahminim sert darbe almış,bu da gsranti dışı olmuş.Hurda olarak satın gitsin uğraşayım deseniz astarı yüzünü geçer.Ekranı.pili,tuşları,kasası tamircilere yarar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanici hatasi demeleri cok normal. Eger darbe almamis olsaydi eminim degisim saglardi sizinle ilgilenen genius arkadas.

Diretmenizin bu konuda bir ise yaramayacagi kanaatindeyim. Thh ne de gitseniz sonuc degismez bana gore.

• Zorluyu dene.5s cihazım aynı durumda amerikaya gidecek bulabilirsem amerikaya yollayacagım.Telefonculara verme bence,tamiri neredeyse imkansız.
  • Baseband chip in ısı verilerek onarılması gerekiyor muhtemelen. Avrupa ülkelerinde çinli hint tipler var bu işlerle ilgilenen. baya mühendislik iş çıkartıyorlar. chip i baştan programlayanlar vs. TR de sanmıyorum benzer seviyede iş çıkartabilecek servis olsun.
    özellikle 4s lerde yaşanıyordu bu baseband problemleri ama tüm türk sitelerinde dahi ben tamir ettim-ettirdim diyene rastlamadım. restore DFU vs fazla zorlamayın yazılımdan diyip , yoksa ipod olarak dahi kullanılamaz hale gelebilir açılışta itunes logosunda kalıp.
    6 serisinde de bu problemi ilk defa duyuyorum.
  • Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum göçük toplu iğne başı kadar tam olarak arkadaki iPhone yazısının e harfinin üstünde yani pil tam buranın altında kalıyor. Göçük cebimde anahtar baskısı sonucu oluştu. Üstelik bu göçük aldığım ilk aylarda meydana gelmişti göçük sonucu baseband arzalanacağını düşünmüyorum fakat storedeki genuislar hep net cevaplar veriyor ılımlı yaklaşan yok. Zorlu'dan randevu deniycem son kez daha

Sizin durumunuzda ki gibi kullanılamayan cihazlar için randevuya gerek yarın sabah en geç saat 10:00'da Zorlu'ya gidin kapıda ki sıraya girin durumu anlatın yardımcı olacaklardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rachel Corrie

Sizin durumunuzda ki gibi kullanılamayan cihazlar için randevuya gerek yarın sabah en geç saat 10:00'da Zorlu'ya gidin kapıda ki sıraya girin durumu anlatın yardımcı olacaklardır.

Hocam haftaiçi çalıştığım için anca haftasonu gidebilirim erkendene

O zaman cumartesi gidin pazar günü randevusuz bakmıyorlar.

• göçük olduğundan dolayı muhtemelen garantiye almazlar geçmiş olsun aslında telefonu açıp sorunun darbeden mi yoksa fabrikasyon mu olmalarını araştırmaları lazım ama ülkemizde bu işler zor
  • Bende de 6 plus var 1 yıldır kullanıyorum, nedense bi anda şebeke gitti sim kart değiştirdim, turkcele gittim bi türlü olmadı, zorlu ya gittik, adamlar banamısın demedi, kadıköy de cepmarkete yaptırdım, 2 gün kaldı ama sağlık olsun, haftalığımın yarısı gitti anasını satayım
  • Amerika'dan gelme iPhone 7 baseband arıza verdi telefon tamircisi entegre arızası var yapılmaz dediler bende birdaha güncelleyim dedim fakat -1 arızası verirken 4013 vermeye başladı şimdi telefon hiç açılmıyor baseband arızasında güncelleme yapmamak lazım zaten telefoncu yapamayacaksa geri veriyor telefonu hiç uğraşmayın tablet gibi kullanın cihazınızı şimdi bir başka yere vereceğim telefonu birazda onlar denesin belki tamir eden çıkar Avrupa'da para ile Apple tamir eder Türkiye Apple bakmıyor parasını veriyim dedim yok kesinlikle bakmayız dediler

• Baseband arızası yapılmıyor diye birşey yok. Zaten basit bir arızadır. O telefoncu ben beceremem diyememiş hepsi bu. Smd entegreleri kolay kolay bozulmaz. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim çünkü 200-250 derece ısı veriyorsunuz ona rağmen çalışmaya devam ediyorlar. iPhone’da artık nerdeyse yapılamayan arıza yoktur. Ama ülkemiz bu konuda baya geriden geliyor. Tabi yavaş yavaş öğreniyor bizimkiler de. Ayrıca şu 4013 hatasının güncelleme ile ilgisi yok. Sadece siz o hatanın güncelleme esnasında farkına varıyorsunuz. Arızanın nedeni darbe yada telefonun aşırı ısınmasından kaynaklı nandflash lehimlerinin kopmasıdır. Bacak lehimleri yenilenirse arıza giderilir. Iphone arıza tecrübelerimi anlatırdım ama uzun sürer. Kısacası icloud unutulmamışsa (faturanız varsa o da problem değil açtırırsınız) telefonun Smd parçaları kırılıp zarar görmemişse yapılamayacak arıza yoktur.

• coolblack1903 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba.sanırım bana sen care bulabilirsin arkadaşım. İphone 6 plus var elimde geçtiğimiz aylarda 15 dk civarı oyun oynarken birden şebeke gitti. Telefoncu baseband arızası dedi. 2 tanıdık telefoncuma verdim ikiside basebandin kendisi arızalı tamiri mümkün değil dedi.
    2nci telefoncu telefonu güncellemiş. Telefonu acinca güncelleme tamamlandı yazıyor ingilizce , daha sonra i lk kurulum ekranında wifi ye bağlanıyor sonrasında telefonu kapat işareti çıkıyor kurulum olmuyor..izmirdeyim.bu telefonu yaparım diyen bir kişi lazım bana şehir dışı da olsa yollayacagim..Yardımcı olabilirmisiniz rica etsem mağdur durumdayım
     Basebandı çöken iPhone 6 Plus?
     Basebandı çöken iPhone 6 Plus

• quote:

Orijinalden alıntı: coolblack1903

Baseband arızası yapılmıyor diye birşey yok. Zaten basit bir arızadır. O telefoncu ben beceremem diyememiş hepsi bu. Smd entegreleri kolay kolay bozulmaz. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim çünkü 200-250 derece ısı veriyorsunuz ona rağmen çalışmaya devam ediyorlar. iPhone’da artık nerdeyse yapılamayan arıza yoktur. Ama ülkemiz bu konuda baya geriden geliyor. Tabi yavaş yavaş öğreniyor bizimkiler de. Ayrıca şu 4013 hatasının güncelleme ile ilgisi yok. Sadece siz o hatanın güncelleme esnasında farkına varıyorsunuz. Arızanın nedeni darbe yada telefonun aşırı ısınmasından kaynaklı nandflash lehimlerinin kopmasıdır. Bacak lehimleri yenilenirse arıza giderilir. Iphone arıza tecrübelerimi anlatırdım ama uzun sürer. Kısacası icloud unutulmamışsa (faturanız varsa o da problem değil açtırırsınız) telefonun Smd parçaları kırılıp zarar görmemişse yapılamayacak arıza yoktur.
    Şebeke çekiyor ama olağandan az. Eskiden işte masamda, WC'de çok iyi çekerdi şimdi aynı yerde tek diş çekiyor namussuz. Telefonu 20 cm oynatıyorum 1 diş ya da 2 diş artıyor. Bunun sebebi nedir hocam? Şebeke anteni mi yoksa entegre mi?

• jinstyle J kullanıcısına yanıt
    Öncelikle telefon tamircisi olmadığımı belirteyim ben sadece tecrübelerimi yazıyorum ve elimdeki imkanlar dahilinde kendi tamir işlerimi yapıyorum. Mesajımda belirttiğim gibi entegreler kolay kolay zırt diye bozulmaz. Siz telefonu düşürüp entegre kırılmadıysa bozulmaz. Ha olmaz diye birşey yok. Sonuçta nasıl bir etkiye maruz kaldı bilemeyiz. İlk ihtimal gösterdiğiniz telefoncular iphone tamirinden anlamıyor olabilir. Her telefoncu iphone tamir edemez. İkinci ihtimal ilk verdiğiniz telefoncu müdahale ettiğinde entegrenin bacaklarına yada entegrenin borddaki yollarına giderilemeyecek hasar vermiş olabilir (bu başıma geldi). Size de bu entegre bozulmuş yapılmaz deyip geri vermiş olabilir. Ama şansımı denemek istiyorum derseniz youtube da akan teknik diye aratın. Bu arkadaşın kanalında telefon numarası var ve profesyonel bir iphone tamircisi. Eğer bahsettiğim gibi sıkıntılar yok ise sorununuz çözülecektir. Ama ilk önce telefonu sıfırlayıp yazılım güncellemeyi deneyin. Ben daha 2 gün önce arızalı diye 300 liraya se aldım. Firmware yükleme esnasında 9 hatası vermiş ve bir türlü düzeltememişler. Telefoncu nandflash değişmeli yeniden programlanmalı demiş ve 500 lira istemiş. Bende firmware yüklemeyi denedim defalarca olmadı. 3utool programındaki log kayıtlarında farkettim ki iTunes’tan otomatik inen yazılım ilginç bir şekilde nasıl oluyorsa 13.3.1 ios sürümü telefonla uyumlu değilmiş. Orda 13.3.1C beta sürümünü gördüm. Bir de onu denedim sorun çözüldü. Yani telefoncu var telefoncu var. Bahsettiğim arkadaşla irtibata geçin ve umarım sorununuz çözülür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolblack1903 -- 7 Ocak 2020; 0:39:29 >

• Kusura bakmayın yeni görüyorum mesajınızı. Öncelikle dediğim gibi entegreler kolay kolay arıza yapmaz. Az da olsa şebeke çekiyor ise entegre arızası değil. Entegre arızalı olsaydı şebeke sinyalini hiç alamazdınız. Büyük ihtimalle anten sorunu var...

• quote:

Orijinalden alıntı: coolblack1903

Kusura bakmayın yeni görüyorum mesajınızı. Öncelikle dediğim gibi entegreler kolay kolay arıza yapmaz. Az da olsa şebeke çekiyor ise entegre arızası değil. Entegre arızalı olsaydı şebeke sinyalini hiç alamazdınız. Büyük ihtimalle anten sorunu var...

Hocam 1 haftadır bu sorunu yaşıyorum. Günün 23 saatinde servis yok yazıyor telefonda. arada bi vodafone tr olarak çekiyor ama arama falan yapılmıyor hiç. arada bi telefonun internetine girebiliyorum çekerken ama tüm gün içinde bu toplamda 30 dkyı geçmiyordur. Yani baseband entegre mi gerekiyor yoksa anten mi bozuk ben de anlamadım. Bugün telefoncuya götürdüm anten arızası olabilir dedi söktü baktı düzeltti bi şeyleri ama eve gelene kadar tekrar servis yok demeye başladı telefon. şu an hiç gelmiyor bağlantı. yani muhtemelen baseband sorunu var. Fakat telefoncu entegre değişimi için 450 lira istedi. iphone 6s için çok fazla geldi bana. Başka telefoncuya soracağım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.