Şimdi Ara

Başıboş köpek sorununa alternatif çözüm önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başıboş köpek sorununda çözümün sağlanmasını engelleyen köpek severlerin propaganda için kullandığı 2 argüman var. bu 2 argüman da boşa çıkartılmadan çözüm sağlamak çok zor:

1. barınakların durumu içler acısı, barınaklar ölüm kampı
    2. katliam yapmak istiyorsunuz

Bu çözüm her 2 argümanı da boşa çıkartıyor:

1. bu çözüm barınakların sorumluluğunu belediyelerden alıp hayvan hakları derneklerine veriyor. böylece köpek severler barınaklardaki sorunlar için belediyeyi suçlayamayacak
    2. bu çözümde hiç bir hayvan öldürülmeyecek, yani katliam yok, uyutma yok

bu çözüm ile köpek severlerin itiraz edebilecekleri bir konu kalmamış oluyor.

Çözüm önerisi:

1. Tüm başıboş köpekler erkekler ayrı yerde, dişiler ayrı yerde olacak şekilde barınaklarda toplanacak.
    2. Sokaklarda başıboş köpek kalmayacak.
    3. Barınaklardan dileyenler köpekleri sahiplenecek, ancak sahiplenilen köpekler sokağa bırakılamayacak. Bırakanlara hapis cezası verilecek.
    4. Barınakların bakım sorumluğu hayvan hakları dernekleri ve hayvan sever gönüllülere verilecek ki barınakların durumu içler acısı edebiyatıyla çözümü engellemesinler.
    5. Barınakların bakım masrafı için hayvan hakları derneklerine şu an belediyelere köpeklerin bakım ve kısırlaştırması için ödenen tutarlar ile sağlık bakanlığının kuduz aşıları için harcadığı bedeller aktarılacak.
    6. Barınaklardaki köpekler dişi ve erkek olarak ayrılmış olacağı için kısırlaştırmaya gerek kalmayacak ve 10-15 yıl içinde barınaklardaki tüm köpekler yaşlanıp doğal sebeplerle ölecek.
    7. Hiç bir köpek öldürülmeden ve uyutulmadan başıboş köpek sorunu 10-15 yıl içinde çözülmüş olacak.

Sonuç:

1. Hiç bir köpek öldürülmeyecek.
    2. Köpeklere yaşlanıp doğal sebeplerle ölene kadar onları çok seven hayvan hakları dernekleri ve hayvan sever gönüllüler el bebek gül bebek bakacak.
    3. Her yıl doğal sebeplerle ölen köpeklerin yerine yenisi gelmeyeceği için her yıl bu çözümün maliyeti düşmüş olacak.

Maliyet:

Şu anki durum devam ederse başıboş köpekler için zaten harcanan paralar var:

1. Sokaklara dökülen mamalar: Bunların bir kısmını başka hayvanlar (martı, kedi vs) yiyor, bir kısmı da çöpe gidiyor. Sokağa dökülen mamaların yarısı köpeklere ulaşmamış oluyor. Benim çözüm önerimde tüm mamalar doğrudan köpeklere verileceği için mama maliyeti yarıya düşmüş olacak. Ayrıca her yıl sayıları azalacağı için ilerleyen yıllar mama maliyeti de köpek sayısındaki azalmaya paralel olarak azalacak

2. Kısırlaştırma maliyetleri: Benim çözüm önerimde dişiler ile erkekler ayrı yerlerde tutulacağı için kısırlaştırmaya gerek kalmayacak, kısırlaştırma maliyeti sıfırlanacak.

3. Kuduz aşısı maliyetleri: Şu anki durumda çok sayıda insanımıza kuduz aşısı yapmak zorunda kalıyoruz. Bu maliyet de oldukça azalmış olacak.

4. Tazminat maliyetleri: Köpek saldırılarında zarar gören vatandaşların yerel yönetimlere açtığı davalar sonucu kazandıkları tazminat bedelleri. sokakta başıboş köpek kalmayacağı için bu maliyet de sıfırlanmış olacak.

Benim çözüm önerimin 15 yıllık maliyeti, yukarıda saydığım şu anki durumun 15 yıllık toplam maliyetinden daha düşük olacaktır. Bu şekilde şu an harcadığımızdan daha az para harcayarak ve hiç bir köpek öldürülmeden, kötü muameleye maruz bırakılmadan farklı bir ortamda yaşamlarının geri kalanını tamamlayacaklar ve 15 yıl sonunda sayıları başıboş köpek sayısı sıfırlanmış olacaktır. Ayrıca bu 15 yıl boyunca da sokaklarımız temiz ve güvenli olacak, çocuklarımız güvenle okula gidebilecekler.

Hadi bakalım hayvan severler. Bu çözüme ne kulp takacaksınız bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 25 Mayıs 2024; 16:31:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel kardeşim yok yok. Yıllarca barınağa doldurmak için uğraşıldı ona da karşı çıktılar.

Uyutma değil en başında kısırlastirma deselerdi yine aynı yaygara kopacaktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UzmanAga kullanıcısına yanıt
    barınak sorumluluğu belediyelere verildiği için ölüm kampı diyerek karşı çıkıyorlardı. barınak sorumluluğu hayvan hakları derneklerine verilsin diyorum. 10 milyon köpeğe baksınlar barınaklarda. görelim onları bakalım sevgiyle yaklaşınca ne oluyormuş.

çözüm istiyorsak bu adamların ellerindeki bütün argümanları almamız lazım. şu an dillerine doladıkları 2 argüman var:
    1. barınaklar ölüm kampı
    2. öldüren değil, yaşatan yasa istiyoruz

bu çözüm her ikisini de çözüyor. barınakları kendileri yönetsin. ona da ölüm kampı diyebilecekler mi bakalım. bu çözümde hiç bir köpek öldürülmüyor. her iki argüman da boşa çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 24 Mayıs 2024; 16:46:21 >
  • Çiftleşmekte hakları derler boşversene :) Uyutacaksın bitti.

• Şöyle anlatıyım bundan 1 yada 2 sene önce köpekler gruplaşmıştı bende birbirleriyle kavga etmesinler diye apartmanın karşısındaki boş araziye kendimce bir barınak gibi birşey yaptım ki kavga edip birbirlerine dalaşmasınlar. Her gün bir miktar pişmiş et, yumurta kemik falan veriyordum ve ne hikmetse birbirlerine dalaşmıyorlardı. Ama aradan 2 hafta geçti "hayvanları kafese kapatmayın onların doğal yaşam alanı bu değil" diyen birileri el yapımı barınağı parçaladı. Hayır belediye laf etmiyor sokaktan geçenler laf etmiyor ama " çok hayvansever hanımefendi" hayvancağızların efendi efendi uyudukları barınağı yıkıyor. Bu tiplere ne yapayım lütfen bilen biri söylesin. Ben o köpekleri bir nevi egitmişim kimseye musallat olmuyor kimse rahatsız olmuyorlar ama "hayvanseverler" rahatsız oluyor. İşin en kötü kısmı bu köpekler barınak gidince hep kendi aralarında kavga etmeye başladılar hem millete saldırmaya başladılar. Hani ben kendim hayvan beslemesem taman diyeceğim bunlar hayvansever.

Dengesiz onlar. Öldürelim dersin barnağa yolla der. Barınak yapmışsın bak sen kendi imkanınla gelip yıkmış. Bunlar cidden köpeklerden önce itlaf edilmeli.

Adamların derdi çözümsüzlük. Çözümsüzlükten nemalamiyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tek çözüm eşzamanlı toplu itlaftır. Buna karşı çıkan ya başıboş köpeklerden nemalanıyordur ya da IQsü düşüktür.

• gudubet yasaya sığınıp barınağa karşı çıkıp, aldığın yere koyacaksınız yöntemiyle sorunun her yıl katlanmasının sebebi yasayı çıkaranlar ve sözde hayvanseverlerdir. Sayelerinde iş barınak seviyesinide geçmiştir. Uyutulacak hayvanların sorumlsuda yine bunlardır. Çözüm sağlanmazsa sorun her yıl x2 olacak.

• Tutuklayın hepsini bitsin gitsin.

• İki tarafın da gönlü olsun diye hayvanseverlere sokaktan birer tane köpek verilmeli. Bize saldıranı biz öldürüsek mahkemeye çıkartılırız. Devlet öldürüse devlet suçlanacak. Bırakalım ülke koca bir sessizliğe bürünsün.

• fatihgeyikci kullanıcısına yanıt
    Metropol'ün yaptığı ankette %17 köpekler sokakta kalsın ve sokakta beslensin demiş. %17 yaklaşık 13 milyon kişi demek. Bu %17'ye denk gelen her bir kişiye birer tane sokak köpeğini zorla sahiplendirsek sokakta bir tane başıboş köpek kalmaz.

• coolman7 C kullanıcısına yanıt

çözüm geçmişte ne ise tekrar aynısı olmasıdır

bende hayvanları severim elimden geldiğince beslerim ama yapacak birşey yok bunların yüzünden sayısız kaza oluyor medyaya yansıyan ısırma saldırı olayları ama esas sorun aşırı kazaya sebebiyet veriyor

zaten bu hayvanlar sokaklarda ölmekten beter yaşıyor aç geziyorlar saldırgan oluyorlar

1 kereye mahsus toplu uyutma sonra sayıları azalınca çok daha iyi şartlarda disiplinli barınak

• cnyttt kullanıcısına yanıt
    Dediklerine katılıyorum ama köpek severler köpeklerin uyutulmasını duygu sömürüsü yapıp çözümü engelliyorlar. Bu engeli aşmak için bir defalık fedakarlık yapıp bahsettiğim çözümü bir defa (15 yıl boyunca) uygulamak gerekecek diye düşünüyorum maalesef.

• fatihgeyikci kullanıcısına yanıt
    Tamam ben 3 tane aldim, sen 1 tane alirsan, ben de bi tane daha alayim 4 olsun. Almayan ne olsun?

• coolman7 C kullanıcısına yanıt

bu iş çok karışık o tvlerde gördüğümüz teyzeler v.s içlerinde samimi olan elbet vardır ama işin içeriği çok başka

geçen tv de yorumcu anlatıyordu resmi verileri kedi köpek tam emin değilim sanki sadece köpek için dedi 48 MİLYAR TL yem ithalat yapılmış hadi çık şimdi çıkabilirsen kimlerin ne menfaati vardır bu işlerden

birilerine avantayı ver en kral hayvansever kesilir

• cnyttt kullanıcısına yanıt
    çözümün sağlanmasını engelleyen köpek severlerin propaganda için kullandığı 2 argüman var. bu 2 argüman da boşa çıkartılmadan çözüm sağlamak çok zor:

1. barınakların durumu içler acısı, barınaklar ölüm kampı
    2. katliam yapmak istiyorsunuz

Bu çözüm her 2 argümanı da boşa çıkartıyor. bu yüzden köpek severler bu çözüme karşı kuduruyor, kin kusuyor.

1. bu çözüm barınakların sorumluluğunu belediyelerden alıp hayvan hakları derneklerine veriyor. böylece köpek severler barınaklardaki sorunlar için belediyeyi suçlayamayacak
    2. bu çözümde hiç bir hayvan öldürülmeyecek, yani katliam yok, uyutma yok

bu çözüm ile köpek severler köşeye sıkıştırılmış olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 25 Mayıs 2024; 16:24:24 >
  • barınak olayı masraflı dünyanın en zengin ülkesinin ekonomisi kaldırmaz keyiften uyutulma yapılmıyor 5-9 yıl bile ülke için çok büyük rakamlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Mayıs 2024; 16:39:35 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.