Şimdi Ara

İstanbul Trafiğine 'Çözüm Budur' Dediğiniz Şeyler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence feribot seferleri ve güzergahları çoğaltılmalı..İnsanlar deniz yolunu daha çok tercih etmeli..

• nüfusun yarısı başka yerlere nakledilmeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz G*t kadar yere 14 milyon insanı toplarsanız istediğinizi yapın o trafik düzelmez .
  • Katlı yollar çözüm olabilir
  • ev iş aynı yerde olmalı, istanbuldaki üniversiteleri, fabrikaları kapatıp, nüfusu 7 milyonun altına indirmeli

• Çözüm basit

Boğaza bir sirü tüp geçit yapılmalı araçlar için, farklı farklı güzergahlardan. Arabalar için.

Bir başka çözümde, isranbul ikiye bölünmeli, avrupa asya olarak 2 ayrı şehir olsun, ve vize uygulansın, karşıda çalışan, karşıda yaşasın gidip gelmesin gibisinden.

• sadece bağlantı yollarındaki şerit ihlalleri engellense trafiğin %70i biter. şerit ihlallerini engellemek için plastik kırmızı dubalar çizgi üzerlerine çakılabilir. trafik ışıklarına da otomatik yol gözetleyici eklenerek dolu olan istikamete yeşil ışık yakılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 5 Şubat 2015; 23:35:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kopru trafigini rahatlatmak icin bogaz altindan daha cok tunel acilmali, yeni bir tane aciliyor ama yetmez. New york ornek alinmali kopru ve tunel cenneti orasi, biz de tunelleri orasi gibi yapmaliyiz.

Sadece bogaz gecisi degil, en cok sikisan guzergahlara mutlaka uzun tuneller acilmali ekspres gecis icin.

Ama istanbulun trafigi bu nufusla asla bitmez o da ayri:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen yapılan kavşak üst_alt geçitlerin dahi bir sonuca ulaşamadığını görüyoruz.Bariz bir şekilde belli ki o trafiğin oradan akmaması gerek akamıyorda zaten.Ayrıca kesinlikle daha iyi mühendislik ve bilimsel yöntem gerekli.
    Bu ülkede servisler kaldırılıyor otobüs hatları iptal ediliyor.Ankara Çayyolu metrosunda her gün bir zulüm yaşıyoruz malesef. Akıl almaz uygulamalarla trafiğe çözüm aranıyor.İstanbul üst üste binmiş apartmanlar üst üste onların üzerine yıkıla yıkıla gelen tokiler her yerde bir imar sorunu.köyleri desen zaten Türk Köylüsü yoklukla fakirlikle beraber toprağa o kadar çok kötü davranmış ki özellikle yazları iç Anadolu nun görünümü marsın yer yüzeyi ile yarışır vaziyette yani kısacası memleketi perişan etmişiz hem şehirleri hemde köyleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vincent van Gogh -- 6 Şubat 2015; 0:07:11 >
  • Daha fazla trafik bilen,yolu seyretmeyecek trafik polisi lazım..trafik lambaları kaldırılmalı..sadece cok hassas yerlerde olabilir ancak trafiği yogunlastirmamak şartıyla..trafik lambaları trafiği yogunlastirmaktan baska hicbir ise yaramıyor cunku..insanlar daha fazla saygılı davranmalı,geçemeyeceği kavşağa girmemeli..bazi hususlar devlet eliyle yapılmalı tamam ama bazıları biz sürücülere düşüyor..elbette ne kadar saygılı olsak da bukadar aracı kaldırmıyor bu sehir..çekirdekten dışa dogru sehirlesmek lazım..iş ve finans merkezleri şehrin tamamına yayilmali tek bir muhitte toplanmamali.ikamet edilen yakada çalışma tercih edilmeli..bu husus hassas tabii..şehrin ulaşımı icin 2 tane ana arter var bunlar bir şekilde alternatifli hale getirilmeli..raylı sistemler artırılmalı,toplu taşıma daha insanca hizmet edebilmeli ve ozendirilmeli..hatta daha cazip hale getirilmeli..oyle balık istifi yolculuk yapmak zorunda bırakılmamalı insanlar..bir otobüs geldiğinde en arka kapıdan itiş kakis degil on kapıdan rahatça binebilmeli..hatta otobüs dolu geldi durağı pas geçti olayı olmamalı..daha sık sefer yapılmalı..şehirde buyuk kapalı ve acik otopark alanları olmalı hem de cüzzi ücretler karşılığı..aklımdan geçenlerin bir kısmı bunlar..ne kadarı uygulanabilir takdir sizin..

• 20 yıl Almanlara kiralamak.
  • Şurada bir kaç öneri gelmiş:

http://forum.donanimhaber.com/m_23404285/tm.htm
  • Geniş metro ağı,havaray,trenin açılması,ötvsiz motosiklet satışı istanbul trafiğini azaltır.
    Kökten çözüm ise insanları yollamak

• Göçün önü alınmadan ne yapsanız geçici çözüm olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli şerit değiştirenler olmasa...

yine çözümü olmaz ugrasmayin

• Boğaz doldurulsun. Her yere plaza yapılsın. Çözüm bu.

Üniversite diye kurulan tek katlı liseden bozma okullar yok edilsin,
    Her haltın merkezi orada kurulmasın,
    Gereksiz göç edenler engellensin,
    Plaza ve 300 katlı evler yapılmaya son verilsin.

Şehir ve medeniyet denilen kavram tüm insanların zihninde bir yer bulsun
    İşte o zaman birçok problem hallolur.
    Hatta göç etmek isteyen bile olmaz.

Söylediklerim çok ütopik geliyor değil mi ?
    Bende öyle düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 6 Şubat 2015; 2:07:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulda yaşayana Allah sabır versin arkadaş. Bazen bursaya bile dayanamıyorum ben. Bence belediye otobüsleri ve metrobüs denen şeylerin sayıları artmalı. 1 tanemi gidiyor 2 veya 3e çıkar. Millet tıklım tıklım olmayınca kullanır toplu taşımayı. Fiyatıda ona göre azbiraz cazip yapınca neden binmesinki adam.
  • Ana yollarda tem e5 gibi rampaya gelen insanlar az yakicam diye ugrasmayip vites kucultup gaza bassa ana yollarda trafik olmaz. İstanbulda yasayan arkadaslar ozellikle halic cikisi rampa veya kopru cikislarindaki rampalara dikkatli baksinlar araclarin onu acik ama orda yigilma var. Arkasi da haliyle trafik olusturuyor.

Caddeler icinse daha genis yollar ve park yasagi sart. Tabi bunu uygulayacak poliste olmasi sart.

Artik milletimiz oyle bir sacmalama boyutuna gelmiski 2. Kopru yolunu sapmadan devam ettiginizde(anadolu yakasinda) sonunda sahrayicedit ataturk caddesine cikiyorsunuz. Adamlar yasak oldugu halde saga park ettikleri yetmiyormus gibi sol seride de park ediyorlar. 3 seritlik cadde oluyor size 1 serit. Ve her aksam evim yuruyerek 5dk olmasina karsin ben o yolu 30 dk da arabayla gidiyorum.

Egitim sart..

• uzun vadeli cozum gocu engellemek,baska sehirlere yatırım yapmak,toplu tasimanin rayli sistemin artirilmasi,sehir planlamasi,her yere avm yuksek kat dikmemek
    bunun olmayacagini biliyoruz

kısa vadeli cozum,akıllı yoneticiler ve uygulayıcılar
    insanların canını acıtacak cezalar ve bunların etkin uygulanmasi
    emniyet seridini kullanmayını artik nerdeyse dovuyorlar,yola parkı gectik kaldırıma dik parklar olagan,

somut ornek

mesela anadolu yakası E5,
    trafik kavsak/kopru altlarında kilitleniyor,mesela kartal,pendik kavsakları
    neden kilitleniyor cunku bu noktalar otobus duragi bekleme noktasi yolcu indirmi bindirme noktaları olmus durumda
    cozum bu noktaları kaldirmak,durmayi engelliyici duzenleme yapmak,durakları kavsak oncesi ve sonrası yapılacak ceplerde halletmek,bu yerler mevcut.

mesela pendikten kaynarcaya serit 2 ye dusuyor ama 3 serit olabilir,cogu yerde musait,yine yol kenarindaki duraklar bekleme noktaları ceplere alinabilir

mesela bagdat caddesi,yol kenarlarinda taksiler dolmuslar bekliyor,beklemeyi engelleyici duzenleme yapılabilir

ben bunları belediye trafik beyaz masa iett vb bildirmeye calistim,cogu donmedi bile beyaz masaysa yazdim iett duraklar konusunda donmus biz isimizi biliyoruz :) merak etmeyin

caddede tum sokak baglantilarinda yaya gecitlerine park ediliyor,kadikoy belediyesine birkac sokak soyledim bariyer konuldu sonra birkac tane daha soyledim donus olmadi (ilk donduklerinde de sasirmistim acikcasi)

mesela kurtkoy tem kavsagi,kilitleniyor neden cunku kavsagi yokusa yapmislar,yokusu traşlasalardi veya suan baglanti noktasında gecici bir bolumu 4 seride cikartsalar sorun azalir, kavsaktan cıkan araclar ile yokusta kalan tır ve kamyonlar sorun oluyor,plansız yapılmıs,

vs vs

akıllı birkac ekip olsa, birkac gun yolları gezseler nerede sorun var nasil cozulur bulunabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goofyitu -- 6 Şubat 2015; 13:47:58 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.